Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #5199 üzenetére
Persze, ahogy azt Pistike elképzeli...
-
direwolf
őstag
válasz
horvathkrisz #5196 üzenetére
Ha normálisan állsz hozzá a dologhoz, a tapasztalataim szerint normálisak is az eladók. Kivételek mindig akadnak, mint láthatod. Szerencsre még ha bele is futsz egy parasztba, akkor is neki kell bizonyítania (hivatalos bevizsgálással stb.), hogy nem gyári hiba. Kíváncsi lennék hogy meddig lenne nagy az arca, ha pl. helyszínen felhívnád a fogysztóvédelmet, és átnyújtanád neki az élő vonalat, hogy velük beszélje meg a teendőket
-
diegho
nagyúr
na eljött az este és hallgatózok minek van hangja a gépemben és egyedül a sunon maglev venti hallatszik, az egyetlen amit csak hűtővel együtt tudok cserélni
-
horvathkrisz
addikt
válasz
direwolf #5194 üzenetére
Engem csak az zavar, hogy lehülyef*szoz itt a fórumon mert elkövettem egy hibát:
nem feltételeztem azt hogy ilyen terméket kapok,ezért nem bontottam ki én hülye.
Pedig nem direkt hajlítottam el, nem gariprocedúrához volt kedvem a 34 rugós cuccal, sőt, nem is a boltosb@sztt@tás volt a célom, elhihetitek.
Azzal a céllal vettem hogy használni tudjam, de nem tudom.Különben meg mit vátoztat az a tényen hogy itthon derült ki hogy el van hajolva, szerencsére iponban nem gyanusítottak meg szándékos rongálással.
-
_Toka_
senior tag
válasz
AusWolf #5189 üzenetére
Rendben, de ettől még az előbb említett kártya korrekt, nem drága, OC-s, halk...
Arról nem beszélve, hogy két hete az Általad jelzett folyamat még nem látszott ilyen tisztán. De amúgy se biztos, hogy egy kifutó szériába fektetnék ma sem. Még akkor se, ha egyes játékoknál 10-20-30%-kal jobb is lehet, mint a hasonló árú alternatíva.
Az az igazság, hogy egy 20 hónapja 9xe-ért vásárolt 7900GT-t cseréltem most erre a kártyára. Elkeserítő, mit buktam a kártyán.Többet nem szeretnék így járni. Meggyőződésem, hogy n hónap elteltével egy esetleges csere esetén többet fog érni egy 9600GT, mint egy már rég nem is hallott 8800GT. Persze nem egy gurunak, hanem egy egyszerű halandónak, aki majd akkor egy használt kártyát keres.
-
direwolf
őstag
válasz
horvathkrisz #5192 üzenetére
Hagyd rá, ha nem érti ki van kiért, nem fogod tudni megmagyarázni neki úgysem.
-
horvathkrisz
addikt
#5178 AusWolf: ez a hatalmas árcsökkenés valószínű a raktárpucolásnak tudható be. ne emészdd magad emiatt, a számtech már csak ilyen. meg amúgy is: tökmindegy hogy egy hét vagy 3 hónap múlva bukod el a nagy lóvét, akkor is csak elbukod. főleg videokártya esetében.Aki megvette anno a 88gtx-eket 120-140ezer ft-ért ha most ezen bosszankodna, már elmegyógyintézetben lenne.
#5183 csabooooo: tudom hogy nekem szólt, de ha mégegyszer beszól ilyen vásárlófikázós dolgot, közzéteszem a topikban a bolt nevét ahol dolgozik és berakom az aláírásomba hogy jobb lesz vigyázni az xy nevű bolttal mert utálják a vásárlókat akikből mellesleg élnek. persze linkekkel alátámasztva.
maga alatt vágja a fát... -
bolondember
MODERÁTOR
-
_Toka_
senior tag
válasz
bolondember #5168 üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján az Xpertvision Super Sonicja elég korrekt, nem drága, OC-s, halk..
Ezt saját tapasztalat alapján megerősíthetem!
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #5174 üzenetére
elég rá a 9-es is bőven, sőt a 8as is szerintem, nekem is csak azért van rajta 12-es noctua mert nem volt más. most már van egy rakás ventim ami felesleges
bevásároltam SB 12-es ventikből, hogy azok jók lesznek nekem az új házba, mert honlap szerint csak 1 világítós lesz benne ami meg nem kell, erre nesze neked tele volt ventivel a ház
-
JasonD
aktív tag
válasz
rumkola #5142 üzenetére
" Aki a szart átveszi anélkül hogy megnézné, majd órák múlva visszamegy reklalmálni az egy ****."
horvathkrisz ez neked szólt, asszem!Na jó, figyelj! Igen, van aki jóhiszemű, és rohadtul nem gondolná, hogy egy megbízható gyártó nem olcsó termékét megveszi, és egy darab kaki van a dobozban.
Ennek ellenére én is azt mondom, hogy mindenki nézze át azt, amit megvesz a későbbi viták elkerülése érdekében. Főleg, ha rumkola boltjában jár!
-
diegho
nagyúr
válasz
AusWolf #5172 üzenetére
és gyorsan korrekten megírták a választ, azt hiszem 48 órán belül. Már sok support-al beszélgettem, pl abit nem is válaszolt. Akik normálisak voltak: 3dfx (egy több oldalas levelet kaptam annó asszem Peter Kowalskitól, amiben arról írt, hogy milyen rossz most nekik ez a csőd dolog és hogy az nvidia megveszi őket stb. előtte a glide-ról és driverekről dumáltunk még olyan 98-ban talán) coolink (egyik mérnökkel a cool 111+ ról ami gyári hibásan 12000rpm-et pörgött, lebeszélte nekem az itthoni disztribútorral, hogy bemegyek és adnak új ventit rá) j&w (a honlapjukon hibásan volt fent a bios flashelő progi, plusz volt még 1-2 gond a 690g oc-s lapjukkal amikre konkrétan a 2 fejlesztő mérnök adott választ) epox (bios bug nf2-es lapjuknál - az összes socket 462-es itthon kapható epox lapból vettem egyet annó
) és ebbe a sorba jött be a gigabyte is.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
noctua
jó kis venti, az én házamban is ilyen forog
-
nike_
addikt
válasz
Igen, sajnos, mivel a 8800GT-nek esett az ára, ennek is kell..
-
diegho
nagyúr
Írnék pár dolgok a leendő GT vásárlóknak.
Ha nincs buherátor vénátok és olcsón szeretnétek normális kártyát, akkor Inno3D 9600GT-t vegyetek 30k-ból megvan, refnyákos 2 év gar. (ha a jövőben megjelenik egy nem refnyákos széria akkor inno felejthető is azonnal)
Ha van picit több pénzetek és szintén nem vagytok buherátorok, akkor evga 9600GT KO, gyárilag tuningolt, refnyákos és 36k körül megkapni.
Amennyiben buherátorok vagytok Giga passzív 9600GT-t vegyetek 34k körül, gyárilag húzott, ehhez vesztek egy Glacialtech Silentblade ventit és 2 befőttesgumit, rágumizzátok így ezzel a leghalkabb megoldást kapjátok meg 3 év garral ~36k-ból.
nagyából ennyit a 9600GT vásárláshoz.
-
diegho
nagyúr
beszélgettem még régebben a gigabyte-al erről, sajnos valakik panaszkodtak náluk, hogy meghalt a lapjuk mert valami szar minőségű venti leállt és megfőzte a lapot, ezért sajna az új szériában nincs venti szabályzás. a megoldás egy 950ft-os zalman fanmate-ben rejlik.
itt a lényeg amit írnak:
Dear Sir,Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, the board does not provide such BIOS option anymore. This is because some of CPU/system fan with bad quality might cause MB H/W damage. Sorry if there is any inconvenience.At last, we apologize if our past service was not satisfactory. Due to the vast amounts of questions we receive daily, we understand the inconvenience of waiting for e-mail responses. If you still have any further question or suggestion about our product, please do not hesitate to contact with us. Thanks again for your understanding, and please receive our sincerely apology.
-
ASUS93
tag
Üdv! Ti melyik gyártót ajánlanátok nekem 9600GT-ben 30-40K között? ASUS az jó?
-
csongi
veterán
Crysis 1440*900 Az összes beállítás közepesen, Fps-t nem mértem, de bővena játszható felett van. Hőmérséklet 47fok. Alapon van a kari.
-
jam123
csendes tag
válasz
bolondember #5118 üzenetére
Hi!
Nyitott háznál volt ennyi a hőfok
De ma kapott egy 12 centis ventit így alapon 31-34 fokos / kb 50 fokkal hűvösebb
/
Csak most meg elég hangos így hiába passzív a kártya. de ami még a szép a dologban az az ,hogy az alaplapon biosból nem lehet vezérelni ,szabályozni a ventik fordulatszámát
Gigabyte s775 GA-EP35C-DS3R DDR3/DDR2 -beszarás
-
LK
addikt
Valamelyik 9600 gt guru nem vállalkozna rá,hogy megbízhatósági sorrendet állíttson fel a márkák között? Jó lenne valami támpont a leendő vevőknek.Talán MSI lenne az első helyen nem?
-
diegho
nagyúr
válasz
forceberg #5145 üzenetére
naja. nekem egy samsung csöves belinea-m van itthon, melóhelyen egy 21-es rgb csatis eizo. ezekhez mérten az általam eddig látott összes lcd elmehet a búsba, ráadásul zavarja a szemem a megvilágításuk és fáj tőlük a fejem
most éppen itthonra keresek crt-t, már találtam egy fusi profi 21-est csak meg kell csinálni még, ha minden jól megy jövő hétre kész is lesz a 131khz-es drágaság
nekem meg a tft cseszi a szememt
crt előtt 68 órát lanpartyztam és semmi baja nem volt a szememnek de 2-3 perc egy nagy kontrasztos lcd előtt kikészít és begyullad a szemem
-
-
válasz
horvathkrisz #5139 üzenetére
Akkor, bármit is mondasz, elég xar CRT-d lehetett...
-
diegho
nagyúr
válasz
én az 1 hónapja kapható legjobb képű lcd képétől inkább hányingert kaptam mint elélveztem, 2 nap után visszaraktam a crt-t a géphez, az lcd-t meg a polcra. pedig 5000:1 kontrasztarány és 2ms nem rossz dolog papíron. egy normális crt-hez viszonyítva viszont inkább megmosolyogtató a mai tn+film paneles lcd-k képe. hja és látom az olcsósított asus-od van, tőlem ilyeneket visznek dögivel, na amit én hazahoztam és az asus között klassziskülönbségek voltak az LG javára és még így is szánalom szint maradt egy normális crt-hez képest.
-
direwolf
őstag
válasz
Miért, a DX10-ben milyen dolgok vannak amik annyival jobbak a DX9c-nél?
Értem amit írtál, ne vegyél komolyan, csak gonoszkodok
-
rumkola
nagyúr
Itt arról szól a kiírás, hogy a vevő átvételkor ellenőrizze, hogy nincs-e rajta sérülés és hiánytalan-e a cucc. Aki ezt nem teszi meg többtízezres dolog megvásárlánál az nem normális.
Sehol az ég világon nem foglalkoznak - nagyritka kivétel ha benyeli a bolt - FIZIKAILAG SÉRÜLT vagy hiányosan viszavitt cuccal, mivel azt sem a nagyker sem a gyártó nem veszi vissza a bolttól. Ez szerintem alap.Mellesleg az ilyen kiírás a vevőt védi - ösztönzi arra, legyen már annyi esze, hogy megnézze mit vesz át - és nem rosszhiszeműségből van kitéve.
Aki a szart átveszi anélkül hogy megnézné, majd órák múlva visszamegy reklalmálni az egy ****.
-
AusWolf
őstag
válasz
Számomra az a legmeglepőbb, hogy még a 4:3-as felbontások sem olyan zavaróak, mint 16:9-es TV-n.
Az összhatás nálam is kb ez volt, amikor megláttam a Samsungom után (793-as volt asszem, vagy valami hasonló jó minőségű darab).
-
horvathkrisz
addikt
amikor a crt-m után először megláttam ezen a cod4-et, mintha dx9 helyett dx10-ben játszanék.
olyan dolgokat megjelenített amiket a crt nem volt képes, pedig az sem volt egy szardarab.
minden pixel ott van a játékban ahol lennie kell, és iszonyatos jó látványt nyújt a crt-hez képest. -
csongi
veterán
válasz
AusWolf #5136 üzenetére
Hát önszántamból biztos nem, de a munkahelyemen az van
És azzal is meg vagyok elégedve, főleg azután, hogy egy 17" gömbölyű képernyős szuper krekített sarkú szénné éget képernyős megjelenítő lett lecserélve. Most pedig asszem cod,4 film, és Crysis tesztek jönnek, hogy jól lakjon a szemem.
Főleg a vga és az 5ms-os adta külömbségekre leszek kíváncsi
-
AusWolf
őstag
Mondtam: Ezek után önszántadból többé nem fogsz 17"-os 4:3-as monitor mögé ülni.
A pixelhiba meg engem zavarna, én kérnék egy cetlit, hogy cserélik, ha jön másik, de tudom, maximalista vagyok.
Mod: Nekem semmi bajom az Asus-szal. A monitorom kiváló, a TV tunerem is teszi a dolgát, a procihűtőikről jókat hallok (bár azt még nem próbáltam), meg újabban a videokártyáik is kezdenek egyre inkább megtetszeni. Mármint nem a referenciahűtős változatok a gagyi matricákkal, hanem a passzív, és OC-s darabok.
-
csongi
veterán
válasz
horvathkrisz #5134 üzenetére
AusWolf : Asszem gyorsan meg tudom szokni
Igazából egy fekete pixelhiba van benne az is a start menü gombjába, ami fekete állandóan.Gondolhatod mennyire zavaróAzért nem szuttyugtam a cserével mert ez volt most az utolsó. az a kis pixel hibácska meg elfér
Egyébként én sem szeretem az asust ez az első asus termékem, most kiderűl mennyire jó ez a "nagy márka"
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #5124 üzenetére
Egy ponton sántít a dolog, a nagytorony kevésbbé huzatos, mint a kisebb házak.
Az is igaz, ha a kis ház rendesen meg van pakolva, akkor ott sincs sok huzat, de éppen a PH! házak tesztjeiben olvastam erről és igaz, hogy a nagyobb házba több venti kell.
A Giga passzív, akárcsak a többi nehezen él meg bármilyen házban, pl kánikulában.
Kiegészítő venti nélkül egyszerűen lehetetlen hosszútávon használni, ezért írtam neked is, hogy bármilyen venti alacsony fordulaton, hangtalanul csodát tesz, de venti nélkül... -
Tamoo
nagyúr
válasz
RealRape #5123 üzenetére
alap GPU órajele 700, 720ig húztam fel, nem próbálkoztam többel. Alapon használom, mert nekem teljesen elég. Hűtése: alapjáraton 45-50Fok (venti 35%on), terhelve 65, nagyjából mint a többi ilyen... Amíg nincs a win betöltve 100%-on pörgeti a ventit, de utána csendben van, szinte hangtalan. Nekem olyan gond volt csak vele, hogy volt egy fura zúgása, de felraktam egy újabb drivert és teljesen elmúlt.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
bolondember #5121 üzenetére
Erre csak annyit hogy Chieftec nagytornyom van 2DB 12cm-es kiegészítő ventivel...
Szóval ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet.
Mert ha egy apró miditoronyba raktam volna 0 kiegészítő ventivel akkor oké. De nem.Hameg azt mondják hogy 5 DB 12CM-es venti kell meg hogy közvetlen kapjon levegőt akkor írják le a leírásban vagy a nyamvadt tesztekben, de ez nem szerepel sehol...
-
RealRape
csendes tag
Valakinek van ilyen 9600GT-je? [link] Ha igen, akkor tudna róla valamit mondani nekem?
A hó végén szeretnék vásárolni egy ilyet és szeretnék valami tapasztalatot hallani róla!
-
Ferdzsoo
addikt
Semmi baj nincs a karival, az összes ilyen. Nekem is ugyanennyi volt terheletlenül, kapott egy néma 9cm-es ventit 5 voltal és most alapon 40fok körül mozog ösz visz. Laza 50-est ugrott le...
Persze ettől még szar munkát végzett a gyártó, mert elvileg passzívban kéne mennie.
Azt nem tudom minek árúsítanak így videókártyákat ha nem tesztelik le előtte mefelelően. -
jam123
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
gigabyte NX96T512HP-9600GT kártyát raktunk haver gépébe ,és terhelés
nélkül is 85-91 fokosmásnak is ilyen meleg?
-egy 12 centis ventit rakunk mellé majd .....
-
direwolf
őstag
-
HIJ
őstag
válasz
horvathkrisz #5065 üzenetére
Hát pedig kell még lennie. Pontosan így szól a dolog:
"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."Tehát még csak nem is továbbküldi gariba, hanem azonnali csere, ő meg eladatlan garanciába elküldi. Én legalábbis így gondolom...
-
AusWolf
őstag
Az imént kipróbáltam a Galaxy XtremeTuner progiját ( ha már van...
). Nagyon kafa, egyszerűen kezelhető program. Szerintem sokkal jobb, mint a RivaTuner.
A kártyám pedig kb 10%-os tuningig bírta (675/1625/2000 @ 750/1750/2250). Így a 10300 pont helyett 11050-et kapok 3DMark06-ban. Szerintem nem túl rossz eredmény, tekintve, hogy gyárilag is OC-s a kártya, bár ahhoz nem elég meggyőző, hogy ne gyári órajeleken hajtsam ezután is.
-
AusWolf
őstag
Aztamindenit, mennyi hozzászólás ilyen rövid idő alatt!
Csak nem megszaporodtak a 9600GT tulajok?
Ha nem bánjátok, akkor most inkább nem olvasnék vissza, hanem egyből kérdeznék.
Szóval. Van olyan hűtő, ami rámegy egy Galaxy OC-re, és a kártya tápcsatijából eszik a ventije? Tetszik a Zalman VF-1000, csak attól félek, hogy az alaplapra kell dugni.
-
_Toka_
senior tag
válasz
horvathkrisz #5101 üzenetére
Ezen?
Ugyan mááá...Szorítok, hogy a karid garos dolgaival sikerrel járj!
No, azért - engedelmeddel - a sajátommal tolom a játékokat... Már, ha nem érted félre...
Bár, ha félreérted, akkor is!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest