Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz fogtunder #48998 üzenetére

    Dehát ezzel most ellentmondasz saját magadnak és megkérdőjelezed a saját döntésed... :)

    Nem kötözködni szeretnék, csak gondold végig az alábbiakat:

    - Érték: Az a 20-30 000 forintos SSD amit ma megveszel, 3 év múlva max 2-3 000 forintot fog érni, 5 év múlva nulla forintot. Azonos kapacitáson évente kb feleződik az újkori ár + a végén a gar nélküli terméket jó ha féláron el tudod adni. Innentől kezdve nincs értelme azon rágódni, hogy megveszem a tartósabbat, mert amikor majd kiszedem a gépből, akkor az többet fog érni. Nem, nem fog többet érni, konkrétan semmit nem fog érni. Amit most valóban használtan megvehetsz, az is jóval az újszerű ára alatt van, pedig még gari is van rá... Egy több éves gari nélküli SSD gyakorlatilag értéktelen. szomorú de ez van.

    - Elhasználódás: Nézzük azt a példát, hogy 3 év és 200 TB össz írás. Ez havi 5 TB, amit vígan kibír még ez a TLC csoda is, vagy bármilyen hamarosan megjelenő hasonló újdonság. Stabilan ennyi használatot beletekerni csak valami heavy user tud, neki meg úgyis ott a zabszem, hogy újabb, gyorsabb, jobb kell. Ő nem fogja megvárni a 3 évet. Average Joe meg a netezés, levelezés, játék szentháromsággal soha nem fogja összeszedni a havi 5TB-ot. :)

    - Nem hülye egyik normális gyártó sem olyan terméket kiadni ami nem felel meg a reális elvárásoknak, mert ezzel csak saját maguknak okoznának gondot és súlyos többletköltséget. Főleg nem teszi meg ezt egy olyan gyártó amelyik a legnagyobb memória gyártó immár több mint 2 évtizede... Pillanatnyi sikerekért nem érdemes hosszútávú előnyöket feláldozni. Az OCZ pont ebbe bukik bele éppen, de ez egy másik történet. Bár talán még megmenthetők, én azt saccolom, hogy 1-1,5 év múlva felvásárolja őket valaki, ha érdemes lesz akkor még..

    Az a helyzet, hogy manapság sokan és egyre többen akarnak SSD-t venni, emellé viszont csak kevesen tudják helyesen értelmezni az elérhető technológia lehetőségét, a termékek tudását, paramétereit és nem mellesleg a háttértörténeteket, információkat. Utóbbiakhoz csak nagyon keveseknek van valós hozzáférésük. Számos önjelölt van viszont, aki sok hozzászólással, netes tartalmak vagy mások fórumokban megosztott tapasztalatainak összeollózásával lesznek "szakértők". A kevés tudással rendelkező, egyszerű kérdezőt könnyű megvezetni azzal, hogy "ez a tuti, mert én tudom hogy így van!". Ennél sokkal macerásabb elmagyarázni neki a részleteket és ha újra kérdez, akkor újra válaszolni, példákat hozni. Ez nem (csak) az én véleményem, pont ma beszélgettem az egyik itteni moderátorral, aki pont ugyanezen a véleményen van.

    Bocs hogy hosszú lett...

Aktív témák