Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Nod Kraihoz, kb nem sok, Liyuéhoz már annál több. Jóval öregebb, mint Zhongli és személyesen ismerhette a Holdnővéreket, így feltételezem innen ered nála a Lunar reakció.
Illetve az elsők között volt aki elkezdte mesélni a deep lore-t.
Aztán arra, hogy mennyire lesz időt álló arra csak annyit tudok mondani, hogy a jelenlegi prémium csapatában kettő az 4 csillagos karakter.
Ui. Zibai, Mr Nine, Istaroth, Nabu Malikata és Nicole esetében gyanús nekem ez a mesélési fétis.
-
F34R
nagyúr
válasz
Sordoran
üzenetére
Nem hasznalhatatlanok ezt jol latod. No de meta szinten sosem lesznek erosek.
A ZZZ meg nepszeru a maga koreben, teljesen maskepp mint a Genshin... viszont igy szepen megoszlik az akik a Genshinnel elegedtelen voltak mert van mar megannyi Gatcha (es jovobeli erkezo is) ami eppen nepszerutlenitheti. -
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
A Hexenzirkel buff előtt én is így láttam, de most már semmi nem garantálja, hogy a régi karakterek ne kapnának buffot, és így újra ne lennének a meta részei. Lehet később jön egy Knights of Favonius buff, Liyue buff, stb...
Másik meg valószínűleg nem szorul rá a Genshin, hogy kedvezményesen osztogasson karaktereket, míg a ZZZ igen. Itt már régen kialakult egy masszívan fizetőképes rajongóbázis, és amíg nem törik meg a jég, addig ez így marad. 2026-27-ben több AAA kategóriás gatcha játék is jön. Majd talán akkor engedékenyebbek lesznek, ha látják, hogy az emberek elkezdenek átvándorolni azokra.
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Egyebkent ha mar logikarol beszelunk: egy AAA-s jatek araert, amit igazabol a bp+welkin mar reg kiadott, sokan vagyunk így, az alap karaktereket a fő story szálból odaadnám. És itt egy kis hiányosság is eszembe jutott a karakterek tervezese/szervezese okán, pl Mondstadt anemo vonal 1 standard 5* ami a story vegigvitelehez kellhetett volna anemo traveler mellé(két anemo a csapatban előnyök miatt) és így végig az összes területen. Pl Dehyat nem is ertem minek kellett standard bannerre felvenni Thignari után...
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
Sordoran
üzenetére
Még egy gondolat ZZZ-hez, mert ezt nem láttam előzőleg: a rerun bannereken eltörlik az 50/50-et első 5*-osra (vagyis akit kiválasztasz, az garantált lesz 1x), és az első 10 pull-ra 20% kedvezmény. Hát igazán jó lenne már ha genshinbe is lenne hasonló kedvezmény, főleg ha le powercreepelik régieket... Vannak régebbi karakterek akik felett eljárt már az idő, nem részei metának, igazán lehetne őket kedvezményesen szórni kifelé, nem?
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Zibai története:Könyv formában:Moonlit Bamboo Forest
Történet folytatása a Springs of Hidden Jade
Ebben a kötetben Gu Huával találkozik és őt választja történetei hallgatóságának.
Kiderül, hogy ő egy angyal ráadásul Istaroth lánya.
Megjegyzés: Úgy néz ki az angyalok szeretnek sokat mesélni.
Moon Wheel/Holdkerék teoria:
Úgy néz ki a holdkerekek jobban kötődnek a Holdnővérekhez, mint a víziók az Archonokhoz.
Ei meg is jegyzi hogy nincs köze hozzá.
Az eddigi holdkerékkel rendelkező karakterek Nod Kraihoz köthetőek, illetve a velük létrehozható lunár reakció a hydrohoz köthető, ami a jelenlegi holdistennő Columbina eleme. Persze nem közvetlen ő adja a holdkerekeket, sokkal inkább a jelenléte az ami ezeket biztosítja.
Zibai még bőven a Holdnővérek korszakában született, így ő úgymond tőlük "kapta".
Zhongli és Venti gyakorlatilag akkor "születtek", mikor a Holdnővérek meghaltak, így ők a lore szempontjából ezért nem rendelkeznek holdkerékkel:But when the moon palace collapsed, the chariot fell, and the three sisters were slain, these legends became lost alongside disaster's descent and the downfall of bygone peoples. The heavens rained down cruel order, and from that day, the stars stilled their orbits, and the earth ceased to turn. As for her, she had no choice but to be trapped within the shell of the starry sky, forced to tarry within this stagnant, foreign land, awaiting her mother's thousand threads, awaiting the erosion of hardy stone, awaiting the next encounter from beyond...
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Jó, de a mondani valója legalább a témához kapcsolódik.
Először is Urzu7-nek jó meglátásai vannak a video játékos dolgokhoz, másodsorban sajnos ismerjük hoyo hozzáállását a dolgokhoz.# Mike
Az ember egy bizonyos élettapasztalat után elég jòl átlátja a dolgokat. Pl itt sokan első nap óta folyamatosan játszunk és a lehetòség szerint 90% + on állunk a Genshinnel. -
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Már mint
FaruzanHatsune Miku hangját? Bármikor, nekem nem bűntetés.
Én már évek óta vocaloidon edzem a fülemet.
https://www.youtube.com/watch?v=PfqLG3VAfcc -
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Egyébként ha jól van kiépítve akkor elég jó tud lenni.

# Mike azt is lehet más platformon használni, csak a passzív bónusz nem működik.
# Citrone39 sajnos, pedig van aki szeret vele jatszani, és a lehetőség ott van a karakterben.
https://youtu.be/9NdtLM3_1NE?si=myvmSh3MGKUJ4jee -
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Ha 5 éven keresztül egy elbaltázott Horizon collabon kívül nem volt erre más példa a Genshinben, akkor én már nem is hiányolok bele ilyet.
Aloy messze a leghaszontalanabb karakter mind közül, és azóta is C0 annak, akinek sikerült abban a rövid időben megkapnia.
Tegyenek ilyen collab karaktert a roblox játékmódjukba, oda még elfér. -
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Szerintem szokásos event primo morzsakat fogunk kapni, kb mint a bujocska, vagy az ujabb coop eventeknél. TCG nálam is kiesett ilyen okoknál fogva...Túl sok időt elvesz az OW time ból.
Egyébként remélem lassan elkezdődik az end game content fejlesztése is.
(El kell kezdeni lobbyzni, hogy a végén legalább egy new game+t kapjunk és a storyt végig lehessen vinni ujra esetleg a masik Travelrrel.) -
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Vele meglett a Stygian

Itt megjegyzem, az a téves meggyőződésem volt, hogy a legnehezebb fokozaton játszom, és hogy mihamarabb meglegyen a weapon skin, már most aktiváltam a *battlepasst, a benne lévő condensed resinek miatt.
Aztán kiderült van még egy szint.
Ei vs Flins
Karakter buildek:
https://imgur.com/a/rjWoY2K
Csak Sygian tapasztalat, de úgy vettem észre, hogy a fenti Flins csapatba Fischl jobb mint egy Anemo support.
Illetve korábban Stygianban ezzel az Ei csapattal csináltam meg a Kaktuszembert, és akkor mintha gyakoribbak lettek volna a lunarcharged reakciók, amit elméletben a gyors hydro és electro applikálás okozott. -
Wayne
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Nem megszokott módon, most pár napig megengedhettem magamnak, hogy sokat Genshinezzek... meg is lett az eredménye, megvan minden 100%-ra. Most megint sírhatok, hogy nincs mit csinálni
Nagyon tetszik Nod Krai, ötletesek a puzzlek, jó az egész kisugárzása. Natlant, Fontaint nem igazán szerettem. Az új treasure compass nagyon brutális, így marha könnyen meg lehet találni a maradék chesteket.
Tipp: leggyorsabban úgy tudjátok megszerezni az iránytűt, ha elkezditek az AQ-t, de csak addig amíg megkapjátok a free Aino-t, utána meg kell csinálni egy WQ-t: Problem-Sorting Robot. Utána lesz egy shop ami kiadja. 3 szintje van. A 3as ilyet tud
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Olyan 20% körül járok:
Sajnos van egy két hely ahol a térkép alá zuhantam, általában ha véletlenül 2 kis robot vagy valami tereptargy közé keveredtem, tipikusan ilyen idáig nem volt, csak ha nagyon utána mentem. Ebből azt érezni, hogy tudnak róla, majd javitjak, de a határidő az határidő.(Csak ma 2 Update volt éjfél óta ps5)....
Ez volt a negatív tapasztalat.
A pozitív:
Nagyon jó hangulata van a területnek, jópofa mini logikai dolgok vannak, questek is elvégezhetőek, lore szempontból meg nagyon kellett már... Elég sokat hősködött már Teyvat érdekében Traveler ideje a saját kicsit előrébb venni.A sok karakter sok féle Constellation/Skillje/Burstje/Artifactok/fegyverek miatt most már olyan egzotikus csapatokat lehet összehozni mint:
Ineffa c0-Candace c6-Benny c6-Eula C1 nálam
Eulára mehet CrimsonWitchet, vagy Hearth of Depthet esetleg Palé Flame/Bloodstain Hydro/Pro goblet.
OW tökéletesen használható ez a csapat.
{ Shiro travelerrel Solozik
} -
Wayne
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Azért utánanéztem még egyszer, nehogy bárkit félrevezessek. Jól emlékeztem. Az viszont kár, hogy csak meglévő karakterek constiját lehet választani. Hiszen a jelenlegi, játék nyújtotta kihívásoknál egy régi C0 five star már nem akkora érték, hogy ne kaphatnánk meg őket ingyen.
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Így viszont már érdekel a dolog.
Hivatalos infó alapján meg lehet mondani, hogy a lvl100 az kb 7%-os erő növekedés.
...normál esetben.
A dolog igazi nyertesei azok a karakterek lesznek, akiknek valamilyen transzfomratív reakcióra épül a sebzése, mert ott a sejtésem szerint a sebzés növekedés akár 40% körüli is lehet.
Bár én valószínűleg Keqing után fogok kapni, így így, is úgy is jól járok majd.
-
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Az utolsóhoz.
https://www.hoyolab.com/article/40794415?utm_source=sns&utm_medium=facebook&utm_id=212 héten át tart majd az event, ami során bármely 8 hét teljesítése után kapod meg a jutalmakat.
A feladat napi feladatokért járó jutalmak begyűjtése (ergo resin égetéssel is kiváltható) illetve napi 120 resin elégetése. Mindezt egy héten legalább 5 napon.Jutalom: Bla bla ez meg az és egy ingyen konstelláció a standard karakterek mellett 18 exkluzív karakterhez.

A többi minket egyszerű halandókat nem érint.
-------------------------------------
Új játékmód "Genshin Roblox" aka Miliastra Wonderland
----------------------------------------------------------
Web event primorzsáért:
https://hoyo.link/0hd9OoiWp--------------------------------------------------------
A lemaradt kódok amik még ma beválthatóak:HiFiveTravelerLunaI0910LaumaNodKraiFlins
-----------------------------------------------------------------
Hoyo megint új játékot ad ki Honkai Nexus Anima néven
Elő regisztráció / béta
https://hna.hoyoverse.com -
emiki6
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Én talán inkább a lauma hyperbloom felé mennék el, amire szintén lehet raident is használni, ha az a cél. Bár a survivability-t nem tudom ki biztosítaná abban az esetben.
Ineffa kinézetre kifejezetten szimpatikus, hozza a noelle vibe-ot (nem azért mert maid, más tekintetben), de a kit meg a moveset abszolút érdektelen számomra.
Nagyon drágák lette a genshin karakterek. 2-3 patchet végiggrindolni egy karakterért... 4x meggondolja az ember tényleg kell e egy karakter.Flins elvileg clorinde-varesa jelleg. Azon kívül, hogy cool, annyira nem érdekes szerintem.
Aztán a nod krai karaktereknél bejött, hogy a kit bizonyos része ahhoz van kötve, hogy van e a csapatban 2-3 karakter onnan, ami megint kicsit nyűg és scummy.
-
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Érthető, ezért is írtam bele a statisztikát már az első hozzászólásomba is. Viszont a hivatalos kommunikáció nem ez, hanem "Due to limitations related to hardware performance and platform application size"
https://x.com/GenshinImpact/status/1952942712614728007Szóval még ők sem merik kimondani, hogy "azért, mert szerintünk kevesen játszatok rajta". Inkább jól belerúgnak egyet a platformba "limitációkra" hivatkozva.
-
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Hihetetlen számomra, hogy lelövik a PS4 támogatást. Biztos vagyok benne, hogy el tudná az a gép is bírni, csak valószínűleg ránéztek a statisztikákra, amikben a PS4 alul teljesített a többi platform játékosbázisához képest, ezért megválnak tőle. Mert ugye ehhez már egy kicsit optimalizálni is kellene, ami csak plusz kiadás. Főleg a PS4 Pro tulajokkal szúrnak ki, akiknek a gépe továbbra is bírná, hiszen a Series S is ugyan ilyen erős, ami ezután is támogatott marad.
-
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Ez az anime vonal egyik sajátossága. Kellenek ilyen karakterek. Vannak lapos meg loli, meg Diluc
karakterek...
Emíliat nagyon sajnálom, neki már van is artifact set. Új karakternek vélhetően az új domain fog kelleni, lehet előről kezdeni a farmolást.
Közben haza jött Innefa, szóval kell majd az új male electro dps kari is. Drága lesz ez a 6.0.
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Jó de Beidou az alapja az electro charged chapatoknak.
Ahogy látom a sima electro chargednek kb 2x akkora az alap sebzése, minta a lunar chargednek. oké, a lunar charged az critel, meg összeadódik a csapat sebzése (vagyis csak módjával, így ennek szorzója nem 4, hanem max 1,66), de csak 2 másodpercenként sebez.
A sima electro charged pedig aktiváláskor, illetve másodpercenként, amit Beidouval ki tudsz játszani, mivel a burstje másodpercenként 5 öt pattanik, ha több ellenfél van (normál esetben 3 ötlésenként lehet aktiválni a reakciót), így az ő esetében 1 másodperc alá tudsz menni.
----------
Nade lékek:
--------------
Flins
5* electro polearm main dps, lunar charged
Animáció:
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md3wet/flins_animations/
Az animációi alapján nem tudtam eldönteni, hogy ő most pyro, vagy electro karakter e, emiatt nála inkább overloadra tippeltem volna.
---------------
Lauma
5* dendro catalyst, main/sub dps? lunar bloom
Animáció:
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md3nnq/lauma_animations/
------------------------------
Aino
4* hydro claymore, subdps/support (lunar charged, lunar bloom)
Animáció
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md43nu/gi_60_beta_aino_animations/
------------------------------
Két új artifact szett
Night of the Sky's Unveiling
EM, ha van a csapatban lunar reakció akkor crit és reakció dmg bónuszt ad mindenkinek.
Silken Moon's Serenade
ER, ha van a csapatban lunar reakció akkor EM és reakció dmg bónuszt ad mindenkinek.
---------------------------
Craftolható fegyverek
6.0 Forge Sword ER, és HP, Furinának lehet jó.
6.0 Forge Claymore ER, EM
6.0 Forge Polearm ATK, charged buff, Ineffának lesz jó
6.0 Forge Catalyst EM, bloom buff Laumának lesz jó
6.0 Forge Bow ER, EM
Bónusz: 6.0 Event Catalyst +405 EM.
Miért nem zöld? Most egy kicsit fáj a szívem a Moonfruit miatt.
----------------------------
Ineffára visszatérve, nagyon úgy fest, hogy majd a Nod Krai frissítéskor lesz igazán jó. -
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Egyébként pedig ez volt a cél vele... A régebbi karaktereket buffolják, hogy újra elő legyenek véve.
# Shiro:
Én Diluc c7 óta nem vagyok formában...Mondhatnám, hogy az egy geciség volt...
Emi se Skirk nem jött...
Inefa garantált, 40 wishnél járok. Kiveszem őt tuti, nekem bejön style. -
-
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Ezt én is nagyon sajnálom. Én mindig vonakodom az angol szinkrontól, de ennél a karakternél tényleg jobban hangzik a japánnál.
El is durrantottam 320 wisht Ineffa és fegyverére, valamint Citlali és fegyverére. A robot csajszi jó lesz Childe mellé, a jósnő pedig Arlecchino mellé. Csak most meg a mora fogyott el félúton rájuk. Ezt meg csak így itt hagyom:

-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Most toltam végig, talán ha egyszer volt optimális csapat.
De kár ezen zsörtölődni, a különbség csupán annyi, hogy nem négy, hanem öt kőr alatt van kimaxolva az event.
Kb ez a negyed - félóra alatt megcsinálod oszt elfelejted.
----------------------------
Saját játékomban meg megvagyok Azhdahával is.
Most tudatosult bennem, hogy elméletileg 112 alkalommal megyek neki egy-egy bossnak és kell hozzájuk vagy 200-300 kaja.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Sordoran
üzenetére
C2 Raiden-t csak akkor ajánlanám, ha tényleg nagyon nagyon szereted őt, másképp egy C0 Clorinde csapattal tudod ugyan azt hozni, főleg, ha van egy Chev-ed, és (szerintem) sokkal élvezetesebb is a játékstílusa. Ezt mondom úgy, hogy van egy C1-es Raiden-em, C2 volt a cél, és elég jól ki van építve, mert szeretem a karaktert
De így nem hiszem, hogy a C2-t ki fogom húzni. Clorinde - Chev (C6) - Sara (C6) - Thoma (C6) az egyik kedvenc multiwave csapatom, mert gyors a rotation, és nem vagy ahhoz kötve, hogy legyőzöl egy hullámot, és Nahida skill-jét újra kell alkalmazni. C6 Sara helyett Fischl is nagyon jól működik, ahogy se Chev-re, se Thoma-ra nem kellenek constok.
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Teljesen jó a meglátás, "A dizájnja jópofa, és jó lehet vele közlekedni" designe nagyon tetszik, max bukom szegényt, nem skippelem. Furina cé1 fontosabb volt, meg Skirk az számomra is érdekes még.
Legendary drop volt most, lehet el is vitte a szerencsét mára, ezért ma nincs wish.
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Videoz ugyan nem csináltam róla, de az uj weekly bossnál tapasztaltam, a lejebb irt értékeket:
A team, artifakt folyamat ugyanaz. sőt közben a talentek meg fejlődtek egészen TC-ig.
Xilo-Rosaria-Kazu-Mav
hetente változott(csökkent a burst dmg) 880k-440k-220k-220k.(Nálam)
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
1 5* választható volt?
...
Közben megnéztem. :
"A Free 5-Star selector where you can claim a Standard Character will be given to every player in each Anniversary Versions starting from Genshin Impact 5.0. Learn how to obtain the free character and the best standard 5-star character to choose in this guide!"
Hoyoguide
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Mizuki is egy C6 lesz remélhetőleg.
Mostani karakter választos eventen Dehyat választottam, első banneren esett ki mint Mizuki, tehát C0-rol indultam, lett C1, majd buktam az 50/50-t Event banneren lett C2, majd átmentem a standard bannerre ahol megintcsak Dehya esett és lett C3..
Viszont ahogy előbb írtam Jean meg C0 mindig...
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Love át first sight.
Mizuki nagyon kellett a style miatt, és neki is az ami igazán tetszik.
Ennyi kiépített karakter után már ezek is beleférnek. Mavuika már 9-10-10 talenten van és a mostani event koronája is rá kerül.
Mizuki még csak lvl 80. Pár nap kell még mielőtt elkezdem a talenteket felhúzni, 9-9-9 lesz minimum.
Itt egy olyan kérdésem van: a skillje miatt nem kell szinkronban a normál atk is szintezni???
-
kill_switch
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan nagy mutatvány lenne leprogramozni, hogy C6 legyen a limit és amikor kinyitod a C7-et akkor kiírja, hogy "Hé... ez már neked fullon van, válassz egy másik standard karaktert".
Mindenki boldog lenne. De persze jobb így, hogy gyakorlatilag mennek bele a constellation-ök a semmibe. Gondolom azt hiszik ez majd vásárlásra ösztökél, vagy nem tudom.
Imádom, mikor az update bejelentő videókban nagy vigyorral és lelkesen előadják a semmitmondóvilágmegváltó "életünket könnyítő" újításokat, miközben ilyen alapvető lehúzásokkal van tele a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én már évek óta vocaloidon edzem a fülemet.
C0-n van de azt irjak ez is eleg. Van Laumad szerencses vagy, nekem kimaradt igy Nefer sem az igazi, sot igazan benacska nelkule.