Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RM007

veterán

válasz Aljasvip #115409 üzenetére

Semmi pénz, mert már régen meg van az a 32GB-os modul amit még szeretnék berakni.

Egyszer próbáltam és nem sikerült. 64GB az rendben volt, felette falakba ütköztem. Jött a tipp KH részéről a TB3 port kikapcsolására, akkor 3 memória slot el lett fogadva együtt.... a 4. memória modul megmaradt és eltettem későbbre. Ez egy régi vágyam megvalósítása lenne.

Mire kell? Most még semmire.
    1, Mert van és szeretném beüzemelni, ha nem adom el, azért ne legyen kidobott pénz.
    2, Nem tudom mit hoz a jövő. Lehet egyszer veszek egy AI kártryát a laposba és annak kelleni fog a sok ram.
    3, Quad channel megléte.....64 felett ha belekóstolna valami miatt, semmi se változzon.

Még sok évig ezzel a konfiggal szeretném tolni. Állítólag a sok vram fogyasztás viszi a ram használatot is felfelé, és igaz attól még nagyon messze vagyunk, hogy 64 és felette belekóstoljon, de ki tudja 3-4 év múlva egy rtx 6080/90-es vga kártya mellett mi lesz az optimális AI vezérelve játékok alatt. A maximumot akarom látni ami a lehetőségeimet illeti abban a konfigban amit használok. Legyen több nem baj mint fordítva. :R

(Jelen pillanat nem látom annak lehetőségét még vastag pénztálcával sem hogy laptopot cseréljek valami másra. Nem jön be az a irány amit a piac képvisel, kérném vissza a régi építkezést....legyen minden moduláris stb húzom az időt amíg lehet.)

Új hozzászólás Aktív témák