Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Aktív témák
-
Rox
tag
Köszönöm mindenkinek, vége a műszaknak. Ha érdekel benneteket, folytatásos regényt közlök a részletekről... Persze csakis portugálul, brazil akcentussal. :D
-
Rox
tag
És a normálisnak kb. 4-5x-ét kitevő díjazás? Kb. három éve volt egy botrány a kávéért-kóláért milliós számlákat kiállító pesti kávézókkal kapcsolatban.
A cég és a romagádzsó adatait egyébként fel fogom írni. Nekem csak egy alig olvasható aláírásom szerepel a papíron, amin nem volt kéktintás bélyegző, csak valami fénymásolt dolog volt. Aszem ő nem írta alá. Tuti, hogy elküldöm.
Van rács az ajtónkon... :) -
Rox
tag
Nem parázok, csak megingott az emberi becsületességbe és a világot átfogó, minden bajra és nyomorúságra balzsamot jelentő szeretetbe vetett bizodalmam...
:))
Most gondoljatok bele: Jól elb@...k a napomat! :(( -
Rox
tag
Még 1x:
Volt valakinek konkrét tapasztalata már a FVF-el? Mert általában csak legendák keringenek róluk... -
Rox
tag
Egyetértek. Én csak elromantikáztam... :DDD
-
Rox
tag
Mire gondolsz?
-
Rox
tag
Ne felejtsd el kedves Localhost, hogy én egyáltalán nem vagyok jogosult a lakással kapcsolatos ügyek intézésére.
Amúgy a 10000 rongy nem lenne nagy szám, ha nem polgáris lennék. Mindemellett rühellem a csalókat! :DD -
Rox
tag
A fószer azt is felajánlotta, hogy fizessem ki legalább a felét. Ez nem éppen szabályszerű, ugye?
Mellesleg nem is tudnám, kivel kell b..szakodni, nincs meg a címük. -
Rox
tag
Kösz a biztatást. Egyébként volt már valakinek dolga a Fogyasztóvédelemmel? milyen az ügyintézésük? Volt már valakinek siker/kudarc-élménye velük?
-
Rox
tag
1997. évi CLV. törvény, 16. § : A forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a tájékoztatást a fogyasztónak megadta. :)
A tájékoztatás pedig egyáltalán nem volt kimerítő.
Tehát nem én vagyok a hunyó. Amúgy nem attól tartok, hogy beperelnek, hanem a zaklatástól. Nem vagyok egy ''svájcenegger''. A főbérlőék is rendes, öreg házaspár, nem akarok nekik sem kellemetlenséget okozni... :(( -
Rox
tag
A FVF oldalán világosan szó van arról, hogy egy adott szolgáltatás esetén megtévesztésnek minősül, ha nem magyarázzák el értelmesen, hogy miről van szó. Ezesetben itt aróól volt szó, hogy sem a cég nevét, sem a sajátját nem közölte, nem mondta el, miről is van szó tulajdonképpen (a szolgáltatás elvégzése előtt nem kell közölnie, mennyibe fog kerülni?). Papírt nem kaptam... Ez is gyanús: nem akart bizonyítékot hagyni?
Mellesleg (mint asszem említettem) nem volt megfelelő a munkavégzés: a spájz és a hűtő mögötti rész kimaradt. Valamint a folyosón található szemétledobó is. Ez esetleg a szolgáltatás nem megfelelő színvnalára utalhat. Ha pedig tényleg kb. 800 Ft egy irtás, akkor miért 10000 Ft-os összegeket írkálnak? -
Rox
tag
A pörkölt o. k. Most arra lennék kiváncsi, hogy ENGEM, mint abszolut illetéktelen személyt, aki a lakással kapcsolatos ügyekben nem intézkedhetem, terhelhet-e valamilyen jogi/anyagi/erkölcsi felelősség azért, mert ''rendeltem'' egy (utólagosan áttekintve csaláson alapuló) ''szolgáltatást''. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség illetékes -e ilyen ügyekben?
Annyi van még, hogy az albérlet nincs bejelentve, mert nem akartuk a dupláját fizetni az albérleti díjnak... -
Rox
tag
Felhoztam, hátha a későn kelőknek van ötletük.
-
Rox
tag
Beeboy!
Tuti a 800 Ft? Összesen kb. 3x800 Ft? -
Rox
tag
Mellesleg így legyen az ember előitélet-mentes? :O
-
Rox
tag
Mondta egyébként, hogy még jönnek majd június közepe körül. A minkadíj alkalmanként 400 Ft, de akkor mi kerül 9500 Ft-ba???
Tehát akkor nem vagyok fizetésköteles.
Nem kellett volna egyébként a szolgáltatás igénybevétlele előtt felvázolnia a költségeket? Egyértelműen megtévesztő módon lépett fel. Ez már kimeríti a fogyasztó félrevezetése fogalmát (biztos van ilyen...), esetleg a csalásét? -
Rox
tag
Asszem (már megint) balek voltam.
Szombat délben becsengetett az albérletembe egy fazon, aki megkérdezte, hogy voltak-e már rovarokat írtani, mert már másodszor jönnek ki, stb. Mondom nem. Na, ''aszondgya'' akkor pakoljam ki a mosogató alját, fürdőszoba csövek környékét, mert írtani jöttek. Mondom aha (pont főztem, időm semmi, rovarokat még nem láttam ott). Mindenféle emberkék szoktak jönni: konvektort ellenőrízni, közösköltségelszámolást átadni, stb, így eszembe sem jutott, hogy nem rutinszerű, az egész tömbre kiterjedő akcióról van szó.
A fószer bejött, szétpumpált valami vízszerű anyagot (a spájzot, hűtő környékén persze nem), majd írt egy számlát 9900 Ft-ról, és mondta, hogy fizessem ki, meg hogy 3 év garanciát vállalnak. Persze nem fizettem, nem az enyém a kéró. Aztán azt mondta, legalább a felét fizessem ki. Én: Nincs itthon pénz, ha lenne se fizetném ki. A papírt persze aláírtam, csak menjen már a picsába, a pörköltöt is kavarni kellett volna már... A főbérlőék címét elkérte, majd elhúzott.
Most mi van? A főbérlőék tuti nem fizetik ki, mert nem ők kérték a szolgáltatást. Én megint nem kértem, nem is kérhettem volna, nem az én lakásom és a figura sem mutatott semmilyen papírt (oké, nem kellett volna beengedni...). Arról sem szólt egy szót sem, hogy ezért fizetni kellene majd... Azt sem mondta, ki küldte. Valami Pesti cégjelzés volt a papíron. Mellesleg eléggé romaképű volt.
Most mi van? A fogyasztóvédelemehez forduljak, ha megint zargatna, vagy a rendőrséghez (aha, majd nekik pont erre lesz idejük...)?
Elő a paragrafusokkal! S. O. S. :(
Aktív témák
- Adobe Photoshop
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest