Aktív témák
-
diablo1984
veterán
valaki tud megoldást arra, hogy az újjabb nvidia driverek miért 16:9be rakja ki a képet a 4:3-as tv-re teljes képernyőn???
van valami orvosság rá, vagy 84.21-es driverrel kell leélnem az életem? -
diablo1984
veterán
egy gs és gst között kivülről a címke a külömbség, csak nem ragassza át senki! meg a dobozon is rajta van! a 7600 gt-n speckósabb hűtés van azt nem lehet eltéveszteni, mert egy réz hűtő hasít rajta, amit hátulról 4 db csavar és nem műanyag pöcök fog fel!
-
diablo1984
veterán
válasz
r3v0Lut10n #3124 üzenetére
pl az enyém, memória húzható mint állat, mag meg egyáltalán!
-
diablo1984
veterán
válasz
thomboy #3088 üzenetére
azt modnják az ''öregek'', hogy még roszzabb, mert a zalmi ragasztó szarul vezeti a hőt! hát, szerintem pedig nem csak dísznek van az egységcsomagban....
a ramokat gép hiányában úgy, hogy begépeled gugli-ba azt a terebélyes kis számsort, amit a memórián lácc, és az meg megmondja neked, hogy mid van! -
-
diablo1984
veterán
ugyanezen a beállításon 560/825(1650ddr),
3dmark 05: 6355 pont [link] -
diablo1984
veterán
na megpróbáltam bemérni a karim végét, és hát azt tapasztaltam, hogy a mag max 570-en akarna menni, de nagyon erőltetve az is, viszont a memóriát nagyon lehet húzni! itt van a legújjabb eredményem:
3dmark06: 560/825(1650 ddr)
3153 pontocska [link] -
diablo1984
veterán
a 95.97-es forceware az milyen?
-
diablo1984
veterán
megnyugtatásul közlöm, hogy a változatosság kedvéért az én karim órajele is 3dmark05 szerint 0/0! a kari 41 fokon megy vf700alcu-val, max 50C-os ha használva van, de szinte azonnal visszahül, ha kilépek a játékból! húzva olyan 50 fok körül van, és kb 57fok terhelésnél! a 7600gt-knek mindeggyiken az az atom hangos autómata fordulatszámszabályzós réz rémség van? nem eccerű hangot ad ki magából!
-
diablo1984
veterán
láma kérdés, biztos volt szó róla, de melyik DVI kimenetre érdemes a monitort rátolni? melyik a ''primary''? a tv-out hoz közelebbi, vagy a távolabbi, esetleg mind1 hogy melyikről megy a moncsi?
-
diablo1984
veterán
válasz
eastsider #2955 üzenetére
nekem fekete és 1,4-es! de nem a memókkal van gond, az viszi az 1600-at, de úgyis ha ráérek, akkor kimérem a végét! este az x300-as után rátoltam az nvidia drivert és még az ati control panel is simán ment!
3dmark alatt tuningnál még kékhalál meg akadozás is jáccott, mire rájöttem, hogy az ati driver b*szik inaktivizálni magát!
-
diablo1984
veterán
válasz
Rover623 #2948 üzenetére
de-de hogyne ismerném, csak arra lennék kíváncsi, hogy létezik, hogy a kari nem bírja a 600-as magórajelet? nem lapozom végig a listát ezért, mert hasonló sorstársaimra vagyok kíváncsi, hogy valaki járt-e úgy mint én, hogy a 600 már sok volt a karinak!
értem ez alatt, hogy látom, hogy más is a listán alapórajellel, vagy pl 590-el van fent, de azért ennyivel, mert nem bír többet a karia, létezne??
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
mennyit kellene egy 7600gt-nek produkálnia? a memókat húztam egy gyors teszt erejéig, 1600-on hibátlan, de a mag 600-at egyenlőre nem bírja!
560/1600:
3dmark05: 6279
3dmark06: 3116 -
diablo1984
veterán
a karim(inno3d 7600gt, 256mb, fekete nyák) alapórajeles( 560/1400) eredményei (proci 3200+-os venice@2500, Kingmax HC 2x512mb):
3dmark05: 5950 pötty [link]
3dmark06:3009 pötty [link]
a többit csak leírom, nem linkelem a képet!
3dmark 03:12932
3dmark 2001se: 23586
aquamark: 75140
majd ha ráérek meghúzom a karit és felrakom azt is! -
diablo1984
veterán
mivel érdemes ezeket a karikat húzni, mert egy idő után az ati tool kifagy!
-
diablo1984
veterán
megjött a 7600gt-m, alapjáraton a tezsteket már lefuttattam, később belinkelem őket! hát rommá gyalázza a hülyére húzott 7600gs-em az biztos!
-
diablo1984
veterán
válasz
Mr_Vercetti #2877 üzenetére
valamiért csak ott van a lapon az a +4 pin! vajon mit hajt??
én akkor is azt mondom, hogy ha valaki jót akar, akkor azt a 300-as tápot kivágja a picsába és vesz a gépébe egy nagyobbat! POWER RULEZ!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
Fekete Fény #2888 üzenetére
szerintem várj még, mert itt a dx10, és addig kibirod a 7600gt-vel! sli-t azért nem érdemes venni, mert annyiból jobb kari is kijön és 1 db!
-
diablo1984
veterán
válasz
thomboy #2872 üzenetére
az msi asszem, hogy nem rossz, csak nehogy egy antitunningost fogj ki! a gainward-ról annyit tudok, hogy a golden sample-ék talán tipushibásan
jöttek ki, de elméletileg ezek is jól húzható sokgaris karik! de szerintem az inno jobban megéri, ha körülnézel itt a ph-n, akkor 30-32 körül tudsz venni új vagy használt de garis innót+rá 4k-ért egy jó kis zalman hűtőt! az innok általában mind megy 600/1600on!
-
diablo1984
veterán
nekem is volt 300-as chieftec tápom, hidd el tudom miről beszélsz! de az már a múlté, olyan táppal le sem lehet egy 64bites rendszernél ragadni, amin a szám 3-assal kezdődik! első, hogy vegyél egy 24-es átalakítót, tedd a gépedbe, a többit majd utána meglátod! lehet elbírja a tápod, de ha túlhajtod, akár az egész technikát viheti magával(chieftec-nél nem bizti)!
az FSP az már egy elég fatalista táp, 350W-os mivolta ellenére, de akkor is egy 450-es chieftek sohasem árt, főleg, ha még az életben tervezel fejleszteni a gépeden valamit!
tudod mit azt csinálsz amit akarsz, még azt a +4es tápcsatit is húzd le a lapodról mert az is csak dísznek van odarakva! én csak tanácsot akartam adni, de a te dolgod, hogy megfogadod vagy nem!
písz
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
hidd el nekem volt chieftec 300-as tápom, 3200+-os barton alatt 1 hónap alatt kifingott, úgy, hogy kb 10 percig bírta, majd lekapcsolt, mert túlterhelődött, majd egy óra pihi után újra ment 10 percet! cserés a táp, igaz sokakat leszivatnak azzal, hogy ''leadja azt a 300W-ot'' de egy nagy ló*aszt! ha 200W-ot lead akkor sokat mondok! kérj kölcsön valakitől egy ilyen-olyan mercury vagy codegen tápot, 24-es csatival el fogja bírni a gépet, pedig csak 170-180W körül ad le! de inkább ajánlom a márkásabb tápocskát húzósabb áron és azzal tuti nem lesz gond!
amúgy a kari dobozára nem véletlenül írják rá, hoyg minimum 350/400-as táp kell neki, az csak a karinak szól, nem feltételezik, hogy egy dögevő proci van a gépedben, ez csak a karinak kell!
az a 150W alatti fogyasztás, mese, vagy kb 150W-ot, vagy még többet zabál alapon is, nem ha még egy kicsit meg van húzva a gép! asszem egy 7600gt/gst fogyasztáas olyan 80Wkörül van, egy 3200+os venice(mint az enyém) everest szerint kb 67W+még ehhez jönnek a ventik, ami kb 3W/db+vinyók, oltika stb!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
1. 300-as tápot használsz? édes kevés!
2. gond nélkül megy a 24 pines táp a 20 pines alaplappal(legfeljebb lelóg róla a +4csati), és nem fordítva
pótold azt a 24-es átalakítót, de ha lehetséges, csaréld a tápot nagyobbra, mert a konfignak kicsit nagyobb táp kellene egy kis 300-astól!
bozont: én úgy olvastam, hogy a 6600gt-kből sli-ben(azaz 2db) nem tud annyit mint egy 7600gt!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
VR6-Fan #2859 üzenetére
a 6600gt-hez képest a 7600 gs többet tud, a 7600gst/gt meg iszonyatosan elveri mindkettőt! az hogy valami inno, attól még nem rosszabb, hűtője trágya, de egy értelmes hűtővel használva tuti jó választás! nem mindig a márka jelenti a tunningolhatóságot, mert nekem volt 6600gt-m msi-ben, csak 5!!!mhz-et tudtam rajta autodetecten húzni, utána már látványosan hibázott, míg az inno 7600gs-emet rommá tudtam húzni, asszem a v-mod nélküli karik közül talán az enyém bírta a lagtöbb húzást!
-
diablo1984
veterán
lehet, hogy gond nélkül megy, de nem hiába biggyeztették oda azt a +4 csatit, az alaplap csak áramot várna rajta! így lehet a pci-ex-es csatolót látja el +fesz-el az a néhány pin, ezért terhelés alatt nem bírhatja a kari! párszáz forintos tétel, nem éri meg az alaplap áramellátásán spórolni, mert nagy probléma lehet belőle!
-
diablo1984
veterán
elindul a 245pines tápcsatit igénylő lap 20 pin-el? ha igen, akkor tedd össze a két kezed, mert sok máson kívül ez sem egy egészséges dolog, szerezz be egy 20/24-es átalakítót és próbáld azzal! nem hiába van rajta az a 24 pin!
bozont: a fekete nyák nem utal arra, hogy milyen ramok vannak a karin, csak arra, hogy az inno a saját és nem a referencianyákra nyomta a zsugát! Ha az ati tool pöttyöz, az semmi jót nem jelent, mert az csak egy kis ablakban teszteli a 3d képességet, de egy full screen-es alkalmazás több ram-ot igényel és akkor már hibázik mint állat! ha a 3dmark 05-ben nem láttál hibát, akkor is hibázhatott, próbáld meg 10-15mhz-vel visszavenni az órajelét a karinak és futtass vele még1 tesztet! ha gyorsulás tapasztalsz, akkor hibázott, csak nem feltünően! nálam a 7600gs-t az atitool a csillagos égbe lőtte be, addig nem is volt vele gond, míg a 3d mark nem próbálta meg kirajzolni a gama tesztet, mert azonnak kifagyott a technika, mint mari nénje p*csája az őszi szélben!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
ballington #2696 üzenetére
1. ha a tv-re akarod rávarázsolni a képet, azt akkor dugd a karira kikapcsolt állapotban, és utána ne piszkáld, mert menet közben nem igazán ismeri fel (meg állítólag árt is neki)
2. mikor a win boot képernyő után elment a moncsiról a kép, az azért volt, mert a tv lett az elsődleges kijelző, a moncsi a másodlagos(ami ki volt a windowsba kapcsolva)
tipp:
- próbáld meg úgy, hogy csak a tv-t kötöd rá a karira, monitor nélkül, akkor tutira kell képet adnia rajta, ha nem akkor a karin sz@r a tv-out, vagy a kapcsolat!(ha menni fog, akkor utána moncsin sárga led, azt át kell majd állítani elsődleges kijelzőre)
én is végigzongoráztam már ezeket, és nekem bejött, a monitoron meg a képhiány akkor is előjön, ha valaki kikapcsolt moncsival bootoltatja be a gépet, és közben a tv meg megy...
remélem tudtam segíteni!
U. I.:ajánlom a 84.21-es drivert, mert annál nálam nem volt gond a tv-out képével, az újjabbak nagyon erőltetik a hdtv-t! -
diablo1984
veterán
válasz
ballington #2674 üzenetére
van egy olyan rész a driverben, hogy a tv észlelése(force to detect) ott kipipálod a négyzetet, újraindítod a gépet, és műxik! nem tom miért, de előfordul egyes kariknál!(ha már külön pont van a driverben rá, akkor nem is kevésnél lehet!)
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest