- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Helló! Még mindig a Cast szerverek között keresgélek. Olyat, ami tud crop/zoomot nekem csinálni. A Videostreamet és a Plexet már próbáltam. A Plexnek még a felhasználói felülete is eléggé zűrzavaros, alig lehet megtalálni a tartalmat, főleg, ha szét van szórva. De a fő hiányosság a crop/zoom hiánya.
Ha valaki próbált már olyan szerver castot, amivel ez kivitelezhető, ne habozzon leírni. Köszönet érte előre is!
-
-
totopad
senior tag
válasz
Luissimo #3095 üzenetére
Én külföldön simán tolnám a közszolgálati szaradókat, ha érdekelne, .legalábbis, amikor próbáltam, akkor ment. Még az M4 Sport it (f1-et kivéve) simán elérhető... viszont vannak olyan jogok -és lehet, hogy pl a sport tv ilyen-, aminél csak belföldi sugárzás lehetséges -na ilyenkor jön jól egy honi vépéen szolgáltatás
-
Luissimo
veterán
válasz
totopad #3094 üzenetére
szerintem akkor abszolut nemmenne egyik csatorna sem, ha külföldi IP-je lenne.
A TVGO ilyen szeszélyes szerkezet, telefonról énsem tudom átstreamelni az adásokat és PCről sem, még Chromebol sem, mert a műsorujságot átviszi a tvre, de amint elindul egy lejátszás a lejátszóablakban, arról az ablakról mintha nem venne tudomást, nem látná a CC.
nemértem miért jó ez a Trékomnak, a DIGI online sem egy matyóhímzés, de azt legalább átlehet castolni, igaz, hogy a minőségéről nemérdemes szótejteni, de legalább megy.
megoldhatnák már a Trénél
-
jdomok
csendes tag
Sziasztok,
A napokban vettem egy CC2-t. Arra szeretném használni, hogy a T-home TV GO alkalmazást szeretném Tab-ról TV-re tenni. A TV-hez csatlakoztattam, kipróbáltam youtube-n, stb.....tökéletesen megy. Viszont a TV GO alkalmazás esetén viszont bizonyos TV programokat kiküld a TV-re /M1, M2, M4/ , de viszont Sport1, Nickelodeon nem teszi ki.......Ha a megosztást megszüntetem a Tab-n elindul, majd amint kirakom kb. 1 másodpercig megy, majd fekete háttér. Ha ismét megszüntetem a megosztást elindul a Tab-on. Ha a Wifi-vel lenne baj, nem müködne a többi se. Vagy talán más sebességgel küldik a "prémium" csatornákat???? Valakinek tapasztalata, ötlete?
Köszi
Dmkjns
-
KubanitoS
veterán
Nálam sincs semmi gond.
-
totopad
senior tag
https://www.hwsw.hu/hirek/58316/google-home-cast-chromecast-tp-link-wifi.html
valaki?
nálam nem jött elő, pedig tp linkes routerem van és ma is castoltam...mondjuk én szifonról használom, nem droidról
-
castiels
addikt
Sziasztok.
Digi Online-nál ha CC-n átküldöm 50 és 60 Hz en isbl kicsit akad a kép, a mytv-nél nem volt problema.
-
azbest
félisten
válasz
BonFire #3084 üzenetére
Lehet, hogy a tévéd hozzá tudja állítani az fps-ét a filmhez, amikor ő játsza. A cc meg nem támogat ilyet. De a legtöbb lejátszó sem vagy szolgáltatás sem sajnos. Majd, ha elterjed az adaptive framerate a lejátszó eszközökben és a tévékben is, akkor végre minden úgy jelenik meg, ahogy a video megkíválnja. A játékos kártyák és monitorok már támogatnak hasonló megoldást.
A cc egyébként átállítható 50 és 60 közt, szóval lehet próbálkozni, hogy melyik simább a filmekkel. Az androidos google home appban van opció.
-
BonFire
veterán
Ja. A mi tévéink PAL szabványúak, az USA-ban NTSC van, tehát itt a tévén 25, míg odaát ~30 FPS a szabvány. Bármely film, ami 24 FPS valamilyen módon a két rendszeren dadogni fog. Ezt jobb helyeken úgy oldják meg, hogy bizonyos százalékkal egyszerűen felgyorsítják a lejátszást. Ez egy kétórás filmnél nemigen észrevehető, mert csak néhány másodperccel lesz rövidebb a játékidő. Ha viszont az eredeti játékidőt megtartjuk és beiktatunk extra képkockákat, akkor jön ez az idegesítő pulldown.
Na, most azt ne kérdezze senki, hogy vinyóról miért nincs pulldown, CC-n keresztül meg miért van, mert arról gőzöm sincs.
-
Pacee90
tag
-
azbest
félisten
válasz
#22718208 #3081 üzenetére
mivel a mindenféle szolgáltatás a chromecast számára optimalizált formátumot használja. Amikor helyi fájlt küldöl át, akkor lehet mégcsak transzkódolást sem csinálsz, hanem csak úgy rátolod. Aztán vagy képes játszani vagy nem.
Az akadozás lehet azért, mert szerencsétlen fps -sel megy, a cc 50 vagy 60Hz frissítést használ. De lehet azért is, mert a videó codec-ét nem tudja rendesen lejátsznai a cc hardvere.
-
törölt tag
Az mitől lehet ,hogy fHD mkv-t látványos akadozósan játsza le a cc2? Ugyanezt a samu tv teljesen simán. Akadozáson azt értem ,hogy mint ha folyamatosan eldobálna néhány képkockát.
Illetve ,hogyan és miként lehet feliratot varázsolni? Egyenlőre DLNA(asus router) + mobilon bubble upnp párossal nézegetem,de nagyon kicsi a mérete és teljes fekete háttér van az srt mögött, ami nem túl előnyös.
A játékból kihagynám a pc-t ha lehet. -
DrJaka
aktív tag
válasz
Greybeard #3075 üzenetére
Vettem egy 2.0-t most próbálom beállítani.
Abban tudnál segíteni, hogy a PC-mről hogy tudnék castolni? Ugye chromecast.com/setup linken kéne beállítanom a pc-hez a chromecastot, viszont a pc-m nem talál eszközt. Szerintem azért mert a PC-m nem wifin hanem UTP kábelen csatlakozik a nethez (a router természetesen ugyan az)Szóval hogy tudnék cast-olni a pc-mről?
-
Greybeard
tag
Ó, nem tudok olvasni, látom már, hogy mindkét régi TV-n van HDMI, tehát mindkettőn működnie kellene. Hát, 3 feltételnek kell egyszerre teljesülnie:
1) Chromecast csatlakozzon TV-hez HDMI-n.
2) Chromecast csatlakozzon áramforráshoz (USB vagy konnektor)
3) Input HDMI-re legyen állítva a TV-nHa ez mind megvan és mégsem működik a dolog, akkor valóban baj van és ez esetben nem tudok segíteni. Ha mégis működik, akkor csak csatlakoztasd a helyi WIfire a Google Home app segítségével és élvezd.
-
DrJaka
aktív tag
válasz
Greybeard #3073 üzenetére
Azt hogy nincs vagy van usb a tv-ken csak szemléltetésnek szántam hogy mennyire régi készülékek, hátha ennek van köze ahhoz hogy nem működik.
Akkor viszont totál tanácstalan vagyok.
A két régi tv-n hiába állítom hdmi-re a bemenetet nem látja a chromecast-ot.
Azon a tv-n amin működött, nem is lehet a bemenetet hdmi-re állítani addig, amíg nem érzékel eszközt (ki van szürkülve, ha rányomok azt írja nincs csatlakoztatva semmi.)
Próbáltam most reggel, továbbra sem érzékeli a chromecastot a tv.
Neten annyit talátam hogy van a chromecaston egy gomb, ha azt 25mp-ig nyomva tartom azzal "resetelem". Ez sem segített sajnos.
-
Greybeard
tag
Szia!
A Chromecast USB-n csak áramot kap, a HDMI-n adja a jelet a kijelzőnek, így az egyik régi TV rögtön kiesett. Ha HDMI bemenet van a TV-n, de USB nincs az nem gond, mert értelemszerűen konnektorból is kaphat áramot a Chromecast. Ez alapján a másik 2 TV alkalmas a Chromecast használatára, csak ne felejtsd el a bevitelt (Input) a TV távirányítóján HDMI-re állítani. Innentől kezdve, ha a Chromecastot csatlakoztattad a Wifi-hez, akkor működnie kell. Nem sanszos, hogy pont nálad ment volna tönkre. Mindez igaz Chromecast 1-re, 2-re, Ultrára is.
-
DrJaka
aktív tag
Sziasztok!
Első generációs chromecastot kaptam kölcsön, ki szerettem volna próbálni hogy működik-e érdemes-e beruháznom egy 2.0-ra.
A fiam tv-je egy éves azon próbáltam ki, a telefonról castoltam, tökéletesen működött.
A 2 másik tv-nk elég régi, az egyiken még USB sincs, csak HDMI, másikon van ugyan usb, de "only service".
Sajnálatos módon nemhogy a két régi tv-n nem működik ("nincs jel") de már a fiam tv-jén sem. Fel sem ismeri hogy dugtam valamit a HDMI-be.
Murphy törvénye szerint persze tudom semmi nem zárja ki hogy nálam romoljon el.
A kérdésem az, hogy ha ma veszek egy 2.0-t azt rá merjem dugni a régi tv-kre?
-
spanyoll
addikt
Hülye kérdés: ki kell kapcsolni valahogy amikor nem használjuk, vagy onnantól, hogy most összedugtam tv mögött addig nincs vele dolog amíg nincs vele baj?
-
spanyoll
addikt
Na megvettük végül mi is barátnőmmel a v2-t. Első fél órában anyáztam sűrűn, mire rájöttem hogy működik és melyik progival tudom elérni a video streamet pl (bubble első körben nem ment, végül a videostream maradt). De most imádjuk, nagyon jóóó. Ez a jövő
-
BonFire
veterán
Helló! Ajánlottátok a Plexet mint médiaszervert, és egyelőre teszi is a dolgát; ha lassan is, de kezdem átlátni a benne lévő zűrzavart. Egy dolog viszont zavar benne. Ha a háttérben fut is, azaz nem használom, akkor sem tudom alvó üzemmódba rakni a gépet, ugyanis rögtön felébreszti. Ha kilövöm az appot, még az sem segít, hanem ki is kell ürítsem a készülék memóriáját. Akkor már békén hagy.
Éjszakára repülő módban van a teló, de reggel, ahogy kikapcsoltam a repülő módot, a gép egyből felébredt, holott a Plex most még a futó processzek között sem volt. Be lehet a szerverben valamit úgy állítani, hogy csak akkor ébressze fel a gépet, amikor az szükséges? Mondjuk lejátszási vagy tallózási parancsot kap, de a háttérből ne kommunikáljon már vele egyfolytában?
Vagy esetleg a Windowsban van eldugva valamilyen opció erre (Win10 x64 1703 build)
-
Luissimo
veterán
válasz
gyugyo79 #3063 üzenetére
köszi, de sarokbaszorítottam a problémát.
Ezzel a vacak cast playerrel valójában csakis és kizárólag az mp4 fileokat lehet így lejátszani, de akkor sem van sok lehetőséged az aprócseprő beállításokra sem, mert egy roppant fapados lejátszó.
szóval nem erőltetjük többé...
kösz, üdv nektek
Lui
-
gyugyo79
addikt
válasz
Luissimo #3062 üzenetére
Mert a böngészőbe ha belehúzol egy fájlt akkor alapból ezt csinálja vagy lejátssza ha felismeri a formátumot de van böngésző ami csak a letöltést kezdi ...
Szóval nálad a nem ismeri fel van. Nincs egy tallózási lehetőség vagy valami amivel hozzá lehet adni a fájlt és nem oda kellene húzni már ha így lenne megoldva egyáltalán ? -
Luissimo
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz
BonFire #3059 üzenetére
Az androidos kliens használat megvehető egyszeri összegért (nem csak plex pass -al megy és csak amíg előfizetsz de ha az vann akkor is megy ..), nekem meg is van ezért nem tudom már hány perc után veszi le a képet. Viszont ha kirakod rögtön CC -re azt nem veszi le (ezt olyan ismerős mondta akinek nincs a kliens megvéve). Szóval csak CC -használatához nem is kell megvenni elvileg.
-
BonFire
veterán
-
gatto_
senior tag
Én használtam néha az Airflow-t. Amíg béta állapotú volt addig ingyen lehetett használni, és korlátlanul működött. Egy ideje fizetős lett, és csak 20 percet enged. Továbbá amióta fizetős lett azóta nekem nem jeleníti meg a feliratokat akármit csinálok, pedig előtte hibátlanul működött. Az nem derül ki a weboldalukon, hogy ez korlátozás, vagy bug.
-
BonFire
veterán
A Plex lejátssza a vobsubot is, de beállításokat tekintve pont olyan butácska, mint a Videostream. Ha ömlesztve megadsz neki egy meghajtót, ott bizony ömlesztve, átláthatatlanul jelennek meg a filmek, videók. Azt hittem, legalább mindegyikhez kreál egy thumbnailt, de ez sem mindig jellemző. Szóval ha nem tudom a pontos címet, macerás böngészni.
Nekem még mindig az asztal tükrözése+VLC jött be. Itt egyedüliként 1080-ban egy kicsi pulldown-t tapasztaltam a mozgalmasabb jeleneteknél: itt nyilván a számítógép megjelenítési képességei jelentik a szűk keresztmetszetet, hogy egyfelől lejátssza, másfelől még streameli is. Olyan 20 percenként egyszer szokott egy-egy akadás is lenni, olyan egy másodperces. Nem kizárt, hogy egy modern, mai konfignak ez meg se kottyan.
A VLC-ben még mindig szerteszéjjel barmolhatok, tweakelhetek mindent, és ez nekem hiányzik a médiaszerverekből. Amelyek attól függetlenül még lehetnek jók, csak nekem nem felelnek meg.
-
Raggie
őstag
válasz
totopad #3054 üzenetére
plusz: (#3055) BonFire
Köszönöm a válaszokat!Igazából lehet, hogy akkor nálam is a teljes desktop tükrözés lesz a megoldás. Eleve az tűnt nekem a legegyszerűbbnek mondjuk. Ennek a módszernek van bármilyen hátránya/nyűgje?
EZ alapján a cikk alapján még ezt az Airflow programot lehet kipróbálni. Ezzel van tapasztalata valakinek? -
BonFire
veterán
Azt is figyelembe kell venni, hogy a Videostream a kép alapú feliratot (vobsub) nem tudja megjeleníteni, csak a szöveges kódolásút.
Ez meglepetésként érhet, ha DVD-riped van, mert vagy beszerzel hozzá egy külső feliratot és kézzel adod hozzá (problémás), vagy nem nézed tévén. Volt olyan, hogy önálló életre kelt, és az angol nyelvű, angol feliratos filmhez bányászott valahonnan a netről egy magyar feliratot és kérdés nélkül lejátszotta, míg az eredeti mkv-ban lévő angol nyelvű vobsubot nem is látta.
Lehet, hogy valakinek ez kényelmes, csak nekem akkor és ott pont nem a magyar feliratra lett volna szükségem.
-
totopad
senior tag
-
Raggie
őstag
Szervusztok, CC2 vétele előtt állok és szeretnék minden kellemetlen meglepetést elhárítani még mielőtt megveszem a kütyüt.
Visszaolvasgattam és nekem a videostream vagy teljes képernyő tükrözése mind megfelel majd(csak letöltött filmek TV-n való nézése lesz a cél kb), csak szeretném tudni, hogy egészen pontosan mi a hardveres követelmény a PC-nél. Itt is miracast kompatibilisnek kell lennie meg ilyenek?
Egyébként gépem az adatlapomon.Ja, és annyi, hogy a desktop PC ethernettel van a routerre kötve és ugyanerre a routerre lenne wifin csatlakoztatva a chromecast.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Luissimo
veterán
nos,
új nap új kérdés , igy az év utolsó napján,azzal mit lehet tenni, hogy a cast player kiegészítőbe, ha belehuzok egy filmet, akkor nem lejátsza , hanem elkezdi letölteni a saját gépem egy másik könyvtárából.
és ha befejezte a letöltést, akkor ráklikkelés után szintén nem lejátsza, hanem letölti ujra ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest