- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
Foobar
tag
Nos hát, a szitu nem egyszerű. Van 2 db 512/566-os A-data memóriám, még asszem decemberben vettem őket a Readyben, hogy egy jó kis tuningos A64 rendszert építhessek velük. Akkor még S754-es konfigom volt, MSI K8N Neo Plat. deszkával, és hát...nem mentek a ramok még 540-en sem. Azt gondoltam, hogy az alaplap nem szereti őket, (próbálgattam igen sokféle biost is), úgyhogy vállat vontam - gondoltam jó lesz majd, ha veszek Venice procit és hozzá vmi jó nforce4-es lapot.
Most már egy DFI nf4 Ultra-D figyel a gépemben, de ezzel sem volt stabil a 2 ram 566-on hajtva - sem dual channelben, sem másik slotvariációval single channelben. Úgyhogy kipróbáltam őket külön-külön, ugyanabban a slotban egymás után, és kiderült, hogy az egyik így sem hajlandó stabilan 566-on működni, sőt 510 fölött semmilyen fesszel, semmilyen időzítéssel sem stabil (na jó, vmi extra lassú időzítésekkel talán). Tehát nem teljesíti a gyári specifikációkat.
Gariztatni nem akarom, egyszerűen nincs kedvem heteket várni, és különben is hogy bizonyítsam be nekik, hát nem tudom...ahhoz hogy 566-on menjen, a procit 283-as HT clockra kell állítani, ez ''nem rendeltetésszerű használat'', bár a memónak igen. És az is igaz, hogy a proci nem tőlük van, de akkor is kicsit felemás helyzet, hogy a memória akkor megy gyári értéken, ha a proci jól meg van húzva, szóval...rosseb tudja, hogy a szervizben a tuninghoz egyáltalán konyítanak-e, igen sokféle szerviz és szervizes van. Nekem ehhez semmi kedvem, pláne ha még az lenne a vége, hogy ki se akarnák cserélni, EZÉRT:
arra gondoltam, hogy a rosszabbik ram, ami 510-et megy 3-4-4-8-cal (efölött nemsokkal lehet a vége) teljesen jó lesz anyukám gépébe, őneki csak netezésre meg Office-ra kell, és Athlon XP mellé lesz a ram, oda meg bőven jó egy 400-at tudó is.
A jobbik ramot, ami megy 566-on abszolút kifogástalanul, meghirdetem itt és most, hátha elviszi valaki.
Az én gépembe meg veszek 2x512 mega TCCD-s Geil ramot - valszeg.
Tehát 512 MB 566-os A-data ram eladó. Tegnap tesztelgettem (egymagában), miket tud. 400-on ment 2-2-2-5-1T-ben, de 2,85 V fesz kellett hozzá. Így egy ideig jól ment, memtest tesztjeiben nem hibázott, 3DMarkot loopoltam, meg játszottam is, stabilnak tűnt, viszont egyszer váratlanul lefagyott a gép. Szerintem túlmelegedett... Szellőzés szempontjából elég rossz helyen vannak a memóriaslotok ezen az alaplapon, és 2,85 V fesszel rothadtul melegszik a ram. Lehet, hogy hűtőbordácskák kellenének a chipekre, nem ilyen hőelvezető fémlap, és/vagy aktív hűtés, tehát egy venti föléjük valahogyan. Vagy csak jobb szellőzés. 566 Mhz-et 3-4-4-8-as időzítésekkel tud, használtam így tegnap sokat, aztán megpróbáltam a 600-at szintén 3-4-4-8-cal, tesztelgettem így is pár óráig, semmi hiba nem volt, de egyszercsak itt is jött a fagyás. Én arra gondolok, hogy a 2,85 V-tól nálam egy idő után túlmelegszik, marha forrónak éreztem a kezemmel.
Na tehát ez a ram eladó, 17000-re gondoltam, gari még van rá decemberig vagy jövő januárig nem is tudom, elő kell kotornom a számlát, garipapírt. Nah, érdekel valakit?
Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- VR topik
- Mobil flották
- Sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest