- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
válasz
#54630400 #36 üzenetére
figy attól hogy 130ezerK ba ment a kari attól még ciripelhet az enyém is hangos,de 2d ben nem mert akkor nincsen terhelve a kari 3d ben jóhogy hangos mert nagyobb alk használ a kari meg minden,szóval ez nem kes függő meghát az ATIk általában sőt többnyire mindig hangosabbak,szóval hűtésben nagyon gáz....
SZVSZ
[Szerkesztve] -
Zozzant
addikt
ciripelgetett az alaplapi hálókártya TAIMAG HE-012D feliratú téglalapja az ASROCK lapomon amikor flashgettel töltögettem le, fogtam magam és átraktam usb-re a kábelmodemet, az alaplapi hálókártyát meg biosból letiltottam, most aztán ciripelhet ahol akar...
-
Beretta 92R
tag
Hellosztok
Dettó ugyanaz nekem is ciripel az új Gigabyte 7900 Gt-m Turbo force, ami gyárilag emelt órajelű: 525/1440, a 450/1320 helyett. Gyárilag Vf700-Al vanb rajta ami full alumínium, de én VF900-cu val használom mert az sokkal jobban hűti. Full erős 3D-s játékoknál ciripel nekem is de szerencsére hangosan csak a játékok meüében ciripel a gammákban nem. Persze most nyitott a házam ezért hallom, zárt oldallal nem hallani. -
iday
aktív tag
Tekercs (induktivitás) is ''ciripelhet'' de a kondik is ugyanugy.
Föleg ha nagy megterhelés éri öket. -
2o1i
senior tag
Amúgy elég sokat keresgéltem fórumokban és csak olyan ciripelést találtam mindíg, hogy nforce chipsetes alaplapban (persze AMD) az Ati kártya miatt ciripel az alaplap...
Mihelyt kicserélték nvidiára a vga-t, megszűnt a cirip. -
2o1i
senior tag
Hát én ciripelés közben bizony megfogdostam a tekercseket
, de a világon semmi változást nem hozott.
Ki lett próbálva egy msi k8n neo4-fi lapban is, amin a proci mellett nincsenek tekercsek, és az is szinte ugyanúgy ciripelt. Ennyit a tekercsekről... -
BlueAthlon
senior tag
Ciripelés jelenségét alap mikroelektronikai tudásommal így tudom magyarázni.
Okozóik: az SDM tekercsek ( felületszerelt kis kerámiagyűrűs vackok amiken egy nagytisztaságú rézdrót fut körül) Ezek működés közben , mivel nincsenek szigetelve, elektromágneses teret hoznak létre maguk körül ( mint minden szigetetlen vezető).
Ezek az elektromágneses mezők az eseteitekben interferálnak más mezőkkel (pl egy ugyanilyen másik tekercsével) és hullámtanból tudhatják az emberek, hogy az interferencia nem más ,mint gerjesztés. És mivel ezek a hullámok gerjesztve már a hallható hangtartományba esnek ezt hallljátok ti hogy ciripel, cincog vmi a gépben.
Megoldás: lefogodMegbontod a mezőt azzal hogy a tested is vezető lesz
De mivel már neked van saját belső ellenállásod , sőt még a kezed sem vizes krémes (azaz kevésbé vezetőképes) nem fogsz érzékelhető ( az alkatrészek számára zavaró) EM teret indukálni.
Vagy lefújod szigetelőspray-jel a tekercseket. És lám nem fognak cincogni. mivel nem lesz szabadon a vezető.
Diplomás villamosmérnökök majd kijavítanak ha rosszul mondtam vmit. nekem még fél évem van hátra a diplomáig
[Szerkesztve] -
2o1i
senior tag
Az mennyire normális, h az alaplapom a proci környékén ciripel. Játék közben csinálja. Legjobban CS:S-ben, aztán Far Cry, Half Life 2: Episode One, és SIN episodes.
COD2-ben, NFS:MW-ben, NFS2-ben, Flatout2-ben nem.
Eddig ennyit próbáltam.
Kezd bedögleni a lap?
Köszike -
Norbo03
őstag
Ezt most nem tom miért írom.
De nkm is ciripel a videokarim. Sztem tuti h a videokarin lévő fszültség stabilizátor ciripel. Mert lehuztam a proci ventit 3DMARK03-alatt a ciripelés megmaradt. Aztán lehuztam a VGA ventit ott is ugyanugy megmaradt a ciripelés. Ugyhogy sztem a feszültség stabilizátor zug. Ez ellen lehet tenni vlmit? Jah és egy Radeon 9550-sem vanrajta egy Titan hütővel.
-
Zozzant
addikt
van egy alaplapom a szekrényben, azon egy tekercs ciripelt amikor még nem a szekrényben volt, hanem a gépben
próbáltam körbefuttatni gyantával, nem is reagált rá, pech mondtam és bevágtam a mostani helyére
kikészített teljesen, megérdemelte...
szerk: offtopic vga <> deszka, csak a tekercs
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Engem is elért a vég, egy 5900 Ultra formájában.
3d alatt úgy ciripel, mint az istennyila.
Ha kondibaja van, azt remélem meg tudom oldani, de ha a tekercsek zajonganak azzal mit lehet tenni?
Hallottam itt régebben egy trükköt, hogy ragasztóval kell körülönteni őket, és akkor elcsendesednek. Ez pontosan hogy van? -
iday
aktív tag
Éljenek a selejtes alkatrészek...
-
iday
aktív tag
Nem lehet hogy a vga-n a gpu és a memoriáknak elöállito, feszültség stabilizátor rész csinálja a ciripelést. Pontosabban azokra a tekercsekre gondolok.
-
ricco
csendes tag
Nekem is ugyan ez a problémám. Ugyan igy ciripel a videokártya. De nekem nem játékonál, hanem pl ha görgetek egy oldalt, vagy valamilyen flash anim fut egy internetes oldalon. Nekem His ex 9600xtm van.
-
Hikvision
senior tag
Hát, Nemvettem észre. De Vélgülis a Kártyának semmi baja NemFagy meg nem szemetel csak Ciripel és ez idegesit
-
_Volkovy_
nagyúr
Szétszedéskor nem csináltál valami kárt?
[Szerkesztve] -
Hikvision
senior tag
Hi, Nos NEkemis Előjött ez a Bizonyos Ciripelés 9800Xt vel, Az egész (szerintem) úgy kezdődött.hogy Valameik Nap Vettem egy Titan NanoBlue Pasztát és bekentem vele. Aztán amikor elinditottam valamien 3Dmarkot akkor Elkezdett ciripelni ÉS nem a Venti Mert egy Vf700-as van rajta,és ha kikötöm akkoris ciripel a VPU, Ez elég furcsavolt számomra ezért gondoltam egyet és Alcohollal letisztitottan a NAno SZart és Sima fehér Cooler MAster pasztát raktam rá. A Ciripelés mintha halkabb lenne De megmaradt. Most azt nemmondom Biztosra hogy A NanoBlue után kezdett ciripelni de elötte nemvettem észre. Ha valaki tudna valami okosat mondani azt megköszönném.
-
GregX5
csendes tag
JAJA, nekem is ciripel, amióta megvettem/tük, mert ismerősömnek is uez van és neki is ciripel, sípol. TI4200-m vízhűtésen van, és semmit nem változott. Elvileg a kártyán levő kondenzátorok tudnak ilyen hangot kiadni. Egyébként passz, nemtom mit lehetne csinálni ezzel a dologgal. Ráadásul nekem is így van hogy ahogy változik a kép, vagy játékmenet, olyan ritmusban ciripel a kártya is.
Próbáltam már teljesen más konfigba be tenni de ott is ilyen volt a helyzet. -
Male
nagyúr
Az OK, hogy egy kicsi borda volt rajta, viszont azon volt egy venti, ami azért mozgatta a levegőt a kártya körül (még ha nem is nagyon), és így nem rekedhetett meg a meleg levegő a kártya körül, míg most a víz hűti a GPU-t, de a többi melegedő részt nem.
(Voltak olyan FX5900XT-k, amik ciripeltek, és találtak is rajtuk egy forró kis alkatrészt, amit ha lefogtak, akkor lehalkult. Ugyanez előfordult Ti4200-aknál is, ha jól emlékszem Inno-k voltak. Volt is róla topic itt a PH!-n.) -
-
Torry
addikt
VPU rekover-t vagy valami ilyesmit kapcsolj ki control panelban.
-
Flashy
veterán
1. a videokártya olyan tüneteket produkál amiket egy jó videokártyának nem lenne szabad 2. a gép újraindul, főleg amikor a videokártyát intenzíven használja játék
Occam a videokártyád körül van gond.
[Szerkesztve] -
Senki?
-
Van egy 9800 PRO-m.
Ha 2D-ben vagyok, akkor csak ritkán indul újra a gép. Úgy hetente 1x.
Ha játszok, akkor kb. 2-3 óránként.
Bármilyen képernyő frissítés történik az oprendszer alatt, azt a VPU hangos ciripeléssel jelzi. Alapvetően is ciripel.
Ha játszok, ez olyan hangos, hogy fel kell tenni a gép oldalát.
Nem húzom, vízhűtés van rajta. A ramokat is bordák hűtik. Új tápot vettem már, megelőzendő a ''táp cserés'' javaslatokat. Vírusom nincs, ráadásul ez nem magyarázná, hogy 3D alatt miért indul újra többször. 2800+ procko, ASUS A7N8X-E Del. Jelenleg semmi sincs tuningolva itt sem.
Kérdés: Normális-e az ennyire hangos zaj? Vajon a videokártya okozza-e az újraindulást? Esetleg a proci?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest