- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Van egy Genius SW-HF 5.1 5000-em és nemrég elkezdetek búgni a hangszórók.
Nagyon keveset használom, kb. 2-3 havonta van bekapcsolva, most viszont szeretném minél többet üzemeltetni, erre nem jó...
Régen volt hasonló baj vele, akkor egy home tuning leírás szerinti módosításokat eszközöltem rajta, a trafó alá gumi lap került valamit hangszigeteltem belülről a mélynyomót. Ezt követően nagyon szép tiszta hangja volt.
Most szétszedtem, és az egyik panelon egy nagyon nagy kondi púpos, ez lehet a probléma? Szerintetek? -
fenergie84
addikt
válasz fenergie84 #5502 üzenetére
Meg van a megoldás, a hiba oka földhurok
csak HD boxról tökéletes, ahogy rádugom a PC-t búg mint az istennyila.... -
XtremLor
őstag
Ma szereztem egy 5050 v2 szettet, kibontas utan tudatosult bennem hogy a frontokat nem tudom a falra rakni Ebbol ugy nez ki barkacs lesz, remelem talalok valami igenyesebb megoldast.!
"Legen...Wait for it...Dary"
-
aktív tag
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Tavaly decemberben vettem egy Genius 5050 V2-t, de tegnap előtti napon már másodszor fordult elő, hogy egyik nap csak fogja magát és nem indul el, nem kapcsol be csak zúg. Mindkét esetben a következő napra megjavult és már működött, már mástól is hallottam, hogy volt ilyen problémája. Mi okozhatja? Mit tanácsoltok? érdemes visszavinni? Gondolom érdemes mert nem ez az üzemszerű működése. Ez könnyen javítható?
Szervizbe elég visszavinni a mélyládát amiben az elektronika van? vagy szét kell bombázni az egész szobámat, hogy összeszedjem a másik 5 sugárzót is+vezetékeket? annak nem örülnék, kb. 4 órán át építgettem a szobám.
üdv
gerzsol -
XtremLor
őstag
válasz Knobber #5506 üzenetére
Ettol jobb a haromszog alaku kepakaszto, egy alatettel azt ha megtamogatod nem lotyog a falon.
hasonlora gondolok:(#5508) gerzsol:Nem vagyok meg jaratos en se a geniusos dobozok kozott, de en a helyedbe felhivnam a boltot ahonnan vettem mivel garis, leirnam a hibat, mivel veletlenszeru a meghibasodas nem garantalt hogy a boltnal is elojon.
[ Szerkesztve ]
-
mrszekely
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy idetaláltam.A sok fentebb leírt probléma ellenére én nagyon meg vagyok elégedve a már-már matuzsálem 5000-es rendszeremmel. (Gyakorlatilag semmi hibája nincs, vigyázok is rá nagyon.)
Fali tartókon vannak, irányban stb.Viszont.
A rendszerem a következő:
WD TV Live (az új, legfrissebb verzió) ebből optikán megy a hang egy HD Audio Rush eszközbe (ami ugye optikai digit jelből csinál nekem analog jelet)
Innen a gyári Genius kábelek jönnek és mennek a Sub-ban található csatlakozókra.
+a Tv (Samsung 42"), meg az Xbox be van kötve sima sztereo in-re de ez nem lényeg (szól mindegyik, van alja, stb.)
Tehát a WDTV direktben van rákötve a Geniusra közbeiktatva egy dekóder.Ha mondjuk egy DTS hangsávos filmet nézek szépen jönnek a hangok a megfelelő irányból, pörög/forog a nappali, remek.
Viszont a minap lefuttattam egy DTS tesztvideót (hangszórókat hivatott egyesével megszólaltatni) és jött az érdekes felfedezés.
Center rendben, de a frontokat és a surrond-okat összevissza keveri, amikor pedig a subokat tesztelei (elvileg) nincs hangja.Esetleg használ valaki hasonló rendszert?Van ötletetek, hogy ez mitől lehet?
Köszönöm!
-
crus90
tag
Sziasztok.
Megszeretném csináltatni vagy eladni ha kapok egy olyan ajánlatot ami nekem is megfelelne.
Volna egy hibás (DHT-510, alias Genius SW 5.1 3600). Drága Speed(R) kollégánkkal szerettük volna el üzletelni, de mire odaért hozzá sajnos valami lett vele. Az sem kizárt hogy postai út miatt.Nos a lényeg az amit Speed(R) kolléga is idézett nektek, nem szól csak a mély hangszóró és a center! A többi kimenet csak nagyon hangosan sistereg!
Itt az s hozzászólás amit ő írt nektek. --> 1.hozzászólása és itt a 2.hozzászólása is.És a saját készítésű nagy felbontású fényképem is.
-nyáklapon látható a repedés
-itt a lefüstölt kondik.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6Aki tudna valami megoldást kérem jelezzen nekem! Nem szeretném ha csak össze lenne csapva, így csak megbízható embert keresek a javításra.! És persze csak normális árban! Legfőképp itt Szolnok környékén lenne a legjobb.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
golyani
őstag
megnéztem a képeket, meg visszafejtettem a kapcsolási rajzot, puszta kíváncsiságból. az látszik, hogy az R11 R12-es ellenállás meg van sülve, meg úgy az a részleg a 1000uF-os és kerámia kondikkal karöltve+ a két zenerdióda. ez a zenerdiódás "táp" látja el kakaóval (12V) a 4558d műveleti erősítőket, amik lényegében a végfok IC-nek szolgáltatják az erősített bemenő jelet. ezek egy graetz-híd és 2db 4700uF-os kondenzátor után ülnek. innen kapja még a sub végfok ic-je is a tápot, de még a zener-es feszszab. előtt. a center szintén külön helyről kapja a tápot. a front és a surround végfok IC-knek külön tápjuk van graetz-híddal és 2db 4700-es kondenzátorral.
ötletek, megfigyelések:
- amikor nekem eldurrant a sub végfok IC-jet (5000-es genius), ott az IC konkrétan szétrobbant és a környékén voltak megsülve dolgok, táp része tiszta volt, illetve a nyákon lévő vezeték sült még meg.
- a repedt nyáknak a nem repedt végén lévő IC lábainál a forrasztási oldalon, mintha egy láb fel lenne válva a nyákról, illetve a két ónozott vezetőcsíkon az ónozás mintha el sem érne a lábig habár ez lehet direkt olyan, mert több helyen is ilyen, nekem végig ónozott.
- ez a zeneres táp bár megsült, de működik, mert akkora center sem szólna, ha az előerősítője nem kapna tápot. de ha az kap tápot, akkor a többinek is kell legyen tápja. ez egyszerűen ellenőrizhető, ha a megfelelő pontok között bekapcsolva feszültséget mérünk, elméletileg 12V-nak kellene megjelennie.
- a repedés ragasztással, és forrasztással orvosolható.
- illetve még ha bekapcsoláskor, az a megsült rész forró vagy melegszik, akkor valahol rövidzár van. de akkor máshol is melegednie kellene még valaminek.
- ha a sajátom lenne, óvatos próbálgatásokkal, és méricskelésekkel próbálkoznék, úgy előbb utóbb megállapítható lenne sztem a hiba és ügyesebb kezű embernek is megoldható a javítás.Amit írtam nem szentírás, cak ötletelés, hátha segít valamerre elindulni.
-
-
PaJa1
őstag
Üdv forumozók!
A mélyláda csak akkor szólal meg, ha a realtek progiban letesztelem, rákattintok a ládára, akkor dübörög, amúgy meg sem nyikkan. Ez mitől lehet? Az összes munkát a center és a két front végzi, a két hátsót nem kötöttem be utoljára.A probléma az idő! Physics can not be cheated! ## WoT: ThisNoAll_HUN ## OBHUNRACING.COM
-
highstore
csendes tag
Sziasztok
Genius SW 5050V2 alaplapja tönkre ment, a magyarországi szervizt felhívtam, állitolag már nem lehet hozzá rendelni, esetleg megérné megpróbálni valamelyik külföldi disztribútortól ?
Vagy közvetlen a gyártónak címezni egy levelet ?
-
XtremLor
őstag
válasz highstore #5521 üzenetére
Nem vesztesz vele semmit, en a regi jbl szettemhez kerestem par honapja alkatreszt gyart/forgalmazo etc kikuldtem par emailt 3 het utan nalam volt egy magyar boltbol a kert cucc.
Magyar szerviz a fixit volt amit hivtal, a heten lattam hogy ok is javitanak geniust?
-
Murloc
tag
Sziasztok! Remélem jó témába írok, hirtelen keresgélve ezt találtam a legrelevánsabbnak és leglátogatottabbnak, de irányítsatok át, ha tévedtem volna. Van egy régi (10 éves körüli, nem emlékszem pontosan), a címben nevesített berendezésem, amit most leporoltam és kipróbáltam, és a következő hibajelenséget tapasztaltam. A center egyáltalán nem szól, a bal oldali hátsó pedig alig, nagyon halkan. Tehát a hátsó panelen szemből nézve a jobb oldali kimenet nem szól, attól egyel balra meg halkan, gyanítom, hogy ennek lehet valami jelentősége. Kipróbáltam a szóban forgó hangfalakat rádugva másik kimenetekre is azokat, és mind a kettő rendesen működött, tehát a probléma biztos nem itt keresendő. Szerintetek merre induljak, mi lehet a gond? A válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
-
Đ10Đ4
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne.
Mennyire nagy a különbség a 5000. 5050. 6000 között?
Valaki meg tudja mondani? Hálás lennék, vásárlás előtt állok."Eladók"-kal tárgyalok, az "Árus"-ok kíméljenek, legyenek kedvesek!!! Köszönöm! ### Apró hirdetéseim .: https://bit.ly/2UD7qeW :. ###
-
gyuszaa
őstag
Sziasztok!
Nekem is ilyen 5.1-es csodám van körülbelül 2003 óta, de sajnos két kimenet megdöglött rajta,
Front - Right
Surround - RightKábelekkel nincs gond, mert leteszteltem a bal oldallal, se a hangszóróval ( szintúgy ) nem kontakt hiba ( centernél előfordul, mert letört a rögzítő pöcök.. de ez orvosolható) végigzongoráztam a lehetőségeket.
Mit kell cserélni belül valószínűleg?
-
gyuszaa
őstag
-
gyuszaa
őstag
A kondik jók nálam, tda7269a a típusa az ic-nek.
-
gyuszaa
őstag
Ellenállás teszi a dolgát, azzal nincs gond ( 177 )
Szóval FR,RR döglött nálam a két jobb oldali felelős. De ez így 2 ic-t érint. -
gyuszaa
őstag
Ki lettek cserélve az IC-k, de nem az volt a probléma.
Potméter lesz a hibás, mert ha benyomom a hangerőszabályzót akkor kb. 10 óránál megszólal a front jobb oldala, és így egyedül a kis jobb hátsó surround/rear nem szól semmilyen állásban.
Soundwell B503 - a 50kOhm Bx6 - ez nem nagyon kapható, lehet helyettesíteni valamilyen alps potival?
[link]
Ezekkel tele van az ebay. -
XtremLor
őstag
Nem tudtok valami megoldast a taviranyito frekvencia utkozesre? sajnos a tesom samsung tv-je tavja osszeakad a geniussal A 5050v2-nel valoban mukodik a mute, es az lg dvd player power gomb utan a stand bye/ vagy csak kikapcsolt kijelzo jo kerdes, de nem villog a kijelzo az biztos
[ Szerkesztve ]
-
kzrca
tag
Sziasztok!
Nekem is a topic címében szereplő hangfalszettem van. Sajnos az utóbbi időben el kezdett rosszalkodni a fő hangerőszabályzó potmétere (a motorral is meghajtható, ledes szbaályozó). A hiba abban nyilvánul meg, hogy a jobb első hangszóró néha szól, néha nem, néha recsegve. Eleinte kicsit megmozgatva a kontakthibát (feltételezem, hogy arról van szó) ki lehetett küszöbölni, de most már ott tart, hogy az említett jobb első hangfal csak akkor szól, ha a hangerőszabályozót erősen egy éppen megtalált irányba nyomom, és akkor sem sokáig.
Tudtok ötletet adni a hiba kiküszöbölésére? Vajon lehet cserélni ezt az alkatrészt? Ért ehhez közületek valaki? Megérne nekem némi pénzt, hogy ne kelljen új hangfalszettet venni.
A segítségeteket előre is köszi!
-
markzolee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől.
SW-HF 5.1 3000 típusú hangkeltőm megadni készül magát. Anno 2 hónap használat után a táp-kondenzátorok felpúposodtak, kicseréltem őket azonos kapacitású, de magasabb hőértékű (85->105 fok) kondikra. Tökéletesen működött ezidáig...cirka 4 év.Legújabb szokása, hogy bekapcsoláskor óriási erővel búg/berreg a maga szabályos frekvenciáján, ha be van dugva, ha nincs. Ha felhangosítom maxra, akkor csillapodik a búgás hangereje, cserébe rettenetesen szélzajos lesz. Földhurok kilőve, mert a körülmények nem változtak 4 év alatt. Szünetmentes tápegység túlfeszvédő ágán tanyázik, nem az akkumulátoros ágon, de bárhova dugom a lakásban, mindenhol búg az összes hangszóró.
Szólni szólnak, reagál a rendszer a beállításokra, de a búgás elviselhetetlen. Ez ügyben kérnék némi segítséget.Ui.: a moddolást kihagynám, kondenzátorok ismét ki lettek cserélve, egytől egyig, más baja van, de nincs nagy tapasztalatom. Köszönöm előre is!
Telefon: +36304421483
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Van egy 5000es Geniusom! Eddig hibátlanul üzemelt, aztán egy ideje előjött egy olyan nyavajája, hogy az összes hangszóró elhallgat, csak a mély szól, és ez minden bemeneten. Szétszedtem, átfújkáltam contact spray-vel a csatlakozókat, hogy ennek, vagy a mozgatásnak a hatására, de jó lett egy darabig. Viszont most már megint nem jó, pedig szétszedtem, átfújkáltam, ismét, szólt is kb 10percig. Van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
markzolee
csendes tag
válasz markzolee #5536 üzenetére
Hát sajnos nem kaptam választ, ezért tettem egy próbát. A kondenzátorokat tehát nemrég kicseréltem és a probléma továbbra is fennállt. Ezután jött egy 5let, miszerint kicseréltem két ST Microelectronics gyártmány (Thomson) feszültség-szabályzót. Az egyik áldozat a tápegység oldali L7812CV, a másik pedig az erősítő oldali L7809CV szabályzó volt. Láss csodát, megszűnt a berregés. Gyönyörűen szól, mint új korában. Hozzáértő ismerősöm szerint "szivárgott" a tranzisztor...biztos. A lényeg, hogy a lelkes amatőrnek most szerencséje volt
Telefon: +36304421483
-
swoody
senior tag
Sziasztok
A hátsó két kicsi hangszóró valamiért nem működik. Probáltam mindkét csatlakozóban más-más kábellel de semmi. Szétszedtem az egyik kicsit de ahogy néztem sokminden nem tud benne elromlani.
Hogyan tudnám megnézni, hogy hol lehet a hiba? Ha az első hangszoró helyén probálom ki a hátsó kicsiket abból lehet valami probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Levat
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5050 V2 szub modifikációt szeretnék megosztani veletek. Aki búgósnak, huppogósnak érzi a megszólalását, az olvassa tovább.
A erősítőt és a dobozt is érinti a mod. Erősítőnél a lényege mindössze annyi, h a műveleti erősítőnél a szűrő karakterét kell megváltoztatni, mert most elég emelősre van hangolva, alsó tartomány nélkül. Mindössze 2 ellenállást és 2 kondit cseréltem a jobb átvitel érdekében. Az eredmény egy sokkal szélesebb spektrumú átvitel szinte emelés nélkül, de megmarad a aluláteresztő jelleg. (egy kondit kivéve mind SMD alkatrész, hozzáértést igényel a forrasztás!!!!)
A doboz is elég emelősre van hangolva, érdemes lejjebb hangolni a cső megtoldásával. (nekem 57 Hz-re sikerült a rendelkezésre álló csővel, mehet picit lejjebb is), ill. csillapítóanyagot tenni bele (vatelin v hasonló anyag). A hangszóró egyébként nagyobb dobozban is jól viselkedne, mélyebbre menne, cserébe veszítünk egy kis teljesítményt.
Érdemes még megfülelni, h ereszt-e a doboz valahol, és megszüntetni a szelelést, kellemetlen mellékhangja lehet.Összességében egy sokkal kiegyenlítettebb hangot kaptam, még csak pár napja volt meg, de már zavart a gyári megszólalása. (ha lesz kedvem, egyszer a szatelliteket is megbontom, biztos van ott is mit csinálni
Akit érdekel bővebben a modifikáció, kérem privátot írjon.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
dev7
csendes tag
Sziasztok.Egy kis segítségre lenne szükségem.Itt a Harderapron vettem egy ilyen hangfalszettet. Genius.Genius SW-5.1 Home Theater 3600 Watts. P.M.P.O
Rádugtam az erősítőre a hangfalakat és összekötöttem a PCmel de csak a centerhangfal és a mélynyomó szólal meg a többi nem. Realtek 5.1es alapra integrált hangkártyám van és amikor rádugtam a kábelokat a pcre akkor a hangkezelő programban felismerte a hangfalakat hogy Első hangszórók,hátsó hangszórók és a közép hangszóró,de mégsem szólal meg a többi.Mi lehet a gond vagy mit csináltam rosszul?Előre is köszönöm az információt és a segítséget.Üdv -
gyuszaa
őstag
Olvass vissza pár sort, ugyan ez a problémám.
Neked is valszeg potméter a hibás, helyedbe sürgősen visszakérném a pénzt, mert nem véletlenül lett eladva.
Ilyen hulladékot nem ajánlom senkinek, hogy vegyen mert rossz az anyaghasználat. De az egész topic körülbelül erről szól, lapozz vissza 2-3 oldalt, meg mindenkinek azt ajánlom aki utóbbi időben írt ide.
Keresőbe is lehet kulcsszavakat írni : potméter, végfok ic[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen hangfalam: Genius SW 5.1 Home Theater 3600W. ~7 és fél éve megvan, eddig tökéletesen ment, egy hete viszont egyszer csak elsötétült a led, és nem lehetett életre kelteni. Mintha nem is kapna áramot.
A biztosíték jó, a trafót kimérve a primer oldalon nem lehet ellenállást mérni! A transzformátor típusa: CTP-10311U-2
Valaki tud ebben segíteni, hol lehet ilyet kapni? Angyalföldön van szervize, kedden felhívom őket.
Esetleg járt más is hasonlóképpen? (Kapcsolási rajz van róla.)
Előre is köszönök bármilyen jellegű segítséget! -
atiman
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek hangerő-potméter hibás Genius SW 5.1 Home Theater-es szettje? (motoros poti kikopott recseg)
-
atiman
csendes tag
Sziasztok!
Örömmel jelenthetem ki, hogy tegnap este siekresen bekarült egy helyettesítő fő hangerőszabolyozó poti. Tehát van megoldás. ALPS gyárt egy hasonló potmétert, csak 2 láb bekötését kell hozzá felcserélni részenként. Nem nagy ügy szerencsére.
Akit érdekel bővebben írjon rám! -
gyuszaa
őstag
Közben én is informálódtam, Alps RK168 - 732T 50KAX6 -al fel lehet cserélni, kompatibilis teljesen. Csak ezt ügyesen titkolják.
Ilyen fajta nincsen ebayen, kínai oldalon találtam :
Service guide-ból ki lehet nézni a lábakat mi merre, megtudnád mondani te honnan rendeltél? Én is vennék egyet. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
atiman
csendes tag
válasz gyuszaa #5547 üzenetére
Nekem ilyet sikerült vennem:
ALPS RK16816MG 10KDX6
Igaz ez csak 10 kOhm, de ez nem jelent nagy gondot. 50-est nem találtam sehol. Conrad-ból van a poti csak épp a Nürnbergiből, mert a magyarba nincsen ilyen. (lehet tudnának hozatni rendelésre) Illetve ebay-en beszerezhető és ők ugye postázzák házhoz. 16 euró volt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Interactive Brokers társalgó
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest