Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:bld:.
csendes tag
válasz Soma01 #49418 üzenetére
HDSentinelben írja pl az Overview fülön is. De ahhoz, hogy reális képet kapj csinálni kell egy teljes read scan-t. Én csak nemrég jöttem rá, hogy baj van, a probléma kb egy évig rejtve maradt, pedig kb havonta ránézegettem SSD health-re szúrópróbaszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Soma01 #40582 üzenetére
480MB karcsú, de még csak 480GB se lesz, ugyanis egy 500GB-os disk valós mérete 465GB
5% ráhagyásnál kb. ~442GB lesz[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Soma01 #29951 üzenetére
Valaha mért, azaz HD Sentinel mérte a gépeden. De akár meg is kérdezheted a topikjában, ha pontos választ szeretnél.
⭐ Stella
-
varsam
őstag
válasz Soma01 #29857 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam még.
Tegnap jött meg az SSD, egy iMac-ba kerül majd, csak gondoltam előtte még frissítem a firmware - bár nem biztos hogy kell egyáltalán.
Csak notebookom van másik, abba pedig nem tudom direktbe beletenni, ezért gondoltam az USB-s megoldásra.(#29858) Glaz-dozfhut
Az tény, hogy nem lenne szerencsés, ha frissítés közben valami elszállna, nincs kedvem ajtótámaszt csinálni belőle, ahhoz kicsit drága volt. Köszi a figyelmeztetést!Megvárom amíg beszerelem, aztán majd meglátom frissítem-e
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Soma01 #29442 üzenetére
Nekem most ezt írja ki a Samsung oldala, ha onnan akarom letölteni a firmware-t:
"We apologize for your inconvenience
Please try again within 24 hours
There is a daily limit on the number of this software.
Unfortunately, the download limit for the day has been reached, please try again within 24 hours.
We apologize for any inconvenience this might have caused you. Thank you."[ Szerkesztve ]
-
aTe014
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz Soma01 #29388 üzenetére
A gyártó oldala alapján elvileg tud az ingyenes is. Egyébként a klónozás rendszerint törli a célmeghajtót és 1:1-ben a forrásmeghajtón lévő partíciós szerkezetet alakítja ki. Ha előbbi nagyobb, akkor a fennmaradó rész nem lefoglalt (unallocated) lesz. De pl. a Macrium esetében valóban lehet csak bizonyos partíciókat kijelölni, illetve azoknak akár a méretét is változtatni. Viszont egy másik lemezre klónozáskor nem árt, ha az MBR / GPT partíciós séma egyezik, mert alapértelmezetten azt is automatikusan beállítja a program. De, ha van másik rendszerlemeznek való háttértár (SSD), akkor nem szükséges klónozni sem. Elég csak lementeni a rendszert és a szükséges partíciókat egy lemezképfájlba (HDD-re), amiből szükség esetén ugyanúgy vissza lehet állítani a program WinPE változatával mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Soma01 #29160 üzenetére
Nekem se írta ki, mivel OEM SSD-m van, de amikor le akartam tölteni a CrystalDiskMarkot, akkor véletlenül a CrystalDiskInfot töltöttem le, és láss csodát, az felismerte és kiírja az összes lényeges adatot.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
3800+
őstag
válasz Soma01 #29156 üzenetére
Kicsit feljebb görgetsz én ugyanezt kérdeztem, szerintem jó a beállításod, a hibernációt javasolták nekem hogy kapcsoljam ki. Az mondjuk fura hogy az írási értékeket, kondíciót nem tudta kiolvasni az SSDDok.
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Lajbymester
tag
válasz Soma01 #28946 üzenetére
0Fill:
Ezután lefuttattam megint a sima tesztet, és jók a számok:
Viszont a mappát még mindig nagy szenvedés kitörölni:
Hozzáteszem, hogy ugyanezt a mappát már többször kitöröltem, és akkor egyenes vonalban haladt a grafikon, és kb 2 perc volt kitörölni, az is csak azért olyan sok, mert proci limites volt.
Most kb 10 perc volt kitörölni, és az SSD megy fel 100%-ra folyamatosan. És pont mielőtt készítettem a képet, vagy egy percig 0 elem/másodpercet írt...
Jól gondolom, hogy a sok kezdeti telepítgetés/másolgatás után most kell neki egy kis idő míg elvégzi a nagytakarítást?
-
Doky586
nagyúr
-
Scholes9
nagyúr
válasz Soma01 #17275 üzenetére
És nálam igenis hibátlan a 840 Evo is 😊 Semmi lassulást nem tapasztaltam a mindennapi használat során pedig tudom milyen a lassú ssd. Volt anno gond az egyik Corsairral par éve. Na ott nagyon észre lehetett venni h iszonyú lassú.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
janos666
nagyúr
válasz Soma01 #14885 üzenetére
A legbiztosabb tipp szerintem az, ha nem bírálod felül a beállítást, hanem Auto-n hagyod. Én szeretek piszkálni mindent, de egy ideje visszatértem a pagefile-al az auto beállításra, mert kézileg vagy feleslegesen sokat hagyok meg előre (általában 4Gb-ot hagytam mindig, akár SSD, akár HDD, csak akkor próbálkoztam kevesebbel, mikor kissebb SSD-m volt), vagy csak idő kérdése, hogy egyszer elszálljon egy program (annyit pedig nekem nem ér az, ha pár száz Mb-al, netán 1Gb-al is többet foglal le automatikusan, mint ahova én spórlósan tenném, most épp 2.37Gb-on áll magától, 1Gb alá pedig próbaképp sem mennék és fix 2-ben bíznék, hogy "soha" nem kéne nagyobb).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
félisten
válasz Soma01 #14820 üzenetére
Menj be a BIOS-ba és keress ilyen opciót: SATA Aggressive Link Power. Ha van (régebbi BIOS-ban nincs), akkor tedd Disabled-re és próba.
Ha így sincs változás, akkor ez van, sajnos nem egyedi a jelenség, pl régebben a Vaio-knak voltak ilyen "szemétkedése" stb...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Emperor_
addikt
válasz Soma01 #14778 üzenetére
Ez elég szomorú.
Utánanéztem a problémának, ez a gyártói oldal: [link]
Ez van a szegényes manuálban (utalás rá, hogy kaphatsz SATA3-as SSD is a notiba ) :
A chipset HM86, az intel oldalán, pedig ez van:
Az indirekt következtetésem az, hogy a chipsetnek lehet 2 db nem SATA3-as portja .Javaslom a Fujitsu support-ot megkérdezni ebben az ügyben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Lenry
félisten
-
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Soma01 #12259 üzenetére
Böngésző kesshez szerintem is fölösleges macera. Nekem három hónap alatt nincs egy tera írás sem. Én max Photoshop temp file-nak csinálnék ramdisc-et, igaz 8GB ramból még nem áldozok rá. De kacérkodom még 8 gigával, abból már értelmes méretet lehetne csinálni.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Képregény topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest