Hirdetés
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_stick_
őstag
Helló srácok!
Be tudnátok linkelni az ajánlott intel-es chipset drivert?
Köszi! -
_stick_
őstag
válasz Emperor_ #22042 üzenetére
Megkerestem, a "legfrissebb" van fent.
No mindegy, előbb vagy utóbb szerviz lesz a vége... Szinte kifogytam az ötletekből.
Azért kösz, hogy foglalkoztál a témával.[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Szinte az egész fórumot körbejártam, a random időközönként történő gép fagyás problémámmal. Változást hozó ötletek a fórumon sem kaptam, minthogy a google sem hozott eredményt. Semmi konkrétum nincs, hogy mi lehet a hiba oka, egy biztos, hogy amióta az SSD be van szerelve azóta csinálja. Viszont az SSD-t oda vissza leteszteltem jó párszor és rendben van. Az jutott eszembe, hogy a Ti javaslatotokra anno a win8.1 alap chipset driverét használjam. Kipróbálásra, hogy fagy e kipróbálom az inteles chipset drivert. Mit gondoltok?
Próbálok folyamatosan változtatni valamin, és várok, hogy lesz a fagyás. A legutóbbi változtatás a BIOS reset volt, de tegnap, 1 hónap után ismét fagyott. Hétvégén szétszedem a gépet, alaposan kipucolom. Ha ez sem hoz javulást, akkor jönne az inteles chipset. Ha az sem, akkor teljesen kifogytam az ötletekből és marad az, hogy beviszem a gépet az Aqua-ba, onnan van a még garis SSD. Teszteljék, méregessék, stb hátha találnak valamit...[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Megvan az összes lefagyás, az időpontok is stimmelnek.
Mindegyik 41 eseményazonosító, forrás: Kernel-power, szint: kritikus, feladatkategória: (63), kulcsszó (2)
Csak az időpont változik a többi adat az összes eseménynél ugyan az.
Viszont fogalmam sincs, hogy ebből mit kellene látnom. -
_stick_
őstag
A teszteket otthon kipróbálom, köszönöm.
Az eseménynaplót hol találom, és mit kellene benne keresnem?
Amúgy azért gyanakszom az SSD-re, mert mikor megvettem, beszereltem és win7-el használtam már akkor gyanúsak voltak a fagyások. 1-2 hónapra rá feltettem a win8.1-et hátha megoldódik, de kb az első héten már fagyott. (firefox-al) Sem SSD-ről, sem SSD-re másolás vagy telepítés alatt nem volt hiba.
Tudom, hogy a leírás alapján a firefox lehet inkább a ludas, de nagyon gyanús az egybeesés az SSD beüzemelésével. Csak a teszt kedvéért, lehet egy kis időre átállok a chrome-ra. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Adata SX900 128Mb-os SSD-n van a rendszer (win8.1). Amióta megvettem az SSD-t (kb 2 éve), azóta firefox-os böngészés alatt, vagy csak ha megvan nyitva és otthagyom a gépet random időközönként, se kép se hang lefagy a gép. Van, hogy 2 hónap alatt egyszer fagy le, de az utóbbi időben hetente többször is. Korábban már írtam ide ezzel a problémával, az akkor ajánlott beállításokat megtettem. Azóta volt egy firmware frissítés is, de nem hozott változást.
Megyek majd ezzel a kérdéssel a firefox-os topikba is, de az biztos, hogy az SSD beépítése óta jelentkezik a probléma.
Eddig halasztottam a kérdést, de lassan lejár a gari és, ha SSD hiba, akkor lépnem kell. Van esetleg olyan program, ami teszteli az SSD-t? Vagy mit gondoltok merre induljak el a hibakereséssel? -
_stick_
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #15901 üzenetére
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Adata SX900-asom van, legfrissebb firmware-el és 2 hete telepített win 8.1-el.
Olyan gondom lenne, hogy tök random időközönként lefagy a gép, egér nem mozdul, bill. nem reagál. Force-kikapcs, majd bekapcs. Produkálta ezt win 7 alatt is, kb havonta egyszer, viszont a 2 hetes 8.1 alatt már vagy 5-ször csinálta. Az SSD-re gyanakszom, mert korábban sosem volt ilyesmi. Van valamilyen prgi, vagy eljárás, amivel kideríthetem, hogy tényleg az SSD a ludas? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Holnap Win 7-ről átállok 8.1-re, előtte frissítem SX900 firmware-ét.
Letöltöttem az Adata-s progit, viszont mielőtt végigmennék rajta, megkérdezem, merthogy még nem csináltam ilyet, hogy érhet e valami váratlan dolog? Gondolom, hogy az SSD-n tárolt adatok törlődnek, erre számítok is, tehát mikor végzett a frissítéssel, újraindul és egy üres, rendszer nélküli állapot fog fogadni? -
_stick_
őstag
Hali!
Egy ideje már jött ki új firmware Adata SX900-hoz.
Érdemes feltenni?
A jelenlegi az első SSD-m és nem csináltam még rajta firmware frissítést, elolvastam, hogy hogy kell, de azt nem tudtam meg, hogy kell e utána új win-t telepíteni, vagy megoldja az Adata-s progi nélküle? -
_stick_
őstag
Hali!
Lassan egy hónapja használok egy 128Gb-os SX900-at, az első tesztekben kapott értékek lényegében nem változtak. A topikba feltöltött régebbi illetve újabb tesztek értékeitől eléggé elmarad. Ezen az inteles driver sem segített.
Persze fényévekre van a korábbi HDD-s megoldástól, de ezekért az értékekért nem SX900-at vettem volna.
A sebesség-gyorstalpalós leírás szerint állítottam be mindent. Nem tudom, hogy hogyan tudnék többet kihozni belőle. Vagy érdemes lenne a gariztatással foglalkozni? -
_stick_
őstag
Erre van valakinek ötlete?
-
_stick_
őstag
Hali!
Olyan gondom lenne az SSD-re frissen telepített rendszerrel, hogy ha egy alkalmazás nem kapcsol le magától, pl lefagy vagy lekapcsoláskor beragad és akkor nem zárom be 4-5 másodpercen belül, akkor se kép se hang lefagy a win. Ez mitől lehet? -
_stick_
őstag
válasz worxland #11239 üzenetére
Én is így jártam el. Az a tapasztalatom, hogy Inteles vezérlővel a négy alsó érték a jobb, míg win 7-essel a felső 4. Nem akarom a maximum sebességet kisajtolni az SSD-ből, inkább a megfelelő beállításra és hosszú élettartamra hajtok. Mindenesetre a legfrissebb chipset szoftvert feltelepítve is minden szolgáltatás működött az SSD-n (TRIM...) de azért visszatettem a win7-est.
Még egy kérdés, mi a jelenlegi álláspont, prefetch-superfetch maradhat, vagy ki kell kapcsolni?
-
_stick_
őstag
válasz Ice&Lime #11237 üzenetére
Köszönöm!
Hol lassabb, hol gyorsabb lett.Még egy hasfájásom lenne, bár kicsit más téma. Új winnél az eszközkezelőben, az SM buszvezérlő driverét a feljebb linkelt chipset szoftverrel szoktam telepíteni, de az SSD miatt ez ugye most kimaradt, a win7 meg alapból nem tudja és most illesztő program nélkül van. Ezzel mit kezdjek?
-
_stick_
őstag
válasz Ice&Lime #11232 üzenetére
Megpróbálom. Legújabb Intel chipset szoftver mehet fel?
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Beüzemeltem az első SSD-met (SX900 128GB), lefuttattam pár tesztet íme:
A sebessége egy kicsit mintha elmaradna a gyártó oldalán írtaktól.[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Hali!
Feltettem az új SSD-re a win(7)-t, úgy hogy a telepítés alatt csak az SSD volt alaplapra csatlakoztatva. Miután rádugtam a HDD-t a lemezkezelőben arra írja, hogy Lemez 0 , míg az SSD-re, hogy Lemez 1.
Ez így OK?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Interactive Brokers társalgó
- YouTube
- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- OpenWRT topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest