- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nálam is kicsit ilyen a helyzet (annyi különbséggel, hogy a vga-val nincs gond, a hangkártyámnál viszont igen), de ezt az (is) okozhatja, hogy nincs rendesen a helyén a lap (nálam legalábbis valószínűleg ez a helyzet).
A lapomhoz kapott hátsó panel meglehetősen vastag, nehéz kellőképp "kidugni" a hátsó kimeneteket a házból. Ez egyébként látszik az alaplapot rögzítő csavarhelyeken is (nem voltak pont a lukak alatt a tálcán levő "anyák"). Én lusta voltam ezzel foglalkozni (perpill. nincs csavarral rögzítve a hangkártya), ha lesz kedvem majd egyszer ránézek... -
Egon
nagyúr
Akkor mondom egyszerűbben (úgy tűnik, az előző versenyzőhöz hasonlóan, neked sem esett le a mondandóm lényege - ez persze lehet az én hibám is, lehet hogy nem fogalmaztam elég konkrétan).
Gáz, hogy nincs egy értelmes kisker egy 2 milliós városban, amely forgalmazná a cég termékeit. Ha hétfőn megrendelek egy házat, és az Debrecenből ideér csütörtökre, úgy, hogy egy pesti nagykerből hozzák, akkor azt egy helyi kiskerben már kedden át tudnám venni. Azt már csak zárójelben említem meg, hogy nem kellene futárdíjat fizetni...
Más szavakkal: nem a mobilx-el van baj (sőt: ha ők nem lennének, valszeg más házat kellett volna vennem), hanem az itteni kiskerekkel, akik közül a normálisabban működők nem forgalmazzák a Fractal Design termékeket; akik meg forgalmazzák, azokról jobb nem beszélni. -
Egon
nagyúr
válasz
ekuanszuocsa #430 üzenetére
A Fractal Design hivatalos magyarországi forgalmazója/disztribútora (vagy mifene) elvileg az Ingram Micro. Ők nem tartanak raktáron semmilyen házat sem, hanem a német Ingram raktáraiból hívnak le annyi db-ot, amennyit a kiskerek rendelnek tőlük belőle.
Nyilvánvaló, hogy ezzel a megoldással több probléma is lehet. Egyrészt valszeg nem minden nap jön szállítmány Németországból. Másrészt ha esetleg a német raktárban sincs az adott termékből, máris drasztikusan megnőhet a szállítási idő. Ez van, kis ország vagyunk.
Egyébiránt a hazai viszonyokra az is jellemző, hogy az R3-amat leggyorsabban Debrecenből tudtam kézhezkapni (úgy, hogy ők a bp-i nagykerből leutaztatták magukhoz, aztán futár hozta vissza...): ez megvolt 3-4 nap alatt. Az árgép szerinti bp-i forgalmazók mind 1-2 heten mondtak. Vicc ez az ország.
-
Egon
nagyúr
válasz
Kimmuriel #427 üzenetére
Az Antec P180 tényleg műanyag oldallapos? Ez komoly?
Sőt, a teteje és az előlapja (ajtó) is...
Úgy kell elképzelni, hogy ez egy hangszigetelő szendvics-szerkezet: a két műanyag réteg között van valami hangelnyelő réteg, meg talán fém is, de ez nem biztos.
Nem kell megijedni: nem valami recsegős-hajlós gagyiról van szó. Belülről jobban is néz ki sokkal, mint az R3-ban levő szivacs... A fémhez képest egyetlen hátránya szvsz a kényes felület. -
Egon
nagyúr
Igazad van, de azért én szeretem ha jön valami visszajelzés arról, hogy be van kapcsolva a gép...
A halk tápnak, ventiknek, értelmes vinyóválasztásnak (a 7200 RPM-es rendszervinyó egy tányéros; az adattárolásra használt másik HDD pedig 5400-es), hangszigetelésnek stb. hála, idle állapotban (nappal) teljesen hangtalan a masina.
Mindazonáltal én is megfontolom, hogy lehúzom. -
Egon
nagyúr
Ami kimaradt a negatívumok sorából.
Nem értem a koncepciót: 8 db 3.5 colos, és csak 2 db 5.25-ös hely?!?Mi a fenének? Miért nem lehetett a 3.5-ös helyek rovására, legalább még egy 5.25-ös helyet betenni?!? Lehetett volna mondjuk kettővel kevesebb kicsi és eggyel több nagy hely (aki hat merevlemeznél többet akar egy házba szerelni, az vegyen toronyházat).
Ráadásul - mivel nincs kívülről is elérhető 3.5 colos hely - ha valaki neadjisten floppy-meghajtót, esetleg 3.5-ös helyre beszerelhető akármit (kártyaolvasó, ventilátor-szabályzó panel) akarna használni, máris csak egy 5.25-ös hellyel rendelkezik, ami sok esetben kevés lehet (egynél több ODD használata, stb.). -
Egon
nagyúr
válasz
Kimmuriel #420 üzenetére
Akkor én is megírom tapasztalataimat.
Szintén Define R3 tulaj lettem, nekem is z0d1ak segített (ezúton is köszönöm neki).A régi házam egy Antec P180B volt. Két okból szántam rá magam a cserére: egyrészt le akartam költöztetni a gépet a "helyére" (a számítógép-asztalom jobb oldalán lent van egy rekesz a gépnek), de oda csak 50 cm alatti házak férnek el. Minőségi, hangszigetelt házat nem találtam 50 cm-es magasság alatt, csak az R3-at. A másik tényező pedig a hangszigetelés volt: a P180 szubjektíve túl sok zajt engedett ki magából (legalábbis az elődjéhez, az Acousticase C6607-es versenyzőjéhez képest); bíztam benne hogy a Define kuckója jobban teljesít ezen a téren. A továbbiakban jórészt a P180-nal összehasonlítva fogom taglalni a cucc tulajdonságait.
A ház kívülről eléggé rendben van. Tetszik, hogy fém az oldallap: a P180-nál műanyag egyrészt már attól karcosodott, ha szúrósabban ránéztek, másrészt az ujjlenyomatok virítottak rajta (ráadásul nagyon nehezen voltak eltávolíthatók). Pozitívum az is, hogy nincsenek az ajtó mellett szellőzőrések, mint a P180-nál (ahol sok zaj kijött). A bekapcsoló gomb és az USB aljzatok a ház tetejére kerültek. Ez lehet pozitívum és negatívum is (nyilván függ a ház elhelyezésétől is). Mindenképp értékelendő, hogy a bekapcsoló gomb használatához nem kell kinyitni az ajtót (bár már vagy 10 éve billenytűzetről kapcsolom be a gépeimet). Tetszik, hogy raktak előre E-SATA kivezetést.
Negatívumok. A kék led túlzottan erős, idegesítő. A reset gomb kézzel megnyomhatatlan (a P180-nál még pont jó méretű volt). Rakhattak volna az USB aljzatok mellé FireWire csatlakozást is (a la P180).Ami a belső megvalósítást illeti. Értékeltem, hogy a kábeleket el lehet vezetni az alaplap alatt. Jó ötlet a ház aljáig érő merevlemez-keret. Nagy pozitívum, hogy 90 fokkal elforgatva lehet berakni a vinyókat. Így sokkal több hely marad a hosszú vga-nak (P180-nál gázos volt a helyzet). Arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót a vinyók hangjának, ha élére állítva kell őket beszerelni (lásd P180, alsó rekesz). Nagyon értékelendő az is, hogy a júzerre bízzák, hogy inkább hűteni akar ezerrel, vagy csendes házat szeretne (és ennek érdekében, hangszigetelt lemezekkel le lehet zárni az oldallapi és a tető levő szellőző nyílásokat). Talán ez volt az a paraméter, ami a legjobban tetszett. Szubjektíve csendesebb mint a P180 (bár a különbség szvsz marginális).
Jöjjenek a negatívumok. Az oldallapok rögzítése elég gáz (mint egy 5K-s házban). A P180 sokkal jobb volt ezen a téren. A gumikeretek tényleg kiesnek, ha csak ránézek már attól is. Nem értem, miért nem ragasztották be a helyükre őket. (Mondjuk annyira nem idegesített: elég gyorsan rájöttem, hogy lehet pillanatok alatt visszarakni). A ház legaljában, előre szerelhető venti kicserélése kész rémálom. Szomorúan láttam, hogy nem koppintották le a P180 külön kivehető porszűrőit sem. Lehet hogy egyedi hiba, de az egyik ajtó (ha jól rémlik a felső) beragadt, egy fél óráig szenvedtem mire sikerült kinyitni. A hangszigetelés átka, hogy meglehetősen melegszik a cucc (csak két házszellőztető ventivel használva (800 RPM-es S-Flex ventik)).Summa summarum: jó kis ház, nagyszerű ötletekkel, és apróbb (de az árcédulához mérten idegesítő, már-már amatőr) hibákkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest