Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
-
greeny7
tag
válasz
Gorneck #3024 üzenetére
Szerencsére itthon várt egy GN-WP01GS hálókari, ezt beraktam, ráraktam a drivert, és minden ok!
Szerencsére ezzel semmi Xp fagyás, leállás, így már jöhet a megtapasztalása a konfig teljesítményének!
Köszi nektek a válaszokat!
(Azért kiváncsi lennék mi lehetett az oka....)
Üdv -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2978 üzenetére
Hűtés: Zalman cnps 7700cu max fordulaton.
Everest: Ultimate Edition 2006, 3.50.761.
Sikerült megoldani a tuning problémát: BIOS flash vissza F7-re, cmos reset.
Most elindul a gép bármit állítok, jelenleg 500 fsb, 2x, pcie 100, ram 2.1v, xp bejön frankon, orthos hibázik megnézem cpu fesz emeléssel. -
-
Rabby
tag
válasz
Gorneck #2974 üzenetére
Nos, egy kicsit elment a dolog a TV-Tuner irányába....
Nem igazán az a gond!
A gond inkább az, hogy nélküle sem lehet egyszerűen a felvételi funkciókat aktivizálni!!!
Csak a main felveő hangereje állítható, de azzal meg ki vagyok segítve! Game-k alatt meg abszolút nincs felvétel engedélyezve!!! -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2972 üzenetére
Hát még langyosnak se mondanám...
Everestbe melyik az érték?
Jelenleg ezek vannak:
Temperatures
Motherboard 34 °C (93 °F)
CPU 16 °C (61 °F)
CPU #1 / Core #1 27 °C (81 °F)
CPU #1 / Core #2 27 °C (81 °F)
GPU 45 °C (113 °F)
GPU Ambient 38 °C (100 °F)
GPU VRM 58 °C (136 °F)
Maxtor 6L250R0 30 °C (86 °F)
WDC WD2500KS-00MJB0 30 °C (86 °F) -
Robi_73
őstag
válasz
Gorneck #2907 üzenetére
Q-Flash csak a floppyt ismeri. De az is megbízható!
Én a dos alatti bios frissítést preferálom cd segítségével.
Így javasolt frissíteni:
1. Csinálj egy indítólemezt.(win)
2. A friss bios file-t és az awdflash.exe-t*** írd ki egy újraírható cd-re
3. Lemezt be és reboot (floppy)
4. Indítás cd támogatással
5. A cd-ről elindítod az awdflash-t (FLASH895.exe)
6. Beírod a friss bios nevét pontosan (pl : 965pds4.f6) ->enter
7. Megkérdezi, hogy elakarod menteni a régi biost, nyomd meg az N billentyűt -> enter majd Y billentyűt -> enter és már frissíti is a biost
8. Ha végzett, akkor nyomd meg az F1 billentyűt és újra indul a gép (Reset)
***A Gigabyte FLASH895.exe-nek hívja!
Lényegében ennyi, ez kb 2 perc alatt meg van.
A bios frissítést mindig mindig default beállításokkal végezd el! No tuning! -
válasz
Gorneck #2877 üzenetére
ennyire egyszerűre nem is gondoltam
én biztos nem venném ezt meg inkább akkor a ds4-et
valahogy nem hiszek az ilyen pakoljunk még valami pluszt a lapra dolgokaba, mondván van még hely /arról nem is szólva hogy nagyobb a DS3-nál/
de legalább SLi lap lenne
buták ...
bár maga a dolgok elrendezése szerintem nyerőbb mint a DS3-é -
Stalker-2572
veterán
válasz
Gorneck #2821 üzenetére
''Nem kicsi''
Szerintem hülyeség ez az egész FET hűtés, nálam sem meleg az AsRock lapban... szerintem csak azért ide tették a DS4-en, mert máshova nem fért, meg ''miért ne hűtse már'' Furcsa, hogy ennek ellenére az jött ki Fless tesztjében, hogy a FET melegítia NB-et. Ezt nem tudom hova tenni -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2800 üzenetére
Nem rossz, de fél óra után megdőlt a firefox-tól. Adjak neki 1.4V-ot?
Mennyit szabad tartósan kapnia?
MCH - FSB?
Everest-tel és Core Temp 0.94-gyel mértem a hőfokot.
A 6300-ast amit meg meséltem, Darkness nyúzza, már írt is ide.
Ha a memóriáim bírnák, tutira megtartottam volna azt a procit, hogy kapná be a lábát a küllő
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2789 üzenetére
Mármint az 1.225-ösnek legyen 1.325V? Teszteltem ezt a procit 7x500-on de reggelre megdőlt az Orthos, igaz a ramot elfelejtettem by spd-re tenni és 5-6-6-18-on ment és 1:1 1000-ret 2.1V-on. Lehet, hogy az a baja. A proci 1.375V-ot kapott.
A 6300-ról nem tudok tegnap este óta semmit, szóval a stabilitása még kérdéses, de küldöm majd az adatokat, ha kell képeket is. -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2712 üzenetére
Kipróbáltam ezt az új BIOS-t (köszi Westlake) sajnos ugyanaz.
Jó pont, hogy ebbe a BIOS-ba már mutatja az SPD értékeket a ram-nál (igaz más lapokba ez alap).
Mindenféle beállítással meg néztem => hibázik.
Gorneck jól érzem, hogy szerinted is lap hiba?
Holnap átugrok a helyi számtech boltba hátha le tudják tesztelni a ramot, szerencsére a nagyker Pesten van én meg 90km-re :S
Komolyan mondom hihetetlen, hogy a mai világba nem lehet 3 olyan alkatrészt venni ami nem hibás és egymással is működő képes. -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2693 üzenetére
Szal:
Modulonként teszt, az egyik ram valahol a teszt vége fele hibázott a másik már a legelején.
Gondoltam akkor a gyorsan hibázó rammal tesztelek. +0,1 +0,2 fesz ugyanaz.
Load fail-safe defaults ugyanaz, cmos clear ua de érdekes módon minden állitgatás után máshol hibázott. Akkor ez vajon ram vagy alaplap hiba lehet?
Másik, gondoltam átállitom az időzitéséket de sehol sem találtam a biosba lehetőséget rá, én vagyok vak vagy nincs is -
HUresz
tag
válasz
Gorneck #2669 üzenetére
De gyerekek oszinten! Szerintetek a netfrissito nem tolti le elobb a biost? egyebkent is szerintem boven ellenorzi azt ... raadasul a vegen irta hogy minden ok es hogy inditsam ujra
Azota nem megy a masina
Igazan nem ertem a dolgot.... Lehet hogy nem kompatibilis biost toltott le??? nem ellenorzi egetes eltt?
Egyebkent sem ertem a dolgot ..... szerintem volt meg benne mas dolog is .....
1MHz-t sem tudtam huzni a ratyin..... erdekes volt ....vegigolvastam a szakirodalmat a jaratosabb kollegak is adtak tanacsot de nem nagyon akarta az igazsagot...... lehet volt valami hw hiba is ??
Mind1 kedden jon a DS4 kiproszalom azt is
Lehet hogy azon nem csinalok bios frissitest
DS4-el mi a tapasztalat? Aranyaiban jobb rosszabb .... tuningban hozza a DS3-at???
[Szerkesztve] -
válasz
Gorneck #2624 üzenetére
Szvsz tuti a lap lesz. Azt én se értem, hogy a ph-s teszten miért ment 500-on, hiába adok feszt mindennek akkor se lesz stabil meg fesz nélkül 480 fölött nem is bootol a lap. De már 3-an vagyunk akinek 480-nál nem megy feljebb szal ez is aztmutatja, hogy a lap nem bírja.
-
Aktív témák
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest