Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lancethepant

lelkes újonc

válasz csixy #487 üzenetére

Jó ötlet, az biztos, de nem vagyok benne biztos, hogy valaha is eljutnék a megvalósításáig. 8 GB emmc elég hely lenne, de nem szeretnék a GL-MT6000 partíciós elrendezésével babrálni. A Bananpi BPI-R3/BPI-R3 mini eszközöknek nagyobb esélyük lenne, mivel sokkal könnyebb róluk visszaállítani a fájlokat. Soha nem tégláztam GL-MT6000-et. Szerintem a visszaállítás lehetséges, ha UART fejlécek vannak beforrasztva, ami nekem is van, de nem akarnám aktívan kockáztatni ezt a folyamatot.

Egy dolgot már megtettem és dokumentáltam, hogy a BPI-R3-on áthelyeztem a root fájlrendszert az nvme-re, a mini változaton viszont még nem tettem meg. Tehát a kernel és a bootloader továbbra is az emmc-n található, és a teljes root fájlrendszer az nvme-n van. Nem túl nehéz, az emmc root fájlrendszert át kell másolni az nvme-re, és egy uboot változót úgy kell megváltoztatni, hogy az nvme partícióra mutasson. Mivel az nvme-n rengeteg hely volt, egy dolgot tettem: a Tomato64-et közvetlenül a BPI-R3-on fordítottam egy Docker konténer segítségével. Nagyon sokáig tartott, de megcsináltam. Az alábbi linken olvashatsz róla.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák