- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
henry
tag
Mi is most készülünk 100MBit-ről GBites hálózatra átállni. D-Link DGS-1008 switchet néztem ki. Van valakinek tapasztalata erről a cuccosról?
-
kraftxld
félisten
válasz
Rootkiskacsa
üzenetére
Ez hülyeség, normális routolás, csomagoptimalizáció nélkül sz@rt se ér ha 2 kártyával kötöd össze a gépeket.
Ha egy szervert 2 porton dugnak egy switch-be, nem a sávszél miatt csinálják, hanem backup miatt. -
kraftxld
félisten
Milyen 8 portos optikai gbites switch-ek vannak? Nem igazán találtam a hp oldalán.
-
Rootkiskacsa
tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
''Kérdés: Azt nemlehet megoldani,hogy két gép - két 10/100 LAN kari összeköt két kágyóval''
Próbáltam egyszer egy lanpartyn, 2gép, 2 kártya mindkettőnél az egyik kártya a switch-be a másik kártya crosslink a 2 gép közt.
Eredmény: belassult, mint állat
, mihejt kihuztam valameiket a sebesség visszaált normálisra (ja 10/100-as hálózat volt, kártya is, switch is)
lehet h mi basztunk el valamit, nemtom. Csak egyszer próbáltuk.
Ha valakinek van rá lehetősége akkor lécci próbálja ki, hátha meglehet oldani. Engem is érdekelne. (2*10/100 olcsóbb mint a gigabit egyenlőre)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
EnginEEr
tag
cat5e esetében mind a 4 érpáron egyszerre továbbitódik az adat tehát csak félduplex, cat6-nál 2 érpáron oda és 2 érpáron vissza ez már duplex de az igazi az jelcsúszások miatt. (egyszerre 'kéne' odaérni mind2 adó érpáron a jelnek, de a kábelek sodrása nem egyforma - igy pl 100m vezetékben a zöld 110m a narancs 125m, ez a 15 m sokat számit ilyen sebességnél - kevésbé használják)
az igazi megoldás a cat7 mert ott 1érpáron megy oda és 1 en vissza az adat (mint sima 100mbitnél cat5on)
hogy ekkor mire jó még a másik 2 érpár na azt nemtudom
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
Ha jól emlékszem csak egy irányba volt a másolgatás, bár volt olyan is amikor ''mindenki-mindenkiről''(persze képletesen
)! De sajna pontos mérések nem készültek...
(mert ugye cat5e vel nem duplex )
Elmagyarázod láma arcomnak? Csak CAT6-al? Lehet különbség a CAT5e-s és a CAT6-s közötti kábelnél átviteli sebességben? -
SimoNPhoeniX
csendes tag
up
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
up
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
up
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
oké,hogy fogja a vinyó a sávszélt,ill. az lessz a max korlátom,de 10/100-al max 10 Mega/s amiből a tényleges kb 8-9 M/s nekem,namost ugyanez duplázva kb 18 Mega/sec azér már barátibb és még se gigabit.
Azt nem tudom,hogy ha lehet akkor hogy? -hogy kell létrehozni,hogy a két gép ne csak egy szálon küldje az adatokat,hanem szinkronba mind a két kágyón mint PL StrongDC vagy NetTransport???
/ Amúgy konkrétan arról lenne szó,hogy most az Én gépem a netmegosztó,és egy másik kariból crosslink-el megyek a másik gépbe,de akarok venni egy routert,viszont a crosslink-es kábelt is meghagynám.Namost akkor ugye egyszer elérem a másik gépet a router-en keresztül is meg a crosslink-en keresztül is viszont ha fájlt akarok másolni akkor szeretném ha mindkét irányba (minegy párhuzamosan) küldené az adatot egyszerre ergo 200Mbit/sec fullduplex=400Mbit/sec /
- - - Namost EZT hogy tudom (tudnám) megcsinálni - - -
: Előlre is THX -
Mennyi?
aktív tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
''az irdatlan és elképzelhetetlen sebesség között akarok másolni.''
Nem fogsz!
Bár egy csöppet gyorsabb lesz, mint a százas, de mint azt a tanult kollégák írták fentebb a vinyó is fog rajta! 
Nekünk Lanon a legjobb - nem hivatalos
- mért eredmény 30000 kbytes/s körül volt Total Commander szerint egy Asus P4P800 és egy P4C800-E Deluxe között, a Planet Gigabites switch-el. -
Pötyi
őstag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Hááát, létezik dual head 10/100-as hálózati kártya is:
![[kép] [kép]](http://i.i.com.com/cnwk.1d/sc/30037971-2-120-0.gif)
Az egyik portot beállítod mondjuk 10.0.0.7-nek, a másikat 10.0.0.8-nak.
Van még kérdés?
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
up
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
Jelenleg engem is ilyen sebességnövelő gondok foglalkoztatnak,Én is gondolkodom a gigabites hálón (ASUS A7V880 ->MarvellYukon Gbit Lan Card),mert van egy másik gépem is és az irdatlan és elképzelhetetlen
sebesség között akarok másolni.Szal van is kábelem hozzá elvileg (egy minőségi árnyékolt sodrott stb... 10m) viszont hiába veszek egy PCI-os Gbit LAN karit az ahogy írtátok is nem fog menni a PCI-busz miatt.
Kérdés: Azt nemlehet megoldani,hogy két gép - két 10/100 LAN kari összeköt két kágyóval (crossover) és akkor valahogy megosztvagymittomén és lőn 2x100 Mbit/sec azaz 200 Mbit/sec.
/ vagy ez így baromság? valami netguru megírhatná mert nekem lövésem sincs/
OFF még régen hallottam valami modem sebességduplázóról (két vonal-két modem) szal ennek is kéne így mennie
ON -
Pötyi
őstag
Ehez mit szólsz?
![[kép] [kép]](http://www.3com.com/images/products/en_US/prd_lg_3c1670800.gif)
8 db 10/100/1000-as auto sensing portos 3COM OfficeConnect switch
(Azért ajánlom ezt, mert én márkabuzi vagyok. Igaz, ez kb. bruttó 40.000,- pénz) -
Mennyi?
aktív tag
Bővebben: link Ez lett a végeredmény. Vélemények?

-
Mennyi?
aktív tag
up #7 hsz
-
Mennyi?
aktív tag
Ilyen a Lan rajta:
''Gigabites LAN, dedikált csatornán: az egyik legnagyobb problémája az eddigi gigabites hálózati vezérlőknek az volt, hogy a 32 bites, 33 MHz-es (tehát standard) PCI busz 133 MB/sec sávszélességét önmagukban kimerítették (full-duplex, kétirányú kommunikáció esetében kétszeresen is), magyarán a PCI busz túl szűk volt ahhoz, hogy igazán ki tudjuk használni azokat. Így, akár a déli hídba, akár külön PCI kártyára került a hálózati chip, maximum 100 mbps adatátvitelig kapott elégséges sávszélességet. Az Intel a saját fejlesztésű HUB Link 2.0 kapcsolatát felhasználva, egy ún. CSA (Communications Streaming Architecture) buszon keresztül köti össze a GbE (Gigabit Ethernet) és az MCH (North Bridge) chipeket. A hálózati vezérlő tehát az északi hídhoz (MCH-hoz) ''költözött''.''
Forrás: Bővebben: link By Parci
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz kis SOHO switchek egyikétől sem lehet nagy teljesítményt várni.
Dlink ismert márka, a többit őszintén nem ismerem, de szvsz Switcheknél kissebbek a különbségek, mint kártáyknál.
Kártyáknál lehet inkább sok gond a sebességgel és a magas proci terheléssel.
Ezért főleg a szerverbe ajánlanám mindenképp a 3comot, vagy az Intelt.
A Dlink és az SMC gigabites kártyával sincs tapasztalatom. Pusztán ár és név alapján ajánlottam. Jó volna tapasztalatokat keresni a neten. -
Mennyi?
aktív tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Köszönöm Skacok!
Nem is a gáma igazán, - hiszen tudjuk, hogy annak még a 100-as is bőven elég - hanen egyesek türelmetlensége a mérvadó inkább!
A Dlinket mi is néztük itt a depóban, sőt még ezeket is:
Bővebben: link
Bővebben: link (Itt pedig van egy óriási 23k-s difi az első két ár között, miért?)
csak mivel nem nagyon ismerem a switcheket, így fogalmam sincs, hogy mikre kellene figyelni és mi miért elég a lan-hálóhoz!? -
L3zl13
nagyúr
Ja kártyákra:
DLK DGE-528T és 530T. 3000 ill 4430 nettóért. (Az 530T asszem újabb tipus.)
SMC 9452TX 5900Ft
A szerverbe akár egy 3C2000T-t is el tudok képzelni 9500 nettóért, vagy egy intel karit 10000 ért.
De akár egy 32/64 bites kártyát is kereshetsz, ha belefér a lapba. Hátha kásőbb lesz lehetőség kihasználni a teljes 64 bitet...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
steve@prhw
üzenetére
Ja ráadásul el is írtam a cucc nevét...

-
L3zl13
nagyúr
Dlink DLK 1008D 8 port gigabit 22k nettó...
-
steve@prhw
őstag
Akkor marad a switch... (A WLAN-t azért kérdeztem, mert pl. ha a várható bővülés centrino-s laptop formájában jelentkezik, abban pl. beépített. Egy WLAN-os router pdig a 4 kábeles kapcsolaton kívül kezeli még a wlan-os klienseket is...)
Ha viszont game az elsődleges. akkor marad a gigabites switch... (Az én megoldásom különben is csak 100-as lett volna... Az a bruttó 30 valamiért irodai környezetet idézett szemeim elé...)
Pl. ez belefér a 30K-ba:
Bővebben: link -
Mennyi?
aktív tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Elvileg talán +1-2 fő beugróval bővül néha, de igazából ezért gondolkodunk 8 portosban.
A wlanhoz (bár nem igazán vágom a témát) kéne minden gépbe pluszban beszerezni eszközöket, ugye? Csak azért kérdezem, mert akkor ez sztem bőven pluszkiadás, mivel a gigabites kártyák már megvannak mindenkinek! Net nem menne, és nem is céges, és nem is ''extra'' hálózat, csak türelmetlen Lan-partyzó emberkék hálózata.
Így tehát a ''minél nagyobb mennyiségű adat, minél rövidebb idő alatti, tömeges, mindenki-mindenkitől, összevissza mozgatása'' lenne a cél! 
-
steve@prhw
őstag
Csak LAN menne rajt? Internet nem? Vagy van arra külön szerver?
A 6 gép várhatóan bővülni fog? WLAN-ra nincs lehetőség?
(Azon gondolkodom, hogy árban (és akár használhatóságban is) jobban járnál egy soho routerrel és egy egyszerű 4-es switchel (vagy mégegy router) Ennek egy feltétele van: ne legyen tömeges adatmozgatás a 6 gép közt össze-vissza. Ha 3-3 gépre szét lehetne csoportosítani a masinákat adatforgalom szerint, akkor működőképes alternatíva. Így a két eszközt összekötő gerinckábelre nem esne akkora teher, hogy ne bírná a 100 Mbit). -
Rommel
csendes tag
Egy gigabitet általában gerinchálózaton alkalmaznak szerintem, azt is ugye inkább optikai kábellel, végfelhasználóra a 100 Mbit is fajin. Meg szerintem Gigabit kissé necces UTP-n, kábeleknek jónak kell lennie, mert kis kis hiba esetén is már csökken a sávszél rendesen (mivel elméletileg 1000Gbiten már fullra ki van használva mind a 4 érpár, és hát frankó kis áthallások vannak, ha nem csavarodnak valahol, vagy ha kicsit szar az RJ45).
szerk: Persze más a helyzet, ha a gépek közel vannak egymáshoz, és valami párhuzamos alkalmazás folyik rajtuk, akkor tényleg kellhet sávszél, és kis távolságba csak nem törik a franc UTP
[Szerkesztve] -
zooly20
csendes tag
Engem az érdekelne, hogy mi az az alkamazéás amihez kevég a 100Mbit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én több évig voltam kollégista, ott 100Mbit volt mindenhol és 1 DVD-t (4.7G) kb 15 perc alatt lehetett átküldeni rajt.
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
up
-
Mennyi?
aktív tag
Sziasztok!
Vennénk (6-an) mi is egy switchet, Lan-hoz! Szeretnék tanácsot, ötleteket, tippeket kérni, hogy mi alapján válasszunk, mely márkákat érdemes megvenni, stb.
/A hálónk elég vegyes: Két Micronet(Bővebben: link) és négy alaplapi(MSI K8N, Asus P4C800-e Deluxe, P4P800 Deluxe, MSI vmi 865-ös chipszettes/
A keret kb. bruttó 30k ezért a 20-40k közötti 8 portos switchek érdekelnének!
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
szabadna majd hogy mire kell? árat meg tipust nem tudok mondani, de ez viszont érdekel. valami elosztott rendszer lesz, valami cluster?
-
Terminus_
aktív tag
Ha a a100Mbit-es jelenlegi hálózat sebességének 2-3 szorosát tudná hozni az már nagyon jó lenne. Nem várok csodát a gigabittől, viszont a mostaninál nagyobb sávszélre lenne szűkség minimális költséggel. Mással viszont nem nagyon tudom elképzelni a sebesség növelését.
Gyakorlati tapasztalatok alapján mégis mit várjak? -
ithomas
őstag
Egy idézet a hwsw-ről bean kollegától:
32 bites PCI-ra nincs értelme gigabitet kötni. Vagy 64 bitre kötöd (vagy PCI-X -re, de ebbe talán ne menjünk bele...) vagy veszel alaplapi chipsetben gigabitet. A népszerűbbek közül sokáig csak az Intel 865 és 875 nyújtott erre lehetőséget, de most már van Nforce2 Ultra 400Gb és Nforce3 250Gb. Via sajna úgy tudom nincsen. Figyelj oda, hogy a lehetőséget ki is használják, tehát ne legyen rajta külön Realtek, 3Com, Broadcom vagy Intel chip. Árban kb. ott vagy, hogy ''jé, adtak a Gb kártyához egy ingyen alaplapot''
Szerintem sincs értelme,mert nem lesz gyorsabb mint egy 100-as háló,a pci busz lesz az egyik szűk kereszmetszet...NAGYON szűk... -
Terminus_
aktív tag
Hahó!
Gigabites hálót szeretnénk építeni minél kedvezőbb áron. Ehhez szükségünk lenne egy legalább 5 portos gigabites switch-re és 3+1 nic-re.
A legjobb, amit eddig találtam az a köv.:
Micronet SP665A 5 portos gigabit switch 30425 bruttó
Kártyák:
szerverbe: valami SMC-re gondoltam max. bruttó 10-12 eFt-ig
wörksztésönökbe: Micronet SP2612R gigabit UTP PCI bruttó 4975Ft x3
(A szerver linux alapú és csak 32 bites kártyákat eszik. A workstation-ök mind xp-sek)
Ha van ezekkel a cuccokkal kapcsolatosan bármi tapasztalatotok, vagy ha tudtok valami jobb alternatívát, légyszi ne tartsátok magatokban!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Kés topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, mihejt kihuztam valameiket a sebesség visszaált normálisra (ja 10/100-as hálózat volt, kártya is, switch is)

)! De sajna pontos mérések nem készültek...
Bár egy csöppet gyorsabb lesz, mint a százas, de mint azt a tanult kollégák írták fentebb a vinyó is fog rajta!
- mért eredmény 30000 kbytes/s körül volt Total Commander szerint egy Asus P4P800 és egy P4C800-E Deluxe között, a Planet Gigabites switch-el.
sebesség között akarok másolni.Szal van is kábelem hozzá elvileg (egy minőségi árnyékolt sodrott stb... 10m) viszont hiába veszek egy PCI-os Gbit LAN karit az ahogy írtátok is nem fog menni a PCI-busz miatt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)