Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Yamahám volt nekem is, illetve még meg is van, csak nem itthon. Azzal az az egy bajom van, hogy elég macerás a miditár bővítése pc linkkel. Bár a korai korgokra is igaz, azokkal is elszórakoztam egy ideig, miután váltottak a PaP floppy-s megoldásól és kezdtek ők is pc.sedni.
Érdemes kipróbálni a kiszemelteket, meg hangszerboltban jó drágákat, és ami a legszimpatikusabb és leginkább hasonlít a drágára. Amúgy Korggal nehéz mellélőnni, legalábbis sz ar korggal még nem volt dolgom, ellenben Casioból (mondjuk az szintetizátor volt) hobbiszintű a legtöbb elérhető árú. Bár ez sok évvel ezelőtti tapasztalatom, azóta lehet minden fejetetejére borult már. -
Moleman
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
A billentyűt önmagában akarod használni, vagy mindig valamire dugva? Mert az a Fatar valószínűleg nagyon jó minőségű cucc, viszont abból midi jelen kívül semmi nem jön ki, se saját hangja, se hangszórója nincs.
Az, hogy melyiket érdemes, egyéni preferencia kérdése, próbáld ki minden esélyes versenyző billentését, nekem pl a Yamaha DGX-650-esé nagyon tetszik, de nagyon keveset játszottam valódi zongorán, így nem tudom, teljesen valósághű-e. -
csadi0011
őstag
Valakinek van tanulós guitar pro fájlgyűjteménye? Lickek. patternek, riffek stb.. Nem számok érdekelnek, hanem csak ilyen technikák. Elektro gitárhoz leginkább.
Nekem van pár még valami régi neten terjengő GP gyűjteményből, de azok közül kevés tetszett. Kiválogattam párat, amik bejöttek, de érdekelne még. -
Bencsizy
csendes tag
Kedves kollégák!
Jovoheten meglepem magam egy ibanez sr300as basszusgitarral, ez mar biztos valasztas. Emellett tervezek venni egy digitalis zongorat is, mivel szeretnek billentyuzni is mostantol. Kerdesem lenne egy hozzaertotol, hogy talaltam egy studiologic sl990 tipusut, kalapacsmechanikasat, ez midi kontroller elvileg. Minosegi hangszer lehet, vagy melle nyulnek vele? A masik kiszemeltem egy Casio PX-150 lenne, illetve egy Korg SP170. Melyik lenne a legjobb valasztas? -
brickm
őstag
válasz
brickm
üzenetére
30:00
Na, azoknak akik úgy gondolják a hangszedő a legbefolyásolóbb tényező egy elektromos gitárnál, míg a fa elhanyagolhatóbb...Az anyag saját frekvenciájának fejtegetésénél meg mintha édesapámat hallanám. Szinte minden munkafolyamat során átgondolja hogy fogja befolyásolni a fa saját rezgését.

-
Eastman
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
Kovács Zoli (Guitar Clinic) interjú
Jó kérdések, hasznos válaszok!
-
haxiboy
veterán
válasz
BluEyes
üzenetére
Köszönöm szépen akkor nem piszkálom.
Igaz erre kár húroknál többet költeni. :-)Megnéztem azt a Gibsont, de elég húzós árban van, elég sokat kéne rá spórolni, és azon kívül hogy jobb pickupok vannak benne nem sok előnyét látom egy epivel szemben. De majd még mérlegelek. Használt gitárra kipróbálás nélkül, pláne külföldről nem biztos hogy költenék ennyit.
-
BluEyes
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Értem. Akkóse úszod meg

A 6 pontos vintage tremolo akkor párhuzamos a testtel, ha konkrétan felfekszik rá. Namostan ha fekszik, akkor nem fasza a karozás, mert amikor elengeded a kart, rákoppan a testre a tremolo, ami hallatszik az erősítőben. Meg ugye akkor hátrafele nem lehet húzni, így a finom PinkFloydos lebegtetés se megy, szóval pont használhatatlan úgy a tremolo. Tehát ha akarod egy kicsit is használni, akkor úgy kell állnia ahogy most van. -
BluEyes
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Ne vidd el, hanem oldjad meg magad, ez pofonegyszerű a kétpontos tremolóknál!
Nagyon kevés dolog van a mi sportunkban, aminek valahogy kell lenni. Szinte minden szabadon változtatható. A tremoló állása is attól függ, hogy mennyit szeretnél hátrafelé karozni, azaz fölfele nyújtani a karral. Ha sokat, akkor nyilván kell hely hátrafele, ezért alapból kicsit előre buktatjuk a hidat, mint ahogy most a tiéd áll. Ha nem akarsz nagyokat rángatni hátrafele, akkor lehet vízszintbe rakni. Ennek a módja, hogy kicsit - mondjuk 2 félhangnyit kábé - engedsz a kulcsokon, aztán hátul beljebb tekered a két csavart, nem sokat, ahogy látom 1-2 teljes fordulat elég lesz, először mondjuk 1-et. Majd behangolod, nézed jó-e már? Ha nem, mégegyszer megcsinálod, már látszik az első kísérletből, hogy merre kell kábé mennyit tekerni a két facsavaron.
Oldalról nézzed, ha szemre jó, párhuzamos a testtel az alaplemez, akkor jó. Ennél pontosabbra semmi szükség.Ezután hátulról is nézzél bele a hídba, hogy párhuzamos-e a testtel, Ha lejt valamerre, akkor a két tőcsavar nem egyformán van betekerve, korrigáljad. Ez az egyik, ami viszont kell hogy párhuzamos legyen! Itt is bőven elég a szemre állítás. Ezzel viszont a húrmagasságot is elállítod, tehát azt is majd korrigálni kell, a babák kis imbuszcsavarjaival be kell lőni újból a húrnyomásokat.
Tessék piszkálni a hangszert, nem harap. Hangszerész csak akkor, ha valamit nagyon elcsesztünk, vagy nem akar az istennek se sikerülni a beállítás.
-
Moleman
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
A tremoló ízés kérdése, hogy hogyan jó, az ilyen kétpontosnál a csavarok szerintem kevésbé befolyásolják, mint a hatcsavaros vintage esetében. Leginkább a húrok húzása miatt bukik így előre.
Kifektetni úgy tudod, hogy a test belsejében bentebb csavarod a rugótartót és/vagy teszel be több rugót. Ha egyáltalán nem akarod használni, egy darab odafaragott fával ki is ékelheted odabent.A Plustop Pro nekem is nagy esélyes volt, mikor Les Pault vettem, de pont akkor erősödött nagyot a dollár és őrült drágák lettek (50 ezerrel drágább most, mint amennyiért én vettem volna 8 hónapja). Ha már komolyabb Les Pault szeretnél ilyen kerettel, érdemes rászánni és az "igazit" megvenni, egy fórumtárs javaslatára Itáliából rendeltem Gibson Studiot, most is jóval olcsóbban megkapod, mint itthon egy Epi Tribute-ot Gibson '57 hangszedőkkel. Vagy használtan ki lehet fogni néha 200 alatt is hasonlót, de ahhoz nagy szerencse kell.
Másik út pedig a gazdaságos megoldás, Epi Standard vagy Vintage V100, 70-90 ezer ft között meg lehet úszni a mókát, és már azok is jó gitárok. Szerintem ez a két út éri meg a legjobban. -
haxiboy
veterán
Sziasztok! Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Észre vettem hogy a gitáromon nem pont úgy áll a tremolo ahogy kéne, hanem folyamatosan fel van emelkedve, túl erősen húzhatták meg a csavarokat?
Jövő héten tervezek rá új húrokat venni a hangszerboltban, esélyes hogy el is viszem magammal és megnézetem. Szóval ha jól tudom teljesen párhuzamosnak kéne lennie a testtel.

Bár nem használom (még) lövök róla egy képet.
Közben pedíg eldöntöttem hogy karácsonyra meglepem magam egy Epiphone Les Paul Standard Plustop Pro-val
Észrevehetően sokat fejlődök mostanában, tabokat is egész jól el tudom már olvasni, Rocksmith/Yousician nélkül is gyorsan megy a tanulás. 
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Akkor nem túl meggyőző példát hoztam

engem ennyire meghat hogy épp fázik vagy melege van.Viszont a gitárerősítőt óvd a sok párától, meg a nyirkos helyektől, mert a papírmembrán kipuhul tőle és kilyukacsosodik a széle, amitől recsegni fog a magasakra.
Sajna 2 50wattos fender szóróm így járt, egyiket megperemezték, másik még vár rá. ÉS recseg sajna mint a bánat, ha a screamer odaver neki egy peaket. -
Zoli133
addikt
válasz
brickm
üzenetére
Az összes bútorom ajtaja félrezár, de az azért van mert 50évesek és a zsanérok elfáradtak, nincsenek jól beállítva.

Köszönöm a kimerítő választ.

Amúgy most realizáltam ,hogy a 3 héttel ezelőtti átrendezés eredményeképp nekem is a radiátor mellé került az egyik gitárom. -
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Túl sokat nem kell ezen rugózni szerintem, ha árt neki a radiátor\konvektor, akkor az a gitár régen nem komoly hangszer, egy normális színpadon a fénytechnikának van olyan hősugárzása, mint 150 konvektornak...a páratartalomra se fog a természet odafigyelni., Ezért nagyon fontos, hogy az elkészítés előtt megfelelően ne csak csipp-csapp szárítsák ki a fát. Pontosabban egyenlítsék ki a nedvességtartalmát. Ezután ha kap egy tömítő\zömítő kezelést, mint pl az olajozás, vagy pácok, majd sok réteg lakkot, nem kéne neki megmoccanni.
A legközelebb egy strat van a konvektorhoz, 1x állítottam a nyakpálcán, mikor átvariáltam a nutot, meg a hidat. Azótase.Amúgy ha vetemedne a fa az ilyemsitől kb az összes bútorod ajtaja félre zárna., összeérne.
-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
20eves epi sg nem jo? Olcsoert adom

-
-
GoTReX
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egy full lakkozott elektromos gitárt? Amúgy ez nem egy régi gitár,nem hiszem hogy fenn áll ez a probléma.

-
-
GoTReX
őstag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Por miatt. Fekete bútoraim vannak és azokon látom ,hogy 2-3 nap alatt tiszta poros minden felület.
Kiszáradástól is talán véd. Olvastam hogy fűtőtest mellett ne tároljuk,ez nem tudom nyáron ablak mellett is érvényes-e. Csak próbálok vigyázni rá, első elektromos gitár. Tartanám én lógatva falon,mert gyönyörű,de tetőtérben nagy ablakokkal + por nem hiszem hogy a legjobb ötlet.
-
nesa
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Ha nem ujjlenyomatos,zsiros a frontlencse nem fognak aberálni a képeid, és sokkal kontrasztosabb is lesz.
-
Moleman
addikt
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Én is akartam ilyet, de elvitték az orrom elől, de igazából nincs is nagyon helyem. Falitartóim nekem is vannak, ötből kettő a polcon, fel kéne nekem is fúrni.
Egyedül a basszus lakik tokban a szekrényben, a többieket napi szinten használom.A piros Jacksonod nagyon tetszik.

-
bigrob
őstag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Valami hasonlót szeretnék én is venni, vagy csinálni.
-
Moleman
addikt
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Gondolom a por ellen. Valóban szépen tudnak porosodni állványon/falitartón, de ez ellen van rendszeresítve egy tiszta rongyom.
Hozzá kell tennem, hogy nagyon poros helyen lakom, kb hatszor annyi por van, mint a szüleimnél vidéken. -
-
csadi0011
őstag
Todd Emrick-et linkelek ismét. A 'Come and Go Blues' szerintem nagyon jó lett: https://www.youtube.com/watch?v=B4Ag8LY2blA
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
A hangerőszabályzódban nincs rugó, amennyiben a hagyományos passzív potméteres állítási lehetőséged van.
Annak végállása van, amibe beleütközik a kis karocska, ha megerőltetik, vagy friss forrasztás után tekergetik akkor szokott a középlamella megemelkedni, így át tud siklani felette.
lamellaHa van ingerenciád szedd le a kupakját és kicsit hajlíts a lamellán, ha valami értelmes potméter persze , ha nem az, akkor cserélheted ki a fenébe 250ft egy olcsóságos poti.
A húros témára meg, hát, ehhez látni kéne a dolgot, sokminden engedheti a húrfeszítést.
Elsőkörben szerintem engedd le a húrt, és nézz alá, a nut mit mutat, lehet bekopott és válla van, amire vagy felakad a húr, vagy nem, vagy nem mindig ugyan azon a pontos fekszik fel.
Ha nem, nézd meg a hidat, nem ott van-e a baj.
Ha nem ezek, akkor hangolókulcs, ott is lehet többminden. Lehet rosszul felcsévélt húr, elcsúsznak egymáson, vagy nem jól van befűzve a lyukba és visszalazul. De a fogaskerekek is meglazulhattak. ...
Érdemes új húrral kipróbálni, másik kulcsra feltekerve, ha az nem engedi el, akkor kulccsere. -
atomeec
senior tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
A hangszedő rugója simán lehet garanciás, direktben nem is hiszem, hogy el lehetne törni csavarozással. Az elhangolódással kapcsolatban mindenképp nézd át a gitárt, hogy mi okozhatja (a kulcs, a hídnál valami, vagy esetleg csak a nyereg). Nem volt még gondom gitárral, ez csak a hirtelen véleményem, de talán értelmes

-
MATEO6600
őstag
2 Garanciás kérdésem lenne az ügyben, hogy ezek bele tartoznak-e a garanciába:
Tegnap vettem észre, hogy a gitáromon a hangerőszabályzó elkezdett lötyögni és kb bármeddig lehet csavarni, nem áll meg. Valszeg eltört benne a rugó...
A másik, hogy a G húrom pillanatok alatt elhangolódik. Behangolom, majd játszok rajta egy pár mp-et és már el is van hangolva... és arra se fogható hogy régen volt húroztatva, mert akkor is ezt csinálta mikor elhoztam a hangszerésztől, csak akkor még nem ilyen gyorsan hangolódott el (hanem kellett neki kb 1 perc).
Ezek szerintetek garanciális problémák és foglalkoznak velük?
-
GoTReX
őstag
Tárolásról még nem esett szó. Gitárállványon puhatokban okés nem? Nem éri por / közvetlen nap stb.... (gondoltam én)
-
csadi0011
őstag
Köszi a válaszokat!

Lenne egy másik kérdésem is:

Azoknak a kis hangoknak mi a nevük? És hogy kell őket játszani? -
haxiboy
veterán
Ha már kicsit el vannak szineződve a húrok, érdemes őket lecserélni?
Hangban nincs problémám, (még soha nem húroztam gitárt), de nem tűnik bonyolultnak. -
kemotox
addikt
válasz
csadi0011
üzenetére
Hangszerészeknek alap, amúgy fölös szerintem. De majd Brickm megmondja, ő ért az ilyenekhez. De én laikusként azt gondolnám, hogy ha ilyen pontosan akar méricskélni meg állítgatni az ember akkor más szerszámok is kellenek, pl bundcsiszoláshoz. Meg persze szakértelem
-
csadi0011
őstag
[link]
Ilyen húrvonalzót használt már valaki? Hasznos? -
-
Moleman
addikt
válasz
GoTReX
üzenetére
Annyira nem olcsó, lehet szerencséd. A húrvégi bogyók is normálisak, a nagyon olcsóknál máshogy néz ki. Viszont ez jóval olcsóbb, és már ennek is jó a bogyója.
Kaptam már Kínából eredeti Daddario készletet harmadáron (nem is írták a hirdetésben), de a legtöbb olcsó húr olyan, amilyet az ára sugall.
Ha biztosra akarsz menni, ez biztos eredeti. -
GoTReX
őstag
5 Sets NICKEL PLATED STEEL STANDARD TENSION (.010-.046) Electric Guitar Strings ~3.400Huf (from China) Szerintetek reális?

-
GoTReX
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Én is teszek mellé pár új gyakorlatot. Nagyon kezdő kromatikus ujjgyakorlatot. Szeretnék egy jó biztos alapot elérni az uj kordinációban,mert attól hogy oda-oda lesve leadom a zenét Yousicianen ,még nem hiszem hogy tudás lenne. Te régebben gitározol,miket csinálsz a biztos bund/húr fogásra?
-
nap
addikt
Gitárshopon jött egy üzenetem, hogy kommentelték a profilomat, de nem tudom megnézni.
Valaki elküldené privátban, hogy mi az?
-
bigrob
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Anno próbateremben játszottam egy Marshall AVT 50 fejen, szerintem nagyon jó kis hangja van.
-
kemotox
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Majd építeni szeretnék egyszer, vagy legalábbis kárpitozni valamit, hogy fasza kis összeillő szettet alkossanak a fejjel. Hangszórók iszonyú drágák
Valami Celestion tökömtudja mit néztem ki még tavaly és mikor megláttam mennyibe kerülnek szívrepedés kerülgetett. Azt hittem valami 10-15 körül van egy hangszóró 
Van valami best buy? Ugyebár rengeteg féle van, de őszintén szólva fingom sincs mi az a hangzás amit keresek, valami jó kis all-rounder kéne, már ha van ilyen. Ha 50-60-ból összetudnék valamit harácsolni, az fasza lenne. Ládát már megoldom, szerintem tudok kukázni hozzá alapanyagot, vannak asztalos ismerősök, guberátorok, gyűjtögetők
-
kemotox
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Jajaja tényleg, az is egy nagy pluszpont a javára. Viszont valahol olvastam, hogy a line out/ füles kimenete nem annyira jó. A mostani tranyós Marshimban is azt utálom, hogy rém gagyi a füles kimenet. Annyira, de annyira máshogy szól fejhallgatóval. Oké, nyilván más, de basszus olyan élettelen doboz lesz hogy hihetetlen. Szerintem elmegyek és ezt megnézem saját fejhallgatóval. Úgy szeretném tolni, hogy azon keresztül menne a külső hangkártyára, aztán mi ki a Marshall kombóra amíg le nem cserélem azt egy rendes ládára. Útközben meg gépen mehet felvétel, egy kis effektezés Reaperben, ilyesmik.
-
-
Alexios
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Szerintem simán, ha rendesen gyakorolsz mellé, én heti 1x, vagy ha valamiért az kimarad akkor kéthetente dupla órára megyek, ez általában elég szokott lenni arra, hogy gyakorlatokat is vegyünk, és elméletet is. Én a magam részéről pl. heti 1 alkalomnál többnek nem nagyon látom értelmét, szerintem attól nem fejlődnék gyorsabban, mivel nem lenne elég időm begyakorolni az elmúlt órai anyagot, stb.
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Wamplerből vannak utánépítések, a dizájnt leszámítva hangminőségre, alkatrészminőségre sokszor van olyan jó, mint a gyári. Persze vannak olcsó copy-k is.
Az erősítő főfüggvényalapja a pedálozásnak. Vannak erősítők, amikhez nem is jók a pedálok annyira. Volt olyan félvezetős rendszerem, ami a saját előfokjaival tök jól szólt, crunch, low gain, hi gain minden volt...de a tube screamer szétszedte. Sőt, most is elkészüólt egy félvezetős 0.5wattos kis végfokom, ami szintén nem fogja szeretni még lehet a boostolást se, érzékeny a lelkem bemenete.(de a méréseken még nem vagyunk túl, csak a meghallgatáson, ami JÓÓ)De ma vagy holnap beindítom a legújabb fejlesztésemet, már kész a proto pcb, kíváncsi leszek rá.

-
bigrob
őstag
Más:
Nux pedálokkal van valakinek tapasztalata?
Konkrétan a Nux Time Core pedálra lennék kíváncsi.
Egy rakat delay és meg 40 sec loop funkció is van benne.
Itthon 22k, de csájnábúl 11k (+ az oldalon van még nekem 5 dollárnyi kuponom
) -
Zoli133
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
Nem tudom próbáltál e dedikált pedálokat, de teljesen más az érzés mint egy amplitube, guitar rig.
Szerintem hangban sem érnek fel a PC-s cuccok a rendes pedálokhoz.Monjuk én alapból be vagyok kattanva, kipróbáltam egy TC flashback-et, azóta azon jár az agyam ,hogy teljesen át kell alakítanom a pedáljaimat, sok csere lesz...
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox
üzenetére
Nekem eddig az Amplitube 4 a csúcs, midi kontrollerrel mindent tud, amire valaha szükség lehet, akár színpadon is. De aláírom, hogy teljesen más érzés egy fullcsöves cuccon játszani, hosszú távon nekem is tervben van egy.
A 40 ezres gsfanatic áradat engem is elkapott, múlt héten vettem egy előfokcsöves Marshall kombót a kis Fenderem mellé.

-
kemotox
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
Az nem olyan.
amugy igen vettem is kulon kulso hangkartyat miatta, de nem jott be, egyszeruen nem tudom normalisan beallitani, olyan nyeszlett folyton. Ha gyengen pengetek nem is erzekeli, meg ilyen furcsasagok vannak, de mindegy is, a kezzel foghato cucc az igazi. Mar regota akarok pedalokat is epiteni. -
kemotox
addikt
Talaltam meg egy klassz dolgot az orange micro mellett. Hiwatt t10hd. Fullcso. Effektloop. Ez mar 45rugo. Micro 31 lenne. Szerintetek? Sot van egy vox lil train is. Egy csomo josag van most gsfanaticon 40 korul. Segítsetek donteni
koszi -
haxiboy
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Rocksmith ebből a szempontból sokkal tartalmasabb. Mindent részletesen, szájbarágósan elmagyaráz. Videóval megmutatják mit hogyan kéne, mikor hova mozgasd a kezed.
Illetve temérdek mini játék van, amik különböző módokon tanítanak.Pl, hangok helyei, hajlítások, skálák, akkordok.
Gyakorlatilag úgy tanulsz vele hogy észre sem veszed.
-
Alexios
veterán
válasz
haxiboy
üzenetére
Tud olyat, persze, de (én legalábbis) úgy voltam vele, hogy amint megcsináltam egy feladatot max csillagra mentem is tovább, és nem igazán tértem vissza, így egyrészt a nem túl sok gyakorlás miatt egyszer csak sokkal nehezebbek lettek a feladatok, de hiába csináltam meg valamit maximumra utána egyáltalán nem tudtam eljátszani magamtól, mert nem emlékeztem rá, csak arra koncentráltam, hogy jókor, jót pengessek.
Amióta tanárhoz járok azért pl. skálákat vagy sok gyakorló feladatot, stb. tanultam, amikkel szoktam gyakorolni, illetve ezek mellett azért szoktam néha a yousician-el is gyakorolni. Arról nem beszélve, hogy zeneelméletet ott nem is nagyon lehet, pl. akkord hogyan épül fel, skála-akkord kapcsolat, ilyenekről egyáltalán nem esik szó. Igazából a lényege az volt a mondanivalómnak, hogy szerintem ez inkább kiegészítésnek jó a saját tapasztalataim alapján, nem elsődleges forrásnak, arra akkor már ha nem opció a tanár szeirntem a justinguitar is alkalmasabb, és mellette ezt csinálni. Legalábbis én mióta így teszek sokkal gyorsabban fejlődök.
-
haxiboy
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Yousician ha jól tudom tud olyat hogy saját tabot töltesz be neki. Bár abban igazad van hogy nagyon könnyű csak erre támaszkodni, ezért is szoktam szórakozni a Guitar Riggel, keresek valami random videót, és megpróbálom eljátszani. Persze nem megy, de azért szépen rögzülnek a hangok is, na meg Yousician óta a tabokat is könnyebben olvasom.
-
Alexios
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Én elő is fizettem egy ideig yousician-re, de abbahagytam, mert azt vettem észre, hogy nélküle nem tudok semmit játszani, még gyakorolni se igazán. Szóval én semmiképp nem támaszkodnék csak erre, mert tényleg nagyon rá lehet "függni", és fel se tűnik, mennyire elveszel nélküle. Én mondjuk azóta inkább tanárhoz járok, annyira nem vészes árban azért, és cserébe zeneelméletet is tanulok, illetve magamtól is tudok valamit játszogatni

-
haxiboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- EAFC 26
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor neked vagy sikerült olcsón szerezni a rézhuzalt, vagy nem tudod még hogy 150ezer ft egy guriga belőle és nem adnak 10kg nál kevesebbet

Minél öregebb és szárazabb a fa annál jobb. MIt nem adnék egy 40 éves SG-ért amin még a lakk is beráncosodott 
Kiszáradástól is talán véd. Olvastam hogy fűtőtest mellett ne tároljuk,ez nem tudom nyáron ablak mellett is érvényes-e. Csak próbálok vigyázni rá, első elektromos gitár. Tartanám én lógatva falon,mert gyönyörű,de tetőtérben nagy ablakokkal + por nem hiszem hogy a legjobb ötlet.