Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
nos gyerekek elég érdekes kalandom volt pár napja
egy komoly utazás után összeraktam a gépet, 2 órát tökéletesen ment, aztán elkezdett kékhalálozni a gép
a problémák besűrűsödtek egyre gyakrabban csinálta, ezért szépen elkezdtem lépésről lépésre szétszedni a gépet
először a vinyók lehúzása majd ramok kivétele stb
a lépések közben egyszer úgy döntött a gép hogy innentől letilt a táp amint be akarnám kapcsolnia legutolsó lépésként proci se volt már benne, ekkor még tiltott, majd a gombelemet is kivéve nem tiltott
de cserébe megkínált a VRM tejfehér füsttel.....várom a magyar garanciáztatás csodáját ami legalább 30 nap lesz....
-
pEtii94
tag
válasz
Andrewstarr #3097 üzenetére
Sziasztok. Valaki tudja hogy ennél az alaplapnál a -ban, hol találhatók a következő beállítások ? Mert én sehol sem találom őket. LLC, PCIe, CPU feszültség ofset + ?
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
DeltaPower #3095 üzenetére
Igen, így van, ez a kettő szabályozható csak.
Nálam ezzel a proci-lap párosítással nincs semmi bajom. -
gellei
aktív tag
válasz
DeltaPower #3095 üzenetére
Én is erre jutottam.
Ilyenkor csak venti szabályzó segít?
Mármint manuális? -
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 970 UD3 lapom, eddig minden szépen ment rajta.
Vettem egy új házat, és mind a két házventit az alaplapra dugtam, hogy majd BIOS-ban szabályzom.
Csak a fan 1-et lehet szabályozni, fan 2 majdnem max-on pörög.
Próbáltam Easy T6-al is, az is csak fan 1-et ír a beállításoknál, csak a Hardwermonitor írja ki, hogy fan 2-nek mennyi a fordulata.Mi lehet a gond?
-
DeltaPower
addikt
Kösz a választ!
Ma lesz egy másik lap (990FX) a 6300 alá, meglátjuk azzal megy-e. A 970A-t az előző tulaja azért cserélte le, mert neki nem ment 8120-al (hasonló tüneteket produkált), viszont egy kölcsön 8350-el igen. Ezért is mertem megvenni, mivel a 6300-8350 elvileg csak órajelben és a modulok számában különbözik. Ezek szerint mégse, vagy a lap nem úgy gondolja... -
lee56
őstag
válasz
#08754432 #3088 üzenetére
Ha az összes 4 memória foglalat foglalat és 1333-nál feljebb akarsz jutni, akkor ajánlatos kézzel beállítva kis plusz feszültséget adni a memóriáknak (DRAM voltage) és/vagy a CPU-NB-nek (memóriavezérlő itt lakozik, többek közt) offszet módan ha lehet kb +25, vagy +50 mV elég kell legyen. Kingston memória lévén 1.65V körül szeretnek feszültséget kapni ezek a RAM-ok, de 1.7 V-ra is rakhatod, ha másképp nem megy, az még nem ártalmas nekik hosszútávon sem. De ennél feljebb azért nem nagyon érdemes menni. A CPU-NB alapból 1.1V körül jár, ahhoz nem kell sokat adni szerintem, 1.1 és 1.2 V között próbálkozz. Amég 1.3V fölé nem mész, addig nem lesz gond ezzel sem
(#3087) DeltaPower : Esetleg a 6300-at másnál is kipróbálhatnád, hátha azzal van a gond, ha már az X2-vel simán megy a lap.. Persze ettől még lehet hogy mégis ő a ludas és az FX-ekkel valamiért nem kompatibilis. Ha már tényleg minden ötletből kifogysz akkor már csak a gari/szervíz marad.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy Gigabyte GA-990FXA-UD5 REV 3.0 lapom. A kérdés az lenne van benne kingston hyperx memória egy 8GB kitt, és egy 4GB kitt tehát mind a 4 foglalat foglalt. Azt hiszem 1333 MHz működnek, gondolom be lehet valahogyan állítani azt, hogy 1600Mhz működjön. Ha átállítom 1600MHz-re, és a feszt auto-n hagyom akkor valamit kínlódik a stabilitással, és vissza állítja 1333MHz-re ezt már próbáltam. Csak azt nem tudom, hogy akkor a feszt kb hova kell állítani, vagy kell még valami mást is állítani? Kinyírni nem akarok semmit, nem vagyok ez a nagy tuningoló nincs kedvem évente memóriát venni, ha ez az állítás megrövidíti az élettartalmát akkor inkább hagyom. A segítséget megköszönném.
-
DeltaPower
addikt
Sziasztok! Belefutottam egy olyan problémába, amire nem találok magyarázatot, hátha itt van olyan ember aki már találkozott ilyennel
Előre szólok, kicsit hosszú lesz.
Lap: Giga 970A-UD3, használtan vettem, jelenleg egy X2 250-el gond nélkül megy. A lap a gépfejlesztésem első lépése volt, a bele szánt gyári új FX-6300 szerdán érkezett meg, azóta tart a kálvária.
FX-6300-al egyszerűen nem lehet működésre bírni a windowst, random újraindul vagy már a logónál, vagy néhány percen belül. Win7 x64 sp1 felmegy, random restart, de csökkentett módban működik. Win8.1 x64 fel se megy.Amiket próbáltam, eredménytelenül:
- F7-es biossal kaptam (ezzel támogatja a Piledrivereket), feltettem rá az F8A-t
- CnQ off, C6 off, Turbo off
- ram variálás: 2x4g 1333 helyett 1x4g különböző slotokban, 2x2g 1333-on, 2x4g 1066-on
- biosban magok letiltása
- vinyók AHCI, IDE módban
- load bios default, cmos clear
- win eseménynapló üres, csak a szabálytalan leállás utáni újraindítások vannak benne
- legújabb driverek: a catalystot negyedjére tudtam feltenni mert mindig restartolt közben...Ami biztos jó:
- ramok: memtest ok
- táp: Sharkoon 400W, ennek muszáj elégnek lenni
- hűtés: egy régi AC F64 Pro van rajta, de max 40 fokra megy fel vele bios szerintKonfig részletek az adatlapomon.
Valakinek van valami ötlete? Nekem csak a lapcsere maradt.
Előre is kösz, DP -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte AMD 970A-D3 alaplap a következő hibát generálja:
Gép leállítása után 90%-ban csak akkor lehet visszakapcs a gépet
ha előtte a tápot áramtalanítjuk és visszakapcsoljuk.Tápcsere után továbbra is fennáll a hiba.
Valaki találkozott már a fenti hibával?Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv! Kepe
-
Reinkz
senior tag
válasz
raymi16 #3074 üzenetére
Betenni nem tesz be, de közel sem lesz olyan jo teljesítményed mint 2db pcie x16os csatival.
az hogy lap csak pcie 2.0 és vga 3.0 az édes mindegy, de hogy x16 vagy x4 az már kevésbé, véleményem szerint inkább 1 nagyobb vga-ra ruházz be mint 2db kisebbre, márcsak azért is mert nem mindegyik játék tudja kihasználni a cf-t.
konkrétan jobban járnál 2db pcie x8-al mint 1db x16 + x4-el kb 10% többet tud x8 + x8
-
törölt tag
-
lee56
őstag
válasz
#08754432 #3077 üzenetére
Szia!
Szabad kérdeznem milyen winyóról lenne szó? Csak nem WD green? Valamelyik szériánál volt ez a gond asszem, hogy túl gyorsan rakta magát durva energiatakarékos üzemmódba, aztán firmware frissítéssel megoldották,.. állítólag.
Az enyém szerencsére nem ilyen gyorsan csinálja, jó 5 percet vár, de nekem az úgy jó is.
Ha mégsem ez a gond akkor még a vezérlőpult energiagazdálkodási lehetőségek területén nézelődnék az aktuális sémád speciális beállításinál van egy merevlemez szekció, lehet az van elállítva, úgy 20 percnél kéne lennie alapból kiegyensúlyozott sémánál, win7en legalábbis.
Az alaplapnak nemsok köze van mindehhez, hacsak az nem hogy SATA3 kell hozzá meg AHCI is talán a BIOS-ban beállítva. De elvileg ez egy jó dolog mert fölöslegesen minek pörögjön egy tárolásra használt winyó, csak akkor kapcsol be ha kell. Ha gyakrabban használnád, akkor viszont lehet hogy nem ártana másik fajta winyót beszerezni vagy SSD-t hogy kíméld a gyakori ki-be kapcsolástól, feltéve ha nem tudtad már megoldani a fentebb említett módszerekkel.
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy GA-990FXA-UD5 rev 3.0 lapom, és az lenne a kérdésem, hogyha csatlakoztatom a külső winyót, és mondjuk 2 percig nem használom a mappákat akkor fogja és leáll vagy standby-ba megy nem tudom. Utána megint ha belemegyek a külső winyó egyik mappájába, akkor hallom megint felpörög a winyó de természetesen várni kell míg betölti a mappát. Meg is várnám, csak az a baj egy idő után haza fogja vágni a winyót. A régi lapomnál nem csinálta ezt. Nem tudjátok hol lehet ezt kikapcsolni ezt az opciót? Nem találom sehol. Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve a lappal mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
raymi16
tag
Sziasztok!
Egy olyan eccerű de naccerű kérdésem volna, hogy egy GA-970A-DS3 alaplapba szeretnék 2 VGA-t használni. Namármost neten azt írják h 2 db 16x PCI-E csatlakozó van rajta de leírás szerint csak 1 db a másik 4x. Aki kicsit jártasabb annak a segítségét kérném hogy meg lehet oldani így is a dupla VGA-t vagy felejtős? Amúgy Asus HD7770 lenne benne!
Köszönöm előre is! -
GNKING
tag
Sziasztok.
Giga 990XA-UD3 - FX8120-s párostól mit lehet várni?
Most 4,3Ghz-en van járatva 1,4v-os feszen. Vízzel van hűtve. -
lee56
őstag
válasz
porto1992 #3066 üzenetére
Egy fokig természetes a feszültség ingadozás, mert BIOS is próbálja állítgatni terhelésnek megfelelően, meg ráadásul az energiagazdálkodásokat figyelembe véve, de ha stabilabbat szeretnél látni; elvileg a "Vcore loadline calibration"-al lehet fokozni, de csak finoman.
A túlmelegedés sokmindent okozhat igen, nem árt egy erős CPU-hűtő, és egy jól szellőző ház, ha már tuningol az ember.
-
porto1992
tag
cpu-nak az északi híd túl melegedése okozhat fekete képernyőt prime 95 alatt? eddig azt vettem észre hogy amikor stabilan eléri a 63 fokot akkor elmegy a kép . ha 61-63 fok között ingadozik akkor nincs ilyen.
-
porto1992
tag
ha be szerzek egy digitális lázmérőt ami 60 fokig is mér és be dugom a hűtő recéjébe az is jó lehet ? xD
-
porto1992
tag
nem hiszem ez nem az első már vagy 3 xor mértem le több mint 1 órát és tapintásra is változott a hő fok
-
porto1992
tag
nem throttlingol 100 % terhelés alatt sem sőt ahhoz képest hogy mennyi feszt kap még melegedősnek sem mondanám de 4100 et 8 maggal nem viszi csak 4000 et 1.368 volton és win 8.1 alatt még hűvösebb mint win7 alatt ennek sem értem az okát
-
porto1992
tag
már megvettem sajnos
4100 at megy stabilan
-
porto1992
tag
Üdv mindenkinek fx 8150 alá melyik lapot vegyem ha szeretnék tolni rá bőven oc-t
Gigabyte GA-970A-DS3P ezt a lapot néztem az árfekvése miatt mi róla vélemény? -
törölt tag
válasz
Papabear195 #3049 üzenetére
Szerintem vágj bele bátran, mindig örülünk az új tapasztalatoknak
-
Papabear195
tag
Üdv!
Vennék 2*4 gb TeamGroup Vulcan RED memóriát egy GB 970-UD3 (rev. 1.1) lapba, és az lenne a kérdésem, hogy használja-e valaki ennek a gyártónak a memóját itt a topic-ban. Szerintetek belevágjak, vagy válasszak ismertebb márkát (Kingston, Corsair ...stb)?
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte AMD 970A-D3 alaplap a következő hibát generálja:
Gép leállítása után 90%-ban csak akkor lehet visszakapcs a gépet
ha előtte a tápot áramtalanítjuk és visszakapcsoljuk.Tápcsere után továbbra is fennáll a hiba.
Valaki találkozott már a fenti hibával?Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv! Kepe
-
bundaska
aktív tag
válasz
#21346560 #3046 üzenetére
Ebben biztos voltam
Ezek szerint rengeteg Asus tulaj van és ír oda, aki azt a márkát ajánlja.
Engem csak Kroni1 kolléga írása is aggaszt kicsit. Nem tudom, mennyire lenne jó ezek után a giga? Mondjuk nem tudom mennyire fogom tuningolni, ami volt procim, azt is csak kipróbáltam milyen, de hosszú távon nem használtam úgy, csak alap órajelen, feszt meg sose emeltem rajta. -
bundaska
aktív tag
Üdv!
Uj gepet tervezek osszerakni. Alaplapos forumon erdeklodtem, melyik a megfelelobb FX8320 alá. Néztem egy 970a ud4p-t, es egy asus m5a97 evo 2.0-t. Mindenki az asust ajanlotta. Itt mennyire oszlanak meg a velemenyek a giga laprol (gigabyte fele huzok meg igy is ezert kerdezem)
Thx elore is:
Bundas -
berzebub
aktív tag
Üdvözlet!
A segítségeteket szeretném kérni.Adva van egy GA-970A-DS3 Rev 1.0 lap.Tudom,hogy ez a vas tuningra alkalmatlan,de az érdekelne ha belepasszírozok egy Phenom II x2 550 és azt 4 magosítóm,a hűtés nélküli vrm mennyire fog füstölni? Ha fog akkor tudnátok ajánlani valami oldalt,helyet ahol be tudnék szerezni valami custom hűtőt rá?
-
Knight95
csendes tag
Hi!
Van nekem egy Gigabyte 970A-UD3 alaplapom VIA HD Audio integrált hangkártyával, miért van az hogy a headsetemet (Creative Fatal1ty) hangszóróként kezeli, már megpróbáltam egy pár dolgot de semmi, ugye hátul van becsatlakoztatva ezért ha kiválasztom a programon belül, hogy headset akkor nem működik. Programon belül ugye a hátlapi csatlakozóhoz a felajánlott hangszórok vannak hozzárendelve, de nekem nincs semmiféle hangszórom, mivel ez egy headset. -
apoca22
csendes tag
Üdv mindenkinek
felraktam az új F13-as Biost és mostanában néha be-pittyeg a gépem
Lap: 990XA-UD3
Proci: AMD FX8150 8 Core 3.6GHZ 16Mb Total Cache
Ram: Corsair Vengeance DDR3 2*4Gb 1866MHZ
Hűtő: alpenföhn groß clockner REV B
Táp: Cooler Master GX 750W Bronze
Vga: Ati Sapphire HD6950 GDDR5 2GBPár kép:
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-01/17/201642_n9cbnuyf9svvrdtt_img_0485.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-01/17/201642_eoxlffzdzppbrxgt_img_0486.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-01/17/201642_wglioyydlgnaydru_img_0487.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-01/17/201642_r0rommwmvojp7vfg_img_0488.jpg
Bios beállításokban kellene 1 kis help nekem most így néz kiKöszönöm
-
Habugi
addikt
Szerintem jó lesz, nem kell aggódnod. Látod Runonál is megy mint a veszedelem és ugye még feszt sem kaptak a procik. Nem tudom ő milyen biost használ, nálam F9-van.
Sosem sajnáltam le a lapunkat, tökéletes szerintem, az az unalmas hogy kimondom hogy gigabyte és a sok homálylakó elkezd facepalmolni.
-
lee56
őstag
Pedig én láttam is egyet nemrég, igaz "csak" FX-6300-al, de ment a 4.5GHz szinte fesz emelés nélkül.
Persze ettől függetlenül a mi lapunk is nagyon jó, egyáltalán nem kell lesajnálni.Ha minden igaz nemsokára énis FX-re váltok (8320), remélem nálam is jól fog majd szaladni.. Eddig nem voltam túl szerencsés tuning ügyben. na de talán majd most.
-
Habugi
addikt
Az FX topicból indulva, mások ötletelését alapul véve elkezdtem próbálgatni meddig lehet húzni a procimat 990fxa-ud3 lapban úgy hogy feszt nem adok neki. Biztos hallottátok már többen h sokan nem ajánlják ezt a lapot (sem az xa-ud3at) mert a VRM hűtése nem a legjobb, hajlamos a túlmelegedésre és ugye a fesz emelés sem segíti túlzottan a helyzetet. Konkrétumot ugyan még sehol nem olvastam hogy mi számít magas hőmérsékletnek, de gondoltam elébe megyek ennek, igaz a lap már elmúlt 2 éves.
Két nap játékkal való teszt után ráeresztettem cpu terhelő progikat, prime 95/aida 64, úgy néz ki 4.5ön stabil az fx 8320as proci alap fesszel!! Sok emberhez képest itt a fórumon én elég laikusnak számítok, de úgy érzem ez elég szép teljesítmény ettől a "lesajnált" laptól!
Helyhiány/kis ház miatt nem a legjobb hűtők egyike ami a procin van, prime alatt elmegy 70 fokig, aida alatt 66ig, játék alatt meg nem vagy alig lépi át a 60 fokot.
Pár kép, a hwinfo a terheléses hőmérsékletek kedvéért végig futott:
Azért posztolom mindezt, mert még egy hónapos sincs a processzor és mások tunningjából kiindulva nekem eszembe sem jutott az elején hogy fesz emelés nélkül húzzam ameddig csak tudom, megkeresve a határait, különböző mások által közölt/mutatott értékekből, beállításokból kiindulva az első pillanattól kapott vmennyit, elég hosszan ment pl 1.4V-on. Mint utóbb kiderült tök fölöslegesen.., szóval ajánlom mindenkinek h először így próbálkozzon, bár lehet csak én vagyok marha és a legtöbb ember így kezdi..
Egy biztos, a "Gagyibájtos" rev 1.0-ás lap szerintem nagyon klassz!
-
hehe1027
újonc
Sziasztok
Meg jött az uj gigabyte xa990 udh
3hás alaplapom beüzemeltem faszán ahogy illik felraktam rá egy friss windows aztán kikapcsoltam. Másnap mikor jövök haza bekapcsolom és a biosnál tovább nem töltöt ott ki irt valamit megnézem ztem minden kábelt mindent egyszer rá raktam a kezem a vinyora és észre vettem hogy nem megy vissza raktam a régi gépbe a vinyom és ott müködött mi lehet a baj? És még álitgatam a biosba és véletlenül raid modba raktam és elmentetem az hogy lehet vissza állitani? -
skyny
tag
Szia Johni5.
Irtam privat uzit.meg kaptad ?
Udv! -
Sanyi19
őstag
Nektek nem ciripel a gép chrome alatt? Nekem megy haveromnak is azt csinálja giga lappal a gép. Olyan mintha a prociból jönne...
-
petya2012
őstag
sziasztok
GA-990XA-UD3
ezzel az alaplappal kapcsolatban lenne kérdésem
van most 2 db Kingmax FLFF65F-C8KL9-es ramom
de ennél a lapnál a KL9helyett KM9 van.
az én memóm jó lenne bele vagy nem??köszi a segítséget
-
Johni5
őstag
Akkor vagy 1600-on járatod,vagy hagyod a mem szorzót 8 -ba és 200-ról emeled az FSB értékét felfelé, a szorzót meg értelem szerűen vissza osztod.(A HT frekire figyelj oda, HT ill NB 2000 manuálba)4 memóval nem fog menni az 1866 alapból
Azt az 1.65v-ot vedd vissza 1.55-1.6V-ra.Nálam is annyin járnak a memók. A 2400+ os pedig 1.65V-os.Intelbe kellett in neki min1.62V, de itt eldöcög 1.5v-al is.
-
skyny
tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy giga 990fxa ud5 rev3.0 amin uefi bios van.hozza fx8350 es 16 gb corsair vengeance cl9 aminek 1866 on kellene hogy menjen de nem megy :-( allitottam en 1.50-től 1.65v meg adtam az idozitest 9-10-9-27 re. Szorszot fel raktam 9.33 ra ahol ki is irja hogy 1866 csak eppen nem indul el a gep :-/ probaltam kivalasztani a profile 1 et de ugy se.valakinek van otlele?? -
lee56
őstag
Persze vannak a prcesszorokból is szerencsésebb darabok, amik akár a gyári feszültség alatt is stabilan üzemelnek jókora tuninggal is, ha ilyet fogsz ki és értesz a beállításához, akkor nem biztos hogy beleütközöl a 4+1 gyengeségeibe, de nagyon a határon lehet azért. Egy 970 Asrock lapban 8350 5GHz-en már szinte hihetetlen, de ha elég jó a proci mint mondtam, akár még igaz is lehet.
A gond inkább azokkal van akik nem ennyire profik, és nem ismerik ki magukat a BIOS-ban, na most képzeld el hogy az alapból bekapcsolt turbó pl akár csak egy FX-6-on mekkora feszültésget állít be. Ha valaki úgyhagyja a gyári beállításon, már kapásból túl fogja lépni a adott olcsó! lap 4+1 fázis által biztosított teljesítményt, és ilyenkor van hogy trottlingol a processzor, az önmagát leszabályozó lap miatt.. Ez tipikus gyenge 4+1 és/vagy nem elég bordázott/rosszul hűtött VRM probléma. És FX fórumban kb minden második Asrock hozzászólás témája kb, csak úgy megjegyzem.
-
Kroni1
veterán
Hát nem feltétlenül igaz, nekem 4+1-es Asrockban ment simán 4.5GHz-en az FX-6300-asom, és valaki linkelte csak már nem találom, neki meg szintén egy 4+1 asrock 970 extreme 3-ban ment 5Ghz-en stabilan a 8350-ese!!! Szóval nyilván több esély van elvileg a tuningra egy 6 vagy 8+2-es lapban, de azért az olcsóbb asrock lapok sem feltétlenül olyan szarok mind, mint ahogy az elterjedt róluk, sőt! (Nyilván nem árt egy normális CPU hűtő, mert a VRM-eknek jól jön a hűtés és nem szabad a gyári coolert használni, de azt laptól függetlenül FX-hez kötelező cserélni. Nekem egy sima bigtyp-om volt, és azon kivül semmi házventi nem volt a gépben)
És itt van EnterR kolléga is egyből..
-
lee56
őstag
válasz
marquuard #3013 üzenetére
Csak az hogy gyenge
Nem is pontos az a kifejezés hogy kevés volna, mert pl a Biostar 990es lapján is 4+1 van tudtommal, de az Asrock alsóbb kategóriás lapjain nem a legjobb minőségű tápellátó alkatrészeket használ ez így az utóbbi pár évben már kiderült (csak nézz be az FX fórumba ->). Ezért is van sok embernek gondja velük, 6 vagy 8 magos FX-ekkel egyszerűen nem tudnak megbírkózni, néha még alpjáraton sem, és akkor még a tuningról nem is beszéltünk..
-
marquuard
veterán
Üdv.
Nekem egy ASRock 970 Extreme3 R2.0 alaplapom van. Rengeteg helyen olvasom, hogy ne használjak mellé 8 magos processzort, mert ilyen-olyan problémái vannak és azt mondják, hogy ez a fajta alaplap szóba se jöhet tunung esetén, túlmelegedés, stb.
Szeretném rendbetenni a dolgot, többet megtudni arról, hogy mi a fene olyan rossz az alaplapomba. -
Habugi
addikt
hali,
ahogy a 2961es postban írtam is, megtörtént az proci váltás és valóban jól működik, köszönöm a segítséget!
viszont lenne itt még valami, miután az F9-es BIOS-t felraktam (innentől viszi a lap a visherákat), valamit változtatott az integrált hangkártya vezérlésén, mert a maximálisan elérhető hangerő kb 50%-al csökkent, próbáltam régebbi/újabb driverekkel tesztelni de semmi nem változik, halknak nem halk de a hangos zenehallgatásnak vége (fülesen..)
roppant mód kezd miatta megtépni az ideg..., gondolkoztam rajta h egy újabb biossal megnézzem, de ahogy látom csak beta bios elérhető ami a jelenleginél újabb.
a probléma valószínűleg abból eredhet h rev 1.0-ás a lapom, a gyártása meg már 4.0-nál tart, és nyilván változhatott vmit a hangkártya rajta.
tud vki megoldást?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Egy 970A-DS3P lapba tuningolok egy FX6100-as processzort. 4100 Mhz-ig tudtam eljutni a szorzó 20,5-re állításával és egy kis + fesz adásával (+0,1). 4200 mhz-en még +0,15-el sem volt prime stabil tovább nem néztem.
A CPUNB-t szeretném állítani, ez alapból 2000 Mhz-en fut. Ha ezt módosítom 2200, vagy 2400 mhz-re akkor a gép elindul(adtam neki egy kis plusz feszültséget is) AIDA le is fut, jobb az eredmény viszont az Aero lekapcsol és az élményindex nem fut le, valamint mintha szaggatna a kép. Van valami megoldás rá?
-
Kroni1
veterán
Megkérdeztem szervizben, azt mondták ez egy ilyen önteszt gyorsan, amit akkor végez ha valamit tuningolsz, elállitasz a biosban. Alap setuppal nem csinálja! Ugyhogy én tisztelettel visszaadtam nekik mert engem kicsit zavart, de ő szerintük ez normális, és sokan irták h nekik sincs bajuk vele.. Más lapoknál is tapasztaltam már ilyet régebben de magamnak még nem sikerült ilyet választanom, ez volt az első ilyen élményem. Szervizben is azt mondták, h ez nem garis hiba, (ebben igazuk is van gondolom) és nem lesz baja tőle semminek, de én mégis az elállás mellett döntöttem.
A drop lehet, hogy egyedi hiba volt nálam, de tényleg magasabb volt mint más tulajoknak. A ramjaimat se akarta elinditani ha manuálisan állitottam be 1600-ra és 1.65V-ra, csak akkor ment 1600-on ha XMP-re raktam. Az
ASUS lapban meg egyből ment simán manuálisan 1600-on.Szóval most örülök hogy lecseréltem, annak ellenére, hogy annak 8+2 ennek meg "csak" 6+2 fázisú a tápellátása.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nyaralás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest