- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen joysticket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
azért mert idle is 1,1V-kap így a cucc, de ha letesztelted és stabil így akkor a biosban be lehet állítani(legalább is nálam), hogy az eredeti 1,15V-ból kivonja a 0.05V-ot és így idle 0,9XXminusz 0,05V lesz load meg 1,1V.
de ha neked az alapfesz 1,15V akkor próbálhatod lejjebb is, mindjárt megnézem biosban, hogyan -
kisza25
félisten
MB inteligent tweaker
Advenced frekvenci settings ebbe belemészfelülről a második
Advenced CPUcore features
itt kapcsolj be mindent (enabled) ezek az energiagazdálkodás funkciók
aztán itt belemész az advenced voltage -ba
aztán itt a CPU Vcore pl. 1,1V-ra és teszteld le stabil e win alatt, ha ez megvan szólj addig megnézem biosból, mit kell még állítani -
kisza25
félisten
ha be van állítva minden a biosban akkor idle a cpu 1200Mhz-re 0,976V-re megy, ilyenkor csak pár W-ot fogyaszt a HDD-10W körül fogyaszt, jelenleg idle az a legnagyobb fogyasztó a gépedben, a procit feszeld alulpl. 1,1V nézd meg stabil-e, ezt a zértéket biosban le tudod vonatni az eredeti feszből, így az órajel visszavétel is működni fog és ott is kevesebb feszt kap majd a proci
-
kisza25
félisten
egy 2,5" vinyóval(-5-6W), egy paneltáppal tudnád levinni a fogyit(-10%), meg egy RAM modul minnél kisebb fesszel(-1-2W) és a cpu-t alul kell feszelni(-1-2Widle), a panel táp ügyben itt fognak tudni segíteni neked és elképzelhető, hogy itt olvastál ilyesmit
az alul feszelésben én is tudok segíteni, ha kell -
kisza25
félisten
a támogatási listán 4GB-nál nagyobb nem szerepel, milyen feladatokra használod a gépet, mert jelenleg 4GB elég játékokhoz is 8GB-al meg még 2-3évig elleszel,
tök felesleges 8GB-nál többet venned, de én 2x4GB-ot vennék a mostanit meg eladnám, de nem most, hanem, ha feljebb mennek a memóriaárak -
kisza25
félisten
vezérlőpult energia gazdálkodás, xp alatt nem egészen egyértelmű, ott próbálgatni kell, pl hordozható/laptopra állítva tuti vissza kellene vennie, vagy max telepre állítva,
win7 alatt meg, kiegyensúlyozott -ra kell állítani, vagy energiatakarékosra,
látom közben megoldódott -
kisza25
félisten
vagy a memóriákkal, nekem is volt ilyen, vagy egy évig használtam két ramot együtt, aztán egyszer csak az egyik eltűnt a windows felől, külön külön leteszteltem őket és minden rendben volt, de együtt nem mentek, kicseréltettem a két ramot és jó lett, szóval vannak érdekes dolgok, de lehet tényleg a procialja koszos(pasztás) könnyen lehet, ha már használtan vette
-
kisza25
félisten
közben megtaláltam intel h55 pch max 111fok
-
kisza25
félisten
srácok az normális, hogy PCH 75fokos?
-
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #272 üzenetére
én elsőre azt hittem 200 nál van vége a lapomnak, de aztán kipróbáltam és ment 220-at,
próbáld ki,hogy megnézed, hol alapod vége és ahhoz emelsz szorzót -
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #270 üzenetére
ez a 200-as BCKL-el azt nem tudom miért de sokaknak nehezen stabil, míg pl. a 199 az(én is),
ezt többen is tapasztalták, bizonyos szorzók, valamiért nem jól viszonyulnak ehhez a frekvenciához -
kisza25
félisten
válasz
sid.:Rc211v #268 üzenetére
én 1,15V adok neki az elég volt nekem 4,3Ghz-es procihoz
-
kisza25
félisten
az ssd~5W a ramok darabja~5W nálam ez 15W az azért nem kevés ilyen szinten
nálam még ehhez jön CPU+IGP és egy 12cm 800RPM 2x8cm 800RPM és egy 9,2cm 900RPM így van ~40W így nézve ebből is tudnék faragni, passzív táppal -2házventivel 3-4W-ot
az SSD tévhit, hogy keveset fogyaszt, mert igaz, hogy mozgó alkatrész az nincsen, de minél nagyobb annál több a flash modul+ a vezérlő, a DDR3 lehet már kevesebbet fogyaszt valamivel azonos órajelen mint DD2, de azok ~5W körül fogyasztottak 800Mhz-en a DDR3 meg 1066-tól indul, de jellemzőbb az 1333Mhz/ 1600Mhz -
kisza25
félisten
alapból ~1,5x, de játékok alatt a VGA többet számít magas felbontásoknál itt vannak táblázatok
-
kisza25
félisten
persze it a cpu support list
-
kisza25
félisten
a tápom
20%-on 82%-os
50% 85%-os és
80%-on82%-os
persze 40W az csak 10%, de nekem el kell bírnia egy HD5850-et is a tápomnak,
amúgy megnéztem a linkeket és ahol 9,9W-ot mért az csak a lap volt minden nélkül, nekem meg a komplett rendszer 40Wami egy jól megválasztott paneltáppal 25W-ig is lemehet ettől lefele már szerintem azon kell gondolkozni mennyit is tudsz megspórolni a villanyszámlán -10W fogyasztással és ez mennyibe is kerül...de ez már a te dolgod
-
kisza25
félisten
8,5W konnektorból
az hogyan még az atomos gépem is többet fogyaszt idle, pedig ott a CPU+grafika max TDP-je 6,5W, idle még az is felvesz 10W-ot konnektorból
(toshiba mini nb250)
az én miniITX gigabyte H55N-USB3 lapom+ i3-530 (idle 0,78V 1200Mhz)+ 2x2GB DDR3 1333Mhz (1,5V)+ 30GB SSD 400W FSP APN idle 40W konnektorból IGP-vel...
nem lehet, hogy a 8,5W csak az alaplapra vonatkozik?
most nézem a linkelt 1-es tesztet, az enyém ue tudja kb. a fenti konfiggal
mondjuk egy paneltápot használva ezek az értékek még javíthatóak(az én ~40idle és ~95Wload) mert ezeken az értékeken még nincs 80% a hatásfoka a tápomnak -
kisza25
félisten
i7 760 ban nincs integrált grafika emiatt szinte mindegy melyik lapba rakod a kettő közül,
szerintem tökéletes választás a CPU ahhoz a VGA-hoz, viszont én a helyedben sandy t venném márpl egy INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 40eFt és ugye gyorsabb i5 760-nál
de ahhoz már nem ilyen lap kell, hanem 1155ös
-
kisza25
félisten
jó kis gépet fabritottál össze, mondjuk, ha integrált VGA-t használsz akkor miért 2VGA-s lapot vettél
nekem működött a hátsó e-sata,
azt ugye tudod, hogy az e-sata eszközöknek kell külön áram, mert az ugye nem ad, mit akartál rákötni?
amíg megjön az új CPU ventid, próbáld ki, hogy volt módra állítod a biosban a venti szabályozást, vagy PWM és az alaplaphoz kapott CD-n találsz egy easytone nevű progit amivel a venti sebességét Win alol tudod szabályozni -
kisza25
félisten
válasz
partyface86 #136 üzenetére
próbáljátok 1db rammal
-
kisza25
félisten
az a lényeg, hogy jó
nekem meg kellett szenvednem vele
és az volt a baj, hogy QPI-nek nem adtam feszt, mert visszaosztottam, de közben kiderült, hogy NB is növekszik és azt nem lehet visszaosztani, tehát muszáj+ feszt adni, amúgy bizonyos QPI szorzókra és CPU szorzókra is érzékeny volt amire nem jöttem rá miért -
kisza25
félisten
a válasz erre a kérdésre
alaplap adatlapomnál, beállítások 4Ghz-hez:
CPU szorzó 22x
CPU 4Ghz 1,2125V
QPI 32x 1,15V
5,82Ghz
Enabled
182Mhz
6.0
memória 1092Mhz 6.0 (cl7)
PCI (VGA) 100
700mV
700mV
0ps
0ps -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
szerintetek, azt meglehet-e csinálni, hogy van a gépben egy HD4830 és ugye az i3-ba integrált GPU és alapon az integrált menjen, 3D alatt meg a HD4830?
mert notinál már láttam ilyent? -
kisza25
félisten
az a vicc, hogy 5-6 éve egyfolytában videót tömörítettem, DVD-ből divx-be, mert akkoriban még 40GB-os vinyóm volt, persze egy celeron 2Ghz procival
ami 2,66Ghz-re volt húzva,
aztán meg egy 2,4Ghz-es P4-el ue. a móka csak 3Ghz-re húzva, mikorra meglett a 3Ghz-es HT-s pentiumom addigra már volt egy 160GB-os vinyóm, meg egy DVD íróm is és kezdtem elhagyni a tömörítést, mikor meglett az első X2-es Athlonom már egyáltalán nem volt értelme a tömörítésnek, mert volt egy 160GB-as egy 320GB-as és egy 500GB-os vinyóm, mára meg már 3 gép és 2TB kapacitásom van, de egyik gép sem igazán erős, mert sehol nem veszem hasznátinkább kiegyensúlyozott a teljesítményük, pont megfelelő
a legerősebb gépem egy 17*17cm-es alaplapon nyugszik és egy i3-530 szív dobog benne 4GB DDR3-mal megtámogatva egy 30GB-os SSD-n pihen az oprendszer és van 1TB a cullangnak és egy HD4830-ha játszani támad kedvem -
kisza25
félisten
válasz
Core2duo6600 #103 üzenetére
valamit félreértettél, neki nem munkára kell
kérdésedre a válasz:
H55, H57, Q57 -
kisza25
félisten
hát ez nem tudom, hogy jött ki nekik
ugye már az 1600-is csak tuningal van meg, mert nincs 12-es szorzó és arányt sem lehet állítani, akkor miért pont 1666Mhz
azt vettem észre, hogy az F5-ös bios előtt nem kapott áramot a ház elején lévő USB csatlakozó, az egér működött róla, de pl egy pendrive már nem, most rendesen működik az is -
kisza25
félisten
én a QPI-t vissza szoktam osztani alap érték környékére, de nem árt neki egy kis +fesz mert NB-t nem tudod visszaosztani és közös a fesz
az is lehet,hogy a 19-es szorzót nem szereti a procid rakd alap 22-re
én azt az XMP-t kikapcsolnám
a memória időzítéseket nekem írja a lap és én manuálisan beállítottam mindent
Performance Enhanced: nekem a középsőre van állítva most meg nem mondom mi az
a QPI-nek az 1,3V soknak tűnik, nekem 1,05V-n van és csak a 4,4Ghz-nél kért 1,1V-t -
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #35 üzenetére
akkor már értem miért kellett +fesz a 4,4ghz-hez a QPI-nek, pedig az vissza volt osztva
köszi -
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #33 üzenetére
az baj
a QPI fesz az NB-fesz is egyben vagy azoknak nincs közük egymáshoz?
-
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #31 üzenetére
szóval azt tudom, hogy együtt mennek felfelé, de csökkentem QPI szorzót a biosba NB-é nem csökken, azt hogyan lehetne csökkenteni?
-
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #29 üzenetére
az kemény
nekem 220-ig ment eddig max, bár feljebb nem is próbáltam
a proci meg léggel egy gyengécske alpin 11 mellett 4400Mhz-et ment
a RAM meg 1,5V-n 1800Mhz cl9
mivel mindez egy mini-ITX házba van bezsúfolva tovább nem is kínoztam szegénykét, de még biztos menne, mert pl. 4,3Ghz-en cinebanch még simán lefutott, csak már nem győztem hűteni a procit
jut eszembe az NB-t vissza lehet valahogy osztani?
amikor QPI-nek adok+ feszt akkor NB is kap? -
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #27 üzenetére
akkor úgy mondom, hogy ez az eddigi kedvencem
mini-ITX kategóriában egyenlőre nem tudok jobbat, csak AMD fronton van egy sapphire ami ilyen jól felszerelt
szerintem egyre nagyobb divatja lesz a kicsi gépeknek és az egyre magasabb integrációval egyre kisebbeket is tudnak csinálni -
kisza25
félisten
itt vannak képek a biosról ha érdekel
Overlocker:én is így látom, volt már pár lapom, Giga is ASUS is meg sok minden más, de ez eddig a legjobbnem semmi ahhoz mérten, hogy egy mini-ITX lapról beszélünk
-
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #20 üzenetére
őőő benéztem egy betűt
GA-H55M-USB3
GA-H55N-USB3
ezek szerint az utóbbit, nekem is olyanom van -
kisza25
félisten
válasz
Overlocker #18 üzenetére
a kicsi, vagy a nagy
-
kisza25
félisten
egy kis ízelítő a mini-ITX-es giga H55N-USB3 lapról
alap feszen(1,2V) felhúztam 3,66Ghz-re, de ezzel 2óra prime után 65fokos volt a CPU ami már nem volt túl szimpi, ezért elkezdtem csökkenteni a feszt és 1,125V@3,66Ghz prime stabilígy 54-58fokosak a magok és a venti is csak 1850RPM-en pörög
Az alaplapra visszatérve, nagyon tolerálja a tuningot, ha elszáll a win egyből újraindul kikapcsolja a gépet és beállítja a legutóbb jó biost és mehet is tovább a mókarengeteg saját profilt lehet menteni a biosban és mindent lehet állítani, nem kell számolgatni, mert minden alapértéket feltüntet a lap és kiszámolja az adott beállítást és láthatod mi mennyin fog menni
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
te nyitottad vagy mi
köszi a válaszokat, az #5-re megtudnám nézni a választ, de ahhoz szerelni kellene és mára elég volt az alpine modding
majd holnap megnézem
amúgy azért nem foglalkoztam vele, mert ha működik is az integrált úgy, hogy a diszkrét kártya bent van, akkor is a vezetéket át kell mindig dugni, tehát elég vacak megoldás lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AM 5 lapok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest