Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
mióta 20 fok van a szobában stabilabb a gép
-
trufa12
addikt
hogy nem gyulad e ráM
a gépezet.
-
trufa12
addikt
sziasztok
AMD FX-8120
és gigabyte 970a ud3
lennejók lennének így együtt?:S mit lehet tudni ezekről a komponensekrőL?:S
-
Matthisa
tag
Köszönöm az infó-t! Annyit még hogy minda2 képes magfeloldásra?
-
Matthisa
tag
Mit jelent .araszt nyelven mondd nekem!
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Két giga lap között vacillálok az egyik GA-970A-D3 (rev. 1.4) a másik GA-970A-UD3. Mi a különbség a D3 és UD3 között?
-
krekk
tag
Én a mrs phenom tweakerr-t használom tunningra, cpu nb-t memória időzítéseket, hozzá a feszeket belövöm
biosban cpu feszt alapon hagyom. majd a cpu szorzót és hozzá a feszt ebben a progiban állítgatom.
Két értéket kell csak változtattni a p0 az idle ami nálam 0.7125 és a p3 ami a terhelt feszültséget jelenti
és ahhoz a szorzó amit szoktam változtattni.
Jah és service-ként tud futni. -
eszakas
őstag
válasz
Akcok94 #1669 üzenetére
Szia!
Igen van az arra alkalmas procikat feszemelés nélkül lehet húzni a BIOS-ból. ATI csipszettes lapokat lehet húzni a AMD OverDrive programmal. Az Intel lapokat nem tudom mivel lehet. De inkább először olvass sokat utána és úgy próbáld, mert a tuning garanciavesztéshez vezethet.
-
Akcok94
senior tag
üdv.
a gigabyte lapoknak van valami progija hogy tudjam húzni a benne lévő procit?
a lap gigabyte 990fx-ud7
köszi akcok94 -
04ahgy
nagyúr
válasz
Creatura #1666 üzenetére
Ahogy lee56 fórumtárs is írta, én is a BIOS-ra tippelek, ha van frissebb, akkor frissítsd. Rev.1.0 vagy rev.1.1 a lapod? Egyébként találkoztam már hibás FX-8150-nel.
(#1655) iday: A 990FXA-UD7-hez sincs kiírva a magfeloldás, mégis hibátlanul megy. Több CPU-val is volt tapasztalatom. Ha a kétmagos procidon fel tudtál oldani kettőt, de abból az egyik hibázik, akkor nekem nem a magfeloldás tűnik felelősnek, hanem a CPU hibásnak (hisz a magot a lap feloldotta).
(#1653) iday: bármelyik 3 maggal stabil, vagy csak egy konkrét letiltásától lesz az?
HGyu
-
Creatura
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte 990FXA-UD7 lapot vettem, viszont 4 "maggal" szépen elmegy, de ha bekapcsolom a 5-6 vagy (és) a 7-8 magokat akkor rendszeresen megáll a kurzor a képernyőn és pár másodpercig mintha lefagyna nem mozdul el.
Lehetetlen vele így dolgozni, inkább most 4 mag megy.
A proci: FX 8150, a hőmérsékletek pedig rendben.Van valami tipp, mi lehet?
Válaszokat előre is köszönöm! -
iday
aktív tag
Gigabyte GA-970A-UD3
F7 végleges biossal.
-végre bootol 2gb-nál nagyobb pendriveról is
-eddig 1ora 10 perce megy a gép hiba nélkül (4 magosítva)Eddig jó.
-
dik
őstag
Jól látom megújultak a driverek? [link]
A bios is végleges lett (F13) amit felraktam de semmi változást nem tapasztaltam? -
lee56
őstag
Igazából az új 9es chipset tehet az egészről, de ezek szerint az se mindegy hogy 970 vagy 990, a lényeg az hogy elég bizonytalan lett ez a core unlock alaplapi részről, vagy utánaolvasol neten, és akkor olyan lapot veszel amiben tiedhez hasonló procit sikeresen feloldottak, ha ennyire fontos neked ez, vagy beújítasz rendesen és akkor biztosan megy az összes mag
Amúgy gyiku -val nem vagytok rokonok véletlenül?
-
Gyíkac
aktív tag
esetleg tudtok ajánlani egy am3+ -os lapot ami még jól kezeli ezt a "régebbi" generációs magfeloldást?
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
Mostanra gondolom már minden itteni fórumozó dagad a tapasztalattól.
Kérdésem hozzájuk: Van egy Phenom II 560 Black @ B60 X4 4,4ghz
Nem szeretném lejjebb adni, max egy picivel.A kérdés: a GA 970 -es lapcsoda mag feloldás szempontból hogyan viselkedik?
a 990 -es széria azért nem érdekel mert kevés rajta a pci hely
(hangkari +Wifi)
-
lee56
őstag
Na végleges lett a sokáig béta F9-es GA-990FXA-UD3-hoz, apró érdekesség hogy nyár végén még írtak ssd compatibility javítást is a bétánál, most meg már csak az új CPU AGESA áll ott, ki érti ezt
Minden mást félreraktak hogy gyorsan meglegyen az új procikhoz a BIOS talán?SSD-vel tapasztsztalt azért valaki bármi javulást azóta?
-
Creatura
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte 990FXA-UD7 vasat ajánlja valaki?
Van valakinek negatív tapasztalata?Válaszokat előre is köszönöm!
-
krekk
tag
azt nem írtam hogy prime-ot toltam 1 órát small fft-vel majd 1 órát blend-el is.
-
krekk
tag
Érdekes nekem az x2 560-as procimat ugyanúgy és ugyanannyi fesszel vitte a 970a-ud3 mint a mostani
790xt-ud4p, direkt kipróbáltam ugyanúgy megy 1.185 voltal 3.3ghz-en 4 maggal és 1.335 voltal 4ghz-en.
4 maggal. -
04ahgy
nagyúr
A speckók 1,5V-on 9-10-9-27-et írnak. Legalábbis a gyári weboldalon: [link].
(#1635) iday: Az, hogy két éve hogy működött, az egy dolog. A nem négymagosításra kiválogatott CPU is tönkremehet. Amiben meg két magot letiltanak, abban nem véletlenül tiltják le. Lehet, hogy nagyobb azok szivárgása, és gyorsabban degradálódnak. De persze, a Gigabyte a hibás. Gratulálok ehhez a kijelentésedhez, széles látókörről, éles logikáról és tájékozottságról tesz tanúbizonyságot.
HGyu
-
iday
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
Mi a pontos típusa a RAM-odnak? A napokban járt a kezem között 1866MHz-es Corsair Dominator Platinum 16GB dual kit. A modulra CL9-10-9-27 1,5V volt írva, XMP-t bekapcsolva meg a CL9-9-9-24-et erőltette volna, és persze nem bírta az egyik modul. Szóval tényleg leeresztett egy kicsit a Corsair. Próbáld CL9-10-9-27 2T 1866MHz-en. Ha valakit meg tudsz kérni, a RAM-ot intelben is le kellene tesztelni. Ha nem megy 1866-ot, akkor gari.
HGyu
-
bigsee
addikt
"- Második RAM modult bepakol, Save & Exit."
Ez tetszett!
Na szóval, nem akar ez nekünk (GA-990FXA-UD3/FX4100/2*4 GiB Corsair Vengeance@1866CL9) összejönni. Ha beállítom az egy modullal és csak 10-10-10-26 időzítést adok neki, akkor még csak csak bebootol, de a gyári 9-9-9-24 értékkel már csak kékhalált, távoli eljárás hibát és szétesett windózt kapok.
Én nem értem mi van a Corsair-el mostanában, a héten két tápot vettem mind a kettő sz@r@kszik...
-
04ahgy
nagyúr
Nálam is van ezirányú pozitív tapasztalat. Ellenben volt olyan X3-720BE CPU-m, ami ugyan bizonyos lapokban prime95-ben napokig stabil volt, de Firefox összeomlások jelentkeztek, más lapokban feloldva meg a prime is hibázott / összeomlott a win. Simán elképzelhető, hogy nem elég alaposan volt az a CPU kitesztelve, a magfeloldásra meg ugyebár nincs semmi garancia továbbra sem.
HGyu
-
iday
aktív tag
Hali.
Látom másnak se megy a 970a-ud3 -ba a magfeloldás.
Magfeloldással 4 magosként tesztelt hibátlan procim ebbe csak fagyit eredményez.
3 magosként nyúzhatom (2 letiltott magot felváltva tesztelve) jo.
Bár az F7 beta biosok valamit javítottak de még nem tökéletes.Várhatunk biosra hátha csoda történik, vagy deszkacsere ha 4 magosként akarom használni?
-
krekk
tag
Nekem eddig egy x4 640-es procival sikerült 2000mhz körüli órajelet elérnem stabilan
de ez a proci kb fehér holló szintlegtöbb corsair kingston blue ment 1900-2000 között
9-10-9-es időzítéssel 1.65 voltal 2t-vel. A saját konfigomban viszont nem tudom 1700 felett stabilizálni a memót akárhogy próbáltam. x2 560 4 magvasítva giga 790xt lapban. -
TRitON
aktív tag
Azért vettem AM3+ alaplapot, hogy "future proof" legyen, így esett a választás a 2133 MHz-es memóriákra. A procit most nem akartam lecserélni, gondoltam megvárom a PD-t. Nem megy 1600 MHz fölött? Cseppet sem izgat. Az eddigi 1066-ról tuningolt DDR2-nél így is jelentősen gyorsabb.
-
04ahgy
nagyúr
A Deneb és Propus magos CPU-k nem igen mennek stabilan 1600MHz RAM frekvencia fölött (van ahol az 1600MHz sem stabilizálható). Ennyit bír a memóriavezérlő. Tök felesleges volt ahhoz a CPU-hoz 2133-as RAM-ot venned.
(#1613) Raptor1993: Adj bátran 1,65V-ot a RAM-nak, és a CPU_NB_VID feszültségét is emeld meg némileg, mondjuk 0,1V-tal az alapérték fölé.
HGyu
-
Findzs
addikt
válasz
Raptor1993 #1622 üzenetére
igen azért kérdeztem én is
-
Findzs
addikt
válasz
Raptor1993 #1620 üzenetére
erről lenne szó? [link]
-
dergander
addikt
Nekem 2133as GEIL van CL10es,csakis kizárólag a fehér memo slotba hajlandó FSB emelés nélkül 2133mhz-et menni... de viszont kell neki 1.69volt mert ha nem adok annyit csak 1.65 néha csak 4Gbal bootol be a gép
-
Findzs
addikt
válasz
Raptor1993 #1610 üzenetére
figyelj oda a memó feszültségére a biosban, nálam az volt a gubanc
miután beállítottam ment a megfelelő időzítéseken és sebességennálam ez 1,65 v (konfig az adatomnál)
-
TRitON
aktív tag
Kipróbáltam megint, semmi hatása. Az E.O.C.P-t 1866 MHz-re állítottam, RAM timing-okat manualra, beállítottam az 1866 MHz-hez való időzítéseket, semmi... A HT refclk-t ilyenkor 233 MHz-re állítja, most 240 MHz-en megy, 6,67-es RAM szorzóval, szóval nem az a baj. Az 1866 MHz-hez tartozó HT és NB órajel valamivel 2000 MHz fölött volt, most 2400 MHz-en megy, feszültség emelés nélkül, szóval az sem lehet baj.
Nekem az E.O.C.P. viszont nem állít be RAM időzítéseket, kézzel kellett belőnöm, de ezt még egyszer csekkolom. -
Raptor1993
csendes tag
Nahmost. Kicsit játszottam a beállításokkal és kiderült hogy a ram egyszerűen nem hajlandó az eredeti (vagyis 9-9-9-24-es timingján) elindulni. Jelenleg 10-11-10-30as timingon megy de ha van rá lehetőség akkor szeretném elérni az eredetit valahogy. (természetesen az 1866 Mhz-s problémát sikerült megoldani.)
-
Zotya84
őstag
Basszus, erre tényleg nem gondoltam. A "Load fail-safe defaults" megoldotta az én problémám, a SSD felgyorsult tőle.
Ebből lett a fenti:(F10b - Reset után mindent újrakonfigoltam az eredeti szerint, és a win indulás is olyan lett mint szerettem volna - időben kb a fele.) Végre.
De hogy én miért nem hittem el eddig, hogy megoldhatja a problémámat???
Ezek után azt mondom, bátran reseteljetek BIOS-t, ha úgy érzitek valami nem megfelelő. -
lee56
őstag
válasz
Raptor1993 #1610 üzenetére
Háköhmm
, nem is olyan régen írtam egy hozzászólást, szerintem rád is érvényes
-
Raptor1993
csendes tag
Hali!
Ma raktam össze az új konfigom ami egy FX 8120+Gigabyte GA-990XA UD3+8GB Corsair Vengeance 1866 CL9.
Az lenne a problémám, hogy sehogyan sem tudom rávenni a lapom, hogy a memók 1866-on fussanak 1333 helyett, ahányszor átállítom induláskor bedob egy ablakot amiben informál arról, hogy a rendszerem overclockolva van és instabilitás miatt visszaállítja alapra, ez a probléma csak a memóriánál áll fent mert a procit vígan küldöm 4 Ghz-en.
Örülnék ha valaki meg tudná mondani mitévő legyek, a fejsze kalapács és egyéb eszközök nem jöhetnek szóba -
lee56
őstag
Nem túl jók ezek a BIOS-os RAM profilok, DRAM E.O.C.P. be van kapcsolva pl? Nálam roszabbra állította az értékeket egyel, mint amin megy most pl, szóval jobb mindent kézzel belőni
Először próbálj 1866-ot CL10-el, aztán ha bebootol, mehet lejebb a késleltetés fokozatosan, amég bírja. E MHz fölött úgyis max csak tömörítőprogramokban éreznél gyorsulást, vagy szintetikus ram-tesztekben..
Jah a másik fontos dolog, a feszültéség, hivatalos oldalon 1.65V-ot ír, lehet hogy a BIOS alapból kevesebbet állít be neki, s ezért sipol, vagy ha annyit is ír ki a BIOS-ban lehet kicsit kevés mégis azokon a beállításokon amiken használod, először próbáld meg amit fent írtam, aztán kezd növelni apránként a feszültséget is, AMD-nél nem fog belehalni egy kis feszültségbe a memóriavezérlő
Amúgy az FX-ekben már modernebb/jobb van, de azért 1866at athlonnak is kennie kéne.
-
TRitON
aktív tag
válasz
- = Zk = - #1604 üzenetére
Nincs benne a támogatási listában... Lehet ez baj? Ha igen, mi okozhat problémát? Az időzítéseket megfelelően ismeri fel és állítja be.
Minden lehetséges dual channel konfigurációt kipróbáltam, nem segít; am. az alaplap hivatalosan is támogat 2000 MHz+ frekvenciájú memóriákat, szóval igen nagy blama lenne, ha már az 1866 MHz sem működne.... Most a proci foglalathoz közelebbi slotokban vannak, elvben így jobbnak kell lennie az alaplapon lévő vezetékek csillapítása miatt. -
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam 2133 MHz-es DDR3 RAM-okat (GeIL EVO Corsa kit, 8GB, C11, [link]) egy AM3+os laphoz (GA-MA970A-UD3, [link]), amiben egy 3.0 GHz-es Athlon II X4 640 ketyeg. Szomorúan tapasztaltam viszont, hogy a memória órajelét nem tudom 1600 MHz fölé tornászni sehogyan. Minden időzítés megfelelő, minden feszültség megfelelő, HT és egyéb szorzók jól vannak beállítva, stb... (nem mai csirke vagyok, odafigyelek ezekre). A memóriának van saját performance profile-ja, át is állítja magát automatikusan, de sajnos újraindításkor kettőt sípol az alaplap és tölti is vissza az utolsó működő konfigot.
A proci memóriavezérlője gyenge? Én szúrok el valamit? Van valaki, akinek ennél nagyobb frekvencián megy a memóriája hasonló processzorral?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
=HG=
addikt
Ha pénz nem számít, akkor tehetsz 6 tonna ssd-t is a gépbe, de ha másra is el tudod költeni, akár gépen belül is, akkor elég ha csak az op és az alapvető progik mennek rá. Minden másra elég a "lassu" vinyó is. Pl letöltések, képek, beérkező fájlok, zenék, filmek nyugodtan mehetnek oda. Én látom értelmét egy 60Gb-os ssd-nek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest