Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Azért a pdf táblázathoz talán érdemes magyarázatot is fűzni, itt az látszik, hogy már alapon is (tuning nélkül) milyen extrákat kell beállítani, ami ügyebár nem feltétlen a ram minőségére utal. Félek hogy tuning esetén a helyzet rosszabb lesz ami végülis tény, hiszen ez a problémád
Röviden, én tartok tőle hogy ezekkel a ramokkal tuning esetén további értékromlással kell számolni, pl a 16 inkább 17, mch inkább +0,2V (amit mch külön hűtés nélkül jelenlegi ismereteimmel nem ajánlhatok bár ez megérne egy misét), illetve még plussz DDR2 fesz. Tehát szerintem nem fog menni a tuning a gyár alapműködésre javasolt értékeivel, viszont kiindulópontot képez további kísérletezésre, hogy mihez érdemes nyúlni. -
Gorneck
legenda
A chip határozza meg mennyi feszen érzi jól magát...Geil beállításai pedig itt felejtésbe vesznek mivel teljesen más kat a két ram...
mikk által linkelt dolgot érdemes kipróbálni...mondjuk gyári spec alapján jobban lehet látni mennyi feszt visel el a ram...
Given the outlook, Kingmax is ready with DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules to leverage these computing advances. Utilizing Nanya chips, which are inherently high quality and comparable with Micron D9 chips, and backed with eight years of experience in BGA packaging, each of Kingmax DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules is shipped at close to 10% overclocking headroom, meeting overclockers' extreme speed demands. Ez alapján nem gond a ramnak a 2.1V-t...bár érdekelne milyen D9 került is rá..
[Szerkesztve]
Aktív témák
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Röviden, én tartok tőle hogy ezekkel a ramokkal tuning esetén további értékromlással kell számolni, pl a 16 inkább 17, mch inkább +0,2V (amit mch külön hűtés nélkül jelenlegi ismereteimmel nem ajánlhatok bár ez megérne egy misét), illetve még plussz DDR2 fesz. Tehát szerintem nem fog menni a tuning a gyár alapműködésre javasolt értékeivel, viszont kiindulópontot képez további kísérletezésre, hogy mihez érdemes nyúlni.