Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marthen
csendes tag
válasz
mclaren777 #6467 üzenetére
A trafó rögzítése le szokott lazulni és az is berezonálhat.
-
Marthen
csendes tag
válasz
balazska92 #6464 üzenetére
Nyilván ki kell próbálni sima rc-kel összedugni, nem a gyári kábelével. Ezt próbáld ki.
Aztán jön a többi kontakt hiba keresés... -
Willie
őstag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni. Ki lett cserélve az 5000-es hangrendszeremben a potméter. Itt más potméter kell mint a 3600-hoz. Más volt a lábkiosztás a gyárihoz képest, de a 8 lábból, csak 3 volt bekötve, úgyhogy viszonylag könnyű volt kimérni a lábakat. Funkcióját tekintve teljesen jól működik az erősítő. Lehet távirányítani, bekapcsoláskor felteker, kikapcsoláskor leteker.
Viszont olyan problémám van, hogy a center potméter állításával a jobb első hangszórót szabályozza, a surround potméter tekerésével pedig a bal elsőt... Illetve a jobb hátsó teljes hangerő mellett alig szól. Tehát a jel mindig elmegy mindenhová, csak az egész meghülyült.Mit gondoltok, mit csinálhattunk rosszul? Van bármiféle tippetek, találkozott már valaki ilyennel?
Ezt a potmétert rendeltem meg (10K linear).
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
mclaren777
senior tag
Kívülről nem látok rajta csavart és "kitapogatni" sem tudom. Szerintem a hangszórókosár pereme és a láda belső pereme közé van kifeszítve. De alacsonyabb hangerőn tényleg elég jó hangja van (igaz h csak egy wOOx Philips Hifihez tudok viszonyítani) szóval bízom benne h tényleg ilyennek kell lennie. Mondjuk ránézésre is elég kicsi dobozka ez egy 20 cm-es mélyhez. :-D
-
válasz
mclaren777 #6465 üzenetére
Ha a mebrán sérült azt nagyon is hallanád, ha jól tudom kivülröl kell leszedni a szövetett és 4 csavar fogja. Én nem vettem ki belőle, én arra lennék kíváncsi milyen hangszóróra lenne érdemes majd kicserélni.
-
mclaren777
senior tag
Köszi a megnyugtató választ, viszont tényleg kíváncsi lennék hogyan lehet megcsodálni a Genius 6000-es mélyhangszóróját. Ezt a szövetborítást le lehet valahogyan szedni kívülről vagy szét kell szedni hozzá az egész ládát hogy alánézzek? Vagy ha membrán szakadás-repedés is lenne akkor azt hallanám?
-
balazska92
senior tag
Srácok valaki?
Sziasztok! Van egy ilyen 5.1-em nekem is, genius sw-hf 5.1 itt egy kép az elejéről és a hátuljáról is, ilyen az enyém is: [link] A problémám a következő: Az 5.1 rá van kötve számítógépre, és tv-re is. TV-zés közben, ha a mélynyomó elején ugye kiválasztom a tv gombot, szól, de a hangerő növelésével egyre jobban cicereg.Ha a tv-t némítom le akkor tovább cicereg, ha a hangszórót magát akkor elhallgat. Kicsit zavaró, mert valamennyire mindig lehet hallani a tv hangja mellett ezt a cicergést, ha meg aztán hangosra veszem, akkor abszolút megőrölük tőle, mivel ilyen téren maximalista vagyok
Szóval, kipróbáltam mindent, átnéztem nem e kontaktos valahol, minden kábelt kihúztam bedugtam, semmi se változott. Aztán mondom kipróbálom nem-e valahogy összegerjed a számítógéppel, mivel a számítógép mélynyomó tv pár méteren belül vannak (nem tudom hogy lehetséges-e ilyen gerjedés, csak kipróbáltam). Amikor a mélynyomó hátulján lévő 5.1 kábelt kihúztam, ami ugye a számítógépet köti össze a mélynyomóval, akkor a tv-ben lévő cicergés elhallgatott. Szóval, lehetséges hogy ez valami gerjedés? Mit kéne tennem? Ha tudtok segítsetek légyszi.
-
Marty8
tag
Sziasztok! Nekem a klasszik Genius 5.1 van, sok sok éve.
Előjött egy olyan problémája, hogy tulajdonképpen elfogyott a mély. A gyakorlatban egy úgy néz ki, egyszerűen nem ad mélyet. Néha valamit nyögdécsel, de gyenge szinte semmi.
Van valakinek tippje?
Előre is köszi! Matyi -
válasz
mclaren777 #6461 üzenetére
Sajnos ez ilyen, en kibelelte, sziloplasztoztam a reseket sokat javult.
Nem art a tekeresz le a melyrol tul sok a mely. -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy használt Genius 6000-et és a magas-közép hangokkal nincs baj, de ha valami keményebb electro/techno zenénél plusz mélyhang kiemeléssel felcsavarom a rendszert kb a max hangerő 40%-ára akkor már zavaróan nagy a rezonancia a mélyládában. Olyan mintha elől reflexnyíláson a levegő is turbulenciával, darabosan jönne. Ez így természetes vagy az előző tulaj széthajtotta? Hogyan állapítsam ezt meg? Lehet hogy a membrán(szél) van elrepedve/szakadva? Az oldalán levő szövetborításnak hogyan lehetne alánézni/hogyan lehetne levenni? Mert attól ugye nem látszik semmi. :-)
5.1 tudom, jobb a sztero zenére de a kis noname 2.1-em 20W és 10cm körüli "mélynyomóval" és jóval kisebb dobozzal max hangerő közelében se nagyon csinálta ezt. :-)
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Van egy ilyen 5.1-em nekem is, genius sw-hf 5.1 itt egy kép az elejéről és a hátuljáról is, ilyen az enyém is: [link] A problémám a következő: Az 5.1 rá van kötve számítógépre, és tv-re is. TV-zés közben, ha a mélynyomó elején ugye kiválasztom a tv gombot, szól, de a hangerő növelésével egyre jobban cicereg.Ha a tv-t némítom le akkor tovább cicereg, ha a hangszórót magát akkor elhallgat. Kicsit zavaró, mert valamennyire mindig lehet hallani a tv hangja mellett ezt a cicergést, ha meg aztán hangosra veszem, akkor abszolút megőrölük tőle, mivel ilyen téren maximalista vagyok
Szóval, kipróbáltam mindent, átnéztem nem e kontaktos valahol, minden kábelt kihúztam bedugtam, semmi se változott. Aztán mondom kipróbálom nem-e valahogy összegerjed a számítógéppel, mivel a számítógép mélynyomó tv pár méteren belül vannak (nem tudom hogy lehetséges-e ilyen gerjedés, csak kipróbáltam). Amikor a mélynyomó hátulján lévő 5.1 kábelt kihúztam, ami ugye a számítógépet köti össze a mélynyomóval, akkor a tv-ben lévő cicergés elhallgatott. Szóval, lehetséges hogy ez valami gerjedés? Mit kéne tennem? Ha tudtok segítsetek légyszi.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Rendelkezem egy 5005-el első egyik kimenet nem jó az nem is baj. De állandóan zúg. Megnéztem a belső felépitésben a kondiknak semmi baja nincs. Tudom tekercs nagy árammal stb. De eléggé zavaróan zúg, milyen gondok lehetnek a kondenzátoron kívül? Esetleg az alaplapi hangkeltő lenne rossz. Eddig nem volt ennyire zavaró.
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Van egy elvileg 5000-es 5.1 a tulajdonunkba. Eljutottunk odáig, hogy csak 1 hangszóró szól összesen. Az biztos hogy a hangtekerő potija nem az igazi, mert ha sikerül úgy mozdítani akkor a mély működik. Hogy lehetne életet lehelni a kicsikébe? Kinek milyen tanácsa van? Kontakt spray-t próbáljuk meg, vagy inkább új potik, kondik, netán alaplap? A hangszórókat külön, külön nem teszteltük még le.
-
válasz
mclaren777 #6456 üzenetére
25eft kb
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek használtan és gari nélkül de tökéletes állapotban mennyit ér egy Genius 6000?
-
M-a-X-i
tag
Adott egy Genius 5.1 SW-HF 3600 (DHT-510) cuccom.
Sajnos napokban előjött hogy halkan szól a jobb első csatorna (többi mind szól)
Szakszerviz szerint potméter hiba csípőből látatlanba.
Láttam sokaknak előjött ez a hiba..Nekem egyszer lett már szerelve a trafóban (elrejtett) hőkioldót kellett kiiktatni ezzel megúsztam a tápegység cserét.
Viszont gondolom a szétszedéstől lett a trafónak alaphangja kis hangerőn hallható csak vagy stand by állapotban.
Gondolom rezonál a bontott burkolata vagy valami ilyesmi, ezt lehet szerintetek csökkenteni?
Tehát a hangjába nem szól bele.. csak érdekes, de ezt már megszoktam.Nem is ez a lényeges milyen potmétert kellene bele venni, mert azt láttam ALPS 10k-s itthon is talán beszerezhető, vagy kintről 50k.
Linket tudtok-e ajánlani akiktől már rendeltetek a topicban megfordulók?Annyira nem értek hozzá, hogy nem lesz-e rossz kisebb..
Nem is én fogom cserélni az tuti..Meg a lábkiosztásról kellene valami összehasonlítás.
Mennyit ér így a komplett cucc ebben az állapotában?
Még a gyári doboza csomagolása is meg van nagyon vigyáztam rá.Köszönöm a válaszokat előre is!
üdv,
MAX_
-
Hamarosan -
Shaw69
csendes tag
Sziasztok! Nincs valakinek elfekvőben Genius SW HF 5.1 5000-hez SUB panelja, amiben csak a tda ic szorul cserére?
Várom az ajánlatokat! Előre is köszönöm! -
kinghaxor
aktív tag
válasz
kinghaxor #6444 üzenetére
" Ez lehet, hogy össze függ azzal, hogy ha a számítógépből a mélyládába menő vezetéket a láda felől picit megmozgatom akkor változik a hangerő, nem szól minden hangfal és recseg az egész rendszer. Valamint mintha mozogna az az ajzat a ládán amibe az említett kábel megy. Most megpróbáltam szétszedni hátha valami érintkezési probléma, esetleg a csatlakozó valamelyik lába eltörött az idők során, de az a rész egy ragasztott doboz mögött van amit egyenlőre fogalmam sincs hogyan tudnék levenni."
A fenti hibát sikerült megoldani. A műanyag takaró dobozt 4 db. csavar tartja a helyén csak vak voltam és nem vettem észre. Levétele után kiderült, hogy tényleg érintkezési probléma van a csatlakozónál. Az egyik forrasztás elengedett. Visszaforrasztva már nem recsegnek és halkulnak el a hangfalak ha megmozdul a kábel. Ez a rész pipa.
A jobb első hangszóró hol szól hol nem attól függően, hogy éppen hova tekerem a hangerőszabályzót. Ez poti hiba. Viszont a bal hátsó egyáltalán nem szól. Ha közvetlenül a fülemhez rakom akkor hallok egy nagyon halk fehér zajt de azon kívül semmi. Hiába tekergetem a potit a zajon kívül nem szólal meg. Ez is lehet a poti hibája? Az elektronikához hibafeltárás szinten nem értek, nekem ez atomfizika. A poti cseréjét még valószínűleg a kép alapján meg tudnám oldani de onnantól megállt a tudományom.
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem egy SW 5.1 3600-as modellel kapcsolatban. Sajnos nálam is előjött a potméter hiba. A jobb első hangszóró halkabban szól mint a többi és a hangerő állítására erősen recseg és néha teljesen elnémul. Eddig ezt úgy oldottam meg, hogy feltekertem addig ahol még jó volt (nagyjából fél hangerő felett) és nem a hangerőszabályzóval változtattam a hangerőt hanem windows-ban a billentyűzetről.
Most viszont előjött két másik probléma is. Az egyik, hogy a bal hátsó hangszóró egyáltalán nem szól. Ha a hangkártya tesztjében tesztelem a hangszórókat akkor a bal hátsó hangszóró esetében is a mély hangszóró szólal meg. (Ez is potméter hiba lenne?)
Ez lehet, hogy össze függ azzal, hogy ha a számítógépből a mélyládába menő vezetéket a láda felől picit megmozgatom akkor változik a hangerő, nem szól minden hangfal és recseg az egész rendszer. Valamint mintha mozogna az az ajzat a ládán amibe az említett kábel megy. Most megpróbáltam szétszedni hátha valami érintkezési probléma, esetleg a csatlakozó valamelyik lába eltörött az idők során, de az a rész egy ragasztott doboz mögött van amit egyenlőre fogalmam sincs hogyan tudnék levenni. Nem férek hozzá rendesen. Szerintetek érdemes a javításával foglalkozni?
Egyedül itt találtam hozzá potmétert de ha más baja is van akkor nem tudom megéri e javítgatni....
-
dirtjumper30
csendes tag
Sziasztok!
Hogy lehet szétszedni egy 5050es mélynyomóját? Olyan mintha az egész egybe lenne ragasztva,nem találok csavarokat. ( a sensort szeretném leragasztani hogy ne akadjon össze a tv távírányítóval)
-
-
Na ma szét kaptam a genius 6000-et és ki sziloplasztoztam, és körbe raktam hang elnyelővel, a reflex cső körüli réseket tömitettem az eredmény érezhetően jobb, és nagyobb lett a teljesítménye, mivel nem jön elő semmi fura hang baszott nagy és hangos mélye lett., idővel a kondik is ki lesznek cserélve. Amit elbasztak a doboz sztem kicsi, ebben tényleg egy 100w 8 ohmos mély van, nagyobb hely kéne neki. Enne ka rendszernek a teljesítménye nem 200w hanem 270w
A végeredményről egy kép -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
2.1/5.1-esek között melyik hangrendszer most a Best-buy olyan 50 ezerig?Persze a hangminőség-tartósság is számít, de a legfontosabb az lenne, hogy minél brutálabb erősebb mélyeket adjon. Genius HF 6000 amit első körben kinéztem. Használtan nem tudom, hogy érdemes-e hasonló rendszereket vásárolni? És csak a V2 verziót érdemes?
-
kayman
senior tag
http://prohardver.hu/tema/genius_5_1_fa_tuning_1_ora_alatt/hsz_1-100.html
Szerintem megéri a fáradozást, a belső kábelek és némi plusz szigetelés meghozza a várt eredményt.
Az elektronika tuning pedig ugrás szerű külömbséget tud adni. -
Richie141
tag
Jelenleg egy Sound Blaster Audigy 5.1 FX van bent, amit holnapután fog váltani egy Xonar DX. Az Audigy FX is egy egész jó kártya, ő egy Sound Blaster VX-et váltott, de a basszus valamiért már nem annyira mély, mint amilyen a VX-nél volt. Főleg emiatt cserélem le, meg hát, hogy jobban kihasználódjon a rendszer
Szóval nagyon remélem, hogy megéri a Xonar DX és lesz javulás az Audigy FX-től minden téren.
Amúgy az alap dolog, hogy a centernek jóval tompább hangja van mint a többinek ugye? -
Richie141
tag
Hát hangerőben nem észleltem változást, de pl. egy-két magas frekvencia eltűnt, meg picivel zajosabb is. Tényleg csak picivel de határozottan hallható. Bár tudom erre nem sok esély van, de ahhoz esetleg nem lehet köze, hogy a rendszer nincs még bejáratva? Csak 5 napja van meg, azóta remélem, hogy még szépülni fog a hangja.
-
Richie141
tag
Féltem, hogy senki nem tudna választ adni ezért nem írtam, de én is vettem hozzá egy 1,5 ^2mm-es rézvezetéket, métere 260 ft volt, de komolyan mondom, hallhatóan rosszabb lett, torzult a jel egy kicsit. Bár ezüstözött rezet akartam, mert sok helyen ilyet ajánlanak, de csak ez az egyféle 1,5-mm-es volt a boltban. Gondoltam lazán megteszi hisz mégis csak egy PC hangfalról van szó, erre baszki bekövetkezett amitől féltem, hogy pont szarabb lett...
Pláne, hogy neten láttam jóval olcsóbbat is...
Aki a saját fülével minőségjavulást tapasztalt valamilyen kábellel, vagy jártas a témában az legyen szíves tanácsot adni, hogy milyet érdemes vennem. -
válasz
Richie141 #6424 üzenetére
Hogy halhatóan szebben fog e szólni, nem hinném, én ugyan kicseréltem kb 0,75 ha jól emlékszem vagy 100szor vastagabb a gyáritól, viszont én is tuningolni akarom, mert jó cumó ez először a kondikat akarom a kis hangfalakból cserélni, egy komolyabbra, és ki akarom bélelni is, ja amúgy a hangszórók nem akkorák mint aminek írják 30w a 4 és a center meg 50w a mély meg 100w.
A mély is tuningolva lesz ha lejár a gari. Az a hír járja ezek szebben szólnak mint a logi z5500asa legalábbis a magas hangja jobb. -
Richie141
tag
Sziasztok!
Van egy SW-6000-esem. Le szeretném cserélni a gyári vezetékeket vastagabbra, és az lenne a kérdésem, hogy milyet vegyek (keresztmetszet, anyag, mennyiért, stb.) hogy hallhatóan szebben szóljon? -
Revenge
tag
De a fejhallgató kimenetre kötve (laptopomat így kötöttem rá), azt tapasztaltam, ha pl 85%-os hangerőre rakom a notit, akkor jobban melegszik az erősítő hűtőbordája, illetve volt, hogy be is sercegett fél óra után. Mivel ugye nem line out, hanem már egy erősített jel, ezért gondolom megterheli a cuccost. Levettem notin 45%-ra jobban is bírta a cucc, de inkább nem is használom. Csak úgy gondoltam megosztom ezt, hogy azért ezzel lehet hogy vigyázni kell, nehogy szétküldje az erősítőt.
-
kayman
senior tag
válasz
gyulaitomika #6417 üzenetére
Jópár éve eltűnt a TV-kről az analóg sztereó RCA kimenet sajnos.
Digitális átalakítókkal tudsz jeéet vissza alakítani analógra, vagy fejhallgató kimenetet kötöd az egyik sztereó bemenetre. -
gyulaitomika
tag
Sziasztok!
Van rá lehetőségem, hogy a Genius SW 5.1 Home Theater-t a TV-mre kössem?Ilyen a tévém: LG43LF632V
Előre is köszi.
-
Pret_1
csendes tag
Van egy genius 5.1 home theater-en amiben tönkrement a potméter, igen sokat olvastam ennek utána a témában, ha valakit érdekel lent lesznek a linkek.
Egyszerűbbnek látom komplett panelt vásárolni, pl: tönkrement hangfalakkal, vagy trafósat amiben a panel még jó.
Várok erre ajánlatokat.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=442068
http://www.xtremdigital.com/2015/03/how-to-fix-genius-5-1-home-theater-general-volume-potentiometer/
http://www.genius.hu/?insidepwd=&menu=0&cikkcim=Terméktámogatás,%20szerv%C3%ADz
http://prohardver.hu/tema/genius_sw_5_1_home_theater/hsz_5551-5600.html
http://hangszoroshop.hu/spd/VHT6/TANNOY-MR-crossover-Hangvalto
http://sub.atw.hu/genius/
http://gamepod.hu/tema/genius_sw_5_1_home_theater/hsz_5724-5724.html
http://gamepod.hu/dl/upc/2013-11/23/236846_ehcawtkj23rljc5x_panel_mod_plus.jpg
http://prohardver.hu/tema/genius_sw_5_1_home_theater/hsz_5580-5580.html
http://www.ebay.com/itm/50KAX6-ALPS-6-gang-motorized-Potentiometer-RK168-50K-Pot-rotar-/321141954796?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item4ac58d58ec
http://www.mcgoat.com/webaruhaz/dj-és-showtechnika/hangelnyelő-szivacs-2000x1000x20-mm -
Egy kérdés van egy Genius sw 6000esem ezt hogy tudom digitálisan használni hang kari xfi platinum.
-
Revenge
tag
És újonnan szeretnél 6000-es venni? Lehet, hogy tudok neked egyet ami kb 2 hetet volt használva panelban így sosem volt felcsavarva a hangerő. Ha érdekel szólj és rákérdezek ismerősnél, mert elköltözött egy olyan kis lakásba ahol össze sem tudja rakni.
-
Cetli
tag
Oh ez teljesen elkerülte a figyelmem
Köszönöm!
Még annyi lenne találtam 3 webshopot viszont ez egyiknél van egy V2 es változat az miben másabb mint a másik kettő sima ?
Genius SW-HF 5.1 6000 v2 cseresznye hangfal
-
Cetli
tag
Hello.
5.1 rendszer vásárlása előtt vagyok de nem tudok választani...
Ezeket néztem ki eddig:.
- Genius SW-HF5.1 5200
- Genius SW-HF5.1 4800
- Genius SW-HF5.1 4600Kinek mi a véleménye ezekről plusz tapasztalta ? Gépre lenne csatlakoztatva leginkább filmnézés meg zene!
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest