2019. február 18., hétfő

Útvonal

Hírek » Hálózat rovat

Kivégzik a Wi-Fi hálózatot az egyes Google eszközök

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Cast funkcióval rendelkező termékek egymás után kutakodnak, de olyannyira, hogy az egyes routerek nem bírják a terhelést.

Kellemetlen jelenséggel küzdenek egy ideje a Cast funkcióval rendelkező Google termékek, kiemelve a Home és a Chromecast megoldások felhasználói. Az adott eszköz ugyanis egy idő után képes a Wi-Fi hálózatot biztosító routert is megfogni, így összeomlik a kialakított hálózat. Ez a gond persze a router újraindítása után megoldódik, viszont újra meg fog történni, vagyis a felhasználó gyakorlatilag sorozatos újraindításra kényszerül.

Hirdetés

A hibát ráadásul eredetileg nagyon sokan TP-Link routerrel jelezték, így az említett cég kezdett el vizsgálódni, de az utóbbi időben már gyakorlatilag minden gyártó előkerült, még a Google saját routere is, ami ugyanígy viselkedik.

A TP-Link vizsgálata kiderítette, hogy a Cast funkcióval rendelkező Google termékek, bizonyos szoftverfrissítések telepítésével, túl sokat kutakodnak egymás után. A Cast ugyanis MDNS csomagokat küld az adott hálózatra, és ezzel észlelheti a csatlakozó egyéb Google eszközöket. Alapvetően egy ilyen csomag 20 másodpercenként kerül elküldésre, de ha egy érintett termék alvó módban van, és egy idő után valamilyen behatásra felébred, akkor teleszórja a hálózatot MDNS csomagokkal.

A TP-Link szerint minél tovább tart az alvó mód, annál több, akár százezres nagyságrendű csomag lesz elküldve, amit számos router nem tud jól kezelni, és esetenként sajnos előfordulhat, hogy ez lefagyással jár, ami a hálózat összeomlását vonja maga után.

A TP-Link Archer C1200 már kapott egy kisebb frissítést
A TP-Link Archer C1200 már kapott egy kisebb frissítést

Az a routertől függ, hogy tényleges leállás milyen csomagszám mellett következik be, a TP-Link szerint a termékeik közül leginkább az Archer C1200-as modell az érintett, amihez ki is adtak egy új firmware-t, növelve ezzel a túlterhelés melletti stabilitását. Az alapproblémát viszont az egyes Google eszközök okozzák, amelyeknél szükséges lesz majd egy szoftveres javításra, és a keresőóriás saját bevallása szerint már dolgozik is rajta. Addig értékelhető opció lehet a Cast funkció letiltása, ami megszünteti a routerek túlterhelését.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.