-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
Érdemes az O2-n a gaint pontosan a forrásomhoz igazítani, aminek 2,1 Vrms a kimenője, így ~3,3x gain kéne az O2 be hi állásba, h max állásban még ne clippeljen, vagy állítsam be 3x-ra a kéznél lévő ellenállásokkal, és legyek boldog ?
érdekes discman látható alattam
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Ami a hangját illeti hozza amit elvártam tőle, nagyon szépen végzi a dolgát a háttérben, nem tesz hozzá semmit a hanghoz, a gradot még nem is halottam így szólni, bár az is igaz h eléggé előjön így a magas kiemelése(pont a cintányérok csengenek miatta), ez elhiszem h valakit zavarhat. Aminek nagyon örülök h sikerült elérni az az h végre "kontrasztosak" a hangok, ezt eddig csak sok 10x drágább hangfalas rendszeren halottam.
Véleményem még változhat, jelenleg egy kicsit meg vagyok fázva, de úgy érzem h a HD600 esetében a BCL is tudná hozni u ezt a szintet egy jó kis opamp-al, és egy jó potival, h a gaint is ki lehessen rajta maxolni.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz ntomka #11974 üzenetére
Bodz jót mond, hacsak nem az SKF csapágyra gondolsz, amúgy meg Róma se egy nap alatt épült fel ,viccet félretéve, amint lesz hozzá időm meg kedvem, még egy ideig biztos így marad, mert így jobban szól, a tervezője sem véletlenül használja így
Amint teljesen elkészült lehet is jelentkezni a kölcsön programra, ahol kölcsön lehet kérni a kicsikét
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Siker
Most HD600 szól róla, így még nem nagyon halottam szólni, talán Shufny rendszeréről szólt így, nagyon dinamikus és részletes, nem száraz(mármint a hangja, az erősítő az ), egyelőre nagyon elégedett vagyok a hangjával, majd ha lesz időm AB-zem egy kicsit a BCL klónnal, mégis menyi a különbség. Gradóval még nem próbáltam, így is elég a jóból mára
-
guppy
őstag
válasz szakibá... #11951 üzenetére
Nekem anyi "csak" vele a bajom h ha dolgozok vele nagyon rámizzad
-
guppy
őstag
válasz szakibá... #11949 üzenetére
Jól látod, nagyon jól szigetel, bkv-ra ideális is lenne, csak valahogy nem kompatibilis a lejátszóimmal, vagy csak én vagyok süket
Szilu - mivel h Nwavguy eredetileg ezt az értéket választotta szerintem se számít, ráadásul aksi használatát nem is tervezem, persze lehet h lesz.
Tomi_Sci - ha csak a nyákot meg az alkatrészeket veszed meg, sokkal olcsóbb, trafót meg találni olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bkercso #11942 üzenetére
Rendben, köszi, akkor azt használom, jó h akad egy szakértő is ezen a fórumon .
Tomi_Sci - nem csak nyákot vettem, hanem mindent, nyák, doboz, trafó, alkatrészek, így volt 88€ szállítással együtt, csak jó vélemény olvastam róla, azok alapján megéri a pénzét, persze majd kiderül mennyire tetszik a hangja, egyelőre attól félek h túl steril lesz.
-
guppy
őstag
válasz bkercso #11939 üzenetére
Erre gondolsz ?
itt van a többi "forrás" is.
Szerk.: Maradt még egy 40,2k-s ellenállásom, ami a multiméterem szerint 40k, az meg is felel, kérés h érdemes e párh kötni vele a 331k-sat, nem tudom mi pontosan a feladata, de a régi doksiba még 40k-s volt, és elvileg az is tökéletesen megfelel a tervezője szerint.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bkercso #11937 üzenetére
Az R9 nem tudom mit csinál, a mosfeteknél van, anyit tudok róla h régen 40 most 33k-t ír a doksi, meg van előtte egy felkiáltójel, azt nem tudom mit jelent.
Gainből lesz egy 1x-es, az érzékeny fejesekhez, és egy ~3,5, mert 2,1V a DACom jelszintje, és meg van adva h lehet kiszámolni a gaint.
OFF - bekerülhetne sztem a címbe h DIY és akkor nem kéne mindent offba írnunk
Dudika - köszönöm a felajánlást, de ha szépen táncolok a körtéren, valaki csak megdob 5 Ftal
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
A képeket még lusta voltam beállítani kattingatósra.
Az összes ellenállás bekerült, a gain és az R9-es ellenállásokat kivéve, R9 ből a csomagom egy 2,7Mohm-osat, és egy 331kohm-osat tartalmaz, 33kohmos helyett, ötletek ?
(párhuzamos kapcsoláson gondolkodom, van még 1-2 ellenállásom, majd kiszámolom még)[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz baluka26 #11897 üzenetére
Ha úgy van beállítva a foobar, akkor beolvassa ugye a fájlt memóriába és onnan játsza le, egyes winyók ugye lekapcsolnak ha nincsenek használva, és így megakadhat a lejátszás.
Amúgy én halgattam már zenét egy párszor külső vinyóról, nem volt vele gond, csak azért írtam mert nem tudtam te milyen programot használsz.
-
guppy
őstag
válasz szaszayanou #11890 üzenetére
Hát az én kitem 2,5 hónapos késésben volt, karácsonyi ajándék lett vna, de örülök h végre megjött, már-már feladtam , de igazad van, lesz mit nézni a DIY kedvelőknek.
Tomi_Sci - amennyire én értettem, a ODA csak késni fog, először csak az ODAC fog kijönni, és elvileg az aksik helyére kerül.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
Nah mim van nekem ?
ez most nem sörért megy, még az előzőt is törlesztenem kéne
-
guppy
őstag
válasz Speeedfire #11593 üzenetére
földhurok ellen volt vmi kis egyszerű áramkör, vagyis mintha olvastam vna róla vhol, ground braker, vagy vmi ilyesminek hitták.
-
guppy
őstag
válasz Slownz #11563 üzenetére
Ha már felhoztad a Zerot, a napokban volt szerencsém a rev9 verzióhoz belőle, és volt alkalmam összehasonlítani a matrix mini-i vel, mind 2 usbről ment, és mind 2 fixed kimeneti állapotban volt, hát különbséget azt nem nagyon sikerült hallani, a fejes erősítő részért, meg az spdif bemeneteket nem sikerül már összehasonlítani, sztem az usb része limitálja mind a kettőt, azért nem volt különbség .
-
guppy
őstag
válasz Speeedfire #11556 üzenetére
Nekem a mátrix szokott néha (nem mindig) elszállni amikor u arra a konnektorra kötött eszközöket kapcsolok ki be (pl lámpa), usb ki-be és már megy is
-
guppy
őstag
Van vkinek vmi javaslata h tudnám rögzíteni a nyákot ebben a dobozban ?, én olyan megoldásra gondoltam mint amiket a számítógépeknél használnak az alaplap rögzítésére, csak ez műanyag, nem tudom mennyire alkalmas a célra.
-
guppy
őstag
H ne csak nagyonoff legyek, úgy emlékszem ha a házat a farnelltől rendeled, akkor ők az az USAban lévő raktárukból postázzák, tehát rájön 7000Ft pluszba a rendelésre. (ez fél-egy évvel ezelőtt volt így) - amúgy jó ötletnek tartom, kár h nem két hónappal korábban jutott eszedbe
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #11506 üzenetére
nemtom pontosan mire lesz rákötve a dac, de érdemes megemlíteni h az audinst kimenete a poti állással együtt változik(tudtommal), míg a yulongé fixed, cserébe a fórumon senkinek(tudtommal) sem volt szerencséje a yulongohz.
a fiio még olcsóbb is úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
válasz kk831228 #11372 üzenetére
azért a hd600 jóval többet kóstál mint az 598 vagy a használt 555, persze abban iazad van h jelentős a különbség az 595(8) és a 600 között(itthon van mindkettől, szvsz az 595 nyomába se ér a 600nak), netezős fejesnek mondjuk megteszi, de arra meg van jóval olcsóbb megoldás is.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz Dorian #11338 üzenetére
Hallható, hogy külön felvették a hangszereket aztán összevágták, elhelyezték őket a színpadon. - ezzel a jelenséggel én a guitar heronál találkoztam (amúgy vicc h mennyivel jobban vannak ott masterelve a számok mint a CDken (ha ettől a jelenségtől eltekintünk, csak pár számnál jön elő nagyon))
-
guppy
őstag
válasz Dorian #11323 üzenetére
ha már úgy is elkezdtem szétoffolni a topikot akkor ezt még elmondom, mert részben ide kapcsolódik: most szereztem meg az "elect the dead" c. albumot losless minőségben, eddig 320asban volt meg, csak nagyon recsegett, de úgy voltam vele h u az mint a CD minőség, úgy se hallanám a különbséget, de van rendesen, sokkal jobban van keverve ez a verzió, az mp3 teljesen laposnak tűnik hozzá képest, sz lényeg a lényeg h érdemes néha más verziókat is meghallgatni u abból az albumból ha nem vagy elégedett a minőséggel.
(fobbarban abxel ellenőriztem.)
Shufny - tehát 24 bittel csak akkor érdemes foglalkozni ha digitálisan szeretném a hangerőt szabályozni ?
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz baluka26 #11320 üzenetére
és mennyi 24 bites zenét szoktál hallgatni ?
nekem csak egy-2 album van ami 24 bites (asszem össz 3) ezért nem is nagyon izgatott a mini-i megvételekor a dolog , sztem azért rakják bele mindenbe mostanság, mert sokan csak azért jobbnak gondolnak egy dacot ha tudja usb a 24 bitet miközben egy 16 bites u annyiért simán szólhat jobban.
Dorian - és abx en foobarban meg is tudnád őket különböztetni ? vagy ezek már szélesebb dinamikával vannak keverve ?, mert akkor my argument is invalid.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Lekerekített HRT MS2+ review, hátha érdekel vkit
-
guppy
őstag
-
-
guppy
őstag
válasz contaxg #10573 üzenetére
Így viszont akkor van alapja h miért szolt annyira másképp a Grado mint nálam, mivel az 32 ohm-os
Bár az is igaz h stúdiókban nem igazán használlnak alacsony impedanciás fejeseket tudtommal, és a Lavry doksijában is benne van h nem ajánlott iemekkel használni.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz screwdriver #10437 üzenetére
akkor valószínűleg fog kelleni egy dedikált fejes erősítő is
-
guppy
őstag
válasz screwdriver #10430 üzenetére
HRT MS2+ és egy Presenter (kíválló minőségű, olcsó DIY cucc bkercso-tól)
-
guppy
őstag
válasz quarros #10399 üzenetére
Az audinst is jó vételnek számít, csak Magyarországon nem nagyon kapható, ellentétben az MS2+-al, aminek contaxg a Magyarországi forgalmazója. hangban az ms2+ elvileg jobb (audinstot én még nem hallottam, ezért az elvileg szócska)
Erősítőből, meg bkercso-é olcsó és jó, ha meg építeni akarsz meg lehet próbálkozni az ebayes klónok összerakásával, az árukért (álltalában) verhetetlenek, feltéve h nem nyúlsz mellé.
hopp, megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #10362 üzenetére
ha már DIY, még mindig elcsodálkozom h a kínaikaktól kapott összeszerelni való olcsó fejes erősítő milyen jól szól az árához képest, egy pár napra visszatértem a martix mini-i beépített erősítőéhez, a BCL klónnak egyértelműen színezettebb a hangja, kicsit melegebbnek érzem, és felül még mindig fedettnek érzem, a gradoval nincs is gond, csak a HD600nál szokott zavarni egy kicsit, ha tudná a mini-i beépítettje ezt a dinamikát és részleletességet, jobban tetszene valszeg
-
guppy
őstag
mit jelent a "unity gain" ?, sokat találkozom ezzel a kifejezéssel, de nem igazán tudom a jelentését, magamtól arra jutottam h 1x-es gain.
-
guppy
őstag
válasz eaglesas #10072 üzenetére
Igen márka, és igen kínai, jók róla a tesztek, szokták dicsérni, hosszabb távú tapasztalatokról nem tudok, a nagy testvérrel vannak gondok hosszabb távon.
és az asus vagy 5X akkora mint amit megtippeltél, asztali dvd lejátszó méterben gondolkodj.- akkor olyasmi méret mint a lavry ? (meg is érdemled ha a fejdhez vágják )
contaxg - karácsonyra nem hiszem h ideér(sőt, biztos), közölhette vna h ez is felétel.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz eaglesas #10065 üzenetére
Dehogynem jó, attól függ vannak e olyan igényeid h nem elég az alaplapi minősége, de a komolyan érdekel a hobbi akkor fejes erősítőt mindenképp érdemes beszerezni, óriásit lendít a hangon, de milyen fejesről van szó :?
Vagyis azokat a drága 100 EFt körüli fejh. erősítőket érdemes számítógéphez venni? - sztem te a dacportról beszélsz, ami dac és erősítő is egyben, az h egy erősítőt mihez érdemes venni (számítógép, cd lejátszó....) az megint egyénileg kell eldönteni.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz eaglesas #10063 üzenetére
Sok mindentől függ h mit érdemes venni, leginkább a fejestől, és rászánt pénzösszegtől, pl egy olcsó fejeshez lehet érdemes csak egy erősítőt venni, mert nem lesz sok különbség az alaplapi és a különálló dac között(persze ezt adott árkategóriára kell érteni), de komolyabb fejes esetén illik nem alaplapi forrásról használni (elég zajosak, és nem túl részletesek, dinamikusak az alaplapiak)
ismerős a neved, well played , majdnem sikerült becsapni
[ Szerkesztve ]
-
-
guppy
őstag
válasz Shrike7973 #10029 üzenetére
Megnéztem neked, a gradoval is csinálja, tisztán hallható, szerintem a felvétel baszták el(vagyis inkább a mastert), mert csak a "hangosabb" részeknél tapasztalni. - bár nem vagyok szakértő. - kár érte, mert jó kis szám
Ha gondolod más fejsekkel is tesztelem
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz geza844 #10011 üzenetére
Ja, és eddig nekem nagyon tetszett ahogy a kocsimban szól a cucc, de elég volt pár számot meghallgatni az AKG-val, hogy kezdje bántani a fülemet... - én ezt úgy oldom meg h ha másik rendszerről hallgatók zenét (pince ) akkor más stílusokat hallgatok, nem hallgatom u azokat a számokat, s ha utána fejeseznék tartok egy 2-3 óra szünetet, és akkor nem annyira zavaró
-
guppy
őstag
Ákos97 - hagy ezeket az árkategóriákat,maradj a relitások talaján (rát a belyerrel már sikerült elszállni) attól h olvastál egy két jó cikket még nem lesz jó vétel, (én is a saját bőrömön kellett h megtapasztaljam...)
eaglesas - ki ne örülne az ajándéknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest