- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Félmaraton felmérő. Egy éve futottam életemben az elsőt, az 2:09 volt. Ez az ötödik, most már elértem oda, hogy elég komoly küzdelem minden perc farigcsálás. Azért nem érzem irreálisnak idénre az 1:45-öt, de nem esek kétségbe, hanem lesz meg.
Még mindig nagyon élvezem, bár az utóbbi másfél hónapban kicsit kevesebbet futottam. Talán ezért is esik jól minden alkalom, amikor elindulok. -
tomcica
Topikgazda
válasz szimpláncsak #61096 üzenetére
A cipo lehet draga pont,de arra es egy jo eskabatra sosem sajnalom a penzt majd megsporolom mashol
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
válasz szimpláncsak #61096 üzenetére
Ki lehet fogni akcióban komolyabb cipőket is, nekem pl a legdrágább cipőm 18K volt, pedig nem az alap modelleket szoktam venni.
Meg kell határozni magadban először, hogy melyik modellek jöhetnek szóba, ez igényel némi kutakodást, boltban próbálgatást, utánaolvasást, de ha ez megvan, akkor már csak a megfelelő akciót kell kivárni és le lehet csapni rá
Nálam ez amolyan kiegészítő tevékenység olyan időszakokra, amikor pihi van, vagy valamiért nincs futás[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
félisten
válasz szimpláncsak #61091 üzenetére
Nekem kifejezetten szeles elso labfejem van.
Problemassag sorrendjeben:
- Nike, Adidas, Salomon: legrosszabb
- Asics, Hoka normal modelljei
- Saucony, Brooks, UA
- Mizuno, Hoka szeles modelljei
- Altra, Topo: legjobbNyilvan vannak kivetelek. Az olcsobb cipo nem lesz olcsobb, ha 50 km utan kidobod, mert faj tole a labad.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
HKorn
veterán
Saucony-k jellemezően jók szélesebb lábfejre is, ezen kívül pedig nem is igazán márka, hanem modellfüggő melyik jó szélesebb lábfejre.
Érdemes utána olvasni, én a RunRepeat oldalon szoktam rákeresni az adott modellre, ott szépen írják, hogy széles-e, vagy sem és be is jött eddig.
Run&Ride
-
Jofi81
őstag
A többit nem ismerem, de nekem vagy egy Mizuno Wave Rider 24, annak elég széles a lábfeje.
-
tomcica
Topikgazda
Sajnos sem az Adidas,sem a Nike nem arrol hires,hogy szeles lenne
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz szimpláncsak #61088 üzenetére
Nike Pega Trail...vagy Terra Kiger,Wildhorse learazason levadaszva?
-
szimpláncsak
tag
Sziasztok!
Terepfutó cipőben szeretném segítségeteket kérni
Volt egy alap asics gel-sonoma 4 gtx cipőm. Abban kezdtem a terepen futást, de a Gore-tex miatt hamar szétment a felsőrésze. Most egy ideje megint elkezdtem terepen futni. A dockyardon tök jó áron (22e) beszereztem egy Salomon Supercross 3-at, mert sokan dicsérték őket. Sajnos nem vált be, 10km után a bal lábamon a "párnákat" a belső részen elkezdi nagyon nyomni. Nem vészes (vagy csak nekem magasabb a fájdalom küszöböm ), de azért zavaró egy 15-20km-es futásnál. Szóval a kérdésem, hogy ez a cipő alapból rövidebb 10km körüli futásokra lett kitalálva vagy szélesebb a lábfejem az átlagnál és azért kezdi nyomni? Most a hervis-ben elég jó áron van a Mizuno wave daichi 6, az egyik tesztben azt írták, hogy ez egy szélesebb cipőnek számít. Tudom, tudom Hoka, de annyi pénzem meg nincs rá .
U.I.: átlagos futó vagyok, terepen idén leghosszabb futásom egy félmaraton volt 1:55-ös időbel (1:59 teljes idő), Most hétvégén pedig 16,5km-n 1:20-as időt futottam).
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #61085 üzenetére
A steady az az alapozos ritmus amely soran a pulzusod es legzesed vegig allando. Egy lepessel erosebb az easy futasoktol. Kozelebb van a konnyuhoz,mint a tempohoz.
-
norby_42
aktív tag
válasz tibcsiworld #61084 üzenetére
Lehet az óra viccel meg. Érezni érezted a különbséget?Közben látom, hogy érezted. Szerintem több alkalom kell, hogy látszódjon rendszer benne
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz Peterhappy #61083 üzenetére
Letöltöttem az 5k to 10k-t. A "steady" szót nem értem. A gugli állandót ír. Nem értem. Viszont a második futásban tempóztat a kocogással. Minden hét második futása tempó/kocogás váltás. Az nem baj? Ez 9 hét alatt visz el 10k-ig. Mintha lett volna olyan, ami 14 hetes. Ebben most tanácstalan vagyok, melyik app lenne a jó erre tovább? (a jó hír nekem, hogy van 10k to halfmaraton couch. )
Tudom, hogy ez csak hozzávetőleges mérés. A tracker a telefon gps-ével viszont elég pontosnak tűnik. Most az a lényeg egyelőre.
Viszont a grafikonokban ekkora eltérés azért nem lehet a pontatlan mérés miatt. Főleg, hogy érzésre is más volt a futás. Mindenesetre holnap megint meló utáni futás lesz este. Meglátjuk.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz tibcsiworld #61055 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #61055 üzenetére
Elnézést, nem láttam, hogy írtál.
Szerintem remek ötlet folytatni a 10k-val, én is így tennék. Fenn fogja tartani a motivációd, főleg így, hogy bevált a formula, az 5k által javasolt edzések.Örömmel segítettem Sokat igazából nem tettem, összefoglaltam pár sorban, amiket az elmúlt években itt el-eltanultam a nagyoktól. A Te érdemed, hogy idáig jutottál
Úgy van 115 km-ed, hogy abszolút nulláról indultál. Én korábban abban az évben mentem a legtöbbet, 120 km-et, amikor a legkomolyabban vettem a futást.
Minden fejben dől el.Nem akarom fájdítani a szíved, de szerintem ezek nem feltétlen pontos mérések, a Garmin bizonyosan nem mért volna ilyeneket.
-
LanyUs
senior tag
válasz norby_42 #61078 üzenetére
norby: Ez nagyon jó!
Peterhappy: 2 és 4 évesek, de csak dupla kocsival tudom vinni a feneküket. Utána indul általában az Ő körük Amúgy ugyanazt csináltam legutóbb, mint Te. A játszótéren gurultak, közben én körülöttük futottam
Feleségem ma is menni akart futni, de a pályára... Full pálya fan lett. Én meg ugye oda nem mehetek be a babakocsival, szóval maradnék terepen. 07:00-07:30 körüli kocogó, de az ellpiszis tréner adott neki alapot, ezért ma 05:50-06:00 között húzta a köröket 1 órán át. Pedig idén ez volt a kb. 6. futása ( 31/172/62 ) -
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #61077 üzenetére
Ahogy mondod, egy idő után jönnek maguktól, ha ebben nőttek fel. Most értünk vissza, a fiam bicajon kísért terepen. A lányom lenyúlta az előző órámat futáshoz, meg a bakancsomat túrázni
Eat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz LanyUs #61057 üzenetére
Szerencsém van, nagyobbak a Srácok, belefér. Most három órát játszótereztünk, fociztunk, kosaraztunk, míg kicsit pihentek, lenyomtam a 45 perces saját testsúlyos edzésem A Lányom pedig épp az imént kérte, hogy jövő héten hadd jöjjön ki velem kocogni.
Most meg tíz perc múlva indulok bringázni Rászoktunk arra, hogy párhetente elgurulunk egyik-másik sőrfőzdébe, igaz böjt időszak alatt ez nekem most nem teljes buli, de mozgás a haverokkal, Apukatársakkal, szóval megéri
Egy-két év és beáll nálad is az egyensúly. De az, hogy ikrekkel jártok futni, az nálam még mindig a hétköznapi hősök kategória
-
xy.zsolt
őstag
Na, végül úgy döntöttem mégis marad a Puma Velocity Nitro Saját talpbetétével "csak" 280g, de 5K-n tudtam ma 4:30 alatti tempót hasítani vele úgy, hogy nem éreztem túl nehéznek a cipőt...
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Hi!King #61073 üzenetére
Ha ket tempos napot egymas utanra teszel akkor az tud segiteni a hosszu helyett,ha idoszukeben vagy.
Pl 400/400-as nap (de ne tul gyorsan 5-10K sebesseg eleg) es ra masnap 1000-2000m/1000m valtogato (maratonos-felmaratonos iram). 12km es 15km siman ossze tud igy jonni kis bemelegites es kifutassal.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
A mai kozos edzes kozepes fiu/gyors lany reszet az itteni 40-45perces 10K-t rombolo futoknak kinalom:
4km extra lazarol inditott bemelegites 6:30-6:00-as totyogessel az elso km,utana minden 200meterben egy gyakorlat (6fele gyakorlatot csinalunk,mindet 2x -> sarokfelkapas fenekig,magas terdemeles,indian szokdeles,egylabon 10-10db ugras,nyujtott labu lepes,valtott labu szokdeles) utana 4db gyorsito 40-70m elso ketto tempos,masodik ketto porgos.
Ruha le,wc,frissites,cipocsere ami kell.
Kovetkezo resz -> 3 x 800m/400m valtogato (akinek 1000m/500m van kimerve mehet az is,de hosszabb nem kell) a 800-ak 4:20-4:00 koze,a 400-ak 5:00.
400m laza kocogas (nem mertuk) pihenesnek
Kovetkezo resz -> 3 x 5km fokozos 5:00-4:50-4:40-4:30-4:20 ergo mindegyik 5km 5:00-val indul,es szinte 10K ritmuson fejezodik.
23km osszesen.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Hi!King #61066 üzenetére
Ha nehany evig volt alapozos hosszu aerob munka,akkor nehany evig tudsz belole elni azzal a csokkentett,de intenziv munkaval amit most csinalsz neha meg kepes az ember gyorsulni is ilyenkor a regi formahoz kepest,foleg ha enyhe tuledzesben volt.
-
tomcica
Topikgazda
Ha 5:30-as a 10K celtempo...akkor a hosszabb 800-2000m gyorsakat kb 5:45-5:40-en kell neked csinalni. Piheno 6:15-6:10 az jo.
A kozepeseket 300-400m picit gyorsabban 5:10,az 500-600m 5:20-5:25os iram.Piheno lassabb legyen,akar erzesbol meres nelkul de 6:30-as v kocogas.
A rovideket 100-150-200m 4:40-4:50.Piheno lassabb legyen,kocogas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
Nem vagy elkesve! A téli fagyos reggelek nem igazán intervall barátok! Kap a torok rendesen...
Ugyanez a gondolat fogalmazódott meg bennem is. Ha gyorsabban megy az intervall edzés és túloldalról km-t is teszünk bele fm iramon, akkor ahol összeér a kettő le tudjuk futni a kitűzött tempót.
Amúgy érdekes ez, mert sokkal kényelmesebben lehet a több teljesítményt leadni ha vannak társak, mint egyedül. -
Hi!King
őstag
Kíváncsi leszek hogyan hat a mostani, más jellegű felkészülésem az április eleji félmaratonomra. Tavaly, tavalyelőtt az ment, hogy egy jó nagy adag könnyű kocogás, tavaly ilyen 30+ km-ek is voltak, de heti 2 hosszú mindig megvolt, és persze 2 vagy 3 intenzív is, mert időmilliomos voltam. Most kevés az időm, ezért általában heti 3 intenzív, ami a dombozás, a tempó futás, az 1-2 km-es interval edzés vagy a 200/400-akból áll, 1 hosszú kocogós meg 1 nagyon rövid kocogós szokott lenni (aznap 5:20-kor kelek, 7 km kocogás, fürdés, reggeli, stb., 7:30-ra betekerek munkahelyre, 16-ra el egyetemre, 21-kor végzek, 21:30-kor otthon...), viszont mivel ezzel párhuzamosan Mátrabérc teljesítménytúrára is készülünk feleségemmel, ezért a heti 1-szeri túrák nem 20-25 km-esek, hanem 35+, és persze szintemelkedést is igyekszünk beletenni. Ami korábbi tapasztalataim alapján jót tesz az erőnlétnek, hiszen mikor alig futottam, akkor is viszonylag korrekt félmaratont tudtam lefutni, talán köszönhetően ennek.
-
HKorn
veterán
válasz LanyUs #61063 üzenetére
Köszi, 5:30 ősszel már megvolt, csak aztán covid, tél és egyéb dolgok és szépen kiestem a formából. 5:20 lenne az előrelépés igazából, de most egy 55 perces 10k is visszaadná az önbizalmam.
Igazából az érdekel, hogy mennyire érdemes céltempónál gyorsabb edzéseket csinálni, vagy elég ha az 5:30-as szakaszokat tolom ki minél jobban, minél kevesebb pihenővel, esetleg a pihenő tempót gyorsítom közelebb az 5:30-hoz.
Run&Ride
-
LanyUs
senior tag
Nekem 04:30 a cél. Tom nekem történő ajánlásai alapján Nálad ezek a számok matek alapján:
5 db 200m 62sec ( 05:10 ), ezt gyorsítva egészen 57sec ( 04:45-ig )
Majd darabszám növelve 10 db-ig, pihenő 200m400m esetén 128sec ( 05:20 ) elég terhelés
És most kezdjük a 4db 1000m/1000m ( fm iram / nem mért pihenő ). Elsőre csak néztem mi ez a kímélő edzés, aztán rájöttem, hogy ezt szokta úgy hívni, hogy két végéről égetni a gyertyát Kíváncsi leszek Tom mit ír, az alapján még pontosabban tervezhetünk
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
válasz tomcica #61051 üzenetére
Hogy lehet bármiből is 40 ismétlést csinálni?? Durva.
Ha 5:30-as tempó a cél (10K-n) akkor a váltogatókat hogy érdemes csinálni? Jelenleg olyanokat csinálok, hogy 6x300 5:00-5:10-en, 700m pihenővel 6:00 körül, illetve 3x1000 5:30-5:40-en, 1000m pihenővel 6:10-en.
Érdemes berakni 500/500-at, 5:30 körül, 6:00 pihenővel, vagy esetleg 200-as gyorsat 4:40-en?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
ballazol
senior tag
válasz tomcica #60967 üzenetére
#60967tomcica"Best buy hasznalhato cipo felenk a Reebok Floatride Energy es a Nike Revolution 5 v 6. Ez utobbi nem annyira fogja oldalt a labadat,az lesz akit zavar,de ar/ertekben a legjobb "
amúgy nem baj, ha nem fogja oldalt, mert nem sokat kanyarodok, meg én csak 10-11km/h-s tempóban lötyögök (10km a táv minden alkalommal)
amúgy bocsi mindenkitől, hogy tojtam az ajánlásokra, végül ennél a 25E-es ASICS-nál maradtam...
a következő cipőm most már tényleg az ajánlottak közül kerül ki, becsszó"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
LanyUs
senior tag
Peterhappy: szép számok ezek Én nem járok kiegészítő edzésre, mert minden délután oktat a párom és meló után azonnal két gyerek fekvésig. Tehát mi hárman szökdelünk bent vagy megyünk ki ha jó idő van. A bringát meg igazán nyáron szeretem, amikor nem fagyok le róla, van ruhám, de valahogy mégis. Nálad jó az egyensúly! Nálam kicsit eltolódott...
inf3rno: kiindulási alap megvan! Szuper! Javul és séta/kocogás kombó megy! Innen türelmesen építkezve erősíted a szalagokat, ízületeket, izmokat. Nem tudom meg tudod-e állni, de 2-3 hónap is így kellene menjen. Aerob terén is jót tesz majd! Türelem és jobbulást!
emvy: olyan ritkán látni mit edzetek. Én szívesen olvasgatok/elemzek belőlük ( mi a háttere egy ilyen 15 km-es 4:45-ös futásnak stb., főleg betegség után ), mert ez azért nem egy laza kocogás ( Nekem ). De jó látni, hogy helyre jött a lábujj is!
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz Peterhappy #61049 üzenetére
Köszi. Gondoltam, hogy lassul a fejlődés. Az elején 60% séta volt, most már csak 25%. Ha elérem a nullát, ez a fejlődésfaktor kilőve.
A tervem, hogy folytatom a couch to 10k-val. Még nem töltöttem le, de 1 hét és akár kezdhetem is. Jövő hét szabadság, és belenézek.
Köszi ez úton is minden segítséget. Nélküled sehol sem lennék! Vagy sérüléssel feküdék!
Nagyon jó vagy Te is! 331km az nem kevés. Nekem van vagy 115km. Én is örülök ennek is! Decemberi covid után örülök, hogy a tüdőmnek semmi baja.
Az miért van, hogy meló után este 20 perc után ment csak fel a pulzusom 125 fölé, aztán ment az 176-ig is, míg szabadnapon gyakorlatilag pihenésből futva azonnal felment 140-150-re, 168 maxal?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #61040 üzenetére
Én is kb. ilyenen toltam ma 12km gyaloglást. Plusz másztam egy kicsit omladozós löszös talajon a völgyből ki-be. [link] Azt kell, hogy mondjam, hogy futásra valszeg alkalmatlan most a lábam, kocogás talán menne vele. Ami nagyon odaver neki az az ugrálás és ha ráterhelek, pl elrugaszkodás, guggolásnál főleg az emelkedő szakasza. Nem tudom pontosan mi baja, sétálni tudok vele gond nélkül, és talán 7:00-val kocogni is. Egyébként úgy tűnik, hogy javul, és talán nincs komolyabb gond.
Buliban hasznos! =]
-
danielsz
tag
válasz tomcica #61030 üzenetére
Világos amit mondasz, csak nálam nincs szükség akkora rotációra, mint nálad. Nálam kb. az általános aszfaltos - erős tempó/résztáv - terep kombóban kimerül a dolog.
Amúgy a Nike Pegasus 36 Trail eddig a nyerő nálam tartósságilag a cipők közül, 900+ km után alig kopott a talp, pláne más cipőimhez képest, a felsőrésznek semmi baja (annak mondjuk alapból nem szokott, a Salomon Sense Ride kezdett elég hamar több helyen kilukadni).
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61049 üzenetére
Jol van,majd a fel szemem rajta tartom.
Nalam ma 40 x 100m emelkedo ment (felfele megkuldve becsuletesen,lefele kocogas) + az aproThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Na rólam meg csak annyit, hogy 2017 óta próbálkozom futással, több- (de inkább sokkal) kevesebb sikerrel.
Tavaly november közepén valami beakadt és azóta újult erővel próbálkozom.
Ma délután eljutottam oda, hogy csak idén többet futottam, mint a megelőző öt évben összesen És mindezt úgy, hogy a 2021. évi 63 kilimet is az év utolsó másfél hónapjában fújta össze a szél.331km az eddigi idei mennyiség, tudom hogy sokak számára ez megmosolyogtató szám, de meló, család és további (rendszeres) mozgásformák (bringa, saját testsúlyos edzés, pilates) mellett én erre nagyon büszke vagyok úgy, hogy idén 2*1 hétig és most közel két hétig nem futottam különböző betegségek miatt.
A minden hónapban egy félmaraton és 100km összfutás is egyelőre megy, remélem elkerülnek a sérülések és akkor rajtam bizony nem fog múlni semmi.
Köszönöm mindenkinek a támogatást és a motivációt
Nem tudom, ismeritek, illetve használjátok-e: Elevate for Strava (Chrome bővítmény).
Köszönet INTELligent Kollégának, anno Ő hívta fel rá a figyelmem -
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #61023 üzenetére
Mivel figyelemmel kísértem az elmúlt ~2 hónapod, nyugodt szívvel állíthatom, hogy nagyon szép fejlődésen mentél keresztül. Az alázatosság, a nagyon jó mentalitás meghozta a gyümölcsét
5-6km-nél még nem veszítesz annyira sok vizet, talán úgy 2,5-3dl-t.
Bárhogy is nézzük, két hónap alatt a testsúlyod 8-10%-át lehajítottad, ami nem kis bravúr (őszintén szólva nekem már kicsit soknak is tűnik).
Egyébként ez a súlycsökkenés is csak még egy tényezője annak, hogy egyre gyorsabbá váltál.A keresztedzésért pedig külön jár a pacsi!
SZERINTEM nem csinálsz semmit rosszul, csak légy óvatosabb, nagyon sokat fejlődtél, ezt az ütemet a jövőben nem fogod tudni tartani (ezzel nincs is baj, sőt!), figyelj inkább arra, hogy továbbra is sérülésmentes légy és ne apadjon a lelkesedésed. Keress esetleg új célokat, új kihívásokat magadnak.
Utolsó két hét:
1) azonos távolság, azonos pulzus mellett -> tempó javulással járhat, vagy
2) azonos távolság, azonos tempó mellett -> javuló (alacsonyabb) pulzussal járhat, vagy
3) azonos tempó, azonos pulzus mellett növeld a távolságot.Én utóbbira lőnék, de mindhárom nagyon hasznos tud lenni.
@Tom: van ám a Srácban alapanyag és szeret (és tud) szenvedni, fel lehetne hozni minimum a nagyon lassú nagyon lány csoport szintjére, szúrj csak neki oda néha, hadd érezze a törődést
-
Peterhappy
őstag
Ez is egy megközelítés.
És az is az, hogy annál királyabb dolog a világon nincs, mint hogy apa légy (vagy anya, hogy elég pc legyek).Abszolút meg tudlak érteni Téged is és mindenki mást, aki gyerekmentesen él (még); én spec világéletemben Családot szerettem volna, minden barátnőmre úgy tekintettem, mint leendő Peterhappyné-re (ezek után nem túl meglepő talán, hogy nem is volt sok barátnőm ), de nekem spec. tökéletesen megérte, 16+ éves házasság, 3 gyerek és boldogabb (és szerelmesebb) vagyok, mint valaha
-
törölt tag
válasz tomcica #61032 üzenetére
Napi rutin meg van Arra voltam kiváncsi, hogy útközben kiderül hogy valami nem esett jól… elvégzitek a “dolgot” és utána haza sétáltok vagy befejezitek amit elterveztetek?
Sajnos én az utóbbiban bízva folytattam az utam és második hullámra 30p helyett 50et kellett várni. Úgy látszik 1-2 nap mire rendbe jön az ember így is az önbecsülésemet hazavágta az hogy megálltam többször, nálam nincs ilyen…Zozo: 8:16 átlaggal “sétáltam” 18km… próbáltam elszakadni nyuggertempotol (2ó30p) Ha kalóriát égetnél arra jó a séta is, meg lehet tolni a sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Még a gyerekek előtt megvettem az infraszaunát és egy olcsó teszt projektort 25e Ft-ert és egy teszt vásznat 40e körül 320x260 cm. Aztán a vetítő téren nem tudtam dönteni és közben megszülettek. Valójában nem is csak Ők, hanem az otthon felújítás komplett rendezte át a sorrendet, de arra kínosan ügyeltem mindvégig, hogy Hokara maradjon azért Ja és hogy ne érje szó a ház elejét a feleségem is kapott mindig egy párat Tudod elégedett asszony-> boldog házasság
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #61034 üzenetére
Tempo Next% nekem se jött át, főleg hogy árban se túl jó... akkor már inkább vadászok akciós Vaporfly Next% -et. Ha jönne valami az Invincible Run és a Vaporfly közé... kb. egy Streakfly kicsit több stackel 10-21K-hoz, akkor én ezzel a trióval le is fedném minden edzésem.
Néztem, most 60K-ért láttam hirtelen Tempo Next%-t, visszanézve az e-maileket én meg annó 67K-ért vettem a Vaporfly Next%.... és a Nikenál időről-időre van akciós ha kivárja az ember, meg nem érdekli milyen színű.
Tempo Next%-em amúgy még nem volt, de nekem ott is a magas stack tűnik "problémának". Maga a cipő biztos könnyű meg minden... de hasonlóan az Alphaflyhoz és New Balance RC Elitehez, a 40 mm-es stack miatt nagy lesz a cipő volumene és furcsa benne a mozgás. RC Elite is baromi kényelmes, agyon csillapított, jó versenycipő, de inkább maratonos/ultrás tempóra mintsem 10/21K-ra ahol azért jobban tapossa az ember.
Tegnap amúgy lement az 5x1000/R1000. Mentem előtte 2K bemelegítést és mivel jól adta (4:18@148 BPM) tartottam magam az eredeti tervhez és 3:40/4:00-ba futottam. Szépen lement 3:48-as átlagot adott a 10K-ra 176 BPM-en és a lépésszám is korrekt volt.
Ma szerintem 10-15K között megy a szokásos 4:35, aztán vasárnap megint valami tempósabb résztávozás, csak a távot kell még kitalálnom.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #61033 üzenetére
Jovo hetre mar + (plussz!) 5ot is mondanak hajnalra,delutan meg 15-18fok...mindent IS levetek mindenkirol
Te csak kocogj,ha attol is szetesik minden akkor mar ugyis mindegy esetleg ha ovatosra akarod venni,akkor seta/kocogas valtogato is okes.
Achilles serules utan a reggeli edzes 30perc seta volt nalam,minden nap nehany honapon at,utana szepen felemeltem 60percre. Delutan pedig kocogas volt,ovatos minosegi munkaval.
Nincs a seta,seta/kocogassal semmi gond,ha tudja az ember hogy epp miert csinalja[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Nike Alphafly 235 euro-ra beesett nalunk,de annyira csalodtam a Tempo%-ban,hogy elriaszt az az air-pod ott elol (pedig en epp elso talajfogassal futok). Next% 2 merethianyos,de mar azt is kinaljak 165 euroert,ha rafutok egy 40-es elfogadhato szinure,akkor arra lecsapok. Most ez a halvany kek/zold ami noi es le szoktak arazni,az meg eleg unisex.
-
Zozo0525
őstag
válasz tomcica #61029 üzenetére
Legyen nálad.
nincs világvége. reggel 10 km kocogtam kényelmes tempóval. délutánra kis bringázást terveztem tartom az aktív életet. aki meg azt mondja nem szabad azt nagy ívben kerülöm (sajnos van ilyen idióta) meglátjuk mit hoznak a vizsgálatok....2 órás félmaratont akkor elnapoljuk
jó lenne megjönne a jóidő reggel fagyban futni március közepén ( itt -2 fok volt) -
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #61031 üzenetére
Beall a napi wc ritmusa,ha nem cserelgeti az ember az edzes idopontjait ha fix ido van edzeni es elmegy az ido wc-re,akkor rovidebb az a futas.
Ha viszont ez napi prblema,akkor ott gondok vannakThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
Veletek ha nagy “dolog” történik futás közben. Rövidre veszitek WC után a távot vagy végigcsinaljatok a tervet? 1ó50perc szenvedés, szokásos 30-40p kényszer megállókkal Van értelme reggel 5kor elindulni, csak a napot kéne lelőni, hogy sötét legyen.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #61025 üzenetére
Boston 9 es SL20 azert nem felcserelheto cipo. Egyikben (Boston) elvagy szinte minden tavon es sebessegen.Masik viszont elesebb munkara valo,na meg jo lesz utcara,ez nekem is igy van. Kivonom az edzesbol meg mielott szakadna a felso resz vagy barmi,es utcara tokeletes. Fekete unisex.
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #61023 üzenetére
Ha hosszabban futtat az edzesterv,akkor lassits az iramon
-
tomcica
Topikgazda
Pegasus Turbo azert kedvences nalam, ZoomX es React kombo hab mindenfele lap nelkul. Edzesre tokeletes,tartos,adja.
Remelem jon majd uj Pega Pro/Turbo vagy barhogy is nevezik,mert a jelenlegi ZoomFly es Tempo% a nyomaba sem er.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #61018 üzenetére
Neked jot tesz ez a fajta valtogato,amikkel mi is epitkezunk (meg alapozasnal is surun) Johet az 1000m/1000m-es nap (az ugye jelenlegi felmaratonod sebessegen a gyors 1000m,a lassu pedig egyelore lassu erzesbol,nem kell merni) 4db kezdesnek eleg is (marmint az ugye 8km).
-
danielsz
tag
Nekem a Saucony Endorphin Speed 2 elég jónak tűnt, mondjuk sokat nem volt a lábamon, valószínűleg puhább is, mint a Pro. Igazából úgy vagyok vele, hogy az én tempómhoz nem is kell a karbonos cipő, de ha van valami jó ajánlat 40-45 ezer Ft-ért, lehet, hogy előbb-utóbb lecsapok. Tempo Next%-on is gondolkoztam, amikor volt olcsón, de sok helyen írták, hogy nem a legtartósabb cucc.
Egy adidas Boston 9-et tudnék szerezni olcsón, de akkor kb. feleslegessé válik az SL20, igaz az utcai cipőnek se rossz
-
Zozo0525
őstag
válasz inf3rno #61004 üzenetére
Szia. jelzek mindenképp hogy alakult mit találtak
#61009Gothmog reméljük nem szívprobléma . meglátjuk mi lesz, az edzéseket most kissé visszaveszem alacsonyabb tempóval...Szigorúan egészség, és a lelki békém megőrzése érdekében
Olvasgatom van aki pacemakerrel fut akkor nincs itt a világvége
-
tibcsiworld
aktív tag
Itt sokan ajánlottátok a "couch to 5k" aplikációt. Most fejeztem be a 8. hetet. Ennyit sikerült futnom. Eddig a gyors km-ek (ugye az eleje, vége séta) 6 perc körüliek voltak. Most jóval alá mentem. Lehet nem kellett volna. "Picit" kifulladtam.
Szóval a lényeg, hogy 5k a cél, de nekem most meg van a 6k, és az utsó héten 2 perccel tovább futtat. Valamit rosszul csinálok? Lassabban kellene futnom? (komolyan!) Izomlázam nincs, csak a pihenőnapokon a szobabiciklitől.
73kg-al kezdetem 2 hónapja. Ma ebéd előtt, ivás előtt futás után ennyi voltam. Vacsi és ivás után + 2kg. Melyik súlyt is kell akkor nézni?
-
Agony
aktív tag
válasz danielsz #61014 üzenetére
Ahogy az EUR árfolyam áll, gyanítom év végére már a sima edző cipőket alig lehet majd kifogni 30K alatt.
Nekem minél több karbonlapos cipőm van, egyre inkább arra jutok, hogy nem sok jelentősége van. Mármint magának a karbonlapnak. Az ASICS Metaracert konkrétan semmivel se érzem különbnek mint egy Adidas Adios. Ugyanígy a Saucony Endorphin PRO-ba se érzem, hogy "kilőne" a karbonlap... simán jobbat futok edzésen vagy versenyen egy Boston 9-be.
Két cipőt látok kivételnek (legalábbis azokból amik vannak), az a Nike Vaporfly Next% és a New Balance RC Elite v2. A Vaporflyt imádom, ha nem lenne olyan mocsok drága, az összes kulcs edzést abban futnám. A táv végére sincs semmilyen szinten felütve a lábam és a másnap is klasszisokkal jobb. Szóval itt se érzem, hogy a karbonlap bármit adna, de hasonlóan az Invincible Runhoz, baromi kímélő a ZoomX.
És itt kapcsolódik az RC Elite v2, mert abban a FuelCell kb. ugyanolyan puha mint a ZoomX, viszont kb. 15%-kal nehezebb a cipő. Szóval az RC Eliteben szerintem a legjobb hosszú tempó futást csinálni (25K+) vagy maratonra használni. Nem olyan pörgős mint a Vaporfly, de a magas stack és puha hab miatt nagyon kímélő, arról nem is beszélve, hogy a felső része fényévekkel kényelmesebb mint a Vaporflynak.Szóval karbonlaposból én csak ezt a kettőt venném és csak akcióban, mert amúgy horror. A Vaporflyom már több mint 1,5 éves és most ért el 200 km-hez a mártélyi versennyel, ahol 36K került bele. Remélem 400-500K-t azért kibír a hab, mert most nem vennék újat.
Start with a whisper, end with a scream!
-
inf3rno
nagyúr
Voltam egy kicsit hegyet mászni, nem tudtam megállni. A jobb lábam szar, ha ráterhelek. Futásnál szerintem csak a hirtelen irányváltást befolyásolja. Ennek örömére azért tolok holnap egy 12 vagy 20km-es túrát, aztán ott úgyis kiderül, hogy megyek e a levesbe hónapokra, vagy rendben lesz.
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #61010 üzenetére
Összejött! Mármint a full kretén! Égett légcső és bal térd error Na mégis hogyan, ha inkább 5 db r200/200-at választottam az idegrendszer miatt rekortán pályán egy 45 perces edzés alatt? Ráadásul jött velem a feleségem, aki nagyon élvezte a pályán körözést a Clifton 7-ben 06:10-el és már csak ott akar futni. Nem jön velem terepre többet.
Szóval volt ott egy kb. 16 éves futó, aki 72-es 400m-t tolt. 4-5. felé belassult 80-ig.
Én nyomtam egy 42,43,45,47-es 200-ast, majd épp velem indult egyszerre kissé mögöttem. Ugyebár tomcica azt mondta soha ne nézz hátra! Nem is néztem csak küldtem, ami a csövön kifért. Lépést növeltem, izomból húztam, toltam, vontam ezt a mázsa feletti, kissé zsíros testet, de 150m-nél dobta le a láncot elég keményen, de az ötödik 200m így is 40 sec lett -
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #61016 üzenetére
Attól is lehet talán meg a covid szövődménye is lehet szívizomgyulladás. Majd a kardiológus megmondja, hogy erről van e szó. Bár állítólag sportolóknál sokszor csak a troponin emelkedett ilyenkor és a kardiológiai kivizsgáláson semmit sem találtak. Én azt mondom, hogy laza edzés vagy inkább semmi, amíg nem látta kardiológus.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
xy.zsolt
őstag
válasz inf3rno #61004 üzenetére
Ha oltva van akkor vakcina mellékhatás is könnyen lehet...persze ezt nem fogja egy orvos sem mondani. Különböző fórumokon viszont panaszkodnak az emberek akik meglettek vezetve....akiknek azóta ilyen és sok más bajuk lett. Mégis mit várhatunk azok vakcinájától akik ránkszabadították a vírust?!
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #61013 üzenetére
-
danielsz
tag
Ez alapján a Hoka Carbon X 2 ár/érték arányban nem a legjobb, habár legalább "olcsó", tekintve, hogy meg lehet szerezni 44 ezerért Running Warehouse-ról. Az úgy nagyjából az az összeg, amit elméletben hajlandó vagyok kiadni egy cipőért, gyakorlatban azért attól is húzom a számat.
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #61011 üzenetére
Ejj-ejj, Katica ezt alátámasztja vajon?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
parandroid
félisten
-
Gothmog
senior tag
válasz Zozo0525 #61003 üzenetére
Ennyiből, amit írtál (összevissza ugrál a vérnyomásod - ezt nem tudtam eddig), valóban nem 100%, hogy szív eredetű lesz a probléma.
Mindegy, első a kardiológus: ha volt eltérés a múltkor az ekg-n, akkor meg kell nézni, hogy fennáll-e még, milyen természetű (és mi válthatta ki) stb.
Azután lehet szépen egyesével továbbhaladni, vagy konkretizálva a problémát, vagy legalább kizárva azokat a tényezőket, amelyek nem játszattak szerepet a kialakításában.Endure. In enduring, grow strong.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zozo0525 #61003 üzenetére
Lehet nem is szív, hanem hormon vagy idegrendszeri probléma. A vérnyomást a renin-angiotenzin rendszer szabályozza. [link] Ha az jön ki, hogy a szíved rendben van, akkor írj légyszi egy privit! Engem nagyon érdekel, hogyha ilyen szabályozási hiba, akkor mi lehet az oka, mert normál esetben vagy csökken vagy nő, de nem szokott hullámozni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GTA VI
- Autós topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- eFootball
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest