Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #1595 üzenetére
Sok felesleges dolgot telepítessz oda. win764 bit ha jól emlékszem 32 Gb-ot kér...Még + pár progi, és akkor is marad 15 Gb kb. Minden mást másik vinyóra pakolsz, lapozó off, és teszi a dolgát..Én is így használom.
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1595 üzenetére
Nekem meg a 420ból épphogy 11
Bár a letöltés meg minden is ide megy.. Egy 120GB-os SSD-n azért elférnék, oprendszerrel meg mindennel aminek jóttenne egy kis sebesség. -
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #1593 üzenetére
Értem, bár 1 oprendszernek bőven elég....szerintem...
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #1586 üzenetére
Oké, hogy méret gondod van, de annak mi köze az ssd-hez...??
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1589 üzenetére
Te ezt most direkt csinálod, vagy sosem vagy józan?
Tehát ha valaki friss (AHCI) drivereket és BIOS-t használ, jól beállítva, akkor elméletileg nincs sebességvesztés -
04ahgy
nagyúr
Kukk minden SATA3 sebességre vágyó: [link].
HGyu
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #1583 üzenetére
dupla
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #1583 üzenetére
Ne agyalj ennyit rajta, vegyél gianni-tól egy 60Gb-os Agility3-at 13500 Ft-ért és ne vessz el a számok halmazán. Gyorsulni fog a rendszered.
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1580 üzenetére
Az SSD-knek is van ám tudáshatára, attól még hogy Sata-III-as, nem fog neked napi szinten 600/600-al írni meg olvasni
Ahogy most néztem a teszteket 120GB-os Vertex3-ról, szinte csak a 4k-64-esnél marad le eszakas kolega ssd-je.. Hol itt a problémó?
http://www.legitreviews.com/article/1624/6/
Akkor tessék megnézni/összehasonlítani
Najó inkább 15-20% körüli a lemaradás mindenben, úgylátszik másik tesztet néztem előbb mint amit linkeltem mosteszakas : És ezek az eredmények amiket írtál, a legújabb BIOS-al készültek?
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1578 üzenetére
Read: 437,97 MB/s - az pedig több mint a sata2 max, szóval nem mondanám hogy nem tudja.. Azért kérdeztem én is hogy akinek gondja van az mutassa meg légyszi hogy más alaplapban jobban/gyorsabban megy-é az ssd-je, akkor lenne csak bizonyítva, addig ez max elmélet.
-
eszakas
őstag
Ez az enyém.
AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-VERT EX3 SATA Disk Device
Firmware: 2.22
Controller: amd_sata
Offset: 103424 K - OK
Size: 111,79 GB
Date: 2012.09.22. 17:08:56
Sequential:
Read: 437,97 MB/s
Write: 121,82 MB/s
4K:
Read: 16,20 MB/s
Write: 65,97 MB/s
4K-64Threads:
Read: 105,52 MB/s
Write: 84,06 MB/s
Access Times:
Read: 0,252 ms
Write: 0,282 ms
Score:
Read: 166
Write: 162
Total: 403
------------------------------ -
lee56
őstag
Hát igen gondolom a 300MB/s (sata-II) és 600MB/s (sata-III) között egyetlen ssd-vel még a maximális szekvenciális sebességkülönbség sem érezhető nagyon, gondolom a problémázók többségének itt is 1db SSD-je van csak, és szeret a teszteredményeken szörnyülködni
De tényleg ha van valakinek valami bizonyítéka hogy más SATA-3-as alaplapban gyorsabbak az ssd-k vagy valami, az ne tartsa magában, kíváncsian várjuk
-
04ahgy
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1573 üzenetére
Én sem tudom, ezért állok értetlenül az egész "nem hozza a SATA3 sebességet" kérdéskör előtt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Részletezné valaki, hogy mit szenvedtek a SATA sebességen, részletesen, hogy én is értsem?
HGyu
-
-
retexis
tag
Próbálta már valaki az F9C bios-t a 990fxa-ud3-hoz? Van valami értelme upgrade-elni?
Üdv
-
Zsocó
aktív tag
Egy 8xx lap mivel tud kevesebbet egy 9xx lapnál Bulldozer CPU esetén? Volt valami visszajelzési hiányosság (hőmérséklet) ha jól emlékszek.?
Valamint mennyi esélye van, hogy a 880G-s lapok, amik támogatják a Bulldozer CPU-kat, hogy bele megy-e az új Piledriver CPU valamelyike?
-
crus90
tag
válasz
- = Zk = - #1545 üzenetére
nincs ne is kérj.! xD
-
crus90
tag
válasz
- = Zk = - #1543 üzenetére
Nagyon jó deszka.
-
crus90
tag
Sziasztok.
Vettem tegnap egy Gigabyte Ga-990Fxa-Ud3 alaplapot és bele egy Fx8150-t. Ram pedig Kingston HyperX Genesis 8GB 1600MHZ KIT.
Kérdésem a következő lenne.:
Valakinek van pont ilyen vagy hasonló konfigja? Kérhetnék tőle tanácsot hogy mit menyire kell beállítani hogy teljesítménynövekedést is lássak?ÜDv Tibor
-
Akcok94
senior tag
rev.1.0 aszem az előbbi kiadású mert 2011 novemberi.
-
Akcok94
senior tag
elkene ezt adnom es mar cserelnem egy fx8120 /8150 csak nem nagyon akarjak megvenni.
-
Akcok94
senior tag
válasz
- = Zk = - #1532 üzenetére
nekem azt mondták hogy lehet.
-
Akcok94
senior tag
segítséget kérnék hogy tudnék egy 990FXA-UD7-ben magot feloldani? amd phenom II X3 705e lenne szó(előző lapba stabil volt és ebbe is szeretném kipróbálni)
-
Zotya84
őstag
válasz
eszakas #1528 üzenetére
Igen, nekem is gyorsult, de ez még mindig sata2 3 helyett...
A Vertexed is SF-2281, akárcsak az én Force 3-mam. Utánanéznék a helyedben az OCZ-nél, van-e frissebb FW-ed hozzá, mert a kékhalálozós dolog az FW bug miatt van, ugyanis készenléti állapotnál kékhalálba fut... (Nálam is ez volt, de FW frissítgetéssel ez megoldódott, majd a legjobb szétverte a TRIMet, amit a mai nappal javítottak ki a Corsairnél.)
-
eszakas
őstag
-
Zotya84
őstag
-
Zotya84
őstag
válasz
eszakas #1524 üzenetére
SZia!
Köszi, de nekem a sebességprobléma a lényeg, mert a trim hiánya a FW bug miatt van. Ma lett meg a FW5.03 amit este ki is próbálok. De a lényeg az, hogy a korábbi FW-rel is csak ennyit tudtam elérni (amin még ment a trim).
Egyébként az F10b-ről mi a tapasztalat? Jobb lett? Stabil? Csak mert a 790FXT-UD5P-men anno elég sok béta igen pocsék volt, pedig szükség volt rájuk.
-
eszakas
őstag
-
04ahgy
nagyúr
Valaki, akinek 990FXA-UD7 rev.1.1 lapja van, megnézne nekem valamit rajta?
HGyu
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
A minap vásároltam egy GA-MA970A-UD3 típusú alaplapot és a következő problémáim merültek fel vele:
- A BIOS beállítása utáni indításkor hiába nyomkodom a DEL gombot, nem tudok belépni a BIOS-ba, mert csak azután inicializálja a billentyűzetet (USB-s bill-t. használok). Elvileg a "Halt on" opcióra "All errors" van beállítva - nem tudom, ettől függ-e a dolog.
- a HD3870-es videokártyám csak x8 módban hajlandó működni és (amikor be tudtam lépni) a BIOS-ban sem találtam semmilyen opciót ennek az átállítására.Előre is köszi a segítséget!
-
atollox
csendes tag
Úgy tűnik nekem is ez a problémám. Ugyan az az alaplap.
Pedig a ház hűtése nem rossz (elöl 2db/hátul 1db Scythe 1200RPM venti dolgozik), de az alaplapi hőmérséklet néha extrém magas. Főleg akkor ha CPU+VGA is terhelve van. Mostanában fagyáskor, a gép újraindítása után a BIOS képernyőn kapok egy hiba-üzenetet mely szerint a rendszer instabillá vált a tuning miatt és visszaállítja a CPU-t alap-órajelre.
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1515 üzenetére
Színpompás
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1513 üzenetére
Arról meg már nem is beszélve hogy maga a lap is fekete
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1511 üzenetére
Najó, igazad van, jobb biztosra menni
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #1509 üzenetére
Hát nem tudom, ennél melegebb, mint ami mostanában van, már aligha lesz, és ha ezt túléli a lap, akkor már no problémó
-
- = Zk = -
félisten
hát, nem tudom, cseréljem-e a gyári bordát... nagyon figyelem a topikot és nagyon hajlok afelé
-
dik
őstag
Nálam 32 fok van a szobában most is de nincs ilyen gondom igaz a ház oldala nincs rajta sosem és sosincs kikapcsolva a gép!
-
Findzs
addikt
mostanában a gépem ok nélküli fagyásokat és újraindulásokat produkált
szívtam vele mire rájöttem, hogy a 28 fokos szobahőben a cpu alatti chipset melegedése okozza, ráállítottam egy usb-s 9 cm ventit azóta nincs probléma
érdekesek ezek a mérnökök, hogy tesztelik ezeket a lapokat ? 20 fokban klímás szobában?
-
Zotya84
őstag
Sziasztok!
Nekem az a nyűgöm, hogy a SSD-mből (Corsair F3 120G) sosem tudtam SATA2-nél nagyobb sebességet kicsikarni. A régi lappal ez érthető is volt, mert az csak egy 790FXT-UD5P volt sata2-vel, de a mostani egy 990FXA-UD5. Próbáltam már mindent, amit lehet, FW, BIOS, driver, oprendszer, kábel frissítését/cseréjét, de eddig sajnos nem találtam rá a megoldásra. Most a lapon F9, SSD-n 5.02 (amiről tudom, hogy nincs TRIM, de majd javíták SF-nál, és talán mi is megkapjuk egyszer), AMD AHCI-n van nem a Marvellen, driver a 12.4-es (azóta nem változtattak rajta semmit a 12.8-ig bezárólag). A Marvellen se volt gyorsabb.
CDM ezt hozza:Sequential Read : 198.406 MB/s
Sequential Write : 106.196 MB/s
Random Read 512KB : 180.639 MB/s
Random Write 512KB : 108.335 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.140 MB/s [ 3696.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 71.194 MB/s [ 17381.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 91.141 MB/s [ 22251.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 102.855 MB/s [ 25111.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 19.6% (21.9/111.7 GB)] (x5)
Date : 2012/08/20 11:47:14
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)ATTO-t ha futtatom, az se megy írásnál 258MB/s, olvasásnál 286MB/s fölé. Ötlete esetleg valakinek, hogy mi okozhassa ezt? Corsair fórumokat nézve, mindenki másnál jól megy, nálam meg szűz winnel is sz@r volt. És érezhetően lassú a gép, nem ilyennek kéne lennie. :?
-
dergander
addikt
Sziasztok,tegnap meghalt bios frissítés közbe a dualbiosos Giga 990fxa-d3 lapom,érdekes jelenség,az alényeg kiirta a végén minden tökéletes minden jó,majd jött az újraindítás és se kép se hang,a bios recovery el se indul igy a ventillátorok forognak.
Tud valaki valami megoldást hogy nekelljen elvinnem többhetes szervizbe hanem valami megoldást találjak rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest