Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Windows alatt a
diskpart
+lemezkezelő
kombinálását szoktam ilyenkor használni. Ehhez pedig az alábbiakat tudnám hozzáfűzni—►
[link], [link].Amúgy RAW partíciónál én is jártam úgy, hogy ugyan megtalált az adatmentő program minden fájlt és a teljes mappaszerkezet + fájlnevek is stimmeltek, viszont némelyik 0 KB-os volt mentés után...Ezeknek nyilván annyi, de szerencsére csak egy kis részt érintett és az adatok nagy többsége sértetlenül megvolt a célmeghajtón.
-
Molk
tag
válasz
King Unique #1714 üzenetére
Update:
Vettem egy 1TB-os WD My Passport Ultra-t (miután átolvastam a "Milyen merevlemezt v." topikban a hozzászólásaidat.)
A fájlokat sikeresen átmásoltam és úgy tűnik, hogy csak néhány képem sérült meg - de mivel hanyag voltam ezért nem rendeztem őket így több példány is volt a lemezen belőlük. (lehet, hogy zene/film/játék-fájlok is sérültek, de ezek pótolhatóak. Majd kiderül.)
Már csak egy kérdésem lenne, hogy melyik programmal érdemes a "lemez törlése és újraparticionálása" folyamatot megcsinálni?
Egyébként lehet, hogy egy kis törődésre vágyott, mivel az állapota "javul". (
)
40 Bad sector, 55 weak sectorból > lett 38 Bad, 55 Weak sectorIlyen volt a meghibásodott hdd:
WDC WD10EARS-00Y5B1
Power on time: 876 nap
Total Start/Stop 1025 -
SpG
csendes tag
Évekkel ezelőtt egy USB-rackbe helyezett 2TB-os Samsung lett RAW.
Az akkor éppen topon levő lemez árak miatt kb. egy évig vártam a pillanatra. Vettem egy másikat és a DiskInternals Partition Recovery segítségével belekaptam. Kb. két napig molyolt a lemezen, aztán szólt hogy elkészült.Szerencsésen leképezte a belső lemezre a lemezstruktúrát és utána több mint egy teljes napon át másolta a cuccot a másik diszkre USB2-vel (szerencsére nem volt fullon). (Az akkori XP-s gépem kb. 10 éves lehetett - nem is tudom hogyan mertem belevágni... volt cidri!)
Gyanúm szerint táphiba volt, dobálta a késleltetett írás nem sikerült üzeneteket a lemezműveletek után, egyszer aztán végleg elakadt. Akkor kukáztam azt a házat (DeLOCK vagy mi volt).
Gyanítom egyszeri alkalom lehetett a szerencsés végkifejlet!
-
King Unique
titán
Az ilyen adatmentő programokban mindig a deep scan futtatása a célszerű. Igaz, időigényes, de akkor találnak meg minden mappát és fájlt.
Továbbá egy ilyen szektorhibás meghajtónál eleve benne van a pakliban, hogy emiatt az adatmentő program sem tud végigfutni rajta és kifagy. A nyüstölés miatt pedig még tovább romolhat a meghajtó állapota. Ezért is intettelek óvatosságra, de ezek szerint még mondhatni szerencséd volt.Bár majd miután lefutott a tényleges adatmentés és minden ~ ok, utána lehet csak megnyugodni.
Nekem is volt már pár alkalommal külső HDD-nél RAW partíció. Próbálkoztam az elején mindenféle visszaállítással, de nem sikerült egyik esetben sem. Illetve az említett program sem boldogult vele. Sőt, azzal legutóbb elég kellemetlen tapasztalatom volt. Szóval RAW esetén otthon jobbára csak az a 3 lépéses megoldás / live Linux marad, amiket fentebb említettem. Előbbi lehet elég időigényes - múltkor egy 2,5" | 1 TB külső merevlemeznél ráment kb. bő 1 napom - , de ugyanakkor egy biztosabb módszer, mint a visszaállítással orosz rulettezni.
-
Molk
tag
válasz
King Unique #1712 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszodat.
Most fejeződött be a deep scan és néztem végig, hogy miket is talált.
!Úgy tűnik, hogy minden mappát és fájlt megtalált! - Tegnap valószínűleg deep scan nélkül is ugyanígy megtalálta ezeket, csak annyira ideges voltam, hogy csak a "legfelső" mappát nyitottam meg és azt elfelejtettem, hogy jobb oldalt (a program) a benne lévő mappákat nem csak a fájlokat jeleníti meg - és itt csak egy darab fájl volt...Most elkezdtem a lementést - bár elég helyem nincs az egészhez egyelőre - és úgy tűnik, hogy a veszteség csak néhány %-os (egyelőre) a fontosabb dolgoknál. (Majd kiderül, hogy a 80GB képemből hány %-lesz kuka...)
A tanulságokat levontam (bár érteni nem értem, hogyan történhet ilyen).
"Ami el tud romlani, az el is romlik.
3. Ha többféle dolog is elromolhat, biztos, hogy az romlik el közülük, amelyik a legnagyobb kárt okozza."A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén.
Pedig találtam néhány tutorialt (1,2), ezzel kapcsolatban. De igazad lehet.
Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal —► lemez törlése és újrapartícionálása —► adatok visszamásolása.
Ez a merevlemez kuka lesz. ("egyik napról a másikra" kb. -60%-ot esett az állapota + RAW-vá vált) Esetleg pendrive-ként még szolgálhat...Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
Már majdnem ezen gondolkoztam, de úgy tűnik, hogy ezt egyelőre megúszom. Már jól kezdődik a napom, hogy spóroltam 130k-t (kb 20k lesz egy új)Még egyszer köszönöm.
-
King Unique
titán
Üdv!
A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén. Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal
—►
lemez törlése és újrapartícionálása—►
adatok visszamásolása. Illetve esetleg egy live Linux alatt rá lehet nézni, de az sem minden esetben tud vele mit kezdeni.Valamint nálad eleve szektorhibás a lemez, ami tovább rontja az esélyeket... Ha még nem vészes az állapota, akkor saját felelősségre esetleg lehet próbálkozni otthon az adatmentéssel. Ilyenkor célszerű a forrásmeghajtóról lemezképet készíteni, amit máshol aztán tovább lehet boncolgatni. Illetve ez csak 1x megy végig a lemez felületén, míg pl. egy GDB 2x (scan + tényleges mentés). Egy szektorhibás meghajtónál nyilván előbbi a szerencsésebb.
Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
-
Molk
tag
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi esetben.
Egy-két nappal ezelőtt az 1TB-os külső merevlemezem nem mount-olta magát (HD sentinel szerint még 90% fölött volt). Később rájöttem, hogy valami nagyon "félre ment" (MBR?, boot sector?) mivel az egész lemezt - a programok amikkel próbálkoztam- RAW-nak mutatták (NTFS helyett).
A merevlemezt semmilyen külső behatás nem érte - egyik nap még jó volt, másnap meg már nem. Vírusirtóm volt, vírust nem talált (valószínűleg nem is volt).Ezeket csináltam:
chkdsk - nem futott le
M3 Data recovery - nem tudta a RAW drive recovery-t lefutatni - az összes fájlt és mappát látta
TestDisk - nem tudta a boot sectort újraírni - az összes fájlt és mappát látta
HD sentinel - szerint 40%-os a merevlemez (40 Bad sector, 55 weak sector)
- Ekkor adtam fel, hogy meg tudom "javítani". > Következő lépés a menthető mentése (lett volna) -
Ma reggel még láttam a fájlokat, de most amikor ezt írom már csak a mappák voltak meg, a fájlok "eltűntek". Most fut egy deep scan (M3) - 12 órát ír ki.A merevlemezen filmek, képek, zenék és egyéb dokumentumok voltak. A fontos dolgokat a laptopomon tároltam. Egy héttel ezelőtt a laptopomon a Windowst újratelepítettem > mindent lementettem a külső merevlemezemre.
Most... All gone...Nagyon hálás lennék ha bárminemű ötletet, segítséget tudnátok(-nál) adni, hogy mi tévő legyek.
Köszönettel,
M -
liksoft
nagyúr
Szia!
A partíció elejét detektálta rosszul a program, vagy saját tulajdonban voltak. Az első esetben meg kell adni a programnak a pontos kezdést (vagy a listából azt kiválasztani), míg a második esetben a régi OS-ben kell a titkosítási kulcsot megkeresni, és később azzal kibontani az adatokat.
-
Sziasztok!
SSD vásárlás után az SSD-n lévő Windowssal próbáltam a fájlokat az eredetileg a számítógépben lévő 3 partícióra bontott merevlemez egyik partíciójáról a másik partíciójára másolni. Ekkor úgy tűnt, hogy sikerült is. C partícióról a D-re mentettem az összes adatomat, majd a C-t (egy újbóli SSD-re való win telepítéskor) leformáztam.
Sajnos telepítés után a lementett adatok nem voltak ott a D partíción. Kérdés, hogy elő tudom-e valahogy hozni az eredeti C-t?
Tehát összegezve:
SSD 1 db partíció
HDD 3 db partíció <-- innen szeretnék 1 leformázott partícióból adatot kinyerni.
Hogyan, milyen módszerrel kell ezt csinálni? -
Rocko66
aktív tag
válasz
scrtaft #1706 üzenetére
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni:
Azt akarom kérdezni hogy a külső vinyót akartam bitlocker-el titkosítani és közbe ki lett kapcsolva és mostmár nem megy a meghajtó és néha bekapcsol de akkor azt kéri hogy formázzam meg az egészet. Meglehet menteni róla dolgokat vagy formázzam le és ami rajta volt annak annyi?Van olyan program amivel vissza lehet hozni az eredeti állapotba,és megmenteni az adatokat?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
scrtaft
tag
válasz
Hasyinto #1703 üzenetére
Szia.
Én is ebben a cipőben járok azaz kollégám. Neki egy új windows lett felrakva csak aki rakta a képeket nem mentette le.
Szóval most nálam a winyó és próbálom visszaszedni az adatokat. (500GB laptop winyó)
GetDataBack a 4 órás felderítés után a fa struktúrát ki is csomagolja de rengeteg mappa van (00332C ilyesmik.
Nehéz megtalálni amit akarok de azért meglett.Recovery után a file-ok megvannak de nem nyithatóak meg.
Ugyan ez a tapasztalat a DiskGetor-ral, a Panda Recovery-vel és az R-Studio-val is.
Nem értem mindegyikkel megtalálja az adatokat és le is menti de nem nyitható.
Nem tudom előtte egy partíció volt e de most ketté van szedve a winyó.Valakinek ilyen tapasztalat, hogy megvan az adat csak nem nyitható?
Tanácstalan vagyok. -
Hasyinto
csendes tag
Annyit még hozzátennék, hogy az adatvisszanyerés közben : A program első fele 4 óra alatt lefutott, majd a második felében (ahol csomagol, vagy könyvtárszerkezeteket hoz létre...) a program 23 óra kellett ahoz, hogy befejezze a műveletet, s másolni lehessen az adatokat.
-
Hasyinto
csendes tag
Sziasztok. Pár napja úgy döntöttem megérett a windows a frissítésre. 500 GB kettéosztva (100 / 400) . Telepítésnél óvatlan módon letöröltem a partíciókat, és a végeredmény egy üres szűz windows.
Nekiszaladtam , és az adatvisszanyerés eredményeként minden adat visszajött látszólag. Mert egyiket sem lehet megnyitni. sem képet, sem videót , sem dokumentumot.... a programot default módon futtattam... (természetesen NTFS-es verziót). Segítséget kérnék, hogy merre tovább? Köszönöm. -
Bargab
tag
Üdv, remélem jó helyre írok. Olyan problémám lene hogy van egy 3TB-os Winyó amivel valami géppből kivéve nem akart működni. 2 partíció van/volt rajta mindkettő tele fontos adattal. Nem látott partíciót sem másik gépben, sem külső házba téve.
Lefutattam a Testdik-et és meg is találta a partíciókat, de RAW ként ismeri csak fel: https://www.dropbox.com/s/g5yczh2lkjlpjh7/lemezek.JPG?dl=0
MiniTool Partition Wizarddal megpróbáltam a partíció ID-t átállítani, de nem lehet mert GPT partíció: https://www.dropbox.com/s/g5yczh2lkjlpjh7/lemezek.JPG?dl=0Van valakinek valami ötlete hogyan tudnám legalább lementeni az adatokat egy másik winyóra? Akkor legalább újra tudnám formázni.
Get data back segíthet a problémán?Előre is köszönöm
-
SpG
csendes tag
válasz
liksoft #1692 üzenetére
Ez sajnos evidens a tartalom és a várható költségek összevetése után.
Mindenhonnan összelapátolt mp3-ak, saját és baráti fotók/videók, összegyűlt egyetemi doksik, letöltött filmek stb. Minden, ami egy bölcsész szakon előfordulhat, rendes zűrzavarban tárolva (amiben ő persze eligazodik).Ami tőlem származott az megvan, amit begyűjtött másoktól az talán... Azt hiszem már beletörődött a dologba, csak nehéz a vélt/valós veszteséget leírni. Remélem csak az ideje veszik oda amit az (újra)összeszedésre kell fordítson.
Nem tudom átment-e az üzenetem, hogy: egyszerűbb lett volna előtte menteni, mint utána.
-
SpG
csendes tag
válasz
liksoft #1690 üzenetére
Ezt maradéktalanul kibirta, a notebook 2014 júliusi, a lemez meg éppen kétéves (de mivel a Lenovonak szállították a garija oda futott volna be: 12 hónapig).
That's all folks!
HW-es kolléga melegedésre gyanakszik, ez mennyire lehet releváns? Tényleg lenne benne valami termikus védelem?
Nekem inkább az SSD része bűzlik a dolognak, de azzal sem hinném hogy lenne mit tenni... -
SpG
csendes tag
válasz
liksoft #1688 üzenetére
Ezt valószínűleg az így 'gyógyított' IDE/PATA drive-ok miatt írhattam. Már beugrott, hogy itt az elektronika és a mechanika egységet képez - nix ugribugri...
Eszerint semmit nem fogok cserélni. (A notiban meg már egy új WDblue van.)Azért az mégis érdekelne mi a fene történhetett, mert nem vagyok az ilyen hirtelen (2 év) halálokhoz szokva. Eddig csak egy 160G-s Samsungot nyírtam ki (félméterről sikerült szőnyegpadlóztatnom), tinédzserkorú merevlemezek működőképesek... egyelőre.
-
SpG
csendes tag
Lányom notebookjának Seagate 500GB-os (Laptop Thin) SSHD-ja bedőlt. (Gyártva: 2014-03-25.)
A jelenség gépleállásokkal indult, mindenféle win10-es kékhalál képernyőkkel. A rendszer megpróbált újraindulni, de mivel a rendszerlemez 'eltűnt' a BIOS-ból, ez nem sikerült, így boot-eszközt kért. Kikapcs/bekapcs után a lemezt a BIOS újra látta és ment minden a következő meghalásig.Most a lemezt desktop gépbe téve a partíciók némi molyolást követően láthatóak, viszont újra és újra eldobja magát és eltűnik. Ez bármiféle mentési kísérletet kilőtt eddig... Látszólag nem meleg, és nincs is túlzottan erős hangja, valami mintha mégis letiltaná a HW-t.
Egyértelműen HW-hiba és kár tovább próbálkozni, mert reménytelen?
Mit lehetne megpróbálni? Látott valaki ilyet/hasonlót?
(Az elektronika cseréje sajnos nem megoldható, mert nincs a közelben azonos típus.)Köszönöm a válaszokat
-
liksoft
nagyúr
válasz
apromacska1 #1685 üzenetére
Nincs. Ami egyszer megfeküdt, az holnap is megfog. Legfeljebb az adatok lementése lehet cél, de úgy veszem ki a leírásból, ezen túl vagy már. Vagyis kuka.
-
apromacska1
újonc
Sziasztok! Remélem csak átmenetileg, de megfeküdt egy Maxell 32 GB micro SDHC kártyám. (Feltehetően egy megszakadt adatátvitel, vagy más eszközhöz csatlakozás közben törént valami) Jelenleg használni nem lehet, túl vagyok valszeg minden lehetséges élesztésen. Low level format-ot nem engedi, GDB kiakad tőle,(ami elég fura, mert eddig hihetetlen adatállomány mennyiséget tudtam már megmenteni vele) Power Data Recovery-vel adatokat még sikerült leszedni, surface teszt eredménye elég elszomorító, partition wizard látszólag használhatóra formázza, de mégsem látja fent említetteken kívűl semmi.Van-e ötletetek esetleg még amire nem gondoltam és megoldást jelentene, hogy újra működjön. Előre is köszönöm Mindenkinek aki segíteni próbál!
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
bendegruz #1679 üzenetére
Szia!
Ez így kevés adat. Pontosan mi történt, mikor mivel formáztad, stb....
Szerintem a partíció kezdetét feltételezi rossz helytől, így minden "elcsúszik". Ilyenkor legtöbbször szakember tud a leghatásosabban segíteni. De az összes előzményt pontos sorrendben tudni kell.
-
bendegruz
őstag
Üdv,
Elég sok adatom elszállt,viszont a getdataback szépen visszahozta a könyvtárakat a fileokkal
DE
Ha pl visszaállítok egy filmet,ami avi formátumú,nem tudom semmivel lejátszani.
A mérete és a kiterjesztése jó,de nem játssza le semmi.
Van valami beállítás ami nem jó esetleg ilyenkor? -
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Tegnap figyelmetlenségem miatt letöröltem és formáztam egy 1TB-s vinyót.Kb 400-500GB anyag(fotók,filmek,progik,zene stb....) volt rajta.A fotókat és a zenét lenne jó visszaszerezni.Nincs másik nagy vinyóm csak egy 80GB-s,amire ráférne a zene és a fotók.Win7 Pro 64bit-s a rendszerem.A GDB-kal van esélyem vagy felejtős.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#67977536 #1675 üzenetére
Ha valami sérül, akkor a szemlélet az, hogy ott semmi sem jó! Minden ami a helyén van, ajándék. Így nem fut "zátonyra" a mentés, mert abból indult ki, hogy minden megtörténhet. A fordítottja, hogy "csak" az hibás esetén akár egy plusz sérülés is romba döntheti az egészet.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
#67977536 #1671 üzenetére
A GDB eléggé egyértelmű kérdéseket tesz fel. Azt tudom javasolni, hogy a demo változatot ha lefuttatjátok, akkor elvégez mindent, csak éppen a mentést nem teszi meg. Vigyázat, arra a partícióra tilos menteni! Annak a mentés végéig !!! érintetlennek kell lennie! Így látható, és tesztelhető, hogy meg tudja-e csinálni a mentést.
-
törölt tag
Véletlenül átment egy barátom gyorsformázással egy 1 terás vinyó egyik partícióján ahol főleg dokumentumokat tárolt(Szakdoga,tervrajzok,stb)(500gb)
Mennyi az esélye, hogy vissza tudja állítani a fájlokat(mondtam neki hogy ne írjon semmit addig arra a partícióra)?
Megéri megvetetnem vele a GDB-t vagy van valami alapverziója/másik program amivel szintén vissza tudom állítani az adatokat?
Mennyire egyszerűen kezelhető a GDB?(tudtok hozzá jó tutorial videót?)Előre is köszönöm(ni) a válaszokat.
-
Arkham
újonc
Sziasztok!
Western Digital 2TB külső vinyót NTFS partícióval a gonosz MAC BootCamp felülírt egy Windows Install-al. Körülbelül 1TB adat volt rajta, ezekből a legfontosabbak, úgy 160GB, 2-3GB-os .iso file-okban voltak. A GetDataBack (jogtiszta verzió) minden lényegtelen dolgot megtalált és sikeresen visszaállított, a nagyobb és a rejtett file-okat viszont nem látja, pedig ezeket kellene leginkább visszaszereznem. Tudtok esetleg olyan beállítást/másik programot ajánlani, ami nem okoz további kárt, és segíthet a nagyobb és a rejtett file-ok visszaállításában?
-
G@ben
addikt
válasz
liksoft #1666 üzenetére
Amit tudok: külső NTFS notebookvinyó, egy laptopra volt rádugva, használva volt folyamatosan, aztán mondta Apám, hogy nézzem már meg, mert néha nem ismeri fel a gép. Megnéztem, a HDSentinel 0%-ot írt rá, a fájlok nagy része meg 0 méretű volt már akkor. Direkt checkdisk, formázás, anyámkínja nem volt, véletlen meg nem hinném.
-
liksoft
nagyúr
Lefutott a CHKDSK és legyilkolta 0-ra a file-okat. Vagy a FAT felül lett írva, így nem lehet tudni, hol van a file fizikailag, a mentő program meg 0-ra csonkolja. Vagy más lett felülírva. Esetleg ExtX alatt formázva lett. STB... Mivel sem a tárolási rendszert nem tudom, sem az előéletét, csak tippelhetek. Így viszont több száz variáns is lehet rá.
Ja, SSD esetén a megmurdelt flash tároló is szóba kerülhet.
-
G@ben
addikt
válasz
liksoft #1664 üzenetére
Hozzám ennyi jutott el, mint a súgdosós játék végén.
A mentést végző faszi elmondta Apámnak, aki abszolút nem ért hozzá, ő meg továbbmondta nekem.
A lényeg, hogy a winchester nagy részén 0 méretűek a fájlok. Ez mitől lehet?
Én sem hallottam még kémiai mentésről, ezért is kérdeztem, hogy az mi. -
liksoft
nagyúr
Ez így egy nagy katyvasz. Ha a drive fizikailag elérhető (adatterülete olvasható), onnantól CSAK software-es mentésről beszélünk. A technikája viszont nagyon eltérhet, hiszen lehet FAT, NTFS, EXTx, stb... Más program kell a különböző rendszerekhez, és abban az esetben is, ha az adminisztrációs rendszere romokban hever.
Ha csak a partíciós tábla megy tönkre, akkor szinte tökéletes mentést kellene produkálni. A FAT táblázat sérülése okozhat durva adatsérülést. Egyébként pont a FAT az, ami esetében a legváltozatosabb mentési eljárásokat kell sokszor alkalmazni, nem ritka a szektoronkénti kézi editálás sem.
Kémiai mentésről még nem hallottam. Viszont ha felületi vagy fej gondja van, akkor tiszta teres laborba vihetik. Csak ott szabad fizikailag szétszerelni. Ez viszont már nem software-es mentés.
-
G@ben
addikt
Féloff, mert nem Getdataback, de Apám egyik külső winchesteréről mentene egy ilyennel foglalkozó ember, a könyvtárrendszer elvileg látható, de a fájlok nagy része 0 méretű. Állítólag a partíciós tábla vagy mi mehetett tönkre. Ez igaz lehet? Menthető még úgy a cucc? A szoftveres mentés nem segített, most valami kémiai mentés jön, amiről még nem hallottam. Létezik ilyen? Mit takar? Nem káros az adatok számára?
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #1661 üzenetére
Értem, akkor mindegyiknél ugyanúgy előfordulnak problémák.
Tanulópénznek ez jó volt, mert inkább érdemesebb kezdeti plusz költségként több (külső) HDD-t venni ilyen célra, mint utólag horror összegeket kifizetni adatmentésre, mert gondolom ekkora (100 GB-ok, TB) adatmennyiségnél több 100k az ára...
Kösz az infókat!
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #1660 üzenetére
Persze ha az Easeus egyből tudja, az is járható út. Nálunk leginkább a hibás drive-ok miatt ennyire lépcsős a mentési rendszer. Így lehet egy menet közben meghaló drive-ból a legtöbbet kihozni.
Nagyon kicsi a statisztikai merítés adatmentéses oldalon. Így nem is merek találgatni a legfőbb hibaokra. Hiszen jön leesett, gyári hibás, megvert, hibás tápellátású, hirtelen kirántott, ráformázott, stb...
Az OS szerinti osztályozás is hamis, mert mindegyikből jön, de azt nem tudom már eldönteni, hogy a használt OS százalékokhoz viszonyítva milyen arányban. Torz a kép.
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #1659 üzenetére
Oksa, akkor majd ennek megfelelően járok el.
Először persze másik drive(-ok) beszerzése a cél, aztán majd utána elszórakozok vele.
Azért ilyen többlépéses mentésnél, ok hogy nem árt biztosra menni, de gondolom tárhely kell hozzá bőven.Köszönöm a segítséget és az információkat!
Ui.:
Mint adatmentő szakiknak, ilyen USB-s külső meghajtó RAW partíciós ügyekben mi a tapasztalat, oprendszer, nem megfelelő leállítás stb. okozza, v maga a drive vezérlésének hibája felelős érte inkább?? Valamint biztonság tekintetében jobbak a Linuxos ext2/3/4, v Maces HFS+ fájlrendszerek, azoknál kevesebb mentést kell végezni?
bocs a plusz kérdésekért, csak szimplán érdekel. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #1658 üzenetére
Stimmel, feloldás utáni másolatról beszélek. Pontosan azért, mert akkor a titkosítás kerül kilövésre, marad az OS adminisztrációs hibája. Egyszerre egy feladat. (Igaz, mi ezt 3-ban végezzük, mert biztonsági másolat, dekódolása a titkosított felületnek, majd a logikai mentés. Sőt, a felhasználó erről kap másolatot, így egyből 4 drive ül a mentésben.
)
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #1657 üzenetére
Időkorlát??? Az szerintem nincs
, csak akkor kell újra megadni a jelszót, ha kijelentkezek a rendszerből, v alvó módból felébresztem a gépet. Illetve nem értem, hogyan zárna vissza ez esetben, ha alapból nem is volt deaktiválva?
Szerintem így GDB-vel nincs értelme a mentésnek, mert ugyan nem futtattam végig, de deaktiválás nélkül kétlem, h hozzáférne a drive tartalmához...Klónozás nyilván jó ötlet, de annak is gondolom, akkor van értelme, ha előtte deaktiválom a meghajtózárat és onnantól már lehet titkosítás nélkül klónozza át, mert amúgy nem, v igen
Ebből kiindulva, ha pl. GBD-ben kulcs nélkül másolnám át a teljes lemezképet egy másik meghajtóra, akkor kapnék egy titkosított vmit, amihez nem tudnék hozzáférni, mert ahhoz kéne az adott külső ház, annak USB vezérlője is stb.Szal úgy néz ki GDB kilőve, akkor marad Easeus, v más program, ami erre alkalmas.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #1656 üzenetére
Na akkor ez nem olyan egyszerű. A zárban nincs véletlenül időkorlát? Mert akkor simán ez szólhat bele a dologba. Pláne, ha a GDB és más program más csatornát használ a drive eléréséhez. Az egyik esetében (GDB) "észre sem veszi" a drive a hozzáférést és időkorláttal visszazár?
A klónozás (közben a dekódolással) ha nem "zár" vissza a drive, ezen is segíthetne. Hiszen a dekódolt drive-on futtatva a GDB már akár jól is dolgozhatna. (Lassan visszajutunk oda, amit az elején mondtam. Egyszerre csak egy feladatot célszerű megoldani.)
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #1655 üzenetére
Ugyanezt csinálja 64 bites Win7 és Win8 rendszeren is, de ami a fura, h csak akkor, ha feloldom a meghajtózárat...
Ha anélkül engedem rá, akkor ez is már 6-8 óra scannelési időtartamot ír ki.
Ezt meg végképp nem értem, mert anélkül hogyan látna bele a fájlrendszerbe, hogyan tudná átmásolni az adatokat, mert az elvileg mindenképpen szükséges a sikeres mentéshez gondolom, v nem....
Easeus esetében pont fordítva volt, amíg nem oldottam fel, az nem is látta a meghajtót, de utána legalább lefutott és feltérképezte rendesen a tartalmát. GDB látja a partíciót anélkül is, de nekem ez így kicsit sántít... -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #1654 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy valamit elb a GDB az újabb rendszereken??? Fenntartással kell akkor kezelni sajnos ezután. Fontos hír számomra is, bár én ritkán nézem mit művel.
-
King Unique
titán
Üdv.!
Másik topikból talán lehet itt is ismerős vkinek a poblémám [link], most a GDB kapcsán kérdeznék.
Először végigscanneltem - kb. 9-10 óráig tartott... - a külső meghajtót, az Easeus Data Recovery programmal, ami sikeresen meg is talált mindent, 1-1-ben stimmel a mappaszerkezet, adatmennyiség (1 TB) is. A scan fájlt elmentettem, h utólag tudtam felhasználni.
Ugyanezt lefuttatva GDB alatt, meglehetősen hamar, néhány másodperc alatt végzett és közel sem mutatott mindent, csak 300-400 MB visszahozható adatot...Pedig az NTFS verziót szedtem, eredeti a szoftver, mindent úgy csináltam, mint ebben a leírásban [link], a beállításoknál a gyors scan helyett a másikat is bejelöltem, de azzal se lett jobb...
Azt tudom, h menteni csak a fizetős GDB tud, de keresni elvileg a free verzió is, v mégsem??Illetve most ott tartok, h mivel erre a feladatra minden normális és vmit érő szoftver fizetős és nem akarok crackelt verziót használni, meg kéne vennem vmelyiket. De így, ha GDB nem képes normálisan feltérképezni az adatokat, akkor nyilván kilőve, v vmi elkerülte a figyelmemet
-
tvamos
nagyúr
válasz
liksoft #1648 üzenetére
En nem lattam semmilyen uzemmodot. Egy nagy gomb volt, hogy "Sophistication". Megnyomtam, es azota keres.
Na jo, elotte ki kellett valasztani a HDD-t, amin kisvartatva megtalalta az NTFS file-rendszert. De nem volt ott semmi valasztek, nem emlekszem ilyesmire.
Errol van szo:
<GetDataBack Simple (Version 1.02) Unlicensed Evaluation Copy>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELITRO bankmentes és kamatmentes részletfizetés Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest