- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Igen, ACPI és nem ACHI.
BIOS default-nál jelenik meg az eszközkezelőben. Ha BIOS-ban kicsit túrkálok a Power Settings-ben, akkor eltűnik. Pontosan nem tudom, hogy melyik opció kapcsolja ki, illetve be ezt az ismeretlen eszközt, de majd kitapasztalom.
Amúgy szét fogom kapni a gépet, és egyesével, több napig tesztelni. Kíváncsi vagyok, hogy melyik eszköz csapja ki a biztosítékot.
-
engusz
veterán
Na jó, lehet, de akkor is. Mások is küzdenek ilyen problémával, de sehol sem találtam rá megfelelő orvosságot. Az meg a másik, hogy felkel a gép, de rögtön le is fagy. Miért? Ma hajnalban is eljátszotta. Kezdek bepipulni.
Az lesz, hogy szétszedem, apró darabokra, madj egyesével rakon össze, tesztelem 1-2 hétig. Akkor csak rájövök, hogy melyik alkatrész/driver/beállítás szivat a kezdetektől fogva.
-
engusz
veterán
Újratelepítettem a Catalystot, de még a southbridge drivereket is. Az ACPI eszköz továbbra is illesztőprogramért esedezik.
-
engusz
veterán
A Catalyst-on kívül nem kell semmit sem telepíteni? Ezen a lapon van külön South Bridge Driver, ami nem kevesebb, mint 20 Mb!
-
engusz
veterán
Srácok! Mi a mákostészta van akkor, ha ACPI driver után kéreget a Vista, de azt sehol sem lelem (se a gyári CD-n, se neten), illetve Windows Update-en keresztül sem jön le?!
-
engusz
veterán
Egyelőre én sem tudom, hogy mi a fenétől lehet. Hetente egyszer-kétszer adja elő, amúgy minden nap 2-3x rendben kel fel és megy vissza alvó módba.
BIOS beállításban reménykedem. Illetve még gondoltam a benne lévő kártyákra is, úgy mint Audigy, illetve a tuner. (Ám azok, korábban, egy másik gépben gond nélkül működtek.)
-
engusz
veterán
Nálam néha magától felkel a gép S3-ból, de nem ébred fel teljesen. A ventilátorokat forgatja, de semmi életjel. Teljesen lefagy, csak a reset segít. Ilyenkor a hibernációs fájlból kel fel.
Fogalmam sincs, hogy mi kelti fel, mert mind a BIOS-ban, mind a Windows-ban rövidre van zárva mindenféle lehetőség, ami szólhat a gépnek, hogy wake up!
-
engusz
veterán
Srácok! Van, aki rendszeresen alvó módba (S3!) teszi a gépét és Vista-t használ? Szükségem lenne némi tapasztalat cserére.
-
engusz
veterán
-
engusz
veterán
válasz
kennystyle #1627 üzenetére
Létezik SPDIF -> KOAX átalakító. Szerintem egy MM-ban is kapható.
-
engusz
veterán
válasz
kennystyle #1622 üzenetére
Szerintem hangkártya, de csak tipp. Milyen típus? (Amúgy az Audigy néha nálam is zizeg. Furcsa.)
-
engusz
veterán
válasz
kennystyle #1598 üzenetére
Ha default-ot lősz, akkor szerintem gond nélkül mennie kellene. Gondolom a legújabb BIOS van fent.
-
engusz
veterán
válasz
kennystyle #1595 üzenetére
Érdekes a probléma. Írtad, hogy fagy 2600 Pro nélkül is, igaz? Akkor talán chipset szinten lehet valami. A BIOS-t próbáltad hangolni? Hátha valamelyik beállítási opció vágja ki a biztosítékot. Ha ezzel sem jársz sikerrel, és később itt sem találsz megoldást, akkor bújni kell a külföldi fórumokat. Nehéz ügy, tudom, mert nekem is sokszor napok mennek el vele. De hátha sikerült megoldást lelned, mielőtt visszaadod hetekre (vagy akár hónapokra) a lapod a kis-/nagykernek.
-
engusz
veterán
-
engusz
veterán
Nekem is ilyen problémám volt. De a gyári CD-ről rendben felmászott a driver. Ám nem árt a legújabbat használni. Az pedig elérhető a Realtek oldalán. Persze nálam az auto telepítő nem működik (4-5 Mb-os csomag), de szerencsére külön lehet lehet tölteni csak a drivert (4-500 Kb), azzal minden OK.
-
engusz
veterán
Sziasztok,
pár hete én is egy ilyen lap "boldog" tulajdonosa vagyok. Nagyon korrekt lapról van szó, mert a márkatársait tekintve olcsóbb vagy jóval többet (Firewire, eSATA) tud. De... és ezzel szívok már több napja, az alvó mód. Néha nem kel fel belőle. Pontosabban megpróbál, de se kép, se hang. Csak a ventilátor zúg és folyamatosan ég a HDD led. Semmire sem reagál, csak a power vagy a reset gombra.
A pontos konfiguráció: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD Athlon 64 X2 4050e, 2 GB DDR2-800, Sound Blaster Audigy SE, Avermedia AverTV Duo Hybrid PCI-E, Sony-NEC SATA DVD-ROM, Samsung F1 SATA 750 GB, Nexus NX-4090 400W, Windows Vista Home Premium. A kép HDMI-n, míg a hang az Audigy-n megy ki. Se billentyűzet, se egér, csak egy Microsoft távirányító és a hozzá tartozó USB-s távirányító van rádugva.
Mi lehet a probléma? BIOS beállítás? A HDD kezelésnél kellene körülnézni? ACHI módba kellene tenni (átállítás után kékhalállal elszál a Vista, még mielőtt betöltene)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest