- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
Dr. Akula #89 üzenetére
Ennek ellentmond egyébként a videocardz.com beszámolója, mert az általuk kiadott cikkben 799-es dolláros áron szerepel a 4070 Ti, ami megközelítőleg 306 ezer forintot jelent.
Az NVIDIA megerősítette, hogy az RTX 4070 Ti gyorsabb, mint az RTX 3090 Ti, de számok alapján azt egyelőre nem tudni, hogy mennyivel. -
PuMbA
titán
válasz
Dr. Akula #82 üzenetére
Mivel a Cyberpunk-ban a kikapcsolhatatlan TAA natív felbontásban is mossa a képet, ezért szinte mindegy, hogy DLSS-sel vagy nélküle játszol
De ugyanez igaz a Spider-Manre is, el is mondja a fickó a 4K monitorával, hogy gyakorlatilag nincs különbség a 4K és a 4K DLSS között. Így erősen az utóbbit érdemesebb használni, hacsak nem valaki szereti az alacsonyabb fps-t. Nagyon ritka, hogy egy mai játékban nincs TAA és ezáltal a 4K natív jelentős képminőségbeli előnyt mutat.
-
PuMbA
titán
válasz
Dr. Akula #76 üzenetére
12GB 4K-ra RT-vel ma biztosan elég: RTX 4080 | Cyberpunk 2077, RTX 4080 | Spider-Man Miles Morales
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Dr. Akula #62 üzenetére
Mondjuk én nagyon nem vágom hogy a vga ram mennyiségeket mi alapján választják? 3080 at a 10 giga miatt nem vettem mert már a 2080 ti men is elfogyott néha a 11gb memo.... 3090 ti n meg minek fityeg 24? hót felesleges, a 4070 ti n meg a 12 lesz sovány. Ebből 4080 lesz egy aio vizes példány....majd talán egy év múlva...addig alaplap meg processzor upgrade...
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Dr. Akula #31 üzenetére
Mi köze a felbontásnak ahhoz hogy milyen gyorsan visz ki valaki egy gémet vagy hogy mennyire élvezi azt?
Na jól van Drakula barátom ezt itt fejezzük be mert ez már nevetséges.
Tehát szerinted aki 4K alatt tolja az mind "balf@sz" és nem élvezi a gémelést.
Megbszhatod az SLI-det semmire nem való akkor ha game engine egy hulladék. Jó pár SLI-m volt nekem is, meg is utáltam egy életre mert több hátránya volt mint előnye. Dupla akkora fogyasztás meg hang meg hő de a teljesítmény nagy nulla volt pedig ROG alaplap meg Extreme CPU-m volt alatta.
Könnyen vagizol a 4K-val 4090-el, kíváncsi vagyok honnan a milliód rá, majd szerezzél be arra a munkahelyre engem is már ha nem apu vette.
Bár sok játékban még mindig kevés az a VGA is 4K-ban ha csak nem elég a 60FPS.
Inkább 120FPS-em legyen 1440p-be mint 60 4K-ban.
Lassan nem kell azon gondolkodnunk milyen VGA-t vegyünk: [link] -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Dr. Akula #29 üzenetére
Elfelejted hogy a 40-es szériánál lesz egy DLSS3 opció aka DLSS Frame Generation ami elég sok FPS-t fog hozni szinte észrevehetetlen minőságromlás árán.
Jó nem minden játékban lesz ez tény de akkor is nagy előny.
Akár mit is mondasz egy 4070Ti időtállóbb lesz mint egy 3090Ti csak nézd meg majd a fogyasztási adatokat ha kijönnek a tesztek. És olyat senki ne mondjon hogy neki mind1 a fogyasztás... nem mind1 hogy valami 420W-ot eszik óránként vagy csak ~250-et.
Nekem úgy megy a Horizon Zero PC-n 1440p-be folyamat 120FP-esl, hogy a VGA közben ~160W-ot eszik. Ezt csináld meg egy 3090Ti-vel.
A 4070Ti "kevés" VRAM-ját meg ésszel kell használni és nyilván nem 4K-ravenni.
Úgy csináltok mintha már a 4K alap lenne manapság. Nézzél egy Steam statisztikát a többség még mindig 1080p-ben tolja.
3DMark-ot ne hasonlítsd játékhoz, az bench-elésre lett kitalálva míg a játék játékra. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Dr. Akula #27 üzenetére
Egy 9 éves játékot akarsz te Bencsmárkolni?
Azt ugye tudod hogy egy Callisto Protocol ami pár napja/hete jelent meg egy 4090-et is kifektet 1440p-be. Szted hol lesz elég oda már a 3090/Ti tudása pláne 4K-ba?
És hasonló nagy gépigényű címek fognak jönni RT-vel a közeljövőben ezért az ilyen régi játékok FPS tesztjei nekem nem mondanak semmit és nem is mérvadóak már.
Mutass 3090 vs 4090 RT tesztet mondjuk Szájberpánkba.
Nem beszélve a DLSS3-ról ami majdnem dupálzza az FPS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bár csak egyetlen kiszivárgott mérésről beszélünk, abban elég jól teljesít az Ada az előző generációhoz képest.
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Last Epoch
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest