Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- Hobby elektronika
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz
egyedülülő #99096 üzenetére
OnePlus márkában szerintem abszolút a 8 Pro a best buy szerintem. A 9-es széria szerintem nem lépett előre, de legalább sokkal drágább.
-
egyedülülő
őstag
Hűha! Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire megosztó dolog.
Ha már One+ akkor esetleg 9pro, de a kamerája állítólag nem a csúcs. Most olyan telefont szeretnék ami elsősorban fotó/videó gyártásban társam lehet a hétköznapokban és tudom nincs olyan telefon ami abszolút kiraly lenne mindkettő kategóriában, DE mással viszont nem akarok kompromisszomot kötni. Ez már persze erősen nem tartozik a témához, de mivel mindenre hasznalom a telefont, banki dolgok, fizetés, munka, játék, filmezés, fülessel zenehallgatás, tv-re kivetítés stb. Egyfelől kell a támogatott oprendszer legyen az Android vagy ios, másfelöl a nagyon jó panel és hardver. Azt mondom a fotó videó párosból, a fotó dominansabb, 60-40% -ban. -
novinyul
veterán
Egész jó lett, de nagyon hiányzik az ois belőle, persze akkor meg a felső kategóriát nyírják ki. De az Ultrát nagyon várom
Xhege: nincs semmi baj a miui rendszerrel(semmivel sem jobb vagy rosszabb mint a többi gyártó rendszere. Van itthon Samsung, Apple is) De még a támogatás is minimum 2 év, de volt rá példa hogy tovább is volt. Samsung most hogy meglépte a 4 év támogatást, evvel remélhetőleg a többi gyártó is igazodik a 4 évhez. -
Drakmusz
addikt
válasz
#96241664 #99088 üzenetére
Sajnos azt kell mondanom, hogy ennyi energiát nem ér meg ez a dolog.
Nézzünk egy személyes példát.
A Pixelt 300 körül vettem, jelenleg nagy jóindulattal ér vagy 90-100 ezret.
Egy mostani csúcs amely előrelépést jelentene legalább 320-350.
És még mindig csak egy telefonom van, a különbözetből simán kijön egy Sony RX sorozatú gép.
Van egy kedves ismerősöm, fotózással foglalkozik.
Anno mutattam neki eszmecseréket a topikból, a következőket válaszolta:
- Ti egészen jól el tudtok beszélgetni a semmiről.....
Előbb vagy utóbb úgy is odajut az ember mint mondjuk oxide kolléga, hogy vesz a túrázáshoz egy gépet, és kinyílik a világ.
Persze itt vagyunk és mindig megnézzük az új mobilokat, de az ember egyre kevésbé tud lelkesedni. -
törölt tag
válasz
El Diabl0 #99086 üzenetére
Istenem, ne kezdjük már megint ezt a márka harcot...
Nem érdekel ő milyen hater vagy milyen fan. Nem az ő véleményére hivatkozok, hanem arra, amit a videón lehet látni.
Tudok linkelni 1000 másikat is, amin ugyanígy ott van ez a villogás, mert jellemző az iphone-okra már generációk óta. Nem azért ilyen, mert az "orosz bácsi" rosszul nyomta meg az exponáló gombot.Szerencsére a kérdezőnek is van szeme. El tudja dönteni, hogy őt is annyira zavarja-e ez, mint engem.
(#99087) natë:
Először is nem 1MP-en, hanem a többivel azonos méreten szoktam én is összehasonlítani.
De amúgy is, nem kell itt semmit átméretezgetni, csak észben kéne tartani, hogy a 27MP nem 12.Az a baj, hogy itt csak a 100%-os nagyítást ismeri mindenki, a felbontás fogalmát meg csak kevesen.
De gondolom akkor egy régi 5MP-es Pureview, meg egy ilyen pármilliós 102MP-es Fuji képét összehasonlítva is a Nokiát hoznád ki győztesnek, mert abból egy 1:1 kivágás élesebb... -
natë
nagyúr
Én sem. Ebben pedig semmi előítélet nincs, kizárólag, hogy egyáltalán nem jön be amit a nagy kamerafejlesztés címén produkálnak. Persze 1 mpxielre konvertálva csodálatos mind (a tököm nem konvertál). Plusz a sw-es támogatás. Tudom nem a főverzió a lényeg
Droidból én Pixelen, Samsungon kívül semmit nem vennék, max 1-2 hónapra.
-
Helltak
őstag
válasz
egyedülülő #99073 üzenetére
Ha a legjobb ultra wide kamera ennyire fontos, akkor az iPhone meg az S21 Ultra is szerintem kiesik.
Ahogy többen is ajánlották, a Oneplus 8 Pro remek vétel most és kamerában is elég penge.
Nekem is volt 2 hétig a Mi 10 Pro mellett és videóban jóval jobb volt, főleg mert lehet 4k 60fps-nél is váltani a 3 kamera között! (Egyedül az üzemidő miatt vérzett el nálam, de lehet csak valami Bug volt az Open béta szoftverben..)
Xiaomi-nál ez 1080p 30fps-nél megy csak felvétel közben 😏ZTE ígéretesnek tűnik, de nem lesz csúcshardver azt hiszem benne és a support is kérdéses 1-2 év múlva.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
egyedülülő #99068 üzenetére
Op8pro-ra én is vetnék egy pillantást. Most 650euro az op oldalán és az itteni képek meggyőzőek voltak és aki kényes a videókra az is dícsérte.
-
törölt tag
válasz
egyedülülő #99060 üzenetére
Egyértelműen Mi 11 széria a legjobb most, fotóban mindenképp. Videóban (főleg low light) a Samsung jobb, de nem annyival, mint amennyivel rosszabb fotóban.
IPhone-t személy szerint nem ajánlanám videóra se, nekem nagyon zavaró az a villogás, ami itt is látszik az égen.
-
El Diabl0
tag
válasz
Akkor S21 Ultra mindenképpen! Már csak a support miatt is (3 év frissítés).
-
Bagoly01
senior tag
Nekem is működik az oldal.
Egy régebbi kép;
[link]Mi 8
-
egyedülülő
őstag
válasz
Helltak #99070 üzenetére
Opponál ami szemet szúrt az a mikroszkóp lencse. Ha a többi rendben lenne, akkor ez sokat nyomna a latba.
Sajnos két telefont nem akarok venni, szóval valahol lesz kompromisszum. Csak melyik oldalon mennyi az a kérdés.
Most láttam, hogy jön a ZTE a hónap közepén egy új készülékkel 3 db 64 megapixeles kamerával.
Ami fontos nekem a lehető legjobb widescreen. Illetve a képek kontrasztosak, színekben gazdagak legyenek, részletesek, jó dinamikatartomannyal. Legalább kevesebb az utómunka vele. -
xhege
veterán
válasz
Esetleg még vethetsz egy pillantást a OnePlus 8 Pro-ra vagy a Pixel 5-re is.
-
Helltak
őstag
válasz
Fotóban most a Mi 11 Ultra a csúcs, videóban pedig a 12 Pro Max.
Oppo Find X3 Pro is elég jó mindkettőben.
Előbbi két Androidos telefonon tudsz Gcam-et is használni, mert Snapdragon chipset-el rendelkeznek. S21 Ultra is megállja a helyét az élmezőnyben, de az Exynos hardver miatt én nem azt választanám, de ez csak az én véleményemHa a fotó a legfontosabb, akkor az első két Androidos amit írtam, ha pedig a videó, akkor iPhone szerintem.
Igazából bármelyiket választod, a kamerával elégedett leszel!Én pár hónapja egy Mi 10 Pro-t használok, nagy megelégedéssel! Persze ez sem tökéletes, de olyan telefon sosem lesz 😅
-
trebrona
nagyúr
Nálam működik a lensdump is.
-
trebrona
nagyúr
-
El Diabl0
tag
válasz
Ha az Androidot preferálod S21U, ha az iOS-t, akkor 12PM. Egyikkel sem lősz mellé!
-
Ricardo
titán
válasz
Egyöntetű véleményt nem fogsz kapni, mert eltérő kinek melyik jön be. Ezen a szinten már minimális eltérések vannak, inkább egyéni ízlés kérdése melyik képalkotás jön be neked.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
A tetszési indexen túl sztem:
2,1,4,3 sorrend. -
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, habár latom ez tényleg "szakmai" topik és nem nagyon esnek be laikusok kérdésekkel. Vennék telefont mostanság és a szamomra legfontosabb elem a fotó/videó részleg. A lehető legjobb kameraval/ kamerarendszerrel felvértezett telefont szeretném megvenni, ebben kérnék némi infót. Van egyöntetű vélemény a kérdésben? A nagylátószög is sokat nyom a latba minőségre.
Egy dolog fontos vagy legyen google rendszer vagy ios.
Ezért a Huawei sajnos kiesett.
Amiket néztem eddig:
Galaxy S21 Ultra
Iphone 12 Pro Max
Oppo find X3 pro
Xiaomi Mi 11 UltraA valaszokat előre is köszönöm.
-
novinyul
veterán
Srácok tud valaki egy jó képfeltöltő helyet? A Lensdump behalt teljesen
Ricardo: Az a makró lencse már szerves része a telefonnakJó lett.
-
Ricardo
titán
Ismét meggyújtottam egy gyufát. Természetesen megint ott volt a mobil és a makró lencse
Xiaomi Mi 9 lite + makró lencse.
-
Ricardo
titán
-
natë
nagyúr
válasz
racskobalazs #99044 üzenetére
Gcam még mindig nem jöhet ide sajnos.
-
racskobalazs
senior tag
Tőkésrécés képek 1 2 3
Vannak kicsik is már de róluk még nem sikerült értékelhető képet lőni... messze vannak egy mobilhoz...
Plusz egy repülő (simán szabadkézből gyorsan, lehetne jobb)
Mi 9, Gcam
-
ShadowLac
addikt
-
ferrari1
őstag
Még pár Mi 11 kép automata módban.
-
xhege
veterán
Megalapíthatjuk: “Azon apák klubja akik megszívták, de legalább szeretnek fotózni”
-
leslien
nagyúr
Sony Xperia 5 II.. annyira nem rossz.. mai gyors képek...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest