Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Domonkos #3515 üzenetére

    Az i5-2520M most csak kényszerből van benne, mert kimúlt a régi alaplap, és a ThinkPad X szériánál a proci rá van forrasztva az alaplapra, így egy tartalék lap van benne ezzel a gyengébbik procival. Majd veszek bele másik alaplapot, amin i7-2620M vagy i7-2640M proci van, bár az sem sokkal gyorsabb, egész minimálisan, +1 MB cache, +200-300 MHz órajel, de épp úgy 2 mag 4 szál, 35W TDP, lepkefing erő. De idővel a laptop is le lesz cserélve valami combosabbra, min. 4 mag 8 szálas modernebb proci.

    (#3516) F34R: a két emberes felállással az a baj, hogy kevesen vannak. Még ha lelkiismeretes is csinálják, akkor is túl nagy a veszélye, hogy magánéletbeli problémák miatt akadozik a fejlesztés, meg kiesik a fejlesztő és lehal a projekt. Meg a kisebb disztrók mögött is rengeteg csomag van, így kellenek az emberek mögé, ez a Linux meg opensource olyan mozgalom, hogy csak tömeggel megy, magányos farkasként elég nehezen.

    Így nézegetve az LFS-t egyébként nem tűnik nagyobb számnak a Gentoo-nál, meg az Archnál sem nagyon. Épp úgy chroot-os telepítésre építenek, LFS-nél csak annyi a különbség, hogy mielőtt maga fordítja az ember a csomagot, be is kell szereznie innen-onnan az elszórt forráskódot, meg nincs függőségkezelés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák