Új hozzászólás Aktív témák

• whatnot

őstag

Élesszük fel a topicot...

Vettem egy Xigmatek Asgard házat, bele egy Gigabyte GA-MA770T-UD3 lapot, abba bele egy Asus Xonar DS hangkártyát.
    A front panel HD audio kábelét rákötöttem a hangkártya megfelelő csatlakozójára, amikor bedugom a fejhallgatót, le is kapcsolja a hátsó kimeneteket és átkapcsol front panelre headphones-ra, de tök süket a füles (nincs rajta hangerőszabályzó, így nem a füles van lehalkítva).
    Hangeszközök beállításainál keresgéltem és azt vettem észre, hogy a front panel fejhallgató kimenetet mintha csak az alaplapi hanggal lenne hajlandó használni. Ha kikapcsolom az alaplapi hangot (eszközkezelőben vagy bios-ban), akkor eltűnik az ATI HDMI Output alatti összes lehetőség (lásd képet), beleértve a kérdéses fejhallgatót.
    [link]

Mit lehet tenni a probléma megoldása érdekében?
    Ha kihúzom hátul a hangfalakat, akkor is süket a fejhallgató, de érzékeli, ha bedugom (a hangkártya átvált front panelre).

• karczt

csendes tag

Sziasztok,

adott a köv alaplap asus p5gc-mx 1333. Ráköttöttük a ház front panel audio csatlakozóját,
    és az alaplap leírás szerint a bios-ba beállítottuk, hogy HD audio. de hiába csatlakoztatunk bár milyen eszközt a front panel-ra, nem érzékeli a gép.

Valakinek lenne esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?
    A kábelt biztos jól van rádugva az alaplapi csatlakozóba, mert csak egyféleképpen lehetett csatlakoztatni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák