Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ez egyelőre még mindig egy régi szubnoti, ThinkPad X220 egy mindössze 35W TDPS-s i5-2520M-es alaplappal, amit ugyanebben a topikban írtam pár hozzászólással ezelőtt. Azért elég halovány gép ez már, nyilván le lesz cserélve, de egyelőre ezen gyakorlok, virtuális gép alatt. 16 GB-ból 10 GB RAM-ot adtam a virtuális gépnek (okulva az esetből fokozatosan emeltem 2-ről 6-ra, majd 6-ról 10-re), meg a prociban lévő összes 2 mag 4 szálat, a make-nek meg a /etc/portage/make.conf-ban a MAKEOPTS= részben "-j5" van megadva, ahány prociszál + 1 szál. USE flag-ek defaulton vannak egyelőre hagyva.
Egyébként még azon is gondolkodok, hogy az új gépben nem csak hogy min. 6 mag 12 szál lesz (esetleg 8 mag 16 szál), hanem a 16 GB helyett betolok neki én is 32 giga RAM-ot, meg egy PCIe 3.0 x4-es NVMe SSD-t, bár ha meg nem fordul nagyobb kód, akkor felesleges pénzégetés, meg overkill, olyan leszek, mint a youtube-os kopasz csávó.
Bár az is igaz, hogy az az m3-as gép sem egy acélszörny. De gondolom te valami optimalizált kapcsolókkal és flagekkel fordítasz, meg gentoo-s témában is nagyobb tapasztalatod van. Meg a rendszered is biztos minimalistább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SnowRunner
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest