- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
adott egy Be quiet! Pure base 500, aminek sima előlapja van, és beszereztem hozzá egy mesh előlapot, viszont a mesh előlapos (500dx) házaknak van elöl egy külön pin kivezetés az argb-re, most az a kérdésem, hogy azt megkerűlve mint egy rgb ledszallag ARGB csatlakozóval, vagy igényel valami más vezérlőt is?Esetleg valaki meg tudja osztani velem a véleményét, vagy saját kép, hogy hogy s mint van a bekötés, még mielőtt kinyírnám az alaplapom :DD
-
Satus
tag
#621Rive : Köszönöm, hogy ránéztél.
#622g@bo : Így már lesz minden.Még egy multimétert várok, mert a régieket is meg akarom mérni kiforrasztás után, az újakat meg előtte. Van itthon kettő, de kapacitást egyik se mér.
Úgy tervezem, hogy az alkatrészkazánban fogom áram alá helyezni a kondenzátor cserék után, és ha nem tapasztalok hibát akkor kipróbálom a másikban. Mondjuk ez már megtörtént egyszer, hibakódot nem írt, de az automata kalibráció nem futott le rajta. Egyre nagyobb teljesítménnyel gyújtott, de a lángot nem tudta tartani, erre van külön hibakód.
-
Satus
tag
Szia. És azt hogyan tudom kideríteni, hogy ac vagy DC? Minden gyári helyett DC választottam. Ez egy kondenzációs gázkazán vezérlőpanelja. Vettem egy hibásat alkatrésznek, minden fődarab jó, a panel rossz. Érzékelek gömbölyded elváltozásokat egyes kondenzátoroknál. A Hestore-n És a HQ-n néztem, kapacitás és feszültség választáskor DC-k maradtak , nem sok választás volt.A kézzel írt a gyári értékek. [link] [kép] [kép]
-
Satus
tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Itt egy kondenzátor: 7x 100 16v,
a 7x -nek van jelentősége és a többi az 100uf 16v, erősítsetek meg kérlek benneteket. Előre is köszönöm
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Ebben tudna segíteni nekem valaki?
https://forum.chrultrabook.com/t/samsung-chromebook-pro-storage-upgrade-ep1/3226 -
Reno7
senior tag
Sziasztok
Most lesz majd a Lidlben Parkside PHLLS 745 forrasztóállomás, páka+hőlégfúvós, esetleg van valakinek tapasztalata vele? Hobbi célokra venném, főként a hőlégfúvó miatt, megszeretnék tanulni SMD-t forrasztani vele.
-
Kroni1
veterán
Az egyik nem állitható, a másik igen, elméletileg 500C-ig, de hogy őszinte legyek erre nem forditottam eddig tul nagy figyelmet.
Majd még utánajárok, az ón is elég régi és nem tudom pontosan miféle.
A biztos ha veszek valami jó minőségűt, és a hőmérsékletet is nézni fogom most már.
-
Lennox23
újonc
Szia!
Teljesen kezdőként reagálnék és kíváncsian várom mások véleményét is. Én folyasztószerrel vinném fel az ónt a felületre, anélkül nekem sem ment. Ecsetelős folyasztó szerrel kezdtem, használható, de nekem van vele negatív tapasztalatom is. Elég gyorsan eltűnik a felületről, gyorsan kell vele dolgozni és forrasztást követően barna ragacsos (gyanta?) szennyeződést hagy a felületen.Nem tudom másnak mi tapasztalata? Jobb választás egy gél? Vagy mindegy mi csak magasabb ár fekvés? Esetleg konkrét típusú csak ami jó vagy ez mindegyikre jellemző?
Gondolom akkor tisztítani kellene a felületet minden forrasztást követően. -
Rive
veterán
A legközönségesebb gyantás-ólmos ónnak vinnie kell: szükség esetén valami RMA folyasztószerrel.
Két tipikus gond szokott lenni:
- gyenge páka: vannak ezek a játékszerek 'SMD páka' néven reklámozva, csumpi 20W teljesítménnyel, amik már az első folytonos rézfelületbe hajlamosak belesülni
- nem lett rendesen letisztítva a felület. -
Kroni1
veterán
Nyákhoz (pl xbox kontrollerforrasztasa, stb.) milyen forrasztóónt ajánlanátok? Esetleg milyen segédanyaggal? Paszta vagy akármi ami segiti az ón megtapadását?
Megtisztitott felületre sem akar a jelenlegi ónom megtapadni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest