- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabcsi77
csendes tag
válasz
TheDragon007 #195 üzenetére
sikerült,köszönet érte Gabywapnak
ha vkinek hasonló gondja lenne,itt megtalálja a jó és működő drivert
ftp://esupport:vImvF88@ftp.gateway.com/pub/hardware_support/drivers/win_xp/ portable/mx7000/D00502-002-001.exe
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #193 üzenetére
Nekem az alábbi bios van benne everest szerint, ez a gyári, amivel kaptam a notit:
BIOS verzió R01-A1P (94.29.00)
-
melicio
csendes tag
SEGÍTSÉG!!!
Sziasztok!
Nekem van egy Gateway ML6227q tipusú notebook-om és a segítségetekkel sikerült felraknom rá az XP-t. Nagyjából sikerült drivereket találnom hozzá (alaplap stb.), de most van egy kis gondom.
Hangot sehogy sem tudok kicsikarni belőle. Ha felrakom a drivert hibakóddal azt írja ki, hogy "az eszköz nem tudja kezelni ezt a meghajtót".
Mit csináljak?
Az eszközkezelőben azt írja ki, hogy az eszköz megfelelően működik. A Driver Genius Pro nem jelzi, hogy hibás lenne.
A vistán faszán ment a hang, meg minden, de az XP-n a Media player azt írja, hogy a hangeszközzel van a baj.
Lécci segítsetek! Már kábé 1 hónapja ****akodok vele.!Előre is köszi!
-
(Darkwood)
őstag
Teljesen formatáltam a HDD-t, biost frissítettem és egy fokkal jobb állapotba került a gép. Sajnos még játékkal nem tudtam tesztelni, mert formáztam mindent, de egy Everest-tel megküldtem: [link].
A CPU kihasználtság még mindig ugrál összevissza: 4-12-18-22-3 valahogy így és nem fut semmi különös progi.
Egyébként nektek valamit változtatott ez a 94.28 legújabb bios? -
Zooka
tag
No, én is csatlakozom a Gateway tulajok közé egy P-6860FX notival.
Másoknak is ilyen sok ideig mutatja bios post-screent? Esetleg érdemes biost frissítenem?
Zooka
-
Balázzs
senior tag
válasz
Darth_Revan #188 üzenetére
K-lite codepack van fenn, feltettem a legujabbat, de ay eredmeny ugyanaz
Mas lejatszo, pl. bs player ugyanezt csinalja es sajna csak ennel a filmnel, a tobbivel nincs
gond.Fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj.
-
Balázzs
senior tag
Windows Media Player cannot play this DVD because there is a problem with digital copy protection between your DVD drive, decoder, and video card. Try installing an updated driver for your video card.
erre vmi ötlet?
-
csongi
veterán
válasz
TheDragon007 #185 üzenetére
Sikerült köszönöm. A driver lejött. Egy picit szívtam mert az exe az csak kicsomagolta magát, és nem telpített, én meg azt hittem telepűlt. De megoldódott és most már megy szépen. Köszönöm.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy Laptop, Gateway ML3108q. Xp-t telepítettem rá.De a hangot nem bírom éltre kelteni. Nagyon jól jönne egy kis segítség.Hang kártya everest szerint.Stigma Tel sta9200@nvidia nforce430 -
(Darkwood)
őstag
Na, voltam szerelőnél és neki sem sikerült kicsavarnia!
At mondta, hogyha ki szeretném csavarni, akkor bele kéne fúrni a csavarba és utána ki lehetne venni, de sajnos ez csak akkor volna lehetséges, ha az alaplap alulról meg lenne támasztva, ami nem lehetséges hisz ahhoz le kéne venni a hűtőcsövet. Ő is érdekesnek vélte azt, hogy 5-6 mp alatt 45 fokról 94 fokra melegszik fel a CPU és 5-6 mp alatt képes 45 fokra visszaesni úgy, hogy különösebben nem meleg a hűtőcsö és nem okádja a meleg levegőt úgy, mint a VGA-nál. Szerinte ezt por nem okozhatja! Ő szoftveres gondra gondol. Ki fogok próbálni egy külsős HDD-t és felrakok rá egy XP-t. Lehet abba valami amit mond, hisz azóta csinálja a hülyeségét, amióta felraktam azt a kurva cisztát!
-
gaben
aktív tag
válasz
(Darkwood) #181 üzenetére
Érdemes jó minűségű csarhúzót használni,mert az olcsó kinai,kis szürke dobozos szerszámkészletek nem a legnyerőbbek,fogása sincs,meg tompa is a végük,főleg ha már régi....
A jobb minőségű,űj csavarhúzok jobban illeszkednek,hegyesebbek,minőségibbek,nem kopottak és "jobban elkapja".Én is jártma már úgy 1-2 csavarral(nem laptop),hogy már eléggé ki volt "forgácsolva" a csavar feje,inkább hagytam,nem kínlódtam...Szóltam egy tapasztaltabb embernek,rögtön kicsavarta,csak néztem...
De ha már semmi nem működik,biztos van valami "technika" amivel ki lehet szedni... -
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #180 üzenetére
Megpróbálom nagyobbal...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #178 üzenetére
Nagyobbal nem próbáltad? Én vadi új csavarhúzóval szedtem szét és tuti úgy raktam vissza, hogy még szét lehessen szedni
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #178 üzenetére
Nem szedtem még szét a masinámat de ilyen kopott csavaroknál nekem mindig az eggyel (ha durván kopott akkor többel) nagyobb fejű csavarhúzó szokott segíteni vagy a kombinált fogó.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #177 üzenetére
Körbe forog a csavarhúzó. Van valami ötleted, hogy hogyan csavarozhatnám ki? Most is kiróbáltam és nem tudom végignézni a Far Cry2 videoját, mert kikapcsol! Azt bírom, hogy hirtelen hőmérséklet-váltásai vannak, tehát 45 fokos alapba és ha bekacsolom a System stability test-et, akkor 5 mp alatt felugrik 89 fokra. Utána meg az egekig megy!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #175 üzenetére
Szétszedtem a gépet, de tuti nem olyan állapotba raktam vissza a csavarokat, hogy ne lehessen többet szétszedni
Mikor próbáltad kicsavarozni, akkor forgott a benne a csavarhúzó vagy a csavar nem mozdult meg?
Gond nélkül ki kellene jönnie mind a négynek (az 5. rögzítve van a hűtőcsőre)
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #174 üzenetére
Csupaszon nem próbáltam! De ha próbáltam volna is nem fűtőtest mellett!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #172 üzenetére
1-es és 4-es csavarok, de az 1-es a legrosszabb!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #170 üzenetére
Ha szétszedve /tehát csupaszon/ volt olyen meleg nem lehet h valami meleg közelében szedted szét? /pl. fűtőtest
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #169 üzenetére
"de két csavarnak a feje annyira szét van menve"
Melyik két csavarnak?
-
Balázzs
senior tag
Próbálok lejátszani egy dvd-t, amit kollégám írt meg, de a következő hibaüzit kapom:
Windows Media Player cannot play this DVD because there is a problem with digital copy protection between your DVD drive, decoder, and video card. Try installing an updated driver for your video card.
A legfrissebb vga driver van fenn, máshol a dvd-t gond nélkül lejátsza.
Ötlet?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #169 üzenetére
Ezt nem értem: Most újraindítottam a gépet és megint 40-45 fok között ingadozik! Aki ez megfejti kap tőlem a tábla csokit!
-
(Darkwood)
őstag
Egyre nagyobb a gondom! Megpróbáltam szétszedni, de két csavarnak a feje annyira szét van menve, hogy nem tudom kicsavarozni őket. A másik probláma az, hogy azóta alapban a gép 50 és 70 fok között ingadozik!
Mielőtt nem szedtem szét alapba 40-45 fok között ingadozott. Itt valami nagyon nem stimmel!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #167 üzenetére
Igen 1' 17", mert nem mertem tovább inkább kikapcsoltam! Hát igen, nekem is hasonlót kéne produkálnia! Ááá, hagyd a CPUID-et.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #166 üzenetére
Darkwood: 1perc 17 másodperc stability test?
Az enyém itt van: [link] Mondjuk CPUID nincs rajta, ha kell újra elindítom. -
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #165 üzenetére
1 óra 17 perc után kikapcsoltad?
-
(Darkwood)
őstag
Még mielőtt szétszedem csináltam egy tesztet: [link].
Ránézni is szörnyű!
Valaki csinálna egy hasonló System Stability tesztet? Kiváncsi volnék a Tiétekre is! -
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #162 üzenetére
Na, akkor az felejtős!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Darth_Revan #162 üzenetére
205.000
váá akkor elkezdhetek spórolni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #161 üzenetére
QX9300 procit elvileg csak Montevina fog tudni vinni (PM és GM 45 chipset). (Nem tudom megjelent-e már a QX9300, de jelenlegi árfolyam szerint a tervezett ára 205.000 Ft körül mozog
)
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #160 üzenetére
Ave!
Privátban akartalak megkeresni, de nem is baj, hogy idaírtál, mert ha valakinek pont ilyen baja van/lesz, akkor annak hasznos lesz!
Nem nagyon mertem azt se szétszedni, de most így számok alapján megpróbálom.
Nem tudom volt-e már kérdés, de egy QX9300-as CPU-t viszi a masina?
Bger8: Köszi, én is gondoltam erre a verzióra, mert anno én is úgy poroltam a PC-m.Mod: pontosítás.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #152 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy ha jól emlékszem, akkor a ventilátor felett van egy műanyag lap, ami egybe van építve a notebook hátuljával, amit szétszedni hosszú és bonyolult folyamat (annyira bonyolult, hogy a bolt szervizesei ahol árulják ezt a notebookot, se tudják pontosan hogy kell, csak a gyárban tudják), ezért nem is vállalkoztam ráCsak az tudom, hogy hogy kell cserélni a procit, ramot, hdd-t, billentyűzetet és kijelzőt.
Esetleg megpróbálhatnád újrapasztázni. Noctia NT-H1-el pasztáztam. Proci hűtőjét elég könnyű leszedni, a proci körül van 4 csavar és a hővezető cső végén is van egy (nagyobb) csavar, a csavarok mellet vannak számok, mindössze a számoknak megfelelő sorrendbe csavarozd ki őket, majd óvatosan emeld fel a hővezető csövet. -
Bger8
csendes tag
válasz
Ezt a notimat még nem szedtem szét, de az asztali gépemet kiszoktam fújni kompresszorral. Ha nincs kompresszor, akkor lehet kapni nagynyomású levegőt flakonos verzióban.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #157 üzenetére
Nem futattam végig egyszer sem. Mindig a CPU tesztig jutok el, aztán azt mondod, hogy ennyi elég volt! Majd felveszem a kapcsolatot Darth_Revan-nal, mert ő biztos szedte már szét.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #156 üzenetére
Értem. De azért lefut a 3dmark? A 10-20 fpsnek megfelelő az eredmény?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #155 üzenetére
Már mindent próbáltam! Volt fent 2 fajta Xp, volt fent az a Ciszta
is, amit adtak a notebook-hoz. Mindent csináltam már... Nem tudok másra gondolni csak a porra!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #154 üzenetére
Hmm ez nem hangzik túl jól. XP drivereket (vagy XPt
) újratenni próbáltad? Mi a helyzet Vistán (ok, a te esetedben Cisztán
)?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #153 üzenetére
Az összes pálya (kivéve a CPU teszteket
) ilyen 10-20 fps-eket produkál. Na, az közel nem olyan, mint amilyen szokott lenne! Tehetek fel bármilyen drivert, akkor sem jó! Szerintem be van porosodva. Pontosan nem tuodm, hogy mennyi idős, mert Darth_Revan-tól vette, augusztusban és nála úgy tudom, akkor volt már 3-4 hónapos, tehát kb. fél éves lehet!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
A 3dmark06 szvsz a desktopomon is szaggat, konkrétan melyik tesztre gondolsz? A cpu tesztek 3 fpstől többet még azon sem produkálnak.
Érdekelne h mi vett rá a cpu fan tisztításra? Hangosan müxik? Mióta is van meg a notid? -
(Darkwood)
őstag
Elmondanátok, hogy ki hogy tisztítja a CPU fan-t?
Én levettem a hátulját (nem az egész hátulját) csak a hátsó lapot és ecsettel "piszkálgattam" a ventilátort. Próbáltam volna teljesen is szétszedni, de az egyik csavar annyira fogja, hogy nem nagyon mertem rányomni a csavarhúzót!, így maradt ez a megoldás. A próbléma az, hogy ennyi nem elég neki, mert most már a 3dmark szaggat!
-
Bger8
csendes tag
válasz
TheDragon007 #148 üzenetére
Hmm.. Jogos észrevétel!
Ennek még nem néztem utána... 7811 FX-em van. Utána nézek, persze mondjátok ha már ezeket a köröket lefutottátok...
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #145 üzenetére
Mondjuk mekkora már h 7esként adják ki a 6.1et...
Ez a parasztvakítás teteje.
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #143 üzenetére
A vista tényleg lassabb, de xp alatt meg nem látod a 4 giga ramot. Majd a következő win gyorsabb lesz és reméljük ötvözi az elődjei jó tulajdonságait.
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #140 üzenetére
Tedd vissza a "másik" xp-t, de sztem a vista 64bit nem rossz - nekem eddig minden progi futott, legalább xp sp2 módban - szal én nem cserélem le.
Most tettem fel a crysis warehead-ot, nagyon szépen fut
-
Balázzs
senior tag
Ha hosszú í betűt akarsz, akkor add hozzá a magyar billentyűzetkészletet, utána már bal shift + alt - al tudsz váltogatni a magyar és az angol között (nekem sűrűn kell az angol is, de ha nem használod lehet csak magyar is) majd jobb alt+j = í
Gratula a géphez és üdv a Gateway tulajok körében!
-
Bger8
csendes tag
Sziasztok!
Pont egy hete jött meg a 7811 FX-em! Beléptem Gateway tulajok táborába.Nagyon tetszik, csak egy gondom van vele a billentyűzet. Az a legkevesebb, hogy nincs "í", mert becopyzom ha nagyon fontos. A nagyobb gond az, hogy pl a "h" betűm instabil. Ez kb azt jelenti, hogy én pattintottam be a helyére. A space-em ferde. Tehát olyan mintha sérült lenne a billentyűzetem, de ezért nem küldöm vissza. Darkwoodnak ígértem, hogy a behozatal költségeiről majd tájékoztatom. Sikerült egy ismerőssel behozatnom, így nem tudok semmilyen infót adni, mert se posta költség, se vám nem volt a gépre.
Látom beszéltetek a proci cseréről. Én is néztem, de ha cserélek akkor csak x9100-re. Pillanatnyilag kb 500 dollár körül van most Ebayen, amit egy kicsit soknak tartok. Várok még, hogy olcsóbb legyen és később tuti cserélek. A garivesztésről pedig az a véleményem amit Darkwood is mondott, hogy gyakorlatilag nincs. Remélem, hogy nem lesz gond vele, de ha mégis akkor a kétszeri postázás és a hosszú átfutási idő miatt nem hiszem, hogy megéri. -
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #136 üzenetére
Durva eredmény és proci sebesség egy notiban. Mondjuk én azért is cserélném le a procit, mert egyrészt gyorsabb lesz az új másrészt meg hűvösebb
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #134 üzenetére
Akkor tedd vissza vagy a 64 bites vistát vagy az xp-t, más progi, mondjuk játék alatt nem melegszik fel ennyire? Ventit nézted megy-e rendesen?
Szép eredmény, gratula!
-
(Darkwood)
őstag
Igen azt!
Most visszaraktam az XP-t és egy ilyen eredményt értem el 3Dmark06 alatt: [Hmmm...]!
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #132 üzenetére
Ciszta alatt Vista-t értesz? Miért 32-bitest raktál fel? Ha előtte nem melegedett, akkor ott vmi szoftveres gond lehet. Megy a ventillátor? Lehet a vezérlése nem jó az oprendszer alatt.
-
(Darkwood)
őstag
Felraktam ezt a "csoda" ciszta 32bit-es op. rendszert és nem tudom miért, de a CPU-m úgy melegszik 3Dmark06 alatt, hogy kikapcsol a gép. Ez annyit jelent, hogy bőven 90 fok főle megy! Ez most a ciszta szarsága? XP alatt soha nem volt ilyen!
-
Roller76
csendes tag
Sziasztok!Fujitsu Amilo L7320GW tipuso gepem van es nincs hang.valamilyen driverem hianyzik,de nem tudom honnan kene letoltenem?koszi
-
Balázzs
senior tag
Nézzétek meg a kézikönyvet, a 6860-as könyvébe benne van, hogy hogyan csejéljünk vinyót és memót, szal szerintem nem jár garanciavesztéssel.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #126 üzenetére
Ja... Raid0-ba. Ha ügyesen csinálod, akkor szerintem nem veszik észre. Persze, ha küldöd vissza, akkor ne hagyd benne, mert az sajnos nem nyer hangszórót!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #125 üzenetére
Én nem kicserélném a meglévőt hanem csak mellé szeretnék még egyet akasztani.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #124 üzenetére
"Customer Replaceble Unit?" Nem tudom, szerintem semmit nem lehet "change"-elni, de lehet, hogy rosszul tudom!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #123 üzenetére
Lényeg h csak a gari lejárta után érdemes ilyesmivel upgradelni. De a hdd asszem Customer Replaceble Unit nem?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #122 üzenetére
Tudtommal, ha Te rakod bele, akkor a jótállásnak annyi!
Magyarországon vagyok. Egyébként az előbb norvégul írtam, de úgy látszik, hogy a dánok is így mondják!Na szerintem hagyjuk most már ezt a norvág-dán cuccot, mert túl sok lesz az off és "moderálva" leszünk!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #121 üzenetére
Látom jól megy a dán, mi jóval múlatod az időt a norvégoknál?
Illetve még valami: a cpucsere most akkor voids warranty or not? -
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #120 üzenetére
Hogy a viharba ne, vagyis akarom mondani: Jeg er ikke idiotisk!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #119 üzenetére
Jah, de a procicsere sztem már hazavágja a garit. Ha esetleg tévednék, nem jönne rosszul ha besegítenél abba az 500dolcsiba amibe az x9100 kerül, ha már ilyen lelkes vagy
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #118 üzenetére
Látom nagyon Core2 Duo-ban gondolkozol... én viszont egy Core 2 Extreme X9000-ra vagy egy X9100-ra gondoltam! Na az kihajtaná rendesen és a Crysis is jobban menne!
Lásd: Crysis induláskor a Core Extreme logó!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #117 üzenetére
"a P8400 superpiben 1 másodperccel jobb mint az alapfrekis q6600" #113
Ebből gondoltam h a P8400 kihajtja a 9800m gts-t, de lehet h tévedek. A "Krízis" mennyivel menne jobban pl. egy T9500assal? -
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #116 üzenetére
Köszi az eredményeket!
Nem gondolkoztál még egy komolyabb CPU-n?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #115 üzenetére
3dmark06 teszt: 8771 3DMarks
Everest hőmérsékletek - (idle):hdd 28, gpu diode 42, cpu core2/core1 33/32, cpu 40
- (3dmark06 alatt):hdd 45, gpu diode 63, cpu core2/core1 45/44, cpu 51
Jah egyébként tanulok dánul (már kb. 1 éve), de az angol és szlovák tudásommal még nem ér fel. -
(Darkwood)
őstag
-
TheDragon007
senior tag
A 17colos P-7811FX hordozhatóságáról csak annyit, hogy a bnőmnek 12colos Samsungja van és szerinte ez már nehéz+nagy, de én nem a bnőm vagyok....
Apropó MX Air: tegnap próbáltam a haverom ilyennevű csodáját és minden tökéletes volt de játék közben zavart h nem lehet lenyomni a görgőt (pl. Crysisban nanosuit módok változtatása). Nincs erre valami felhasználóbarát megoldás? Illetve ott még a túlgörgetés is (fegyver váltásnál jelentkezik).
Hallottam h a szoft tud állítani a gombok funkcionalitásán, de fontos lenne h az előbbieket is orvosolja.
-
TheDragon007
senior tag
Pedig lehet ilyet kapni... keress "3 pin power cord EU" cimszóval Ebayen
Tudom mit beszélek, ez volt az első dolog amit megcsináltam a P-7811FX rendelése után
Kicsit hosszabb hozzászólás jön:
USPS expressel 120USD volt a szállítás (Dániába),ehhez jött a vám (kb. 150USD) de a rendelés után 4 (!) nappal már drivert frissítettem rajta és imádom, még a 64bites Vista sem zavar, a kijelző csodaszép és olvasható, még a betekintési szögek is nagyok a régi notijaimhoz mérten (de a színek még mindig kicsit fakóbbak mint a Benq FP241W moncsimon)
Visual Studioban szerkeszteni nem gond vele.
Mass Effect natív felbontáson legjobb beállításokkal 40fps+.
Crysis natív felbontáson, médiumon 25-35fps, tehát bőven játszható (bár az asztali gépemen ez a Highra is érvényes).Az akksi kiáll hátul a notiból de ha a kijelzőt látod nem zavar (ugyanis nem átlátszó a kijelző
)
Ami még tetszik: A gombok világítása kikapcsolható, az energiaellátást a Vista intézi, a P8400 superpiben 1 másodperccel jobb mint az alapfrekis q6600, a design illik az MX Airhez
- lehet be kellene szereznem egyet hozzá
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #111 üzenetére
Igen, lotyog, de nekem nem a noti/atalakito csatlakozasnal, hanem az atalakito/konnektor kapcsolatnal laza. Mondjuk ilyen 1 dollaros kacattol nem varok csodat.
Nyugton kell hagyni, nem mozgatni es nem lesz gond.
Probaltam mar keresni olyan kabelt is, ami belemegy a tapba a masik vege meg europai szabvany, de nem talaltam sajna.
-
FernandoT
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég megrendeltem egy P-7811 FX-et, ami nemsokára megérkezik. Azt viszont nem találom sehol a neten, hogy milyen táp jár gyárilag hozzá. Ez ugye azért fontos mert amerikai hálózattal kompatibilis csatlakozójú a tápkábel, és meg kéne oldani valahogy hogy az itthoni hálózaton is használható legyen. Az lenne a kérdésem azoktól akiknek ilyen laptopja van hogy hogyan oldották meg ezt?
Azt tudom hogy a laptopokhoz általában olyan táp jár ami 100-240V, 50-60Hz-t bír, vagyis maga a táp használható az európai, és amerikai hálózatokon egyaránt. Ha ehhez a laptophoz is ilyen táp jár?, akkor elég csak egy tápkábelt vennem aminek a vége európai csatlakozós, ha viszont nem akkor feszültségátalakítót, vagy egy teljesen új tápot, ami kompatibilis a laptoppal. A választ nagyon megköszönném, mert előbb meg akarom venni a hiányzó eszközt, hogy azonnal használni tudjam a laptopot.
-
Balázzs
senior tag
Azt elhiszem, hogy várod, én is tűkön ültem 2 hétig, mire megjött még a nyáron.
Tegnap viszont akadt egy kis problémám. A gép csak úgy, gondolt egyet és nem látta a wifi hálót. Mellettem a kolléga meg nyugodtan netezett, szal velem volt a gond. Akármit is állíthattam, egyszerűen nem látott semmit, pedig a wifi látszólag be volt kapcsolva. A végén már épp arra gondoltam, hogy küldhetem vissza gariba, amikor végső elkeseredésemben elindítottam egy rendszervisszaállítást és a végén láss csodát, megint működött.
Nem tudom mi történt, de megijedtem rendesen.
Ezzel nem akarom elvenni senki kedvét a Gateway márkától, csak leírtam hogyan is jártam.
-
Bger8
csendes tag
válasz
Darth_Revan #102 üzenetére
Értem. Thx a választ! Okt közepén érkezik meg a gép. Már nagyon várom.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #105 üzenetére
Akkor ebből nem lesz "change"! Bár úgyis izom áron árulják a karikat!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #104 üzenetére
Igen, az összes FX-nél rá van.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Ha jól sejtem, akkor a P6831-FX-ben is rá van integrálva, ha a P-7811-FX-re is rá van!?
-
Balázzs
senior tag
válasz
Köszi szépen
-
Darth_Revan
veterán
Bger8: Igen, tudni fogja kezelni az X9100-as CPU-t. A VGA-t sajnos nem tudod cserélni, mert rá van integrálva az alaplapra.
Balázzs: www.laptopvideo2go.com oldalon vannak driverek. (Leszeded a drivert és a mellette levő .inf-et, majd kicsomagolod a drivert és lecseréled a kicsomagolt driver fájlai között levő .inf file-t a külön letöltött .inf-el és úgy már feltelepül)
-
Balázzs
senior tag
válasz
(Darkwood) #100 üzenetére
Köszi szépen
vista-ra nem akar települni a vga driver
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 29 Hó garancia
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest