- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gszabolcs #103 üzenetére
Számomra az érdekes hogy 250 Wattos fogyasztáshoz nem volt elég ezek a tápok. Gondolom öreg tápok amik már nem adták le a gyári teljesítményt.
Userbenchmark nem ad pontos eredményt arra akartam kikövetkeztetni. Mondjuk az hogy 3szor mértél az dicsérni való.
Az hogy a kép elment, míg másik táppal nem az igen egyértelműen a táp rovására írható.
Nem piszkálni akartalak, userbenchmarkal nem igazán szoktunk tesztelni. 3dmarkal pl. az hűebb képet ad. -
Gszabolcs
csendes tag
válasz
bobalazs #102 üzenetére
Nem fogok kötekedni és látom nem értetted meg amit írtam
hanem leakadtál azon mivel teszteltem, jól leszűrted....
Több mérést végeztem az az 3 at mindegyik állapotban és ugyan az volt az eredmény, teljesen mindegy mivel tesztelem ,ha ciripelt gyengült egy teljesítmény tehát a táp gyenge volt. És van egyszerű oka a tápoknál van ki írt amper is 5v 18A és 12v 42A a Chieftec nél és 504watt 12volt kombinálva és nem volt elég... Míg a Zalman 5v 20A és 12v 54A és 12v on 648watt kombinált elég volt és nem cirippelt ,lehetett volna bármilyen teszt! Csak a kedvedért mielöt ezt megírtam kipróbáltam egy 400wattos noname táp-al és csak cirippelt vagy sípolásba ment át megállás nélkül és a heaven benchmark be is akadt olykor a kép is elsötétült , míg a Zalman gond nélkül adta neki cirip nélkül ment le a teszt ennél több bizonyítékot nem tudok felmutatni -
-
Gszabolcs
csendes tag
Akkor én zárom le
Teszteltem 3 külön gépen és 3 külön tápon egy gtx 1060 at.
Chieftec iArena 550watt cirippelt és tesztekben kártya és proci is eltérő eredményt mutatott.
Az első kísérletbe simán mérve a cpu 72% ért el míg a VGA 51.6% ot (Userbanchmark) Aztán levettem a cpu voltot és turbót kikapcsoltam utána CPU 68% produkált viszont a VGA 53% ért el, majd a vga feszkót vettem vissza és érdekes mód ciripelés is megszűnt a tesztben ,viszont VGA 48% ért el CPU 74% felett... következtetés, hogy a táp kevés áramot tudott leadni mikor vga és proci is normálisan üzemelt saját boostal.... Kipróbáltam egy Zalman 700 watt os tápal ugyan ezt és se ciripelés nem volt a CPU hozta a 74% ot és a VGA is 53% at. Az érdekes az ,hogy egy xeon 1270 el és 2x8GB DDR3 1333mhz cl6 on egy szem SSD vel és ügye egy KFA2 GTX 1060 oc 3gb al mégis kevés volt neki az 550 es táp... -
jagipeti
csendes tag
Elég rég volt már ide hozzászólás de azért talán valaki van még itt.
Néha ciripel a gépem, nem folyamatosan.
A vga.mat nemrég cseréltem vissza a boltba kp.ra mert annál tekercs probléma volt.
De egy régi vga.val is néha hallani(x1300 128mb)
Tápomat nemrég vettem, és nem onnan jönnek a hangok, nem hinném hogy abba van a probléma.
Esetleg alaplap lehet? Gigabyte ga-ep41-ud3l.
Ez a mostani ciripelés nem igazán zavaró már, mert ritkán van pici.
De a segítséget előre is köszönöm -
djdaniel
senior tag
-
diejocke
csendes tag
Utánaolvastam, és azért írtam mert itt azért tapaszaltabb emberek vannak akiknek már volt ilyen problémája
Gondolom azért ciripel mert nő a fogyasztás és e miatt.. vagy nem tudom.. csak mert alapjáraton nem, terhelés alatt sem, csak ha játszok vagy valami 3d tesztet nyomok...
Egyébként akkor most a táp szar vagy csak gyenge a gépemhez?
Üdv
-
djdaniel
senior tag
Üdv!
Szerintem a táp ciripel, bár nem biztos.
Én azt csinálnám, h bekapcsolt állapotban meghallgatnám a tápot, miután ki szereltem a házból.
Vga-ad nyákján nincs tekercs, se az alaplapodon ami ciripelhetne, szerintem ezeket ki is húzhatod a listából.Szerintem kicsit olvassál utána.
-
diejocke
csendes tag
Már másfél éve nem volt bejegyzés de azért próbálkozok...
A problémám:
Gépen : Asus P6T SE alaplap, I7 920 proci, 8 giga ram, gigabyte gtx 550 ti
alapból semmi gond vele de amikor elkezdek gamelni (pl Crysis warhead) , vagy pl amikor nézettem vele az élményindexet, DX11 3D nél elkezdett ciripelni.
Crysisben pedig ahogy változik a kép úgy változik a ciripelés frekvenciája
Egy 500W os Coolermaster táp hajtja...
Olvastam a tekercsleszigetelésről, de halottam olyat is ahol dettó ugyanilyen vga-val volt gond és tápcsere után nem jelentkezett a probléma...
Mit javasoltok? Új táp vagy sufnituning??
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv -
silentfiu
tag
válasz
dízelracer #92 üzenetére
köszi és bocs elelejtettem írni
-
dízelracer
őstag
válasz
silentfiu #91 üzenetére
Nem tudom mi lehet a baj de a biztonság kedvéért azt a tápot mihamarabb cseréld le. A Melyik tápegységet vegyem? topikban kapsz hozzáértő segítséget.
-
silentfiu
tag
sziasztok!
mikor indítok 1 gamet pl. (DEAD SPACE 2) vagy 3Dmark vanteget! akkor elkezd ciripelni a vidikarim!!! alapon is meg húzva is... miért van ez?
configom:
ASUS MAXUMIS II FURMULA
E8500 2x3.16Ghz
4x1Gb (1066Mhz) CSX Metal Cooler Extreme
EVGA GTX280 512bit
a tápom 1 M-tech [link]help!!!!-et kérek Privbe ha lehet vagy ide
előre köszi üdv Laller
-
Amacs
aktív tag
Hát igen, itt nem a ventillátor problémákról volt szó.
Nekem egyébként megoldódott a problémám. Nem ciripel már semmi sem. Egy új táp megoldotta a problémákat.
-
Daffni2
addikt
Gyorsabban is kaptál volna választ.
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Van egy Ati Radeon HD 3600 - as VGA-m,az a problémám vele hogy a venti nagyon hangos lett és azt szeretném kérdezni hogy esetleg nem e lehetne vele valamit csinálni hogy ne legyen hangos?Tudom hogy jobb lenne ujat venni rá,de sajna most nincs rá valom...
Szal ha valaki tud valami ideglenes megoldást a problémára az kérem irj le nekem...
Előreis Köszönöm....Üdv...: Zoli
-
Amacs
aktív tag
Ugye most 60 fps mellett nem ciripel. Kipróbáltam újra Vsync nélkül, hogy ugyan hány fps-sel megy. A bevezetők úgy kb 5000, a menü pedig 2300 fps körül mozog. Úgy érzem az kicsit sok, még ha van is valami gond a hw-el, nem értem minek hagyják 250 fps (vagy mittudomén mennyi, csak ne 5000) fölé menni, főleg az ilyeneknél, mint a menü meg a bevezető... Akinek meg olyan gépe van, hogy a 250 fps-t szánalmasan kevésnek érzi, annak hagynának valami kiskaput a játék configjában, amit úgyis hamar megtalálna valaki.
-
Amacs
aktív tag
Nekem is feltűnt a gtx260-om ciripelése, de csak a stalker menüjében(mind a 2 résznél). Ezelőtt semmi ilyesmit nem tapasztaltam sem a 6800gt-nél sem az 5900xt-nél. Játék közben semmi probléma nem volt, de most hogy olvastam és ki is próbáltam, a Vsync nekem is megoldotta. Semmit nem hallani már. Köszönöm a segítséget
-
Speed®
titán
Hoppá, és itt is összefutunk ;) Épp azt akartam beírni, hogy nálam a VSync bekapcsolása segített minimalizálni a nyenyergést, ami tipikusan töltőképernyők alatti többszáz FPSnél jelentkezett igen zavaróan. Játék közben 100FPS alatt nincs probléma, felette azért meg-megnyikkan, de "szerencsére" nem sok címet visz 100+ FPSel 1440ben 4xAAval ;p
-
fagy53
nagyúr
A tekercsek impulzusüzemben működnek és a menetek rezegnek mint egy hangszoró membránja, ha ez a rezgés vagy a felharmonikusai a hallható tartományba esnek rohadt zavaróak lehetnek. Komoly áram folyik át rajtuk és rézhuzal tűzforró is lehet, minél kevesebb fázisú a táplálás, ez annál inkább igaz. a huzal veszteségi ellenállása a hő hatására nő és ez növelheti a vdrop-ot is.
A ciripelés hangját lehet valamelyest csökkenteni ezekkel az utólagos megoldásokkal, de ezek növelik a tekercs hőmérsékletét. A korrekt megoldás a tekercsek újbóli kiöntése lenne, de ez házilag nem kivitelezhető, vagy elég nehezen. A gariztatás szerintem a járható út, VGA-nál segíthet a driverben a Vsync bekapcsolása.
Károsodást önmagában ez a ciripelés, zizegés nem okoz még az idő múltával sem, de erősődhet, ahogy a menetek egyre jobban kilazulnak és egyre kellemetlenebbé válhat így a zaj. -
Narancs
őstag
-
Lewzke
őstag
Újonnan vásárolt videokarim az első nap is ciripelt . Nekem csak akkor hallani , ha közel megyek géphez miközben a VGA terhelve van. De szeretnék meghallgatni egy vízzel hűtött /halk GTX 280-at vagy hasonló kaliberű kártyát .
Szerintem az önindukció során összerándul a tekercs egy bizonyos frekvencián . -
Narancs
őstag
Ha jól tudom, a ciripelés azért van, mert a tekercsekről lekopik a szigetelő lakk (?), minek következtében interferencia keletkezik, amit érzékeny fülünk ciripelésként fog fel. Nem tudom, hogy hosszútávon van-e egyéb következménye a szigeteletlenségnek, de szvsz jobb ha van szigetelés, mint ha nincs (már csak a ciripelés miatt is).
De gy szaki véleményét tényleg jobb lenne megismerni.
-
Lewzke
őstag
Szerintem a "ciripelés"-ből nem lehet egyértelműen levonni azt a következtetést , hogy rossz a VGA vagy , hogy előbb utóbb tönkremegy . Mivel nekem is halk a gépem , hallani játékok alatt a VGA-t úgymond "ciripelni" . Szerintem tekercseknél ez normális jelenség de ha megdöglik a VGA értesítem a topic-ot
Egy szakértő véleményét kellene meghallgatni . -
Narancs
őstag
Cső!
Nekem is ciripel a deszkám, nem vészes, de azért zavaró. Többen azt javasolták, hogy nyomjam ki szilóval a ciripelő tekercseket, de olvastam körömlakkot, szilikon sprét is. Én egy ilyen megoldásra gondoltam, amit gyárilag is sokszor láttam (alsó kép):
Kérdésem: melyik a legjobb megoldás?
-
Speed®
titán
-
V.Stryker
nagyúr
Végül is jutottunk már valamire? Mit lehet csinálni a ciripeléssel?
Az viszont nem tiszta, hogy most a vga miatt ciripel az alaplap vagy simán a vga ciripel?
Az megoldás, ha ragasztópisztolyból származó nyáladékkal lefolyatom az összes tekercset? -
eastsider
nagyúr
nekem előző lapom ciripelt de kegyetlenül /3dm06 cpu tesztnél minden framenél ciripelt meg 3dben is/
most meg h új lap/VGA tök kuss van
ja és nforce-geforce párosítás volt akkor is... bár szvsz ez hség h ati-nf...
[Szerkesztve] -
Tomi 16
őstag
válasz
#54630400 #36 üzenetére
figy attól hogy 130ezerK ba ment a kari attól még ciripelhet az enyém is hangos,de 2d ben nem mert akkor nincsen terhelve a kari 3d ben jóhogy hangos mert nagyobb alk használ a kari meg minden,szóval ez nem kes függő meghát az ATIk általában sőt többnyire mindig hangosabbak,szóval hűtésben nagyon gáz....
SZVSZ
[Szerkesztve] -
Zozzant
addikt
ciripelgetett az alaplapi hálókártya TAIMAG HE-012D feliratú téglalapja az ASROCK lapomon amikor flashgettel töltögettem le, fogtam magam és átraktam usb-re a kábelmodemet, az alaplapi hálókártyát meg biosból letiltottam, most aztán ciripelhet ahol akar...
-
Beretta 92R
tag
Hellosztok
Dettó ugyanaz nekem is ciripel az új Gigabyte 7900 Gt-m Turbo force, ami gyárilag emelt órajelű: 525/1440, a 450/1320 helyett. Gyárilag Vf700-Al vanb rajta ami full alumínium, de én VF900-cu val használom mert az sokkal jobban hűti. Full erős 3D-s játékoknál ciripel nekem is de szerencsére hangosan csak a játékok meüében ciripel a gammákban nem. Persze most nyitott a házam ezért hallom, zárt oldallal nem hallani. -
iday
aktív tag
Tekercs (induktivitás) is ''ciripelhet'' de a kondik is ugyanugy.
Föleg ha nagy megterhelés éri öket. -
2o1i
senior tag
Amúgy elég sokat keresgéltem fórumokban és csak olyan ciripelést találtam mindíg, hogy nforce chipsetes alaplapban (persze AMD) az Ati kártya miatt ciripel az alaplap...
Mihelyt kicserélték nvidiára a vga-t, megszűnt a cirip. -
2o1i
senior tag
Hát én ciripelés közben bizony megfogdostam a tekercseket
, de a világon semmi változást nem hozott.
Ki lett próbálva egy msi k8n neo4-fi lapban is, amin a proci mellett nincsenek tekercsek, és az is szinte ugyanúgy ciripelt. Ennyit a tekercsekről... -
BlueAthlon
senior tag
Ciripelés jelenségét alap mikroelektronikai tudásommal így tudom magyarázni.
Okozóik: az SDM tekercsek ( felületszerelt kis kerámiagyűrűs vackok amiken egy nagytisztaságú rézdrót fut körül) Ezek működés közben , mivel nincsenek szigetelve, elektromágneses teret hoznak létre maguk körül ( mint minden szigetetlen vezető).
Ezek az elektromágneses mezők az eseteitekben interferálnak más mezőkkel (pl egy ugyanilyen másik tekercsével) és hullámtanból tudhatják az emberek, hogy az interferencia nem más ,mint gerjesztés. És mivel ezek a hullámok gerjesztve már a hallható hangtartományba esnek ezt hallljátok ti hogy ciripel, cincog vmi a gépben.
Megoldás: lefogodMegbontod a mezőt azzal hogy a tested is vezető lesz
De mivel már neked van saját belső ellenállásod , sőt még a kezed sem vizes krémes (azaz kevésbé vezetőképes) nem fogsz érzékelhető ( az alkatrészek számára zavaró) EM teret indukálni.
Vagy lefújod szigetelőspray-jel a tekercseket. És lám nem fognak cincogni. mivel nem lesz szabadon a vezető.
Diplomás villamosmérnökök majd kijavítanak ha rosszul mondtam vmit. nekem még fél évem van hátra a diplomáig
[Szerkesztve] -
2o1i
senior tag
Az mennyire normális, h az alaplapom a proci környékén ciripel. Játék közben csinálja. Legjobban CS:S-ben, aztán Far Cry, Half Life 2: Episode One, és SIN episodes.
COD2-ben, NFS:MW-ben, NFS2-ben, Flatout2-ben nem.
Eddig ennyit próbáltam.
Kezd bedögleni a lap?
Köszike -
Norbo03
őstag
Ezt most nem tom miért írom.
De nkm is ciripel a videokarim. Sztem tuti h a videokarin lévő fszültség stabilizátor ciripel. Mert lehuztam a proci ventit 3DMARK03-alatt a ciripelés megmaradt. Aztán lehuztam a VGA ventit ott is ugyanugy megmaradt a ciripelés. Ugyhogy sztem a feszültség stabilizátor zug. Ez ellen lehet tenni vlmit? Jah és egy Radeon 9550-sem vanrajta egy Titan hütővel.
-
Zozzant
addikt
van egy alaplapom a szekrényben, azon egy tekercs ciripelt amikor még nem a szekrényben volt, hanem a gépben
próbáltam körbefuttatni gyantával, nem is reagált rá, pech mondtam és bevágtam a mostani helyére
kikészített teljesen, megérdemelte...
szerk: offtopic vga <> deszka, csak a tekercs
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Engem is elért a vég, egy 5900 Ultra formájában.
3d alatt úgy ciripel, mint az istennyila.
Ha kondibaja van, azt remélem meg tudom oldani, de ha a tekercsek zajonganak azzal mit lehet tenni?
Hallottam itt régebben egy trükköt, hogy ragasztóval kell körülönteni őket, és akkor elcsendesednek. Ez pontosan hogy van? -
iday
aktív tag
Éljenek a selejtes alkatrészek...
-
iday
aktív tag
Nem lehet hogy a vga-n a gpu és a memoriáknak elöállito, feszültség stabilizátor rész csinálja a ciripelést. Pontosabban azokra a tekercsekre gondolok.
-
ricco
csendes tag
Nekem is ugyan ez a problémám. Ugyan igy ciripel a videokártya. De nekem nem játékonál, hanem pl ha görgetek egy oldalt, vagy valamilyen flash anim fut egy internetes oldalon. Nekem His ex 9600xtm van.
-
Hikvision
senior tag
Hát, Nemvettem észre. De Vélgülis a Kártyának semmi baja NemFagy meg nem szemetel csak Ciripel és ez idegesit
-
_Volkovy_
nagyúr
Szétszedéskor nem csináltál valami kárt?
[Szerkesztve] -
Hikvision
senior tag
Hi, Nos NEkemis Előjött ez a Bizonyos Ciripelés 9800Xt vel, Az egész (szerintem) úgy kezdődött.hogy Valameik Nap Vettem egy Titan NanoBlue Pasztát és bekentem vele. Aztán amikor elinditottam valamien 3Dmarkot akkor Elkezdett ciripelni ÉS nem a Venti Mert egy Vf700-as van rajta,és ha kikötöm akkoris ciripel a VPU, Ez elég furcsavolt számomra ezért gondoltam egyet és Alcohollal letisztitottan a NAno SZart és Sima fehér Cooler MAster pasztát raktam rá. A Ciripelés mintha halkabb lenne De megmaradt. Most azt nemmondom Biztosra hogy A NanoBlue után kezdett ciripelni de elötte nemvettem észre. Ha valaki tudna valami okosat mondani azt megköszönném.
-
GregX5
csendes tag
JAJA, nekem is ciripel, amióta megvettem/tük, mert ismerősömnek is uez van és neki is ciripel, sípol. TI4200-m vízhűtésen van, és semmit nem változott. Elvileg a kártyán levő kondenzátorok tudnak ilyen hangot kiadni. Egyébként passz, nemtom mit lehetne csinálni ezzel a dologgal. Ráadásul nekem is így van hogy ahogy változik a kép, vagy játékmenet, olyan ritmusban ciripel a kártya is.
Próbáltam már teljesen más konfigba be tenni de ott is ilyen volt a helyzet. -
Male
nagyúr
Az OK, hogy egy kicsi borda volt rajta, viszont azon volt egy venti, ami azért mozgatta a levegőt a kártya körül (még ha nem is nagyon), és így nem rekedhetett meg a meleg levegő a kártya körül, míg most a víz hűti a GPU-t, de a többi melegedő részt nem.
(Voltak olyan FX5900XT-k, amik ciripeltek, és találtak is rajtuk egy forró kis alkatrészt, amit ha lefogtak, akkor lehalkult. Ugyanez előfordult Ti4200-aknál is, ha jól emlékszem Inno-k voltak. Volt is róla topic itt a PH!-n.) -
-
Torry
addikt
VPU rekover-t vagy valami ilyesmit kapcsolj ki control panelban.
-
Flashy
veterán
1. a videokártya olyan tüneteket produkál amiket egy jó videokártyának nem lenne szabad 2. a gép újraindul, főleg amikor a videokártyát intenzíven használja játék
Occam a videokártyád körül van gond.
[Szerkesztve] -
Senki?
-
Van egy 9800 PRO-m.
Ha 2D-ben vagyok, akkor csak ritkán indul újra a gép. Úgy hetente 1x.
Ha játszok, akkor kb. 2-3 óránként.
Bármilyen képernyő frissítés történik az oprendszer alatt, azt a VPU hangos ciripeléssel jelzi. Alapvetően is ciripel.
Ha játszok, ez olyan hangos, hogy fel kell tenni a gép oldalát.
Nem húzom, vízhűtés van rajta. A ramokat is bordák hűtik. Új tápot vettem már, megelőzendő a ''táp cserés'' javaslatokat. Vírusom nincs, ráadásul ez nem magyarázná, hogy 3D alatt miért indul újra többször. 2800+ procko, ASUS A7N8X-E Del. Jelenleg semmi sincs tuningolva itt sem.
Kérdés: Normális-e az ennyire hangos zaj? Vajon a videokártya okozza-e az újraindulást? Esetleg a proci?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Death Stranding (PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ARCHIVÁLT
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest