Hirdetés
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pethYeti
üzenetére
Én úgy többnyire elégedett vagyok vele, de az a helyzet, hogy leginkább azért használom már, mert ebben van egyedül google fiókba szinkronizálás (könyvjelzők, jelszavak, kiegészítők, stb). Feltettem most az Operát, teljesen korrekt, gyors, és miután megláttam az ehhez készült témákat, elgondolkoztam, hogy a több száz/ezer Chrome témát hogy lehet olyan ízléstelenül összeállítani.
-
törölt tag
Másnak is van olyan gondja, hogy Chrome alatt a fórum folyamatosan pörgeti a CPU-t? Chrome 36 stabil és 37 béte alatt is (Manjaro linux, 64 bit). Opera, Rekonq, Firefox alatt tökéletesen megy minden, de Chrome a lapbetöltés után változóan 20-70% közt pörgeti a 4 magos procit, amitől persze melegszik a gép, mint a fene. A saját taskmanagere szerint a fórum lapja generál ekkora hazsnálatot, nem pluginek, nem kiterjesztések.
-
törölt tag
ma vettem észre, hogy nem mennek a yt flash videók valamiért, azt írja, hogy missing plugin, pedig fent van és aktív a chrome beépített flash pluginje. Version 19.0.1055.1 dev.
másnál is van ilyen probléma? -
törölt tag
reggel óta nem működik a hotmail.com chroem alól (16.0.912.41 beta-m és 15.xxxx stabil). ez most chrome hiba, vagy hotmail hiba lesz?
belépni még tudok, de aztán semmi nem működik szinte. nem nyitja meg a leveleket, ha rákattintok, nem lehet továbbítani, válaszolni, stb. -
törölt tag
válasz
sp@rtan
üzenetére
magát a könyvjelző sávot nem lehet oda pakolni. viszont vannak olyan kiegészítők, amik bizonyos weblapot/szolgáltatást nyitnak meg (gmail checker, greader, stb), attól függ miket használsz, mert ezeket ki lehet oda pakolni ikonba, de mondjuk egy index.hu-t nem nagyon, hacsak nem csináltak ők is valami kiegészítőt....
-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
ehhez ugye az kell, hogy a hiba előtt legyen állítva már a szinkronizálás. ha már akkor is hazsnáltad a funkciót, akkor meg kell keresni a profil könyvtárat, ami a c:/documents & settings/application data/local/share/google/chrome/(...) alatt kell legyen, vagy valami hasonló helyen (nem tudom most megnézni, nincs itthon windows kéznél). ezt úgy ahogy van törölni kell. ha nem engedi, akkor nyitsz egy task managert (tálcára jobb klikk->feladatkezelő), és a processes (folyamatok) fülön megkeresed, hogy fut-e még chrome.exe. ha igen, akkor ki kell lőni, majd újra próbálkozni a mappa törlésével.
a fent említett mappa amúgy rejtett, szóval simán intézőben nem fogod ugye látni, be kell előtte kapcsolni, hogy mutassa a rejtett fájlokat is.ha nem volt előtte szinkronizálva a profilod a google szerverrel,akkor macerásabb, mert egyesével ki kell mazsolázni a használható részeket a profil könyvtáradból. például úgy, hogy átmásood az egészet egy másik helyre, az eredetit törlöd, majd visszamásolgatod részenként, és megnézed, hogy mikor indul el a chrome rendesen.
-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
múltkor nekem is cisnálta. szerintem valami frissítéssel érkezett bug lehet. a legegyszerűbb az, ha letörlöd a profil mappádat, és újra szinkronizálod a szerverről. az is lehet, hogy ehhez feladatkezelőből kell kilőni az összes chrome folyamatot, mert nálam ezután a iba után néhány megfagyott a háttérben, és nem engedte törölni a könyvtárat máshogy.
-
törölt tag
igen, az
amúgy szeretem, mert tényleg nagyon szép, praktikus, és kicsi, csak a középső gomb elég bizonytalan, inkább oldalra kell tolni a görgőt, mint befelé, és néha úgy kattan, hogy azt hiszem el fog törni :/laszlohu: köszi, most egyelőre nem akarok nagyonekgeret venni, de majd ha ez beadja a kulcsot, akkor megnézem
bár lehet, hogy inkább BT-os egeret kéne, úgyse használom másra a gépben ezt a funkciót, és akkor nem lógna ki semmi a laptop oldalából. -
törölt tag
hmm, másnak nincs problémája a fülek bezáró gombajival a dev csatornás változatban? sem lmde, sem oneiric alatt nem kattinthatóak a füleken a bezáró gombok, csak a jobbklikk->close tab megy, vagy a ctrl+w...
-
-
törölt tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
nem, ez kétirányú szinkronizáció, nem felülírja az egyiket a másikkal, ahnem kiegészíti. egy üres rendszernél ez ugye úgy néz ki, hogy a szerverről lemásolja a gépre, mivel feltölteni nem tud semmit. ha egy olyan gépen állítod be, ahol vannak már adatok,akkor azokat is hozzáadja a szerven levőhöz (legalábbis könyvjelzők terén ez van, a beállításokat nem tudom).
-
törölt tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
az a baj, hoyg szerintem a chrome nem csinál külön könyvtárat az egyes profiloknak, ahogy a firefox, hanem beolja egy mappába őket. nem tudom, hogy vissza lehet-e szerezni az eredetit. elvileg a documents&settings/appdata/local/google/chrome/... könyvtárban kell legyen a profilod.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
nektek nincs problémátok a googletalk pluginnel? egyszerűen nem értem, hogy mitől függ az, hogy működik-e az adott chrome(ium) telepítéssel, vagy sem. a szüleim gépén a bétával megy, az enyémen a daily-vel nem, de úgy emlékszem, hogy régebben próbáltam bétával, chromium bétával és daily-vel, és úgy sem ment. volt egy alkalom (talán suse alatt?), amikor ment, de általában az én gépemen nem hajlandó. mindkét gépen linux van.
szóval szépen fel van telepítve a plugin, de nem látja a böngésző, így ha rámegyek akármilyen szolgáltatásra, ami ezt igényli, akkor újra elküld a letöltő oldalra... -
törölt tag
akkor valószínűleg rossz csatornából töltötted le. elég egyszerű a kép: ha a stabil telepítőjét szeded le, akkor mindig a stabilt fogja frissíteni csak, ha a bétát, akkor a béta változatokat is, ha pedig a dev verziót, akkor meg még ilyen prebéta változatokat is kapsz (és van a canary is asszem, ami meg majdnem napi frissítésekkel jön).
-
törölt tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
teljesen mindegy, hogy melyiket szerkeszted, a szerkesztésed eredménye a legközelebbi indításnál a másikon is jelentkezni fog.
-
törölt tag
hát, nem tudom, szerintem a legtöbb dologhoz nem lesz külön driver win7 alá már. például a pár éves HP nyomtatómra azt mondja a HP oldala, hogy a driver benne van a win7-ben, és nem is lehet külön letölteni semmit tőlük.
szerintem az általánosabb driverek már integrálva lettek, cska az ilyen extra, mint mondjuk vga, tv kártya, egy-két spéci hangkártya igényel külön meghajtót, de szerintem inkább csak a gyártó által hozzáadott szoftvert/kezelőfelületet kell feltenni olyankor is. -
törölt tag
ha mindig ugyanazokak a füleket használod, és szeretnéd, hogy elmentse, akkor elég ha kitűzöd őket (pin tab), a fülre jobb gombbal kattintva. ezeket megnyitja minden induláskor. ha ez nem jó, akkor érdemes egy session managert nézni a kiterjesztések közt, van belőle sok.
-
törölt tag
válasz
Viktor89
üzenetére
akkor nem tudom pontosan. próbáltál már beállítani más betűtípust chrome-ban?
amúgy a béta nem feltétlenül jelent rosszat. nekem úgy másfél éve már alpha állapotú böngészőm van (kb naponta frissül az aktuális frissítésekkel), és szinte soha nem volt komoly problémám vele.
-
törölt tag
válasz
Viktor89
üzenetére
nézz körül, hogy valamelyik kiegészítő nem tud-e ilyen funkciót, hogy ezeken az oldalakon is megjegyezze. én nem használok ilyesmit, ezért nem tudom sajnos, hogy melyik az, de úgy emlékszem valakinek kellett már, és volt linkelve a topikban is.
amúgy szerintem azért mások a betűtípusok, mert más rendering motort hazsnál a két böngésző. melyik IE az? mert úgy emlékszem a 9-esben hoztak be valami d3d rendering dolgot, amivel javítják a betűtípusok megjelenítését.
bár nekem a windows-os betűktől úgy általában kifolyik a szemem... -
törölt tag
-
törölt tag
hát, egy ilyet találtam: [link]
ott is azt javasolják, hogy tűzfalat meg hasonló harmadik féltől származó biztonsági programokat és hackeket kell megvizsgálni, mert belekontárkodhatnak a programok működésébe sajna.
illetve a kérdező végül arra jutott, hogy a böngésző alatti silverlight plugin okozta a gondot. érdemes lehet esetleg frissíteni ezeket, hátha segít, vagy ha nem használod, akkor le is lehet tiltani. -
törölt tag
hát, az xp saját tűzfala biztosan nem fogja meg. a kérdés az, hogy tettél-e fel valami más tűzfal programot, ami ugye rákérdez minden kimenő forgalomnál, hogy engeded-e, hogy xy program adatot forgalmazzon. ilyenre szoktak időnként emberek figyelmetlenül kattintgatni, és ezzel letiltani dolgokat.
amúgy érdekes jelenség. van valami hibaüzenet, vagy ilyesmi esetleg? -
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
azok nekem is, és teljesen jól mennek. viszont ezek nem pluginek, hanem kiterjesztések. plugin például a flash, vagy silverlight, vagy java. esetleg megnézheted, hogy a címsávba chrome://plugins/ címet beírva, és átmenetileg kiiktatva a plugineket megjavul-e.
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
hmm, meg kéne nézni, hogy miért hal meg. lehet, hogy valami plugin, vagy ilyesmi okozza. csak nem tudom pontosan hogyan tudod előhozni a hibakonzolt, vagy log-ot (de majd jön egy hozzáértőbb, és megmondja).
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
nem tudom. a telepítő elvileg semmi különöset ne mcsinál, csak bemásolja a fájlokat a megfelelő mappába, és kitesz egy-két ikont, aztán annyi. nem lenne szabad ettől megboruljon. bár ha éppen másolja fel a fájlokat, és közben ellkezded felülírni őket még egy telepítővel, az lehet, hogy gond.
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
hmm, érdekes, hogy a béta ilyen problémás legyen. én már nem is emlékszem mióta folyamatosan a daily trunk-ot használom, és még abban sincs olyan gyakran észrevehető hiba.
-
-
-
törölt tag
persze, mert hiába teszed fel a régi verziót, első indításkor automatikusan frissíti magát a legújabbra. amúgy ez a manós hiba általában valami oldalbetöltésnél fellépő probléma, mint script hiba, vagy renderelési hiba. én arra gyanakszom, hogy esetleg a frissítés valamit kavart a vga driverével, és ezért a renderelés meghülyületett. bár most nem emlékszem, hogy a gpu acceleration meg hasonlók be vannak-e kapcsolva alapértelmezettként.
-
törölt tag
ez a probléma _csak_ a prohardver domain alól jön elő a nagyításkor, valahogy rosszul vannak megadva az oldal elemeinek nagyságai, és nem tudja rendesen nagyítani. viszont ha más domain alól (mobilarena, itcafe, logout, gamepod) lépsz be, akkor működik a nagyítás rendesen.
a zoom mértékét amúgy domainenként jegyzi meg, tehát amikor egy oldalt nagyítasz, akkor az adott domainen belüli összes oldalt nagyítja (akkor is, ha csak a domainről hotlinkelt képet nyitsz meg közvetlen böngészőben).
az alapértelmezett betűtípust nem tudom miért nem működik, nekem linux alatt megy, bár tény, hogy sokat kell nagyítani, mire hatása van. -
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
nem lehet, hogy adblock vagy valami hasonló lett túl szigorúra állítva? nekem talán a fb volt az egyetlen oldal, amivel soha semmilyen probléma nem volt chrome alatt, egyik verziónál sem.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
több megoldás létezik, de egyiket sem fogod szeretni szerintem:
- nem új ablakot nyitsz, hanem új lapot
- megnyomod a teljes képernyő gombot
- linux alatt compizban van ilyen beállítási lehetőség, hogy bizonyos ablakok mindig maximalizált állapotban nyíljanak, nem tudom windows tud-e ilyet
- másik böngészőt használsz -
törölt tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
nem attól függ, hogy hány oldal van nyitva, hanem amikor második ablakot nyitsz meg, akkor az nem teljes képernyőn nyílik.
-
-
törölt tag
az szerintem csak internet explorer alatti szabályt állít be, nem globálisan.
alapból nem találtam ilyen funkciót a chrome-ban, de ha mondjuk felteszel egy adblock kiegészítőt, akkor abban a feketelistára fel tudod venni az egész youtube-ot, vagy akár személyes filterként is beállíthatod.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
ha még a sütiket is szinkronizálnák, akkor aztán tényleg a bárhol, bármikor el kezdene érvényesülni. az lenne királyság, ha egy vadidegen géphez leülve bejelentkezek, és ott figyel a "saját" böngészőm mindenestül. aztán session logout után meg törli a személyes adatokat (vagy eleve le se szedi, hanem a default gépet leszámítva felhőből operál csak).
-
törölt tag
válasz
sanzi89
üzenetére
ha kviálasztod rajtuk a "pin tab" opciót, akkor automatikusan megnyitja, amúgy pedig a kiegészítők közt van egy csomó olyan, mint mondjuk a session buddy, amivel beállíŧhatod, hogy pontosan mit és hogy mentsen el.
-
törölt tag
az adblock-ban van blacklist, oda meg tudod adni, hogy mit ne nyisson meg, de ez mondjuk visszaállítható, ha az lenne a cél, hogy valaki ne férjen bizonyos tartalmakhoz hozzá. különben meg olyan embernek, akitől el akarsz tiltani bizonyos weblapokat, nem feltétlenül egészésges adminként belépést adni a gépre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

amúgy szeretem, mert tényleg nagyon szép, praktikus, és kicsi, csak a középső gomb elég bizonytalan, inkább oldalra kell tolni a görgőt, mint befelé, és néha úgy kattan, hogy azt hiszem el fog törni :/