Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Punike
tag
válasz monti0222w #73761 üzenetére
Számomra semmi extra. Érzésem szerint fül felett elvezetve stabilabb.
(...azért, ha van lehetőséged probald ki! En is csak a saját fulem es izlesem alapjan alkotok véleményt. Izlesek es pofonok, mint tudjuk sokfélék. Szerencsémre az enyem kozel all az ajanloehoz))[ Szerkesztve ]
-
Punike
tag
Ha valaki nem akar (feleslegesen), vagy nem tud több tízezer forintot fülesre költeni tegyen egy próbát az alábbiak bármelyikével!! Egy kivételével (14USD) 4-5-6USD -ért lehet hozzájuk jutni, szóval nem nagy a kockázat...
Nálam abszolút nyertes: KD4 (véglegesen nyugdíjazta a 215SE -met ...is)
Érdekes, hogy a leg"drágább" -KD1- a leggyengébb -izlésem szerint- (annak ellenére, hogy cserélhető vetőcsővég, állítható gyűrű a házon - rések letakarásával szabályozható a basszus mennyisége). Egyszerűen a benne lévő meghajtó nem ad ki magas hangokat. Ha valaki így szereti, az valószínűleg megtalálná benne élete párját...
-
Punike
tag
válasz Krill77 #72024 üzenetére
Szia!
Nekem volt. Szétszedtem (gány megoldás egyértelműen). Mind a négy driver be volt kötve. Kettő valóban a "házba" sugároz és onnan van elvezetve (a ház bélése úgy van kiképezve) a hang a vetőcsőhöz.
Nekem kicsit sok és természetellenes volt néha a magasa. Nem kiemelkedően jobb és nem is rosszabb hasonló áru társainál.
Mindenképpen hallgass meg egyet, ha van rá lehetőséged!
Személy szerint inkább egy zs6-ot próbálnék ki.(fém ház, talán a driverek behelyezése is 'jobb')Vagy ...ennyi pénzért néznék mást, akár KZ (zs3 - 9USD, zs6 - 35USDkörül indul), akár QKZ, akár más márkából.
Jelenleg én egy QKZ-KD1 használok. (cserélhető vetőcsővég, állítható gyűrű a házon - rések letakarásával szabályozható a basszus mennyisége-)
[ Szerkesztve ]
-
Punike
tag
válasz #16820480 #71531 üzenetére
nagyon off
igen az Operation: Mindcrime egy ALAPMŰ. Egy bibije van a hangzas. (bar LP-n élvezhető)
Az Operation: Livecrime mennyivel jobban szól. (Az album tipikus peldaja annak, hogy mennyire el lehet rontani valamit a keveressel. Bar concept-album leven lehet direkt ilyen. Egy biztos ezt meg igy is elvezet hallgatni... ) -
Punike
tag
válasz #16820480 #71515 üzenetére
Off: ... A Death Magnetic minőségével (torztasaival) kapcsolatban nyilatkozta egyszer Lars U., hogy "Nem fogjuk ujrakeverni a lemezt. Mi vagyunk a Metallica es megtehetjuk, hogy ilyen albumot adunk ki..." - ez volt a rovid, tomor megnyilvanulasa. A szomorú teny, hogy valóban megtehetik - max. lesz par igenyes amber, aki soha nem lesz kíváncsi tobbe a zenekar anyagaira es hallgatja a regi, minőségi munkait -, mert lesznek elegen, akik megveszik az albumot... DE mit varhatsz el a tovabbiakban egy olyan (Lars eseteben nem tudom leirni, hogy zenész) arctol, aki a sajat munkajaval kapcsolatban ennyire igénytelen es erre meg buszke is...
+ ha valaki kíváncsi egy igenyesen kevert metal albumra, annak ajánlom a Queensryche - Empire cimu lemezet. Nekem hamarabb volt meg CD-n, mint ahogy lejatszom lett hozzá. Aztan persze beszereztem az USA nyomasu LP-t is. A banda infoja alapjan az album utolso dala, az Anybody Listening? kifejezetten fejhallgatóra lett keverve!
-
Punike
tag
... azoknak szeretnék ajanlani egy igazán olcsó kis in-ear fulest, akik olyan semleges hangzasu cuccot szeretnenek, amiben nem túlsúlyos sem a mély, sem a közép, sem a magas tartomány.
Tegnap jött meg a - tényleg pusztán kivancsisagbol rendelt - QKZ DM7 jelolesu bogyóm kb. 1500 magyar forintért. Nem voltak nagy elvarasaim... Gondoltam, majd megy a gyereknek... Első hallásra tipikus "olcsó hang".
Aztan napközben nem volt idom további zenehallgatasra. Este viszont újra a fulembe raktam (szerencsére lehet ugy forditani, hogy ful felett menjen a vezeték. Erzesem szerint jobban / stabilabban is illeszkedik igy)... es jott a meglepetés. Azota nem akarodzik kivenni a fulembol. Tok kényelmes es a hangja konkrétan pihentető a kissé eroltetett melyek es magasak utan. "V" - karakternek nyoma sincs (igy talan olyan érzés elsore, mintha a kozeptartomany elore lenne tolva, de nem). Tátrai, Judas, Buuren, DTheater... minden műfajbol megmutatja annak jellemzoit (+/-) anélkül, hogy barmit forszirozna. (nagyon fura ilyet irni egy ilyen olcsó fulesrol - nehezen hiheto, tudom...) Teny: nem akarom kivenni a fulembol. (regen a DenonDJ HP1000-sel voltam igy. 3 napig folyamatosan a fejemen volt. - fulorvos lett a vége -) Hosszan hallgatható, kényelmes kis bogyó. Egyelőre abszolút kedvenc. Izolacioja érthetően es érezhetően gyengébb, mint az E215, ZS3, ZS5, - es hasonló kialakitasu fuleseke, de csak kifejezetten halk zenei részeknél es hangos közlekedési eszközökon érezhető. Hozzateszem nem is baj, hogy nem vagy annyira elvagva a külvilág torteneseitol. Szóval gyengébb az izoláció, de nem zavaro a beszurodo kinti "zaj". Lényegesen jobb a hangja annál, minthogy vissza kivannam a jobban szigetelő fuleseimet.
Aki nem szeretne nagy anyagi kockázatot vallani, az bátran tegyen vele egy próbát! Ebben a 'pár ezres' kategóriában (izlesem szerint feljebb is) kiemelkedő hangzas es zenei tolmácsolás.
+1: Igazi 'flat' hangkep, amit izlesed szerint alakithatsz (EQ), ha szükségét erzed. (ezt egy "karakteressel" nehezen teheted meg 'büntetlenül' (anélkül, hogy valamelyik tartomány ne sérüljön meg pluszban)
Mindezt 6USD-ert! Nalam magasan a legjobb ár/érték arányú (eddig)
A "mit ajanlotok par ezerért?" kerdesre egy vastagbetus válasz: QKZ DM7 (adataiban megegyezik a QKZ X10-zel, ha konkrétan nincs ez a típus) -
Punike
tag
...ha valakit érdekel 2-pines, eredeti KZ-s (ZS3 és ZS5) kábel privátban keressen és egyeztetünk.
- 1db (fül mögötti "horog" levágva, a csatikon ragasztás nyoma -ok a topic-ban-) :[kép], [kép]
- 1db (fül mögötti "horog" levágva, mikrofonos / távirányítós) :[kép]
- 1db sima, sértetlen(Mivel ajándékba adom átvétel valahol, ahol nekem útba esik és kényelmes, hasonlóan az idővel is.
Privátban pontosítunk) -
Punike
tag
Ennél (ZS3) nagyon stabil volt, de a ZS5-nél konkrétan leesett róla a füles -saját súllyától-. Lehet csak kifogtam... bár fórumokon sok panasz van rá. Annál fixre beforrasztottam (közben áramvonalasabbá téve a házat is [kép] ).
Mivel a kábeleim mindegyike MMCX-es (sima, vezérlős, bluetooth) -még a Shure215SPE-hez beszerezve, így kézenfekvőbb volt az átalakítás, mint új garnitúra pin-eseket rendelni.
+ kiváncsi is voltam...Köszönöm a lakkos tanácsot!!
[ Szerkesztve ]
-
Punike
tag
válasz Blackhole13 #71094 üzenetére
Ha egyszer behelyeztem a fülembe nem tudom úgy mozgatni a fejemet, hogy kiessen (dobolás közben sem esik ki).
Behelyezeskor kicsit huzd lefelé es hatra a fulcimpadat (tudom nevetséges, de segit a megfelelő illeszkedesben)
A gumiharangnak a hallojaratban kell lennie teljesen! Próbáld ki klf. illesztekekkel!(de persze előfordulhat, hogy eppen számodra nem idealis a formája)
-
Punike
tag
válasz Ironman79 #70870 üzenetére
Szia!
Nekem van egy SE215 M +SPE es nem adnam, cserélném el semmi masra (mellette hallgatok azert masokat is, de) Ennek annyira "sima" hangja van, amit könnyű megszeretni es eddig minden másból hianyzott, amiket hallgattam.
Valo igaz, hogy tul van arazva. (en használtan húszezerert vettem) De hallgasd meg ha tudod!
Eppen az altalad keresett (hang) karakter.
Eszre sem veszed, hogy a fuledben van. Csak a zene szol.
Ellentétben másokkal nem tartom melykiemeltnek, inkabb - ahogyan azt mar itt valaki nagyon pontosan megfogalmazta- nincsenek kiemelve a magasak. A kozeptartomany pedig a legszebb, amit ebben a kategóriában hallottam. A rock gitarok nem fulsertoen elesek. Ugy dogosek, hogy nem megy az agyadra...
Akusztikus zene hallgatasa szinten uj élményekkel gazdagít.....
Probald ki!!![ Szerkesztve ]
-
Punike
tag
válasz pulutodurumo #70671 üzenetére
Maximálisan egyetértek (kb. 1hónap használat után)
Tegnap kerékpározáshoz visszatettem a fülembe a 215SE-t (Imádom).
Időközben az Aliról rendeltem MMCX-foglalatot és ki fogom cserélni a ZS5-ét erre.
Illetve ma érkezik a ZS3. (kíváncsiság ) -
Punike
tag
KZ-ZS5:
- /+/ hang nálam is javuló tendenciát mutat (kezdenek előrébb jönni a közepek és kezd az egész hangkép egységes(ebb), kiegyensúlyozott(abb) lenni)- /-/ bődületes ostobaság ez a fajta kábelcsatlakoztatás. (miér nem lehetett a jól bevált és stabil MMCX megoldást alkalmazni???). Egy óvatlanabb mozdulatnál kicsúszik a helyéről. Nem merem a nyakamban "lógatni", mert félek, hogy elhagyom ... HIHETETLEN sz.r megoldás. Legalább bepattanna vagy valami , de nem; csupán az érintkezők tartják a zsinórt...
(én beragasztottam pillanatragasztóval ...szégyen)- /-/ a gumuharongok is lecsúsznak a csőről (bentmaradnak a fülben). Ezt más fórumon is olvastam, másnak is van/volt ezzel problémája. (szintén ragasztás)
- /-/ életemben nem tapasztaltam még a "driver flex" jelenséget (nem tegnap kezdtem), de ezzel a fülessel minden egyes alkalommal behelyezésnél szenvedek. Van valami trükk, amivel elkerülhető, csökkenthető az esélye? Roppant idegesítő.
HA nem így szólna már nálam is a kukában lenne, vagy a gyereknél. (hogy szétszedhesse)
fenntartom: egy próbát megér ennyiért!
[ Szerkesztve ]
-
Punike
tag
válasz badlaw #70295 üzenetére
Szia!
Ma jött meg a ZS5.
Kíváncsiságból rendeltem, összehasonlításképp egy Shure SE215m+SPE mellé. (nem hallottam még armaturás cuccot)
Egyelőre marad ez a fülemben (ZS5). Mélyebbre és magasabbra megy, mint a Shure, de nics olyan szép közepe. Szóval barátkozom vele, de marad a Shure is. A magasai néha természetellenesek, de még tűréshatáron belül vannak. A térábrázolásával nekem semmi bajom. Megmutat mindent, eléggé analítikus. Teljesen az ellentéte a Shure-nak.
Azért az már kiemelkedő, hogy 6-7000 HUF-ért ilyen hangot lehet beszerezni.
Az, hogy az árbeli eltérés (kb.6.000- / kb.30.000-) mennyire nincs arányban a kettő közti hangminőségel, nem tudom melyiknek a "szégyene" vagy "erénye". Maradjunk annyiban, hogy a Shure nem jobb 4x, 5x ... (MÁS.)Nekem a gyári legnagyobb illesztékkel szól a legjobban. Az illeszkedik a fülembe leginkább. De óvatosan, mert nekem már elég könnyen lecsúszott a csőről a gumiharang, amikor kivettem a fülemből.
Ha valaki ebben az ársávban keresgél, mindenképpen csak ajánlani tudom -legalább a meghallgatását,- megvételét.
(...mint írtam nem hallottam még hibrid cuccost, így nem tudom, milyen az 'átlagos' DD+BA-s hang... engem mindenesetre meggyőzött... ...ennyiért ajándék volt)Üdv! Jó zenehallgatást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest