Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
echterion
üzenetére
Elég komplex hibája volt:
A feltételezézem szerint olyasmiből eredhet: azért, hogy menjen a GTX1070 a gépben erre az Medion Erazer-nek hitt gépre rá lett töltve anno egy gamer MSI GT70 BIOS-ának a fele és össze lett fésülve a MEDION ERAZER-ével. Jó is lett ment rendesen stb... De nem minden szegmense, de ez akkor nem derült ki, meg még az sem most, első körben, hogy MIÉRT ment tönkre!
Tehát amivel RM007 behozta hozzám, hogy villog a POWER LED, valami zárlatra adott okot. Kicsontoztam a gépet az asztalra, de mindig ugyanez volt a hiba, kivéve akkor ha nem raktam bele procit, akkor bekapcsolt és kikapcsolt azonnal, nem maradt meg a stand-by állapot. Első körben az ember arra gyanakodhat, hogy valami CPU hiba, de volt nálunk 3 fajta és mindegyikkel ezt produkálta és amikor utána méregettem, láttam, hogy nem fut tovább a "handshake" azaz a proci "ébresztésénél" megáll a BOOT protokoll. Kivettem első körben az EC kontrollert és megnéztem, totál halott. A programozó eszköz sem látta, nemhogy az alaplaplap. Visszafejtettem az EC tartalmat a BIOS-ból, fogtam egy új kontroller IC-t és beleírtam.
Most már bekapcsolva maradt a gép, de nem adott képet, csak a proci langyosodott és a gpu hideg maradt....
Persze! Mivel ez egy MEDION gép, ezért nem jó bele az MSI GT70 EC-je!!! Beleírtam és a szemem láttára kipukkant az EC!!! B@sszameg, miaf@szvan?
Méregetés és csont zárlatos egy kis kondenzátor az EC tápvonalon! Ettől igazából, pont nem kellene megdöglenie, mert éppen zárlatba kellene tartania a tápot ami pont hogy a kipukkanás ellene szólna... Oké, kondicsere, programozás, próba; a perifériavezérlő megint kiürül, marad a stand-by állapot. 
Valami itt nagyon nem kóser! Nézem a gép alján a ID-ket; MS-1763 ami egy MEDION ERAZER X7831 lenne. Valami gyanú ébred bennem, hogy annak máshogy néz ki a fedlapja. Persze, ez egy barebone gép, nem MEDION ERAZER!! Ekkor már az alaplap UUID-jára kerestem rá: ami egészen pontosan MS-17632 !!!! Ami nem is barebone, hanem az MSI professional workstation sorozatában a GT70-2OK modell! Löttem hozzá BIOS dump-ot nagynehezen, beírtam a BIOS-ba, majd felprogramoztam az EC-t! ÉS???!!! Agyhalál....
Bekapcsolva marad, de semmi... Megfordítom az alaplapot, hogy megnézzem... jajdekurv@melegaproci!
Hoppá ez megy! Csak a GTX1070-et nem látja!!! Bele a régi Quadro MXM és van kép!!! Igenám! De a MSI profi felhasználásra szánt notijaihoz nincsen tuning BIOS sehol 
Szerencsére a vietnámi barátaink közül egy sztahanovista tag írt egy "whitebook" BIOS-t a GT70 sorozathoz ami feloldja a perifériák bővíthetőségeinek a korlátait. Azaz megy minden a gépben, ami fizikailag belefér.
Most mát csak ennek az tartalmát kellett összefésülnöm az 2OK tartalmával: és láss csodát! Megy a 1070 rendesen a gépben, a 4940XM mellett!
Szóval ennyire egyszerű volt a hiba
Aki végigolvasta, az megérdemel egy túrórudit!
-
válasz
echterion
üzenetére
Konkrétan ezt KillHates tudná kifejteni, több minden történt, és sokáig tartott.
Reggel a pályaudvaron egy IC fogadott, majd a nap második felében már EC volt a téma.

Aszem besült a gépem mikor letettem arra a bizonyos székre, nem kapcsolódott be a készenléti üzemmód, meghalt. Mint egy titkos ügynök, újból kapott a lapos egy személyazonosságit.
Meg egy új ventilátort a hasába, jó nagyot. 
(#24617) KillHates: Nem én dolgoztam.

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze! Mivel ez egy MEDION gép, ezért nem jó bele az MSI GT70 EC-je!!! Beleírtam és a szemem láttára kipukkant az EC!!!
Méregetés és csont zárlatos egy kis kondenzátor az EC tápvonalon! Ettől igazából, pont nem kellene megdöglenie, mert éppen zárlatba kellene tartania a tápot ami pont hogy a kipukkanás ellene szólna... Oké, kondicsere, programozás, próba; a perifériavezérlő megint kiürül, marad a stand-by állapot. 
Bekapcsolva marad, de semmi... Megfordítom az alaplapot, hogy megnézzem...
Hoppá ez megy! Csak a GTX1070-et nem látja!!! Bele a régi Quadro MXM és van kép!!! Igenám! De a MSI profi felhasználásra szánt notijaihoz nincsen tuning BIOS sehol 

Muerte