Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz sith7 #40580 üzenetére

    Jóvan, szokás szerint visznek be az erdőbe a fiúk :D Akkor én is lökök egyet rajtad :)
    Kiskombó a jó megfejtés, az ilyen PC-s szoftveres lófaszok majd később, ha lesz rá igény. És akkor se a kombó helyett, hanem mellé. Ezek a szoftok ugyanis alapvetően felvételek készítésére vannak, és bár lehet éppenséggel gyakorolni is velük, arra nem praktikusak.
    Jelenleg nektek a legjobb megoldás egy digitális kiskombó. Sokféle van, szerintem kezdőnek a legjobb a LINE6 Spider 15 wattos. Jól szól, vannak effektek, hangoló, kicsi könnyű. Youtube tele van demókkal, ezért csak mutatóba, hogy avatott kezekben ilyesmit lehet vele csinálni: [link]
    Itt egy eladó [link] mondjuk kicsit drága, mert a legújabb széria, a régebbiek 20k körül vihetők, szerintem 25-öt ha megajánlasz, oda is adhatja akár.
    Nagyon lényeges a sikerélmény, mert anélkül tényleg max. 1 hónapig tart ki a lendület. Az erősítő mellett a megfelelően beállított hangszer is nagyon fontos. Gondolom sokat még nem piszkáltátok az új gitárt. Egy profi beállítás és húrcsere mindenképp ajánlatos. Ez nagyon fontos, a hangszeren nem küzdünk, erőlködünk, hanem játszunk. Könnyedén, kényelmesen. Ehhez viszont be kell állítani a gitárt. Kell keresni a közelben egy hangszerészt, aki a nyakat beállítja szép egyenesre, a húrokat alacsonyra, hogy könnyen lehessen játszani a hangszeren.
    Húrcsere is ajánlatos, a gyári garnitúra kb. arra jó, hogy a boltban megnézzük hogy "szól-e" a gitár. Különböző vastagságú húrkészleteket vehetsz, én a legvékonyabb, ezért legpuhább, legkönnyebben játszható méretet ajánlom, azaz a 8-as szettet (a szám a legvékonyabb húr vastagsága zoll-ban, azaz 0.008 inch, létezik 9-es, 10-es, stb készlet is, azok vastagabbak értelemszerúen. )
    No, egyelőre.... ;)

    [ Szerkesztve ]

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák