- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
win7777
aktív tag
Hali!
kérdezném tőletek most cseréltem le a phenom x6 procim....
i7 870 vagy i7 860 proceszorhoz milyen deszkát ajánlotok?
van több variáció!gigabyte h55M -D2H
Asus P7P55D
Asrock H55M/USB3 R2.0tuning potencia fontos lenne
Előre is köszönőm!
szép estét! -
kisza25
félisten
közben megtaláltam intel h55 pch max 111fok
-
kisza25
félisten
srácok az normális, hogy PCH 75fokos?
-
sid.:Rc211v
őstag
Gondoltam rá hogy megnézem mi a vége lapnak, csak nem tudom hogy mi az a fesz a qpi/vtt-nek ami még nem gáz 24/7-re..Annyit tudok hogy 1,4 voltnál nem ajánlatos többet adni neki..Na mind1 annyira nem izgat hogy mennyi a vége kb 210-220 között lehet valahol szvsz.. De amúgy meg minek legyen annyin.. 650-nek amúgy is magas a szorzója ezért fölös magas bclk-n járatni a lapot 200 nekem sztem elég
-
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #272 üzenetére
én elsőre azt hittem 200 nál van vége a lapomnak, de aztán kipróbáltam és ment 220-at,
próbáld ki,hogy megnézed, hol alapod vége és ahhoz emelsz szorzót -
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #270 üzenetére
ez a 200-as BCKL-el azt nem tudom miért de sokaknak nehezen stabil, míg pl. a 199 az(én is),
ezt többen is tapasztalták, bizonyos szorzók, valamiért nem jól viszonyulnak ehhez a frekvenciához -
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #268 üzenetére
én 1,15V adok neki az elég volt nekem 4,3Ghz-es procihoz
-
sid.:Rc211v
őstag
Hi. Mennyi feszt szabad adni a qpi/vtt-nek maximum 24/7-re ? 1,1v a default... 1,23-tól már nekem rózsaszínű..Ez azt jelenti hogy innentől már nem ajánlott ?
-
kisza25
félisten
az ssd~5W a ramok darabja~5W nálam ez 15W az azért nem kevés ilyen szinten
nálam még ehhez jön CPU+IGP és egy 12cm 800RPM 2x8cm 800RPM és egy 9,2cm 900RPM így van ~40W így nézve ebből is tudnék faragni, passzív táppal -2házventivel 3-4W-ot
az SSD tévhit, hogy keveset fogyaszt, mert igaz, hogy mozgó alkatrész az nincsen, de minél nagyobb annál több a flash modul+ a vezérlő, a DDR3 lehet már kevesebbet fogyaszt valamivel azonos órajelen mint DD2, de azok ~5W körül fogyasztottak 800Mhz-en a DDR3 meg 1066-tól indul, de jellemzőbb az 1333Mhz/ 1600Mhz -
atesss
addikt
Ja tényleg, igazad van egy 80+-os, sőt talán bronz.
Olyan sok modellje van már az FSP-nek, hogy megkavarodtam.Én az egészet nem elsősorban a villanyszámla miatt csinálnám, hanem a kihívás miatt.
Meg megmutatni, hogy arhitekturálisan ugyanaz van a notikban, mint az asztali gépekben, csak a tápellátás és az energiagazdálkodás sokkal jobb.9,9W-ot mért az csak a lap volt minden nélkül
Miért, mi van még ami "sokat" fogyaszt a lap a proci és a prociban lévő VGA-n kívül ?
Az SSD biztosan nem, külső VGA nincsen.
DDR3 ram szintén 1W körül vagy alatta. Ventillátor meg ehhez nem kellett. -
kisza25
félisten
alapból ~1,5x, de játékok alatt a VGA többet számít magas felbontásoknál itt vannak táblázatok
-
kisza25
félisten
persze it a cpu support list
-
LTwinHU
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy 1 http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_ga_h55m_d2h/158880
alaplapba belemenn-e vagy is normálisan használható lenne 1 Intel core i5 750? -
kisza25
félisten
a tápom
20%-on 82%-os
50% 85%-os és
80%-on82%-os
persze 40W az csak 10%, de nekem el kell bírnia egy HD5850-et is a tápomnak,
amúgy megnéztem a linkeket és ahol 9,9W-ot mért az csak a lap volt minden nélkül, nekem meg a komplett rendszer 40Wami egy jól megválasztott paneltáppal 25W-ig is lemehet ettől lefele már szerintem azon kell gondolkozni mennyit is tudsz megspórolni a villanyszámlán -10W fogyasztással és ez mennyibe is kerül...de ez már a te dolgod
-
atesss
addikt
Nem gyenge elektronika átalakításokról van itt ám szó.
mert ezeken az értékeken még nincs 80% a hatásfoka a tápomnak
Nincs az 50% se szerintem ilyen kis terhelésen. Főleg hogy ez szerintem nem is 80+-os még.
Szóval a legtöbbet a táppal lehet nyerni.
Illetve a tápellátás minden szintjével, részletesebben most írtam le a másik topicban: [link] -
kisza25
félisten
8,5W konnektorból
az hogyan még az atomos gépem is többet fogyaszt idle, pedig ott a CPU+grafika max TDP-je 6,5W, idle még az is felvesz 10W-ot konnektorból
(toshiba mini nb250)
az én miniITX gigabyte H55N-USB3 lapom+ i3-530 (idle 0,78V 1200Mhz)+ 2x2GB DDR3 1333Mhz (1,5V)+ 30GB SSD 400W FSP APN idle 40W konnektorból IGP-vel...
nem lehet, hogy a 8,5W csak az alaplapra vonatkozik?
most nézem a linkelt 1-es tesztet, az enyém ue tudja kb. a fenti konfiggal
mondjuk egy paneltápot használva ezek az értékek még javíthatóak(az én ~40idle és ~95Wload) mert ezeken az értékeken még nincs 80% a hatásfoka a tápomnak -
atesss
addikt
Ugyan elsősorban nem Gigabyte alaplapról van szó, de hátha van itt aki ért az LGA1156 procihoz való, azon belül ha ez lényeges H55-ös alaplapokon lévő fesz-szabályzókhoz.
Egy Anandtech teszt alapján messze a legalacsonyabb idle fogyasztással az MSI H55M-ED55 alaplap rendelkezik: [link]
A tesztet innen találtam: [link]
Az eredeti tesztet itt linkelte lapa fórumtárs: [link] , itt pedig néhány kérdésem / gondolatom: [link]
Itt az alaplap már egy MSI H55M-E33, de gondolom ebből a szempontból ugyanilyen.
Egy Idle-ben AC oldalról 8,5W-ot fogyasztó desktop alapú i5-ös gépről van szó, persze ehhez nem kevés elektronikai átalakítás is kellett...Mitől lehet az, hogy ennyivel jobb ez az MSI lap a többieknél ?
Gigabyte-ból melyik lap szállhatna versenybe vele, és mennyivel lenne rosszabb (vagy még jobb, de azt azért kétlem) ? -
kisza25
félisten
i7 760 ban nincs integrált grafika emiatt szinte mindegy melyik lapba rakod a kettő közül,
szerintem tökéletes választás a CPU ahhoz a VGA-hoz, viszont én a helyedben sandy t venném márpl egy INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 40eFt és ugye gyorsabb i5 760-nál
de ahhoz már nem ilyen lap kell, hanem 1155ös
-
jumika
csendes tag
Sziasztok.
Azért írok a fórumba, mert mostanában szeretnék venni új gépet, de nem tudok alaplapot választani. A proci fix, hogy i5 760 lesz. Max 3.2-ig szeretném húzni. Ehhez kéne egy alaplap. Nézegettem már, hogy mi kéne, azt szeretném kérdezni, hogy a H55 chipset is megteszi-e erre a célra, vagy mindenképpen nézzek P55-t?
Ezen kívül, videókártyának a 6950-et néztem ki, nem lesz ez így cpu limites? (1920*1080-ban szeretnék játszani majd) -
ALKOHOL
csendes tag
válasz
Csaszi87 #211 üzenetére
Szia aggodalomra semmi ok!!
A BIOS elemtartó két lábát zárd össze (min 30 s) resetelődik a bios, tedd vissza az elemet és indítsd a gépet és elindul vészüzemmódban, azért ebben mert a rajta levő bios (asszem f3) nem támogatja az i5 760-at de vészüzemmódban elindul a gép, simán feltelepíted rá a win7-et fullba is telepítheted (alaplapi driverek, minden progi) egyből és a végén @BIOS-al lefrissíted a bios-t (f11-re) és máris kész utána normálisan fog menni.
@BOIS progi: [link]
BIOS fájl:[link] -
Okoska2
aktív tag
Sziasztok!
Borzalmas nagy problémám van.
GA-H57M-USB3 alaplapom van I7-860-al. F9 (legujabb) Bios, Chieftech CTCTG55080P táp adja a kakaót. Sleep-be rakva 14 wattot eszik. Biosban csak 1 vagy 3-as (STR) sleep van.
Elvileg a lap és a táp is ErP-s. Szoval 1 watt alatt kellene lennie nem 14-16.Mi lehet a gubanc? Segítséget előre is köszönöm!
-
oriic
HÁZIGAZDA
GA-H55M-D2H: ha beleteszem a leendő i5-750-et, és cserélem a vga-m egy 6850-re akkor a konfigomon látható tápot cserélnem kellene majd? (tuningolni is szeretnék)
-
parajesus
csendes tag
sziasztok,
van valakinek javaslat chpset hűtésre ami rámegy h55-micro atx-re? sajnos fölé lóg a vga-kártya agy a klasszikus hűtő tornyok oda nem jól...
köszi
para -
őstag
őstag
-
őstag
őstag
Biztos hogy 300W nem kevés.
Nálam egy ugyanilyen konfig fogyasztása 4GHz -en idle 48W / load 119W
Valami más lesz a gond.1x én is szívtam egy Corsair táppal. Másik táppal működő konfigba beszerelve nem indult el. Kipróbáltam még egy konfigban, az se indult el vele. Már mindent dugdostam mindenhova, végül BIOS reset után működött simán. Összefüggést nem látok, azóta is értetlenül állok a dolog előtt....
-
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Beújítottam a következőket: Gigabyte H55M-USB3 alaplap/i3-540 CPU/2*2 GB@1333 RAM/500 GB HDD/ODD. Alaplapi VGA-val tolom.
Van egy FSP300W Noise Killer tápom, amivel nem hajlandó elindulni a cucc, egy 350W-os noname táppal pedig simán megy a konfig. Elképzelhető, hogy kevés a 300W-os táp a gépnek? Sajnálnám lecserélni, mert teljesen zajtalan.
Köszi a válaszokat! -
Üdvözletem!
Van egy H55N-USB alaplapom, és azt a hibát tapasztalom, hogy, bizonyos időközönként, bizonyos alkalmazásokban (csak 3D-ben) megfagy a kép, majd vagy "kiolvad"vagy resettel kell újjáélesztenem. A hibajelenséget bővebben itt van.
A gépem: Core i3 530@2,93 GHz, 2GB DDR3 RAM (lassan 8GB lesz), Gigabyte GA-H55N, Sapphire HD 5770 512MB GDDR5, 1 TB Samsung F3, Silverstone SST-SG-05B, ASUS HP100U + Xonar U1
-
krammerka
őstag
Üdvözletem!
Lenne néhány kérdésem.
H55M UD2H+i3 550-es konfigra váltottam.Egy olyan dolgot tapasztaltam a lappal,hogy a biosba lépés után,5-10 másodpercenként fekete háttérre vált a kép,majd vissza.És ezt addig csinálja,míg a biosban vagyok.Onnan kilépve minden ok.A másik dolog,hogy a cpu feszt beállítom mondjuk 1.2V-ra,feláll a win,és a cpu-z terhelés alatt 1.23V-ot mutat.
A cpu VID-jét sem találtam eddig. -
Csaszi87
tag
Igazad volt Hatvan, tényleg így jó lett!
Bejött a Bios, szóval akkor jó az alaplap is.
Hozzáteszem nem az alaplapi videókártyáról hanem a másikról.
Még van 1 hiba amit kiír:Beadtam neki az alaplapi cd-t, arról be bootol vmit, majd kiírja hogy:
IDE drive doesen't exist or ALL primary partitions are occupied.
Pedig csak egy 80 gigás vinyó van ami IDE kábellal van rákötve és az tuti működik, nem tudom ez mi baj lehet.
Köszi a tippet még 1x Hatvan
-
Csaszi87
tag
Gab.68:
Kaptam az alaplaphoz olyan papírt amiben azt írja, hogy:
A beépített videokimenet csak akkor áll rendelkezésre, ha Intel Graphics technológiát tartalmazó intel Core i5 / Core i3 processzorral van párosítva.
Az Intel Graphics technológiát az Intel Core i5 6xx, Core i3 5xx és Pentium G69xx sorozatú processzorok támogatják.Tehet az én i5 760-asomban nincs beépített gpu és így hiába kötöm az alaplapi csatlakozókra a monitort? Az elég szívás akkor, de már rá volt kötve a kártyára is és úgy se volt jó...
master90: Megtaláltam, van a tápomon pin 8as, így az volt rádugva
-
őstag
őstag
válasz
Csaszi87 #214 üzenetére
i5 760-ban nincs integrált gpu link
Az 1156 -os lapokban sincs.
A H55 chipset a feltétele, hogy a prociban lévőt használhasd, már amelyikben van.Az alaplapon csak a csatlakozók vannak, de ha nem olyan procit raksz bele amelyikben van integrált GPU, akkor értelem szerűen aztokat nem tudod használni
-
Csaszi87
tag
válasz
master90 #212 üzenetére
master90:
Ezekhez a pines dolgokhoz nem értek, hova van az írva az alaplapon?
A Gigabyte oldalon írja, hogy támogatja az Intel i5 procikat is.
Nem is a processzoron van integrált videókártya hanem az alaplapon.Hatvan9: A memóriákat csak színek szerint lehet berakni nem? Mert ugye 2x2gb és az egyik a kék foglalatban van, a másik meg a másik kékben, de próbáltam már én úgy is hogy csak 1et tettem bele. Meg volt már a fehérben is 1.
-
Csaszi87
tag
Sziasztok!
Leírom a problémám ide is hátha tudtok segíteni.
Én most vettem 1 Gigabyte H55M USB3-as alaplapot, intel core i5 760as procival, 4gb Kingston DDR3-as 1600Mhz-es memóriával és Gigabyte HD5770 GV-R577UD-1GD ATI, 1GB, DDR5-ös videókártyával és 500wattos chieftec táppal, minden jól össze van rakva és a gépen még a bios se jön be. Egyszerűen nem mutat semmit a monitor csak villog, pedig már minden féle képpen rá volt kötve az alaplapra és a videókártyára is.
Memóriákat is variáltam már, a biosát is reseteltem, az elemet is kivettem már, az alaplapra is próbáltam már kötni a monitort de semmi.
Bekapcsol a gép, világítanak a ledek a lapon, a proci ventije is forog, a videókártyájé is, de kép semmi és sípolás se...
Mi lehet a baja? Rossz az alaplap? Olyan mintha egyáltalán nem is lenne Biosa...
Valami ötlet? Én már kezdem feladni:S
Várom az okosabbak véleményét hátha tudnak segíteni....
Nagyon megköszönném! -
master90
aktív tag
Valaki tudja menyire kel álltani a PCI Express Tuningolni akarom a videó kártyát?
És nem tudom menyire állítsam az tudom hogy 100@ az alap! -
szemtelen
tag
válasz
master90 #204 üzenetére
Szia!
Tuningolható a lap veszettül, viszont a ram beállításokra figyelj, mert ha automatán hagyod akkor ahogy húzod a procit húzza magával a ram beállításait és az északi hidat elég jól megterheli, Seri mester nekem a ramjaim 1333 körülire vissza is vette a tuningnál.
Szerk. aidát nem ismerem, de prime-ot futass egy ideig ott eldől stabil-e a gép.
-
master90
aktív tag
sziasztok
ma napon vásároltam egy h55m d2h és egy i3 540 c2 használom !!
kipróbáltam 200 blkc és furcsa mód elindult 22*
ez egy asus p7p55d után nagyot néztem
csak még azt nem tudom hogy eben a lapban belehet e lőni
a ram pontos adatait vagy automatikusan be álltja?
meg az hogy a cpu beálitásoknál csak valamiért egy magot lát ez furcsálltam
F3 bios van rajta néztem egy aidában egy zlibet mérést és
4.4GHz 89 MB ez szerintem kevéselőre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest