Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Köszi, közben azonban felraktam az alap flag-ekkel, próba telepítésnek jó lesz.
Elsőre működöképesnek is tűnik, bár azt mondjuk nem értem, hogy beállítottam egy statikus IP-t az /etc/conf.d/net fájlban, majd rc-update-el hozzáadtam a futási szintekhez akkor miért nem használta, fel kellett raknom egy dhcp kliens-t, hogy legyen netem.Meg pl. nyomtam egy "emerge links" parancsot, erre leakar szedni 176 csomagot.
Aztán ahogy néztem a --pretend kapcsolóval a xorg-hoz való csomagok kellettek neki, de nem vágom a links-hez az minek?Most visszajöttem Debian alá, szerintem inkább innen fogom chroot környezetből felrakni az X-es cuccokat, mert egy darabig el lesz foglalva a fordításokkal.
Desktop-ot a dokumentációkban található sorrendben érdemes felrakni, igaz?
Vagyis elöszőr Xorg, majd nvidia driver és végül az ablakkezelő.Ahogy néztem az nvidia drivernél bele kell piszkálni a kernel konfigba.
Ha ezt megteszem egy sima "make menuconfig"-al, majd elindítom a genkernel-t akkor az általam módosított .config-ot fogja használni, igaz?
Nem ír át benne semmit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Vicces képek
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Ableton Live 12 Suite Education
- PC Game Pass előfizetés
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest