Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    Én 2020 tavaszán heti 60-70 km futással és az azelőtt megszokott kajaadagokkal vészesen lefogytam, 70 alattit is mértem egy ideig a 195 centimmel, az már túl kevés volt. Aztán tudatosan növeltem a kajaadagot, így még heti 120 km fölötti időszakokban is stabilan 75 kg fölött tudtam maradni, most olya 78 kg vagyok. Pedig amúgy voltam már 18 éves korom körül 99 kg, és 28 éves korom körül 93 kg, kb. ezek voltak a lokális maximumok, és akkor már enyhén elhízottnak is néztem ki.

    Sokan mondják hogy a kaja 90%-ot jelent, a mozgás 10%-ot, én inkább úgy gondolom 50-50%, viszont mozogni alapvetően ne a fogyásért mozogjunk, hanem célszerűbb annyit mozogni, amennyi a motivációnkból fakad, legyen az a test karbantartása, sportcélok, élvezet, stb., stb., aztán ehhez a mozgáshoz célszerű igazítani az étrendet. Ebben nem vagyunk egyformák, van akinek ehhez szigorúbb étrend kell mint másnak.

    Nyárra nekem tervben van pár nagyobb túra, hegyen sátrazós, hegyen hüttézős, illetve combos egynaposok is, na azoknak a kajaoptimalizálása sem lesz egyszerű. Ott nem lehet pl. azt mondani, hogy túl sok szénhidrátot ne, mert pont az lesz a legfontosabb, de azért úgy hogy más is legyen.

Új hozzászólás Aktív témák