Hirdetés
Aktív témák
-
Sellofan
újonc
Szia!!!! Nekem is pont az a fizika könyv van meg mint neked nekem ezeket a kérdéseket szorgalmiként adták fel!!!!!
Nem biztosak a válaszok!!!!
Én ezt írtam a
4. Mert különböző a tömegük.
5. Mert így kisebb fokba éri a közegellenállási erő, tehát ha lehajol nem éri olyan nagy fokba az ellene , szembe irányuló szél.
6. Hát a szélvédővel.
Katica 95
-
wad
tag
Miért eltérő mozgással esik le a fáról az alma és a levél?
a levél felülete nagyjából akkora mint az almáé, úgyhogy a légellenállási együttható hasonló mindkét esetben. azonban a levél tömege jóval kisebb mint az almáé, ezért a légellenállás hatása jóval nagyobb lesz, azaz lassabban esik le.
Miért hajlik a kerékpáros a kormány fölé erős ellenszélben?
Ezáltal csökkenti a légellenállási együtthatóját, így ugyanannyi munka befektetésével nagyobb sebességgel tud haladni.
Hogyan csökkentik az autók tervezői közegellenállási erőt?
Ún. áramvonalas formákkal, legideálisabb a csepp alakú lenne (nem véletlen)
-
wad
tag
hátrány: mozgó mechanikai szerkezetek (motor dugattyúja, kerék csapágya, stb...)
előny: surlódás nélkül pl járni se tudnánk
súrlódási erő növelése: redős mintájú cipőtalp, gumiabroncs
súrlódási erő csökkentése: gépek zsírozása, olajozása
kerék jelentősége: nem kell a csúszási súrlódással szemben munkát végezni (pl. egy kődarab húzása a földön), ehelyett csak a gördülési ellenállást kell legyőzni, ami jóval kisebb.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lexus, Toyota topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iMac A2438 (2021) All-in-One 27% 24" 4.5K Retina M1 16GB 2TB SSD gar
- Jabra Evolve2 85 Vezeték Nélküli Fejhallgató!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest