Hirdetés
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP EliteBook / ZBook topik
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k5.20
senior tag
válasz ígyvanferi #49041 üzenetére
Hajszálnyi hiányzott... csodálatos teljesítmény!
Talán ha az utolsó kilométereken nem bajlódik annyit az órájával... persze biztos nem ezen múlott... -
k5.20
senior tag
válasz Chuck Norris #42468 üzenetére
A link nekem továbbra is azt mutatja, hogy nem elérhető... mindet megvettétek?
-
k5.20
senior tag
válasz Peetta14 #41504 üzenetére
Itthonról, hazai garival:
[Nitecore NU20] vagy a nagyobb [Nitecore NU25][ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz dabgergo #38389 üzenetére
Röviden annyit szúrok ide érdekességként, hogy a térképen való rajzolat és a mérés közötti kapcsolat azért érdekes:
Van egy köröm, amit megfutottam a V800-al még áprilisban: 16:48 km. Rajzolat szinte mindenütt az úton, még ahol egy útmenti kúthoz letértem, az is szépen látható.
Tegnap megfutottam ugyanezt a kört Fenix 5 Plus-al, csak GPS (no Galileo, Glonass) volt beállítva. 16:52 km. A rajzolat (sajnos) nem mérhető a másikhoz... kicsi-kacsa, néha út mellett... mégis: csak 40 méter a különbség, amit én személy szerint nem tartok ekkora távon olyan soknak. -
k5.20
senior tag
Használd az órát egészséggel hosszú ideig!
(Ezt magamnak is, mert kb.1 hónapja van nekem is, csak sajnos én nem tudtam az ÁFA-t elszámolni...)
Az óratokra figyelj, mert az árához képest gyorsan lejön róla a fekete festék ha nekiütődik valamihez, vagy meghúzol vele valamit...persze ha nincs állandóan rajtad, akkor ennek csökken az esélye... az üveg jó. A jó öreg V800 volt ez előd. Az mondjuk szebben rajzolja a térképet, de a távolság mérése végül egyforma.[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz parandroid #35064 üzenetére
Van ilyen androidon is, a google maps-ben: helyzetmegosztás.
(Igaz riasztani nem tud...) -
k5.20
senior tag
válasz ígyvanferi #26845 üzenetére
108-nál van, Keeler településen, de nagyon lassan halad, szinte semmit nem mozdul.
-
k5.20
senior tag
válasz #56691712 #26460 üzenetére
Én, amikor 2014-őszén 45 évesen elkezdtem rendszeresen futni, akkor már gyógyszeren voltam, de azzal "normális" vérnyomásom volt.
Tavaly augusztus óta felezem a gyógyszert, mert most így "normális".
Azt hiszem megszabadulni már nem fogok tőle, ahhoz akkor kellett volna az orvosomra hallgatni, amikor először jelezte (még a gyógyszer előtt), hogy életmódot kellene váltanom - és ezalatt csak annyit értett, hogy rendszeres mozgásra kellene magamat adnom.
Akkor azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, nem fér bele az időmbe...
(kb.10 kg súlyfölösleg volt rajtam, sokat ülök és emberekkel foglalkozom...)Aztán évek múlva, már sajnos gyógyszeresként, mégis meg lett a helye.
Szóval szerintem nem árt, de én is azt javallom, konzultálj az orvosoddal, ha megbízol benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
k5.20
senior tag
válasz Peterhappy #25715 üzenetére
Üdv,
nem tudom milyen természetű ember vagy: díjazom a lelkesedést, de szerintem ne dimenzionáld túl a dolgokat egyelőre.
Egyáltalán nem könnyű hetente 3x futni menni. Az elején még talán jobban, de majd kialakulnak a futóutak, amerre jársz, kiismered a kutyusokat, a kátyúkat, és akkor kicsit majd unalmas kezd lenni a dolog...no akkor majd nehezebb lesz elindulni. Szóval a nagy beruházások előtt próbáld meg magad.
(Egy felmérés szerint azok maradnak meg nagy százalékban a rendszeres sport mellett, akik legalább 2 évig kitartanak az adott ág mellett. Az emberek többsége ezelőtt abbahagyja, feladja.)A próbához csak egy jó cipő kell. Én egyelőre csak erre költenék és egy jó cipőt vennék, mert az a későbbiekre (folytatásra) nézve meghatározó lehet. (telefonod gondolom van, azzal tudsz mindent regisztrálni, az alapján elemezni...)
Ha nem versenyszerűen (élsport) akarsz futni (ahhoz talán már el is késtél), akkor csak fuss természetesen. Az ember úgy van megteremtve, hogy képes futni, ahogyan jól esik neki. (1-2 dolog persze kontroll alá kerülhet: sarokra érkezés, láb odavágás, de ennél tovább én nem mennék) Élvezd a mozgást, ne erőltesd túl magad, legyen meg a megfelelő pihenés. Az emberi szervezet nem egy robot, amit átprogramozunk és attól kezdve aztán az új program szerint működik. Itt idő kell ahhoz, hogy a változások beépüljenek, látható, mérhető formában megjelenjenek. A türelmetlenek panaszkodnak a legtöbbet, majd adják fel végül, mert: itt fáj, ott fáj.
Szerintem ma (sajnos) az élsport sokféle okossága befertőzi az amatőrök világát.
Amatőrök alatt azokat értem, akik csak úgy örömükre, egészségük megőrzésére kezdenek el futni.Még a V800-ról, mert 2,5 éve használom.
Úgy tartják még ma is, hogy a legpontosabban rögzítő sportóra. Ezt megerősítem.
Ahogy rögzít, az elképesztő. A kerékpár út jobb és bal oldala közötti különbséget is képes érzékelni.
Nem úgy, hogy "ökör-hu...zás" jelleggel keresztezgetik egymást a vonalak, hanem azt rögzíti, amit valójában futottál.
A szoftvere szépen fejlődött a 2,5 év alatt, az órán és a weben, illetve a telefonos applikációban is.
Azt mondanám: így kellett volna kiadni eredetileg. (sajnos ez a legtöbb sportórára nézve igaz: kiadnak egy erős hardvert, a szoftvert meg utána fejlesztgetik és te vagy a tesztalany, aki fizettél érte százezreket...)
Ha van pénzed és alkalmi vételbe futsz, nyugodtan megveheted, nem fogsz csalódni.Csak hozzávetés képen: van egy LG okosórám, amelyben Strava-val rögzítek. A különbség magáért beszél (tegnapi futás, órák jobb és bal csuklómon):
V800
LG W200ENo, nem húzom tovább, szigorúan a magánvéleményemet írtam le, amatőr vagyok.
-
k5.20
senior tag
válasz Apollo17hu #25373 üzenetére
Szép futás volt, gratulálunk nekik!
-
k5.20
senior tag
válasz bencze #25094 üzenetére
Én elhoztam azt a camelbak-et
És ha már itt a folyadéknál tartunk, egészségetekre tolom most be ezt a Sopronit...Én sem vagyok egy nagy frissítős, ezért azon a néhány versenyen, amin részt vettem sikerült is össze-vissza csinálnom mindent...
Azt viszont érzem, ahogy jönnek a melegek, hogy bizony akár egy 15-ös végén is kellene már a folyadék.
A szám szélét nyalogatom, de az csak tüneti kezelés...
Igaz, figyelem, hogy merre vannak itt a kutak, de egyre kevesebb van belőlük, ha meg új úton futok, akkor meg lutri, hogy akad-e valami.
Szoktam olykor a Mátrában is nagyobb köröket tenni, ott meg kizárt, hogy (iható)vízre leljek az erdőben.
Ezért vettem meg a zsákot - köszi az ajánlást utólag is! (én nem szeretek a kezembe vinni futás közben dolgokat, akkor inkább a hátamon legyen...)Szóval most kipróbálom, hogy milyen, ha rendszeres időközönként kortyolgatok valamit...
(...na jó, abba nem Sopronit teszek majd...) -
k5.20
senior tag
válasz beltram #25193 üzenetére
Szerintem, ha rendszeresen van szinkronizálva, akkor ez nem áll fent.
Nekem ilyet nem csinált sohasem, pedig több mint 2 éve használom.
Azóta nagyon sokat fejlesztettek a szoftveren, az óra is félig "okos" lett. (Üzenetek, mailek, hívások jelzése)
Tényleg jó óra.(Most vettem egy "okos-órát", folyik a tesztelés. Abban van SIM, GPS, stb. - tehát telefon nélküli futást tesz lehetővé. A GPS része persze jóval kacskaringósabb, mint a V800-é.
Ma is két órában futottam, még jó, mert a Ghostracer app végül nem tudta lementeni a futásomat...megy a levesbe az alkalmazás...
A Strava meg az Endomondo teljesített eddig rajta a jól.
Még a googleFit-re rápróbálok, de nincs sok reményem...De a Polar veri eddig az egészet sport szempontból...)
[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
Sziasztok,
androidos alkalmazások közül melyiket ajánljátok:
Strava - Endomondo - Runtastic
A Playstrore statisztikái szerint a Runtastic-nak a legnagyobb a tábora, és itt a pro-változat egyszeri 1500 Ft, a többinél havidíjas.
Mindegyik ugyanazt tudja?
Wear-órával lenne használva, nem telefonnal.
(Bocsánat, nem akarom egyenként próbálgatni őket, elhiszem a tapasztaltaknak...) -
k5.20
senior tag
válasz Haugland #24883 üzenetére
Az androidos alkalmazás a syncmytracks, ha erre gondoltál.
-
k5.20
senior tag
válasz mukibuci #24661 üzenetére
17nél elgondolkoztam, h mit is keresek a városon kívül a vaksötétben
...hát a hazavezető utat!(az én módszerem az volt amikor távnövelésben voltam, hogy egyre messzebb menni hazulról, ahonnan meg vissza is kell jönni....ja és lehetőleg ne legyen közben tömegközlekedési rövidítésre lehetőség...meg még úgy utcaszinten sem, nehogy elkapjon a kísértés.... mindig hazaértem.)
[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz margithid #24612 üzenetére
Vízhólyag általában dörzsölés miatt alakul ki, azt mondják az okosok.
Nekem a legdurvábbat a Hoka idézte elő: a hosszanti boltozatomat törte fel, nagyon durván, (a talp-rész ott valahogy fel volt húzva) )pedig a saját bélése volt benne...később 2 béléssel használtam, de úgy is rizikós volt...sajnos előbb beleszerettem, aztán józanodtam...pedig fordítva kellett volna.
Aztán az adidasra és a techfit felsőrészre szavaztam és nekem jó, nincs vízhólyag azóta.
A túl szorosra húzott cipő is csinálhatja.
No meg a nem jó zokni! Mert egy kis gyűrődés/varrat is csinálhat nagy kellemetlenséget.
Nem is olyan könnyű jó (és nem méregdrága) zoknit találni... -
k5.20
senior tag
válasz bencze #24608 üzenetére
Egy laikus véleménye:
jók ezek az eszközök, amiket használunk, de sokszor elfeledtetik velünk, hogy emberből vagyunk...
- miért várjuk is azt, hogy amikor mozgásba lendülünk, a szívverésünk egyre kevésbé emelkedjen?
- miért is érhetetlen az, hogy a szív mondjuk 25 km terhelés után elkezd egyre jobban dolgozni?
Az a pulzus-emelkedés szerintem rém természetes. A szervezet reagál. Nincs ebben semmi csoda.
Égeti, ami van, majd a tartalékokhoz nyúl, amit persze kissé bonyolultabb folyamatok keretében tesz hasznossá...
Aztán jön a fájdalom, ami meg már sokszor teljesen egyértelmű jelzés arra, hogy a határait feszegetjük annak, amit elbír a szervezet.
Azt hiszem egyikünk sem abból a genetikai-körből jön, ahol évszázadok óta természetes a napi 20 km szaladgálás... ha divattá (hasznos!) is lett a futás, azért ez a terhelés (3 hó/1000 km) egyáltalán nem hétköznapi.
Ja, és talán nagyobb többségünk nem profi sportoló, akinek ez az élet-programja.
Mellette dolgozunk, gyereket nevelünk, stresszelünk stb. Egyszóval: emberből vagyunk.
Nem is beszélve arról, ami így fórumozáskor egyáltalán nem érzékelhető: milyen a szervezetünk?
Attól még, hogy esetleg egyforma távokat futunk, nem leszünk egyformák... és általában kevés az az amatőr futó - beleértve magamat is - aki évente, vagy életében csak egyszer is elmegy egy olyan kivizsgálásra, ahol felvilágosítanák, hogy ajánlják-e neki az ilyen terhelést...No, nem ragozom tovább: fussunk jókedvből, de szerintem aki nem élsportoló közöttünk legyen annyira bölcs, hogy nem cseszi szét a szervezetét, csak azért, hogy elmondhassa... mit is?
[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz Lackooo84 #24482 üzenetére
Az van, hogy nekem eszembe sem jut futócipőt úgy venni, hogy nem próbálom fel, nem futok benne 1-2 kört a boltban. Netre csak akkor megyek cipőért, ha már kinéztem, felpróbáltam, tudom a nekem megfelelő méretet és esetleg az érdekel, hogy van-e olcsóbban valahol...
Persze Bp-n élek, itt ez sokkal egyszerűbb, mint máshol, elismerem.borix
Az a túlméretes-cipő tanács volt az egyik első, amit megszívleltem és nem bántam meg sem én, sem a körmöm...[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
Még annyit - el az Melorinnak is - hogy érdemes azt is számításba venni, hogy hol és milyen jellegű általában a futásotok. Nem érdemes egy méregdrága készüléket vennie annak, akinek nincs szüksége a térképre, mert városban futkorászik...az elején érdekes, de rájössz, hogy később egyáltalán nem fogod nézegetni futás közben...persze ha tájfutó vagy, akkor nagyon jól jöhet...
Triatlonistáknak szempont, hogy tudjanak könnyen váltani a sportnemek között, ne kelljen még az órával is hosszadalmasan bütykölni...Szóval az ár mellett még érdemes azt is számításba venni, hogy mire fogod használni.
(én pl. a V800-at viselem óraként is, tehát mindig ez van rajtam, nemcsak a futáskor. Szeretem, mert nem kell állandóan töltögetni.)Ami még érdemes megnézni, hogy a teszt óta mi változott a szoftverben.
Több mint 2 éve van meg a V800, azóta azért nagyon sokat változott az órán és a weben futó szoftver is. -
k5.20
senior tag
Az első és legfontosabb kérdés: mennyit szánsz rá?
Ha a minőség kérdés, akkor 50 ezer körül lesz az alja, a teteje meg nem is látszik.
Annyit tudjál, hogy kezdetben voltak a sport órák, amelyeket ma egyre több gyártó okosít.
Később voltak az okos órák, amelyeket a gyártók mára egyre jobban sportosítanak.
Az előbbiek értelemszerűen jobbak annak, aki sportra veszi: ezeknél jobb talán a támogatás szoftveres oldalon, és az akku is acélosabban kitart (nem feltétlen színes a kijelző stb.)
Az okos órák más tészta, arra lettek kihegyezve, hogy kiváltsák a telefont, amennyire csak lehet. Sok egyéb funkciójuk van,a sport ezek közül csak egy.Egyre több a kombo, de azt neked kell eldönteni, mi a fontos és mennyi a lé...
A fentiek szigorúan magánvélemény, ahogy én látom...
-
k5.20
senior tag
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de sokszor az az érzésem, hogy túldumáljuk ezt a dolgot...
A cipő fontos, de a többi - kivéve ha nem versenyzők vagytok - mehet szerintem érzésre is.
Az átlagembernek a mozgás a lényeg, végül is magunkkal versenyzünk.Azért én is nyilvántartom a futásaimat, de nem akarom túlmagyarázni...
Ma - csak kíváncsiságból - feltettem a pulzusmérő övet.
Ez lett a mérés eredménye.
(6 km volt előtte, de elfeledtem párosítani az órával az övet...akkor megálltam 1 percre, lezártam az addigi futást, majd jött ez, ami a képen látható.
48 éves vagyok, 181 cm, 85 kg. 2014 augusztusa óta futok rendszeresen, kb 4000 km-t azóta.
minimum 1 órát tolok egyben, ha nincs ennyi időm el sem indulok.
Ezekkel a mutatókkal tehát:Ja, a kérdés majdnem lemaradt: most akkor túltolom?
[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
-
k5.20
senior tag
Nekem Polar V800-m van, teszi a dolgát, rendkívül jó aksi ideje van, nem kell állandóan töltögetni. Jó alternatíva lehet és nem negyed milla...
[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz ígyvanferi #23862 üzenetére
Esetleg Adidas Ultraboost ST.
-
k5.20
senior tag
Egészségedre!
Sógorom orozta el az első helyet.
Most beszéltünk épp, ősszel a 11-st megpróbálom de lehet, ha jó kondiban leszek, meg nem üti a SPAR maratont, hogy a 25 is mehet...persze nem ilyen kör-időkkel... -
k5.20
senior tag
válasz concret_hp #23659 üzenetére
Biztos nem esett jól, de anélkül, hogy beleokoskodnék: 2 hónap kihagyás után minek nyitsz ilyenekkel?
(...és még azt vártad, hogy jól fog esni??? )[ Szerkesztve ]
-
k5.20
senior tag
válasz süttyő #23650 üzenetére
Még egy tanács: ha életedben először veszel futócipőt ( a Spuriban biztos "felvilágosítanak", de nem biztos, hogy ott kezded...) akkor nem szabad pont jót venni (méretileg). Kicsit - fél-egy szám - legyen nagyobb, mint a lábad. Ne félj ettől, később majd látni fogod, hogy így van jól. Fel kell próbálni, amit kiszemelsz és a boltban futkorászni benne kicsit. (ne zavarjon, ha hü...-nek néznek...ők MÉG nem futnak... )
-
k5.20
senior tag
válasz süttyő #23647 üzenetére
Akkor ajánlott stabil cipőt keresned, de ha nagyon enyhe a pronálás, akkor jó a semleges is.
A Spurin kívül ajánlom még, hogy a Hervis-be is nézz be, ki lehet ott is fogni időnként akciós csukát, pl. ilyesmit.
A Decathlonba is szétnézhetsz.Szerintem inkább kicsit többet áldozz rá, ha teheted és mindenképp olyan márkát vegyél, akik nem a múlt héten kezdtek el futócipőt gyártani.
Adidas (boost tipusú cipői jók)
Nike (Pegasus család, pl.33 )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest