Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brazso

tag

válasz KasztP #3122 üzenetére

Szia!

Üdv a csapatban! Régebbi gépeim vannak, 64bit-ről nem tudok semmit sem mondani, xfce4-et nem próbáltam. A cpufreqd-t nem tudtam belőni, kézzel tudtam csak állítani a frekvenciát. Laptop-on kisérleteztem csak, 850Mhz-ről le lehetett venni - ha jól emlékszem - 750-re. Ezután dobtam az egészet, bár akkumlátorról talán ez a különbség is számít. Beryl-t raktam fel a desktop gépemre (Nvidia, mint a tiéd, csak régebbi), nem volt vele semmi gondom, könnyen ment az installálás.

Más... Mi a teendő ha boot közben (vesafb, valami régebbi bootsplash van fent), lehal a boot 47%-nál. Előtte bármikor megnyomom az F2-t, azonnal lehal, nem látni a részletes log-ot, mert a bootsplash képernyője nem tűnik el. Előtte kernelben módosítottam valamit, de visszaállítottam a korábbi beállításokat (a .config.old mentésből), és így sem megy. (tridentfb framebuffer támogatást akartam kipróbálni a laptop gépemen.) Ugyanakkor előző kernellel (eggyel korábbi - tehát egyáltalán nem régi - stabil verzió) fut gond nélkül. Futassak valami ''make clean''-t a kernelen és fordítsak minden le újra?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák