Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HollywoodBoy

    tag

    válasz Qru #20402 üzenetére

    Köszi a választ!

    Hát sokat gondolkodom a témán megmondom őszintén... Az egyik választás a Michelin CC lenne - @choco01 köszi, a javaslatod alapján kezdtem kutatni a típus után.

    A másik meg egy téli Goodyear UltraGrip 9.

    Egy kicsit drágább a CC, de nem azon a pár ezer forinton fog múlni, szóval itt most a pénz annyira nem szempont.
    Sokkal inkább a többi dolog... 2016-os téli ADAC tesztből indultam ki. Ugyan a méretek eltérőek a tesztben, ahhoz képest amiben én keresek gumit, de feltételezem - javítsatok ki ha nem így van, mert nem értek a témához - a méret ebből a szempontból nem olyan lényeges, sokkal inkább a gumi kialakítása számít, ami gondolom ugyan az nagyjából az összes méretnél egy adott típust figyelembe véve.

    A két említett típus összehasonlítása során azt láttam, hogy nagyjából ugyan azt produkálják a gumik (néhány tized eltéréssel), viszont a CC a havon eléggé leszerepelt. (erre fel is hívtad a figyelmemet). Még amin csodálkoztam, hogy száraz és vizes aszfalt tekintetében is alig volt különbség, pedig azt vártam, hogy az UlraGrip rosszabbul fog szerepelni pl. szárazon, de ez elmaradt.

    Szóval ez a havas dolog miatt kicsit jobban hajlok a csak téli megoldásra (nyári nélkül) mint a 4 évszakosra. Igazából ami a téli ellen szól nyáron, az-az amit írtál, hogy jobban tapad a 4 évszakos (nyilván ebből adódik a nagyobb zaj - ami nem érdekel, és a minimális többletfogyasztás is - ami néhány ismerősöm sok éves számolgatása alapján tényleg minimális).
    Viszont ha jól értem azért ez sem jelenthető ki feketén-fehéren, hogy márpedig a 4 évszakos jelentősen jobban tapad nyáron, mint a téli abroncs. Hiszen az ADAC-os tesztben is minimálisan hozták ki jobbnak a száraz úton a CC-t mint az UltraGripet. Nyáron meg főleg száraz úton megyek, kivéve ha esik, mert akkor még minimálisan jobb is a téli a teszt szerint. Persze tudom itt szóba jön az, hogy nyáron a száraz út az forró hőmérsékletet/aszfaltot is jelent. Nagyon kíváncsi lennék egy nyári meleg időjárásban készült tesztre, hogy mennyivel szerepel rosszabbul a téli, mint a 4 évszakos. Az a baj ilyen teszteket nem igazán találtam a neten. Ha van is az a gumikereskedők weboldaláról származik, de semmi megbízható forrású tesztre nem utalnak ilyenkor persze... :N

    Mit gondoltok a gondolatmenetemről? Örülök ha kijavítotok, mert szeretnék okosabb lenni a témában. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák