- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz parandroid #78800 üzenetére
Aztán csak hergelem magam.
-
törölt tag
válasz tomcica #78801 üzenetére
Ez is egy megoldás végső soron, kukába mindennel!
Na, de futottam is(nem a kategóriára értem).
A 18-at váltogatom a 12-vel. Ajánlottad, hogy kevergessem a napokat is, ne csak a heteket. Bevált ez a megoldás. Jobb egyik nap kevesebbet futni, mert másnapra több erő marad a hosszúra. Majd a 18-at nyomom fel idővel 19-re. A rövid, ami most 12-13km meg marad.
H:18, K:12-13, Sz:18, Cs:12-13, P:18, Sz:12-13, V:18, a másik héten értelem szerűen kevesebb lesz a hosszú.
A jövő héten gondolkodom, hogy levegyem az egészet, ahogy mondtad, vagy hagyjam. -
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #78803 üzenetére
Ma szoba bringa helyett tekertem 2,5 órát montival. Már tekerés közben is felemás érzéseim voltak. Régen nagyon szerettem. Faltam a földeseket, ereszkedtem az erdőben, pörgött a táj stb. Nem jött az a feeling, amit régen éreztem. Valójában a futás járt a fejemben... Lökök még pár kanyart, aztán meglátom kell-e egyáltalán elektromos bringa.
Pedig a futással pont az volt a bajom, hogy monoton és lassan történik minden. Kivéve persze fejlámpával terepen. Nem értem én sem, úgy látszik fejben is átálltam -
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #78804 üzenetére
Neked majd amikor mar igy szepen kiepult az alap,akkor el kell kezdeni meg jobban dolgozni a sebesseg/ero/robbanekonysag trion
A rovid repulok mar ilyenek,ha jol megy 1-2db mehet erosebbre (szinte sprint) jobb napodon.NEM MINDEN DARAB,csak nehany.
Rovid emelkedore kulon nehany sprint fel,amig tart a szep mozgas 30-50meter,lefele seta (ez kulon a futas utan).
Ugralokotel,ugra-bugra (paros labu helyben,valtott labu helyben,dbozra ugras vagy 2-3-4 lepcsofokra felszokeles stb.)
Igaz h szinte vagosulyban vagy,de attol meg dolgozni kell a gazella mozgason az a kovetkezo szintre emeli a meglevo sebessegedet laza es tempocskas napokon is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz LanyUs #78804 üzenetére
Érdekes amit írsz. Én is így voltam bringa után a futással, hogy milyen lassú és milyen rövid távon jutok el ugyanannyi idő alatt. Aztán mikor belejöttem ez megváltozott.
A bringát azért ne feletjsd el végleg, ahol élsz nagyon szép a táj, annyit nem is tudnál futni, mint bringázni.
Én is elkezdem újra a pedál taposását. -
törölt tag
válasz tomcica #78805 üzenetére
Igaz. Most azt nem tudom, hogy mitől volt. Mert volt egy vírusos gondom is, hasmenéssel a végén. Elmúlt és ezzel együtt az izomgörcsök is. Lehet, hogy nem is a magnézium hiány okozta a görcsöket, hanem a betegség. Ilyenkor a nagyon nehéz, mert nem tudom mitől volt, idegrendszer kimerülés, vírus, vagy mindkettő.
Jövő héten akkor rövidítek, csak nem tudom a hoszúkat mennyire faragjam le, a rövidből meg már hova(12-13km)?
Futás nélküli napot nem is tervezek. -
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #78809 üzenetére
Ha tipp-topp az idegrendszer,az immunrendszer stb. akkor nem is kapod el a betegseget "csakszolok"
8-10-12km rovid-kozepes-hosszu...ha lesz mentes nap az se baj,jovo het a lazad engedd el teljesen az ossz heti km mennyisegt,lesz amennyi lesz
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #78808 üzenetére
1 éve egy ilyen 51 km-es 500 szintes félig terepes kanyartól eléggé szétestem a végére. Most sokkal jobban ment, de alaposan felkészültem. Éhgyomor az adott volt, de 10g bcaa-t benyomtam indulás előtt és 1 liter vízben feloldottam 10g glutamint. Mind megittam!
margithid: én is minden másnap futok csak! Nem bírná a térd hosszú távon a terhelést!
Tom: tudod, hogy van az a mondás a 100kg-os férfi emberről ugye? Mondom én Neked, a 39-es cipőméretűnek A 03:30-at most toljuk hátrébb
Jó hír, hogy elértem a tavaly őszi tempót ezzel a réteges építkezéssel ( tavaly végig intervall edzések mentek 400/400 és 1km/1km ). Ez a mostani építkezés hosszú távon kifizetődőbb nálam. Rendben elkezdem a polimetrikus gyakorlatokat. Eddig a 180 cm magas teraszra ugráltam fel -és vissza egy lábbal, de akkor visszaveszek csak az ajánlottakra
Csaxolok? Leszel 2 hétre óvóbácsi, akkor meglátod, hogy az erős immunrendszer is bedől csak 10-12 nap után[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lortech #78772 üzenetére
Jó írás, a koleszterinről osztom a véleményed.
Amit viszont nem tudtam, hogy a hosszútávú futás ennyire meríti a vasraktárakat. Erró jó lesz figyelni, főleg, hogy hónapok alatt történik a teljes feltöltés.
A bélflóra kulcskérdés a felszívódás szempontjából. Azt óvd, de piszkosul!
Az borul, minden borul és jönnek a gyulladásos folyamatok és az idegrendszeri problémák, koleszterin bajok, jön majd minden. A immunrendszer fő támogatója.
Az írás végén amit fejtegetsz a saját megfigyelésed alapján az is megérne egy velősebb kutatást, erre én is kíváncsi vagyok. -
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #78815 üzenetére
Jaja,nalam megy is egy Iron Complex/nap tabletta ehgyomorra reggel (az c vit,cink,vas,folsav kombo).
Magvak chia mag stb. szinten megy.Ugyelnem kell ra,mert nem eszek mar jo ideje hust.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Új Vo2max csúcsom lett ma (57)...a mai 9k 4:28 után Az elmúlt beteges napok alatt visszaugrott 55ig....szóval talán nem annyira bullshit ez az egész
a hajnali 50k-ra azt hittem első blikkre, hogy futás...ki is tágult a szemem egyből
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #78817 üzenetére
Csutortokon futottam egy 4:01-es atlagu 16km tempocskat,neha ilyenekre dob uj Vo2max-ot,most epp 62-es lett. Ugy nezem hiaba futottam ezzel az oraval 196 max pulzust,nem ugy skalazza a sebesseg/pulzus/vo2max-ot az algoritmus,ahogy tortenik a dolog.
Vaaagy genetikai anomalia vagyok az atlaghoz kepest,vagy a vo2max nalam nem fedi a gyors(abb) tempot. Kb ugyanigy futottam akkor is amikor dobott 69-72-es vo2max-otThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
margithid
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #78822 üzenetére
par eve volt 2019 v 2020
amugy nem zavar,amig a nyelgaz tempo 1oran at nem lassul be addig tolem irhat 55-s vo2maxot is az ora...nem erdekes,csak azt akartam jelezni,hogy van amikor mar nem teljesen fedi a teljesitmenyedet[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #78817 üzenetére
Próbálom egy kicsit jobban préselni a rendszert. Végre 04:40 felé világos van 2 hónapon keresztül, ezt ki akarom használni. Utána mehet a fejlámpázás eleget 30k-nál befeszül a hátsó comb, de nyújtok ezerrel hátha végre nem d.n.f.el ki egy maraton. Azt is simán le bírom futni hr-ből már, de egyszerűen beáll a lábam. Nem edzetlenségből, nem is a frissítés miatt, nem a túlzott a tempótól. De ha nem futok maratont soha azt is túlélem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #78798 üzenetére
Én láttam olyan kísérletet, amiben a bio zöldségeknek olyan 2-3x-os vitamin tartalma volt a normálhoz képest. Mélyebben nem mentem utána, de tudományos folyóirat elfogadta hitelesnek. Nem igazán lehet megmondani mérés nélkül, termése válogatja. Gabonáknál jobb a teljesőrlésű, általában a termések héjában vannak az egészséges anyagok, viszont a növényvédő szerekkel is azt fújják be, meg a mikrobák is azon szaporodnak el először.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz inf3rno #78829 üzenetére
Vannak már természetes növényvédőszerek is, de nagyüzemi termelésnél nem vetik be. Nincs mit tenni, tömegtermelés van. Igen a korpa a legegészségesebb része a gabonának, de a permet is ott szívódik fel.
Így viszont ugrik a rost ezen hasznos része. Nem lehet mindent kivédeni.
A bionál elviekben nem használnak egészségre káros vegyszereket. -
törölt tag
válasz #64052736 #78830 üzenetére
Először én sem hittem ezekben a bio dolgokban, aztán vásárlás során a GMO mentes csirkét bontva látszik színén, formáján, hogy ezt nem vénásan táplálták, mint a spa(RO)s csirkét.
Vasra rátérve, gyógyszerész a maltofert ajánlotta (gyógyszer) étkezéstől függetlenül jól felszívódik. De azt meg mindig nem értem, hogy Vas szint 12-32 között jó és januárban 23 értéket mért a gép, most 10 Kevesebbet futottam az elmúlt 5 hónapban, nem történt fogyás, sem fertőzés….
[ Szerkesztve ]
-
Aksomatic
senior tag
futóorában mi a budget jó választás? A Kiprun GPS 500-rol nem olvastam rosszakat.
-
xy.zsolt
őstag
válasz norby_42 #78836 üzenetére
Nem tévedsz...mindenből kiszipolyozzák a lényeget és azt külön értékesítik profitmaximalizálás céllal.....vagy eleve szart gyártanak, termelnek. Pl Nyugaton felnőtt már az a generáció aki nem tudja milyen a jó paradicsom íze
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
komlo654
csendes tag
válasz parandroid #78839 üzenetére
+1
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #78839 üzenetére
én még azóta is az fr235-öt használom megelégedéssel. A HR mérése is oké. Gondoltam cserélek 245re, de annak vékony a szíja és nem használnám ki a többlettudását sem.
-
Aksomatic
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #78841 üzenetére
True dat, de olyat már használtan is alig kapni. Az ismerős, aki az enyémet átvette, nemrég mutatta, hogy 6+ év után lepattant a kijelző üvege, visszacelluxozta. Kapott az mindent, 6+ év alatt, 24/7-ben, futás, biciklizés közben, de melóhelyen is.
Amilyen szerencséje van, bennem meg most bújkált a kisördög, épp vettem egy 6x pro-t (solar verzió, de döglött solarral) ebayen, szóval tovább tudom neki adni az F5-öt jutányosan.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #78843 üzenetére
Az enyémen még karcolás sincs.....talán mert csak futáshoz volt használva mindig.
Remélem olcsó volt solar nélkül. Most már csak jöjjön helyre a térded, hogy kezdhesd a kocogást.BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Lortech
addikt
válasz #64052736 #78812 üzenetére
#78812 -Pepe-
Ha nincs felszívódási problémád, normálisan táplálkozol, és nem szokott alacsony lenni, akkor nem kell rá külön figyelni (sőt, komoly problémát is okozhat, ha vasat szed akinek nincs extra pótlásra szüksége). Ha viszont krónikus kimerültséget tapasztal az ember, akkor érdemes lehet ennek hiányára is gondolni.
Én tavaly ősszel még vért adtam, idén év elején 3 hónap alatt sikerült leépítenem a raktáraimat és borult minden más is a vérképemben emiatt. De nálam van felszívódási probléma is, ami miatt küzdeni kell a szinten tartásért a korábbihoz képest aktívabb életvitel és pörgősebb anyagcsere mellett.
Az elmúlt évekből van pár kutatás az édesítőkről, nekem az jött le, hogy a nagy átlag számára normál mennyiségben nem rosszabbak mint a cukor, hosszabb távon és nagy mennyiségben viszont rossz irányba tolhatják el a bélflóra egyensúlyát. De mindegyik másként hat a szervezetre, nem nagyon lehet egy kalap alá venni őket. Én évek óta használok steviát, néha iszom egy zéró kólát, nem vettem észre problémát, de a táp kiegekben (pl. ízesített tejsavó protein) található ipari mennyiségű szukralóztól látványosan rosszul lettem, azóta mindenből csak natúrt veszek.
#78793 comegetsome1
Nem vészes ez a labor, az alacsony CRP tök jó, de gyak. az összes eltérés (FE, vvt, hgb, WE, MCV) vérszegénységre utal. Ellentmondásos a magasabb MCV alacsonyabb vassal, kár hogy nincs ferritin, és nincs B12 és folsav, ami ha alacsony lenne, megmagyarázná valamelyest az eredményt és akár az alacsony vasat is. Egy db alacsony szérum vas érték nem sokat mond, főleg ferritin nélkül. A vas homeosztázis bonyolult és soktényezős. Nehéz olyan orvost találni, aki érti az összefüggéseket és veszi a fáradságot, hogy kiderítse az eltérés okait. A téma bonyolultságára egy másik tanulmány, amiben a tesztalanyoknál B12 hiány elfedte vashiányt, és miután helyrehozták a B12-t, az kihozta a vashiányt.
De inkább az oka érdekes ezeknek a hiányoknak, mivel ha nem nagyon egyoldalúan táplálkozol, vagy nem spec diétán vagy, és jól működik az emésztésed, nem alakul ki krónikus hiány, viszont ha felszívódási zavar van, a pótlás se olyan hatékony. Vasat és B12-t tárolja a szervezet, ha leapad, krónikus hiányra utalhat, a folsav hiánya az lehet valami pillanatnyi zavar is.Thank you to god for making me an atheist
-
tisn
addikt
válasz #76500480 #78833 üzenetére
Először én sem hittem ezekben a bio dolgokban, aztán vásárlás során a GMO mentes csirkét bontva látszik színén, formáján, hogy ezt nem vénásan táplálták, mint a spa(RO)s csirkét.
annak nincs halszaga (nem daralt halmaradek tapot kap), en azert veszem azt. meg kicsit jobb tappal etetik, sargabb a husija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.