Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Joe
senior tag
A legegyszerűbb az lenne neked szerintem hogy vennél egy jack hosszabbító kábelt, lecsípnéd az egyik végét és ráforrasztanád a ketté osztás előtt ha ennyire lényegtelen.
Nem értem milyen 2 ér jön le. Oldalanként 2 ér ami a kettésztás előtt csak 3 mivel a "negatív" az közösböl lesz szétosztva.
-
cebulba
csendes tag
Én fémkeresőhöz használom és ott mindegy hogy milyen a minőség,az a lényeg hogy csipogjon
Viszont talááltam itthon toldásnak szerelt kis jackes vezetéket,ami zománcozott vezetékű,de azt megoldottam forrasztásnál , fiszont a füles belsejében le jött két ér és most azért nem szól.Ha raknék fel képet a füles belsejéről akkor meg lehetne állapítani hogy hová megy az a két ér ami lejött?Ez egy régi faist austria márkájú füles,állítható hangerővel és stereo/mono kapcsolóval.
-
Kis Joe
senior tag
Normális spirál kábelem még nem volt. Igazábol nem is értem miért lehetne az jó fejhalgatónál. Ha megnyújtod kellő hosszúságúra akkor mindig vissza húzza a fejhalgatót.
A bele toldás pedig brutálisan rontja a hang minőséget és ez az amit sose csinálunk. Csak komplett kábel csere vagy csak csatlakozó csere ha kábelről van szó. -
cebulba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy spirál kábeles fejhalgatóm és az a problémám,hogy bele kellett toldanom a vezetékébe,de ez a toldott rész mindig eltörik a hidegben,tudtok valami szilikonos kábelt ami nem keményedik ki a minuszokan?
Vagy komplett nagy jackes puha spirál kábelt,kb 1m es kéne.
Köszi! -
Kis Joe
senior tag
válasz
gerenda110 #43 üzenetére
Gyári szinte kizárt, még a komolyabbak is nehezen szerezhetőek hibások szétbontásával
-
Kis Joe
senior tag
válasz
gerenda110 #41 üzenetére
Ha nem a kábelben egy ér szált el akkor az csak a hangszóró cseréjével orvosolható. A kérdés az alkatrész beszerzése mert hangszóró kibontása más fejhallgatóbol elég nehéz ügy plusz akkor másképp fog szólni az eggyik fele
-
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Van egy USB-s 5.1es fülesem,csak sajnos elszállt belőle a basszus.Mennyi lehet a javítása? mert igazából szól az a hangszóró a fülesben meg csak recseg.. -
Tecnamo
csendes tag
Üdv, távollétemben a kedves szobatársak hazavágták a Sennheiser HD 202-es fejhallgatómat. Mind a 2 hangszóró néma, ha a kábelt "megpödröm" a hangszóró alatt akkor működik, de tartani kell.
Kérdésem az lenne, hogy ha levágom a hangszóró és az összeszorító (dupla kábel vége) közti szakaszt, és a maradék kábeleket megbontva odaforrasztom a hangszórókra akkor fog-e működni?
A választ előre is köszönöm!
-
bandy13
aktív tag
Hali Tudnátok segíteni ebben ? [link]
Előre is köszönök minden segítséget !!Üdv! András
-
rookieinc
újonc
Üdv!
Ha még él a topic, a segítséged szeretném kérni. Tegnap sikerült felbosszantania ennek a remekműnek, ami előtt ülök épp most, és sajnos ezt a fejhallgatóm is bánhatta. A földre dobása után észre vettem, hogy a jobb oldali részéről kiesett egy vezeték. Gondolom, ha visszatuszkolom a helyére, az nem elegendő, van lehetőségem arra, hogy szétszereljem azt az oldalt, és valahogy visszategyem a helyére a vezetéket? Ha igen, hogy csináljam?
Ehhez hasonló fejhallgatóm van, csak a mikrofon nincs ilyen nagy dudorhoz hozzákötve: http://shop.lunir.hu/Images/Products/634636279132027838.jpg
Majdnem elfelejtettem, nem a mikrofonos résznél jött ki a vezeték!
Köszönöm, előre is!
-
Kis Joe
senior tag
válasz
BedoSebi098 #34 üzenetére
Bármelyik elektronikai boltban megcsiálják neked ahol szervizeléssel is foglalkoznak
-
Kis Joe
senior tag
válasz
BedoSebi098 #32 üzenetére
Le kell mindenképpen cserélni hozzá a csatlakozót mivel a 2 oldalhoz 3 ér szükséges (2x pozitív, 1x negatív) és így nincs meg az egyik pozitívod.
-
Kis Joe
senior tag
-
Hofi004
csendes tag
Sziasztok!
Egy Audio Technika ATH-SJ5 fülesen szeretnék fülpárnát cserélni de nem egyenlőre nem találta hozzá megfelelőt.
Tud esetleg valaki segíteni nekem ebben dologban?Köszi, Hofi004
-
progdavid
csendes tag
válasz
Milanxx16 #24 üzenetére
Szia,
Gondolom a hangszórótartó doboz össze van csavarozva, de ez típustól függ.
Általában le kell húzni a fülvédő burkolatot először, és utána már látod a csavarokat. De az is lehet, hogy a tiéd szétpattintós.
A Szerviz Blogomban találsz pár példát. -
Milanxx16
csendes tag
Van egy normális fülhallgatom ami a hangszoroba el szakadt a drót és hogyan tudnam szetszedni?
-
progdavid
csendes tag
Szia!
Ha érdekel a téma, olvass bele a Szerviz Blogomba.
A fülhallgatók javítása nem bonyolult, csak pepecs munka, jó kézügyesség és némi felszerelés szükséges hozzá. -
Gabe944
csendes tag
Hello nekem samsung gyari agybadugos fulesem szakadt el a jack dugonal kozvetlen. H alljak neki a megjavitasanak ?
-
progdavid
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég én is indítottam egy SzervizBlogot a témában, lehet bogarászni:
Headset javítás, fejhallgató és fülhallgató javítás
Üdv.: Dávid -
dozzer
tag
Haly!
Van egy fasza fülesem de a kábelét ki kell cserélnem mert megtört. Kérdésem az lenne milyen tipusú ill. hol tudnék venni iylen jobb minőségű kűbalt?(linket is kérnék) Kicseréléssel nincsen gond! Azzal van csak a baj hogy nem tudom hol keressem a kábelt! -
royalka
őstag
Hali. Nekem egy sennheiser cx400at kellene újra kábelezni de nem találok semmi infot hogy hogyan lehet ezek az agybadugós füleseket szétszedni.
-
attyla999
csendes tag
Van egy dobhártyás füllgatom.
Képek:
http://kepfeltoltes.hu/120828/HPIM3682_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120828/HPIM3685_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szeretném tőletek megkérdezni, hogyan kell ezt szétszedni? -
darky4e
tag
Nekem lenne egy BOSE fülhalgatóm és annak szeretném a kábelét kicserélni, vszinű az a gond. Honnan tudom,hogy melyik kábellel kompatibilis és honnan tudok kábeleket beszerezni? elektro boltokban árúlnak kellemes vastagságú kábelt?
-
Lmh
őstag
Hali! Köszi a választ!
Azt kifelejtettem, hogy csak bizonyos basszus hangnál csinálja. Előre elnézést kérek a buta kérdésekért, de ha tegyük fel egyáltalán szét tudom normálisan szedni, és még vkivel be is tudom szereltetni egy ilyen Roccat Kave-ba csak úgy vehetek egy hangszorot? Ezek az 5.1-es fülesek nem több pici hangszóróból állnak?
Továbbá, ha tegyük fel veszek bele minőségibb hangszórót és be is szerelem, nem lesz teljesen más a hangzása, mint a másik fülemben ( ez nem lenne talán még zavaróbb mint ez a kis basszussercegés) ?
Egyébként a szétüvöltetés jó diagnózis lehet, sokszor használtam totál full hangerőnElőre is köszi
-
Lmh
őstag
Hali mindenkinek!
Annyi lenne a problémám, hogy elkezdett basszusoknál sercegni a roccat kave-m bal fülese.
Sajnos a gari 2 hónapja lejárt.
Mi lehet a gond? ( gondolom simán beszart :S ) Lehet ilyet javíttatni? Ha igen, hol és kb mennyiért?Előre is köszönöm!
-
p_adam
addikt
Leginkább egy csavarhúzóval lehet szétfeszíteni, ha nincs sehol rögzítőcsavar miután levetted a fülpárnát (mivel ennek kell először lejönnie) akkor ez következik, néha esetleg össze lehetnek ragasztva dolgok amitől nehéznek tűnhet de fokozatos próbálkozással előbb-utübb menni fog. Az összerakás meg már sokkal egyszerűbb
-
Heló!
Arra van ötleted, hogy a szétszdhetetlen füleseket mivel/hogyan lehet szétszedni?
Van egy pár minőségi alu házas fülesem, amin elég rossz minőségű a kábel, és jobbra cserélném.
A forrasztásos része nem probléma, a neheze az, hogy nem merem szétszedni, mert félek, hogy van a külső részben, vagy magában a hangszóróban teszek kárt...
Jártam már úgy, hogy a szétszedéskor, ahol szétnílt a füles, az egyik rész magával vitte a membránt, miközben a mágnes maradt a másik félben...Alternatív megoldás az, hogy a kábel elágazásnál toldom meg, de nincs ötletem arra, hogy az az elágazás utána is gyárinak nézzen ki.
Gondolom, vagy valami mini műanyag tokra lenne szükségem, vagy valami esztétikus zsugorcsőre, de utóbbiról nem tudom elképzelni, hogy mechanikailag is strapabíró legyen...Bármi ötlet jól jön!
Köszi!
-
Kis Joe
senior tag
Szia!
Mindegyik fülhallgatót másképp lehet bontani.
Kezdetnek azt kell csínálnod hogy a fej részét szét kell bontanod.
Utána le kell forrasztani a hangszórót és a kábelről a csomót szét kell bontani.Így röviden ennyi, de a gyakorlatban nem ilyen egyszerű
Nem mindegyik kábel kompatibilis mindegyik fülhallgatóval például!
-
toM517
aktív tag
Szia
Segitsegedet kernem egy fulhallgato megjavitasahoz...ujra kene kabeleznem, csak fogalmam sincs hogyan fogjak hozza...
Hogy tavolitom el, de foleg hogy kotom be az uj kabelt ugy, mint ahog a jelenlegi is van? Tehat nem szeretnek szigszalagozni meg zsugorcsovezniGyari javitast szeretnek elvegezni.
Koszi elore is!
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztam fej- és fülhallgatók javításával. Szeretném ezt a tapasztalatomat más javára is fordítani. Úgyhogy bármi problémád van ezzel kapcsolatban akkor nyugodtan írj!
KJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest