Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- ASUS ROG Ally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onderon
senior tag
válasz
daninet #12702 üzenetére
Gondolom publikusat.
Az egész abból indult, hogy talán Redditen olvastam, hogy ezt lehet, kíváncsi voltam, az IP címem szerintem évek óta nem változott, gondoltam kipróbálom. A Vodafone modemem bridge módban van, kihúztam belőle a routert és rácsatlakoztam direktbe a laptoppal, és bumm, új IP címet kapott. Nem gondoltam, hogy működni fog. Visszadugtam a routert és utána csodálkozva láttam, hogy ugyanazt a régi IP címet kaptam vissza, ami előtte volt. Még csak újra sem kellett indítanom őket. Nem tudtam, hogy ez így működik.
-
Onderon
senior tag
Sziasztok,
Miért kap az internetszolgáltatótól (Vodafone) minden eszközöm “saját” IP címet, ha direktben kötöm őket a modemre és miért kapja a routerem “vissza” az IP címét, miután újra csatlakoztattam? Azt hittem az IP cím dinamikus, nem eszköz (MAC address) függő. A folyamat érdekel ami a háttérben zajlik, nem értek túlzottan a hálózatokhoz, de eddig mást hittem/gondoltam és ez most teljesen meglepett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest